@oldtiger, içinde söyledi: Yaş konusu
Merhaba, 72 yaşında olmam evlilik yoluyla göçmenlik için bir avantaj sağlar mı?
Evliliğinizin gerçek olduğuna ikna olurlarsa, yaşınızın bir avantajı veya dezavantajı olmayacaktır.
@Ekto-Oktan bakalım daha neler göreceğiz
@Ekto-Oktan Hocam ben de benxer durumda olacağım. Durumunuzda bir gelişme oldu mu, gectigimiz sure icinde ?
@JemappleG Önceki sayfalarda çok tartışıldı. Arama butonuna yazarsanız sonuçlar çıkar.
Ben de sizin durumunuzdaydım. Acımadan basıyolar aşıyı. Alternatifi yok.
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?
Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)
SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
@waterman merhaba abd ye giris yaptı bu nedenle bu haktan yararlanamıyoruz sanırım. Oraya turist vizesi ile gidip 90 gün kalırsam islemler 6 aylık kalıs sürecim sonuna kadar tamamlanır mı ? Ya da eğitim vizesi mi almalıyım? Yani bana gc basvurma hakkını kaybettiğimiz icin alternatif arıyoruz.
@hndgrlk66 süreci Türkiye’dende başvurarak tamamlayabiliyorsunuz CR1 oluyor bu vize türünde bekleme süresi 2 yıl ortalama bu süreçte geçerli vizeniz yoksa ABD’ye giremiyorsunuz bilginize. Turist veya eğitim vizesi alırsanız evlenirseniz aos yapabilirsiniz ama her vizeyi amacına uygun kullanmanızı öneririm
@waterman abd ye giris yaptı. Burda evlenirsek ayrı kalma süremiz cok mu uzar? Master ile gidip orda mı evlensek daha rahat olur?
@waterman turist vizem var ben de master yapmak istiyordum orada cok amacı dısında olmayacak sadece evlenme sürecimizi nasıl ayrı kalmadan tamamlamlarız o onemli. Eğitim vizem varken 90 gün sonra evlensem sürec icin türkiyeye dönmem gerekir mi?
@hndgrlk66 hayır zaten aos yaptıktan sonra ABD’yi terk etmemeniz gerekir eğitiminize bu sürede devam edebilirsiniz
Merhabalar, ben ve kız arkadaşım DV2024 için ayrı ayrı bireysel olarak başvuruda bulunduk. Aklımıza takılan bir soru var. Ben ve kız arkadaşım önümüzdeki yaz evlenmeyi planlıyoruz. Ancak bu muhtemelen DV2024 sonuçları açıklandıktan sonra olacak. Sorumuz şu; eğer olur da 6 Mayıs'tan sonra talihli olarak bana veya kız arkadaşıma Green Card çıktı diyelim ve biz de Haziran veya Temmuz'da evlendik diyelim, nasıl bir yol izlemeliyiz bunu sormak istiyorum. Yine ayrı ayrı işlemlere devam mı edeceğiz? Yoksa Aile olarak devam edebilecek miyiz? Bu konularda hiçbir bilgimiz yok. Yanıtlarsanız çok memnun oluruz.

@hndgrlk66, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
@waterman turist vizem var ben de master yapmak istiyordum orada cok amacı dısında olmayacak sadece evlenme sürecimizi nasıl ayrı kalmadan tamamlamlarız o onemli. Eğitim vizem varken 90 gün sonra evlensem sürec icin türkiyeye dönmem gerekir mi?
Master basvurusu yaptiniz mi? Eger kabul aldiysaniz ve turist vizenizi ogrenci vizesine cevirecekseniz, F statusune tamamen gecis yaptiktan sonra resmi olarak evlenip AOS surecinizi ABD'de gecirebilirsiniz.
@mazitattooz, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Merhabalar, ben ve kız arkadaşım DV2024 için ayrı ayrı bireysel olarak başvuruda bulunduk. Aklımıza takılan bir soru var. Ben ve kız arkadaşım önümüzdeki yaz evlenmeyi planlıyoruz. Ancak bu muhtemelen DV2024 sonuçları açıklandıktan sonra olacak. Sorumuz şu; eğer olur da 6 Mayıs'tan sonra talihli olarak bana veya kız arkadaşıma Green Card çıktı diyelim ve biz de Haziran veya Temmuz'da evlendik diyelim, nasıl bir yol izlemeliyiz bunu sormak istiyorum. Yine ayrı ayrı işlemlere devam mı edeceğiz? Yoksa Aile olarak devam edebilecek miyiz? Bu konularda hiçbir bilgimiz yok. Yanıtlarsanız çok memnun oluruz.
![]()
Resmi olarak evlendikten sonra esinizi DS-260 formunuza ekleyebilir ve mulakata beraber katilabilirsiniz, bir sorun yasamazsiniz.
merhaba ben sevgilimle birlikte amerikaya gidip orda evlenmeyi düşünüyoruz orda evlenmekle burda evlenmenin artıları ve eksilerini yazar mısınız? bir de onu nasıl götürebilirim en bait ve masrafsız yolu nedir? teşekkürler
@Neslihan-Yaşar gördüğüm kadarıyla mülakat almadınız.
en sağlıklı yol resmi evliliğinizi türkiye'de yapıp dv mülakatına birlikte gitmektir.
bu sayede o da sizinle birlikte vizesini 7 green cardını alabilir.
@gucarslan aaa nasıl yani mülakattan 10 gün önce bile evlensek ıspatlamak şartıyla o da benden dolayı yararlanabiliyor mu
@Neslihan-Yaşar ileti yazdığınız başlığı lütfen okuyun, detayları bulacaksınız.
@gucarslan merhaba hepsini okudum ama birkaç sorumun cevabını bulamadım rica etsem yardımcı olabilir misiniz? diyelim ki evlendik benim soyadım değişeceği için pasaport ve kimliği değiştirmek için zamana ihtiyacım olacak eğer pasaportum ve kimliğim yetişmezse mülakatta napıcam nasıl olacak? bi de mülakattan önce değil de mülakattan sonra evlensek ben amerikaya gidip geldikten sonra mı evleneyim yoksa gitmeden evlenip farklı vize türüyle eşimi alayım hangisi mantıklı? çünkü şu an evlenmemiz bize pahalıya mal olacak onun hesabında gösterecek hiç paramız yok
@Neslihan-Yaşar 43dk'da 55 sayfa iletiyi gerçekten okudunuz mu?
sadece 1. iletiyi bile okusanız sorunuzun cevabını zaten almış olurdunuz. lütfen ilk iletiye bir göz atın..
@gucarslan aaa yok ben 55 sayfa okumadım neyse tamam teşekkür ederim cevaplarınız için
@Neslihan-Yaşar, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
@gucarslan merhaba hepsini okudum ama birkaç sorumun cevabını bulamadım rica etsem yardımcı olabilir misiniz? diyelim ki evlendik benim soyadım değişeceği için pasaport ve kimliği değiştirmek için zamana ihtiyacım olacak eğer pasaportum ve kimliğim yetişmezse mülakatta napıcam nasıl olacak? bi de mülakattan önce değil de mülakattan sonra evlensek ben amerikaya gidip geldikten sonra mı evleneyim yoksa gitmeden evlenip farklı vize türüyle eşimi alayım hangisi mantıklı? çünkü şu an evlenmemiz bize pahalıya mal olacak onun hesabında gösterecek hiç paramız yok
Neslihan hanım merhaba sizin eşinizi yaninizda goturmenizin en kısa ve kısmen ekonomik yolu birlikte mülakata girmeniz. Bu konu bu başlıkta çok konuşuldu sayın @gucarslan söylediği gibi iletileri okursanız nasıl yapacağınız konusunda en doğru bilgileri bulabilirsiniz. Kimlik değiştirme falan önemsiz halledilebilecek şeyler. Zaten evliyseniz gerek evlilik cuzdaniyla gerek nüfus kayıt örneği ile ispatlarsınız. Iliskinizin geçmişi varsa ispatla ilgili sıkıntı yasamazsınız. En fazla masrafa girmemek için düğünü ertelersiniz.
Birlikte gitmezseniz kartinizi aldıktan sonra evlenip f2a vize türüne başvurmanız gerekir ki bu hem masraflı hemde üç yıla yakın eşinizden ayrı beklemeniz demektir. Çünkü f2a vizesinin bekleme süresi çok uzun.
Birlikte giderseniz eşinizin hesabında para göstermenize gerek yok aslında bildiğim kadariyla asıl talihli gideceği bölgenin şartlarına göre iki kişinin yeni bir hayat kurmasına ve devlete yük olmayacağı tutarı hesabında gösterirse sorun olmaz.
Bir başka iletinize baktım doğum konusunu sormuşsunuz çok pahalı olduğundan bahsetmişsiniz. Oysa green cardli giden genç bir çift bir lira ödemeden çocuklarının doğumunu amerikada yaptı ve bunu tüm detaylarıyla youtube kanallarında anlattılar insanlara yardımı dokunsun diye youtube da aratmaniz yeterli. Heyecanınızı anliyorum sanırım genç bir arkadaşımızsınız size tavsiyem lütfen gitmek üzre olduğunuz ülkeyi ve oradaki haklarinizi iyi araştırın hayal kırıklığı olmasın. Arkadaşların başlıkları okuyun tavsiyesi çok önemli çünkü burada çok önemli ve detay bilgiler konuşuluyor. Ben f2a surecimize başlamadan benim vize turumle ilgili başlığı baştan sona okumuştum avukatım olduğu halde sürece kendimde hakim olmak istedim. Bol bol okuyun izleyin araştırın sorun. Orada çok faydasını görürsünüz eminim. Kolaylıklar diliyorum.
@ecom değerli bilgileriniz için çok çok teşekkür ederim biz eşimin hesabında da para göstericez diye risk alamıyoruz çünkü ikimiz toplam paramızı benim hesaba koymamıza rağmen 10 bin dolar anca oldu ve başka kimseden alamayız kimsenin maddi durumu o kadar iyi değil. bahsettiğiniz f2a vize türü dışında başka şansımız yok mu çünkü burda okumuştum vizemi aldıktan sonra amerikaya gitmeden önce de evlenirsek yine onu götürebiliyorum sanırım ne düşünüyorsunuz bi de evet aşırı heyecanlıyım gerçekten konuşamıyorum bile heyecandan ama tekrardan çok teşekkür ederim çok okudum ama sizin gibi cevap yazan kimse yoktu 
@Neslihan-Yaşar rica ederim ne demek bilgimiz dahilinde birbirimize yardım için buradayız. Ama bahsettiğiniz bir vize türünü bilmiyorum. Vizenizi aldıktan sonra evlenip eşiniz için konsolosluktan randevu talep etseniz bile ki bunun olup olamadığına emin değilim. Sayın @crazycells konu hakkında daha net bilgi verebilir. Dv vizeleri kotalı ve zaman sınırlı olduğu için yinede risk olur vize alamayabilirsiniz.
F2a dışında geriye seçenek kalmaz. Ailenizden biri kredi çekip belkide size maddi destekte bulunabilir şartlarınızı biraz zorlamaya çalışın sonuçta orada karı koca elele verip çalışıp buradaki borcunuzu rahatça ödeyebilirsiniz kur farkindan dolayı. Bunu yapan gençler oluyor daha önce bir kaç örnek okudum. Tabi son karar sizin benimki fikir sadece.
@ecom tamamdır tekrardan çok teşekkür ederim
@crazycells Çok teşekkür ederim