Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @waterman merhaba abd ye giris yaptı bu nedenle bu haktan yararlanamıyoruz sanırım. Oraya turist vizesi ile gidip 90 gün kalırsam islemler 6 aylık kalıs sürecim sonuna kadar tamamlanır mı ? Ya da eğitim vizesi mi almalıyım? Yani bana gc basvurma hakkını kaybettiğimiz icin alternatif arıyoruz.

  • ⭐⭐⭐

    @hndgrlk66 süreci Türkiye’dende başvurarak tamamlayabiliyorsunuz CR1 oluyor bu vize türünde bekleme süresi 2 yıl ortalama bu süreçte geçerli vizeniz yoksa ABD’ye giremiyorsunuz bilginize. Turist veya eğitim vizesi alırsanız evlenirseniz aos yapabilirsiniz ama her vizeyi amacına uygun kullanmanızı öneririm


  • @waterman abd ye giris yaptı. Burda evlenirsek ayrı kalma süremiz cok mu uzar? Master ile gidip orda mı evlensek daha rahat olur?


  • @waterman turist vizem var ben de master yapmak istiyordum orada cok amacı dısında olmayacak sadece evlenme sürecimizi nasıl ayrı kalmadan tamamlamlarız o onemli. Eğitim vizem varken 90 gün sonra evlensem sürec icin türkiyeye dönmem gerekir mi?

  • ⭐⭐⭐

    @hndgrlk66 hayır zaten aos yaptıktan sonra ABD’yi terk etmemeniz gerekir eğitiminize bu sürede devam edebilirsiniz


  • Merhabalar, ben ve kız arkadaşım DV2024 için ayrı ayrı bireysel olarak başvuruda bulunduk. Aklımıza takılan bir soru var. Ben ve kız arkadaşım önümüzdeki yaz evlenmeyi planlıyoruz. Ancak bu muhtemelen DV2024 sonuçları açıklandıktan sonra olacak. Sorumuz şu; eğer olur da 6 Mayıs'tan sonra talihli olarak bana veya kız arkadaşıma Green Card çıktı diyelim ve biz de Haziran veya Temmuz'da evlendik diyelim, nasıl bir yol izlemeliyiz bunu sormak istiyorum. Yine ayrı ayrı işlemlere devam mı edeceğiz? Yoksa Aile olarak devam edebilecek miyiz? Bu konularda hiçbir bilgimiz yok. Yanıtlarsanız çok memnun oluruz. 😊 🙏🏻

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hndgrlk66, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    @waterman turist vizem var ben de master yapmak istiyordum orada cok amacı dısında olmayacak sadece evlenme sürecimizi nasıl ayrı kalmadan tamamlamlarız o onemli. Eğitim vizem varken 90 gün sonra evlensem sürec icin türkiyeye dönmem gerekir mi?

    Master basvurusu yaptiniz mi? Eger kabul aldiysaniz ve turist vizenizi ogrenci vizesine cevirecekseniz, F statusune tamamen gecis yaptiktan sonra resmi olarak evlenip AOS surecinizi ABD'de gecirebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mazitattooz, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Merhabalar, ben ve kız arkadaşım DV2024 için ayrı ayrı bireysel olarak başvuruda bulunduk. Aklımıza takılan bir soru var. Ben ve kız arkadaşım önümüzdeki yaz evlenmeyi planlıyoruz. Ancak bu muhtemelen DV2024 sonuçları açıklandıktan sonra olacak. Sorumuz şu; eğer olur da 6 Mayıs'tan sonra talihli olarak bana veya kız arkadaşıma Green Card çıktı diyelim ve biz de Haziran veya Temmuz'da evlendik diyelim, nasıl bir yol izlemeliyiz bunu sormak istiyorum. Yine ayrı ayrı işlemlere devam mı edeceğiz? Yoksa Aile olarak devam edebilecek miyiz? Bu konularda hiçbir bilgimiz yok. Yanıtlarsanız çok memnun oluruz. 😊 🙏🏻

    Resmi olarak evlendikten sonra esinizi DS-260 formunuza ekleyebilir ve mulakata beraber katilabilirsiniz, bir sorun yasamazsiniz.


  • merhaba ben sevgilimle birlikte amerikaya gidip orda evlenmeyi düşünüyoruz orda evlenmekle burda evlenmenin artıları ve eksilerini yazar mısınız? bir de onu nasıl götürebilirim en bait ve masrafsız yolu nedir? teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Neslihan-Yaşar gördüğüm kadarıyla mülakat almadınız.
    en sağlıklı yol resmi evliliğinizi türkiye'de yapıp dv mülakatına birlikte gitmektir.
    bu sayede o da sizinle birlikte vizesini 7 green cardını alabilir.


  • @gucarslan aaa nasıl yani mülakattan 10 gün önce bile evlensek ıspatlamak şartıyla o da benden dolayı yararlanabiliyor mu

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Neslihan-Yaşar ileti yazdığınız başlığı lütfen okuyun, detayları bulacaksınız.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Programmer Programmer 

  • @gucarslan merhaba hepsini okudum ama birkaç sorumun cevabını bulamadım rica etsem yardımcı olabilir misiniz? diyelim ki evlendik benim soyadım değişeceği için pasaport ve kimliği değiştirmek için zamana ihtiyacım olacak eğer pasaportum ve kimliğim yetişmezse mülakatta napıcam nasıl olacak? bi de mülakattan önce değil de mülakattan sonra evlensek ben amerikaya gidip geldikten sonra mı evleneyim yoksa gitmeden evlenip farklı vize türüyle eşimi alayım hangisi mantıklı? çünkü şu an evlenmemiz bize pahalıya mal olacak onun hesabında gösterecek hiç paramız yok

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Neslihan-Yaşar 43dk'da 55 sayfa iletiyi gerçekten okudunuz mu?
    sadece 1. iletiyi bile okusanız sorunuzun cevabını zaten almış olurdunuz. lütfen ilk iletiye bir göz atın..


  • @gucarslan aaa yok ben 55 sayfa okumadım neyse tamam teşekkür ederim cevaplarınız için


  • @Neslihan-Yaşar, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    @gucarslan merhaba hepsini okudum ama birkaç sorumun cevabını bulamadım rica etsem yardımcı olabilir misiniz? diyelim ki evlendik benim soyadım değişeceği için pasaport ve kimliği değiştirmek için zamana ihtiyacım olacak eğer pasaportum ve kimliğim yetişmezse mülakatta napıcam nasıl olacak? bi de mülakattan önce değil de mülakattan sonra evlensek ben amerikaya gidip geldikten sonra mı evleneyim yoksa gitmeden evlenip farklı vize türüyle eşimi alayım hangisi mantıklı? çünkü şu an evlenmemiz bize pahalıya mal olacak onun hesabında gösterecek hiç paramız yok

    Neslihan hanım merhaba sizin eşinizi yaninizda goturmenizin en kısa ve kısmen ekonomik yolu birlikte mülakata girmeniz. Bu konu bu başlıkta çok konuşuldu sayın @gucarslan söylediği gibi iletileri okursanız nasıl yapacağınız konusunda en doğru bilgileri bulabilirsiniz. Kimlik değiştirme falan önemsiz halledilebilecek şeyler. Zaten evliyseniz gerek evlilik cuzdaniyla gerek nüfus kayıt örneği ile ispatlarsınız. Iliskinizin geçmişi varsa ispatla ilgili sıkıntı yasamazsınız. En fazla masrafa girmemek için düğünü ertelersiniz.
    Birlikte gitmezseniz kartinizi aldıktan sonra evlenip f2a vize türüne başvurmanız gerekir ki bu hem masraflı hemde üç yıla yakın eşinizden ayrı beklemeniz demektir. Çünkü f2a vizesinin bekleme süresi çok uzun.
    Birlikte giderseniz eşinizin hesabında para göstermenize gerek yok aslında bildiğim kadariyla asıl talihli gideceği bölgenin şartlarına göre iki kişinin yeni bir hayat kurmasına ve devlete yük olmayacağı tutarı hesabında gösterirse sorun olmaz.
    Bir başka iletinize baktım doğum konusunu sormuşsunuz çok pahalı olduğundan bahsetmişsiniz. Oysa green cardli giden genç bir çift bir lira ödemeden çocuklarının doğumunu amerikada yaptı ve bunu tüm detaylarıyla youtube kanallarında anlattılar insanlara yardımı dokunsun diye youtube da aratmaniz yeterli. Heyecanınızı anliyorum sanırım genç bir arkadaşımızsınız size tavsiyem lütfen gitmek üzre olduğunuz ülkeyi ve oradaki haklarinizi iyi araştırın hayal kırıklığı olmasın. Arkadaşların başlıkları okuyun tavsiyesi çok önemli çünkü burada çok önemli ve detay bilgiler konuşuluyor. Ben f2a surecimize başlamadan benim vize turumle ilgili başlığı baştan sona okumuştum avukatım olduğu halde sürece kendimde hakim olmak istedim. Bol bol okuyun izleyin araştırın sorun. Orada çok faydasını görürsünüz eminim. Kolaylıklar diliyorum.


  • @ecom değerli bilgileriniz için çok çok teşekkür ederim biz eşimin hesabında da para göstericez diye risk alamıyoruz çünkü ikimiz toplam paramızı benim hesaba koymamıza rağmen 10 bin dolar anca oldu ve başka kimseden alamayız kimsenin maddi durumu o kadar iyi değil. bahsettiğiniz f2a vize türü dışında başka şansımız yok mu çünkü burda okumuştum vizemi aldıktan sonra amerikaya gitmeden önce de evlenirsek yine onu götürebiliyorum sanırım ne düşünüyorsunuz bi de evet aşırı heyecanlıyım gerçekten konuşamıyorum bile heyecandan ama tekrardan çok teşekkür ederim çok okudum ama sizin gibi cevap yazan kimse yoktu 🙂


  • @Neslihan-Yaşar rica ederim ne demek bilgimiz dahilinde birbirimize yardım için buradayız. Ama bahsettiğiniz bir vize türünü bilmiyorum. Vizenizi aldıktan sonra evlenip eşiniz için konsolosluktan randevu talep etseniz bile ki bunun olup olamadığına emin değilim. Sayın @crazycells konu hakkında daha net bilgi verebilir. Dv vizeleri kotalı ve zaman sınırlı olduğu için yinede risk olur vize alamayabilirsiniz.
    F2a dışında geriye seçenek kalmaz. Ailenizden biri kredi çekip belkide size maddi destekte bulunabilir şartlarınızı biraz zorlamaya çalışın sonuçta orada karı koca elele verip çalışıp buradaki borcunuzu rahatça ödeyebilirsiniz kur farkindan dolayı. Bunu yapan gençler oluyor daha önce bir kaç örnek okudum. Tabi son karar sizin benimki fikir sadece.


  • @ecom tamamdır tekrardan çok teşekkür ederim


  • @crazycells Çok teşekkür ederim ☺


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum