Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ali-k tebrik ediyorum,yeni hatınızda mutluluklar

  • ⭐⭐⭐

    @ali-k Tebrikler vizeniz hayırlı olsun


  • Selamlar,

    17 Ocak’ta Amsterdam konsolosluğunda girdiğimiz mülakat sonrasında bugün pasaportlarımızı teslim aldık. Burada mülakata girecek olanlara faydalı olabileceği düşüncesiyle süreci aktarmak istiyorum.

    Çekilişe katılırken Hollanda’da ikamet ediyor olmamız nedeniyle, kazandıktan sonra doldurmamız gereken DS-260 formlarında mülakat yeri olarak Amsterdam konsolosluğu otomatik olarak seçili gelmişti. O dönemde Amsterdam yerine Ankara’da mülakat girmeye daha sıcak baktığımız için formda mülakat yerini Ankara olarak değiştirmiş ve öyle submit etmiştik. Ancak geçen süre zarfında özellikle sevgili @gucarslan başta olmak üzere admin arkadaşların ısrarlı tavsiyelerine uymaya karar verdik ve numaramız henüz cut-off içine girmemişken, oturum kartlarımızın kopyalarını eklediğimiz değişiklik talebini KCC’ye gönderdik. Dosya taşındıktan sonra KCC’nin yolladığı matbu mailde formun unlock edilmesini talep etmemiz ve adresimizi güncellememiz istense de, formlardaki güncel adreslerimiz Hollanda olduğu için DS-260 formlarımızı açtırmadık.

    Burada konsolosluğun sağlık raporu için çalıştığı iki kurum var, başvurulan vize türüne göre ikisinden birine gidilmesi gerekiyor. Konsolosluğun web sitesinde yer alan bilgilere istinaden Amsterdam’daki klinik ile iletişime geçmemiz gerektiğine karar verdik ve öyle de yaptık ancak ilgili kurum bizi Lahey’deki sağlık kurumuna yönlendirdi. Biz de orayla iletişime geçerek 5 Ocak için randevumuzu oluşturduk. Yetişkinler için röntgen yine Lahey’de bulunan farklı bir hastanede çektiriliyor. Klinikte sağlık randevusunu aldıktan sonra röntgen için diğer hastaneyi arayıp aynı gün içine bir de oradan randevu almak gerekiyor. Randevuları ayarladıktan sonra, pasaport değişikliği vb. güncellemeler için konsolosluğa mail atarak formlarımızı açmalarını rica ettik. Form açmaya gerek olmadığını belirterek güncel belgeleri mail ekinde yollamamızı, sistemde kendilerinin güncelleyeceklerini söylediler, öyle yaptık.

    Sağlık raporu için muayene olurken, aşı karnesi olmayanlar için yer verdikleri uygulama Unganlar’dan farklı. Önce test yaptırmanızı ve sonucuna göre eksik aşı varsa onu yaptırmanızı istiyorlar. Hem test hem de aşılar için ayrı ayrı ücret ödeniyor ve test sonuçlarının çıkması 10 güne kadar sürebiliyor dedikleri için, raporun mülakata yetişmemesi riskini almak istemedik ve test olmadan yetişkinlere tüm aşıları tekrar yapın dedik. Beş aşı bize ve aşı karnesi tam olmasına rağmen üç aşı da yedi yaşındaki çocuğumuza yapıldı. Muayeneden birkaç gün önce yolladıkları formlar ile hastalık, ilaç vb. bilgileri önden topladıkları için olsa gerek, çok yüzeysel bir muayene ve sormuş olmak için sorulan bir kaç soru ile doktor değerlendirmesi kısmı tamamlandı. Diğer hastaneye gidip röntgenlerimizi çektirdik, on dakika sonra sonuçların olduğu zarfı ve CDleri teslim aldık ve kliniğe götürüp teslim ettik. Böylece sağlık kontrolü sürecimiz tamamlanmış oldu. Unganlar’dan farklı olarak, raporun yer aldığı zarfları konsolosluğa kendileri gönderiyorlar.

    İstenen belgeler vs için konsolosluktan mail gelir diye bekledik ancak mülakattan bir gün önce gelen mail, randevuyu hatırlatmanın ve gerekli belgeler için web sitelerine atıfta bulunmanın ötesinde değildi.

    17 Ocak 9:30’daki randevu için 9 civarında konsolosluğa ulaştık, sıra olmadığı için hemen içeri aldılar. Belgelerin teslimi, ücret ödemesi ve mülakat sırasıyla üç farklı bankoyu gezdik. İstenen belgeler;

    • Pasaportlar: Sadece yenileri verdik, eskileri sormadılar. Eski pasaportlarda ABD turist vizelerimiz vardı, iptal etmek için isterler diye bekledik ama istemediler.
    • 2'şer fotoğraf.
    • Doğum sertifikası: e-devletten alınan vukuatlı nüfus kayıt örneği, yeminli tercümesi ve kopyası
    • Evlilik cüzdanı: cüzdan aslı ve iki fotokopi (arka sayfalardaki farklı dil referanslarına güvenerek tercüme ettirmemiştik, sorun etmediler)
    • Polis sertifikası:
      • Türkiye için e-devletten arşiv kayıtlı adli sicil belgesi (İngilizce alınabildiği için tercümeye gerek olmadı),
      • Hollanda için bağlı olunan belediye üzerinden başvurulan certificate of good conduct belgesi. Bunu Mayıs 2022’de almıştık, mülakat tarihinde 7 aylık olacağı için konsolosluğa attığımız mailde güncelini almamıza gerek olup olmadığını sormuş ve gerek olmadığı yanıtı almıştık.
    • Diploma: Asıl talihli için üniversite diploması aslı, tercümesi ve kopyasını verdik. Dosyadan belgeleri çıkarırken lise diplomasını görünce onu da istediler, onu da tam set verdik.
    • Askerlik belgesi: Vize ücretini ödememiz için elimize bir kağıt tutuşturulup ilgili bankoya yönlendirilince, askerlik durum belgesini istemeyecek misiniz diye sorduk, sorry unutmuşuz verin tabi diyerek aldılar. (belgeleri alan görevlinin arkasında muhtemelen daha senior bir görevli işlemi takip ediyor ve arada sırada yönlendirmede bulunuyordu.)

    Bu arada, belge teslimi devam ederken ‘sağlık muayenesi oldunuz değil mi?’ sorusu geldi. Raporu vermemizi istediklerini düşünerek, 5 Ocak’ta muayene olduk ve raporu size kendilerinin göndereceklerini söylediler, 10 Ocak’ta yolladıklarını teyit ettiler, size gelmiş olmalı diye yanıtladık.

    Diğer bankoda ücreti ödedikten sonra mülakat için birkaç dakika bekledik. Mülakatı yapan görevli sohbet havasında, nereye gideceksiniz, orada tanıdık var mı, burada ne iş yapıyorsunuz, orada ne iş yapacaksınız sorularını sorduktan sonra her şey yolunda görünüyor, vizenizi onaylayacağım fakat sağlık raporlarınız önümde değil, muhtemelen buralarda bir yerdedir, olmazsa doktordan tekrar isteriz diyerek tebrik etti ve mülakatı sonlandırdı. Statümüz 19 Ocak’ta AP, 20 Ocak Cuma günü issued olarak güncellendi. 23 Ocak’ta kargo bildirimini ve bugün de belgeleri teslim aldık.

    Gerek forumda gerek Telegram grubunda desteklerini esirgemeyen bütün admin arkadaşlara ailecek tekrar tekrar teşekkür ediyoruz.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

    @MSK8827 Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @dodo99 Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • Merhabalar,

    Benim hikayem aslında birkaç yıl öncesinde başlıyor. DV2021 talihlisi olarak ilk başvurumda GC kazandığımı öğrendim ancak pandemi döneminde vize görüşmesi alamadım maalesef. Uzun ve yorucu bir süreçti benim için , ancak vazgeçmedim ve 3. başvurumda tekrardan kazandım  Aklımda kaldığı kadarıyla önemli gördüğüm detayları paylaşmak istiyorum.

    Unganlar – 06.01.2023

    Unganlar'a giderken daha önce yaptırdığım tüm aşılarla ilgili aile hekimimden aldığım imzalı kaşeli çıktıyı da yanımda götürmüştüm ( Covid, Tetanoz , Hepatit B). Randevu günümde evrak teslimi yaparken; tetanoz aşısını bir ay sonra tekrardan yapacaklarını; yine de son kararın doktor tarafından verileceğini söylediler. Çünkü randevudan 2 gün önce yaptırmıştım (bunu tavsiye etmiyorum). Mülakatıma ise iki hafta süre kalmıştı.. Bu arada; evraklarımı teslim ederken aile hekimliğinden aldığım imzalı onaylı aşı listesi yerine;  e-nabız çıktısını özellikle istediler onu da teslim ettim.

    Kan tahlili ve röntgen filmi sonrası;
    Doktor kontrolümde; Dr Bey iki gün önce tetanoz olduğumu bunu kabul edemeyeceklerini,maalesef bir ay sonra aşı tekrarının gerekebileceğine hazırlıklı olmamı belirtti. Sonuçlarıma göre belki ek test isteme durumları da vardı, bu nedenle Ankara’dan hemen ayrılmadım. Rutin kontrol ve 3 doz aşım tamamlandı.

    Tüm işlemler sonucunda tek kişi olarak ; toplamda yaklaşık 270 usd ödeme yaptım.
    Usd para üstü sorunu yaşamamaları için onların talebi üzerine bir kısım ödemeyi kredi kartı ile tl olarak gerçekleştirdim. ( Merkez bankası kuru üzerinden hesaplandı)
    O gün hiç telefon almadım ve ertesi gün sonuçlarımı almaya gittim ; kan tahlilerimde sorun bulunmadığını öğrendim, sonucumu sorunsuz teslim aldım 🙂   
     
    Mülakat günü - 20.01.2023

    Görüşme saatimden yaklaşık 30-40 dk önce konsolosluk önünde beklemeye başladım. Güvenlik kontrolünde pasaportumu alan beyefendi kibar ve pozitifti.
    Güvenlik kontrolünden sonra ilgili salonda bir süre bekledim; 330 usd ödememi yapıp; sonrasında bir diğer bankoda evrak teslimimi gerçekleştirdim.
    Evraklarımı teslim alan kişinin dökümanları tek tek isteyeceğini düşünmüştüm ancak tüm dosyamı teslim ettim. Evrak teslim alan hanımefendi, kağıtları tek tek şeffaflamışsınız diyerek hepsini tek tek çıkartıp bana geri verdi. Mülakat için beklemeye koyulmuşken heyecandan diploma ve sağlık raporunun bende kaldığını farkettim, hemen teslim ettim.

    O gün baya kalabalıktı, bir süre bekledikten sonra mülakat sıram geldi ve aşağıdaki soruları aldım.

    Amerika’da nerede yaşamayı düşünüyorsunuz/ Hangi şehir / Neden bu şehri tercih ettiniz?
    Nerede kalmayı planlıyorsunuz / Arkadaşınızla nasıl tanıştınız /  Yüz yüze hiç görüştünüz mü?
    Şuan ne iş yapıyorsunuz / Orada da aynı işi mi yapmayı düşünüyorsunuz ?
    Biraz ingilizce konuşabilir miyiz / İngilizcenizi nerede öğrendiniz  ?
    Daha önce yurtdışına gittiniz mi, hangi ülkelere gittiniz ?
    Arjantin’e neden gittiniz İngilizcenizin Amerika’da çalışmak için yeterli olacağını düşünüyor musunuz?

    Tüm soruları dürüstçe yanıtladım. “Your visa is approved “ duyduktan sonra banka dökümlerim geri verildi. Daha önce forumda önerildiği üzere; banka dökümlerinin onlarda kalıp kalmaması gerektiğini kibarca sordum. Gerekli olan herşeyi aldık dediler, teşekkür ettim ve ayrıldım.

    23/01/2023 tarihinde vize statüm issued durumda oldu. Uğur Bey ve tüm adminlerimize sonsuz teşekkürler. Şimdiden tüm mülakat bekleyen arkadaşlara bol şanslar diliyorum umudunuzu kaybetmeyin lütfen, yolunuz açık olsun.

    Sevgiler
    Saygılar


  • Herkese merhaba, size 4 Ocak Unganlar sağlık muayenesini ve 6 Ocak vize mülakatımı anlatmak istiyorum. Yoğunluktan dolayı bir türlü vakit bulamadım, bugüne kısmetmiş.

    Unganlar Sağlık Muayenesi

    4 Ocak Çarşamba günü saat 11:30'da olan randevum için 11:00 civarı 4. kattaki Unganlar kliniğine geldim. Sekreter hanımefendi benden sadece pasaportumu ve e-nabız'dan çıktısını aldığım Covid-19 aşı belgemi aldı. Sonra da bilgisayara bağlı bir kameranın karşısında fotoğrafımı çekti. Bana üzerinde fotoğrafımın da olduğu bir belgeyi imzalattırdı. Ardından sekreterliğin yanındaki koridordan girildiğinde sol tarafta kalan muayene odasına yönlendirildim. Boy ve kilo ölçümü yapıldıktan sonra, kıyafetlerimi çıkarıp verdikleri önlüğü giymem ve beklemem söylendi. Beş dakika sonra Dr. Handan hanım geldi ve beni muayene etti.

    • Kronik bir hastalığınız var mı?
    • Daha önce bir ameliyat geçirdiniz mi?
    • Alkol veya sigara kullanıyor musunuz?
    • Hiç alkollü araç kullandınız mı?
    • Hiç uyuşturucu madde kullandınız mı?
    • Psikolojik bir rahatsızlığınız var mı?
    • İntihar etmeyi veya kendinize zarar vermeyi hiç düşündünüz mü?
    • Vücudunuzda dövme var mı?
    • Green Card'ı kaçıncı seferde kazandınız?

    Sorularını sorarken beni hem muayene etti hem de aşılarımı yaptı. Muayenem bitince tekrar sekreter hanımın yanına gittim ve bana daha önce imzaladığım belgedeki iki kutuyu daha imzalattı. Biri röntgen çekimi diğeri de kan alımı içindi. Sonra beni 5. kattaki Düzen Laboratuvarı'na yönlendirdiler, orada kan verme işlemim bekletilmeden tamamladıktan sonra röntgen çekimi için 3. kattaki Düzen Laboratuvarı'na indim. Yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra röntgen çekimini de tamamladım. Tekrar Unganlar'a geldim ve sekretere testlerimi bitirdiğimi söyledim, o esnada saat 11:30 olmuştu ve içerisi baya dolmuştu. Sekreter hanım benim muayene olduğumu unutmuş bir şekilde saat 13:00'de gelip muayene olmam gerektiğini söyledi. Bunun üzerine muayenenimin zaten tamamlandığını hatırlattım. Ertesi gün saat 15:00-17:00 arası gelip sonuçlarımı alabileceğimi söyledi. Ben de ertesi gün 15:30 gibi gelip sorunsuz bir şekilde evraklarımı teslim aldım. Toplamda $390 civarı bir para ödedim.

    Vize Mülakatı

    6 Ocak Cuma günü saat 09:15'te olan vize mülakatım için Çukurambar'da bulunan yeni ABD Büyükelçiliği binasına taksi ile 08:30 gibi vardım. Güvenlik önünde iki sıra vardı; sağdaki sıra pasaport teslimi için, soldaki ise güvenlik taramasından geçip binaya giriş yapabilmek içindi. Pasaportumu teslim ettikten sonra soldaki sıraya geçtim. O esnada güvenlik görevlileri çantası ile gelen bir kişiyi uyardı, o da çantasını bırakıp geldi. Pasaportlar kontrol edildikten sonra isimleri çağırılan kişiler güvenlik kontrolünden geçiyordu. Ben yanıma cüzdanım ve iki karton dosya (birinde istenen belgeler, diğerinde ise gerekli olursa göstermek için getirdiğim ekstra destekleyici belgeler bulunuyordu) vardı. Güvenlikten geçtikten sonra bahçeden ilerleyip binaya 08:45 gibi giriş yaptım. İçeri girdikten sonra hemen sol tarafta danışmanlık benzeri bir yer vardı, oraya pasaportumu teslim ettim. "Bu kağıdı okuyup tekrar bize teslim et" diyerek bir kağıt verdiler. Kağıtta vizenin verilmemesi halinde yapılan tüm ödemelerin geri iade edilmeyeceği ve şu şu durumdaysanız kesinlikle vize alamayacaksınız yazıyordu. Kağıdı geri verdim ve yetkiliden pasaportumu ve sıra numaramı alıp hemen sol çaprazdaki bankodan ödemeyi ($330 nakit) yapıp makbuzumu aldım.

    Sonra en baştaki bankoda bulunan asık suratlı hanımefendiye evraklarımı teslim ettim. Kendisinin benden istediği evraklar şunlardı:

    • Pasaport (fotokopisini istemedi)
    • Sağlık raporu (Unganlar'dan aldığım)
    • İki adet 5x5 fotoğraf (konsolosluk sitesinde önerilen fotoğrafçılardan birinde çektirmiştim)
    • Vukuatlı nüfüs kayıt örneği (e-devlet üzerinden)
    • İngilizce tercümeli arşivli adli sicil kayıdı (e-devlet üzerinden)
    • Askerlik durum belgesi (e-devlet üzerinden)
    • Son aldığım üniversite diploması ve fotokopisi (diploma iki dilli: Türkçe ve İngilizce)
    • Banka hesap dökümleri (hesaplarımda 18K USD+ 7K TL vardı)
    • Tapu ve fotokopisi + Endeksa'dan alınmış ekspertiz raporu
    • DS-260 formunda girdiğim ABD adresinin değişimi için yeni adresin yazılı olduğu bilgisayar çıktısı kağıt

    Mülakatı hangi dilde yapmak istediğim sorusuna İngilizce cevabını verdim. Evrakları teslim ettikten sonra bankoların önündeki bekleme alanında oturdum ve sıramı kontrol etmek için büyük ekranı takip etmeye başladım. Ayrıca sürekli ayakta olan görevli bir beyefendi vardı. İnsanlara yardımcı oluyor, sırası gelen kişilere bankoya gitmesi için hatırlatmada bulunuyordu. Toplamda 15 banko vardı, bunların bir tanesi evrak teslimi için kullanılıyordu ve 4-5 tanesi boştu. Sadece iki banko IV (Immigrant Visa) için mülakat verilirken diğer bankolar NIV (Nonimmigrant Visa) mülakatlarını gerçekleştiriyordu. IV mülakatına giren GC kazanmış bir çift uzun bir mülakat geçirdi ve yüz ifadelerinden ret aldıklarını anladım. Fazla geçmeden aynı bankoda sıra bana gelmişti. Bankoya gittiğimde gözlüklü ve sarışın Amerikalı beyefendi tarafından güler yüzlü ve hoş bir şekilde karşılandım. Herkese karşı olumsuz bir tavrının olmadığını anlayıp rahatladım. Mülakat kendi isteğimle olduğu gibi İngilizce geçti. Önce yemin ettim ve parmak izi kayıdımı yaptırdım. Ardından sorular başladı:

    • Evli misiniz?
    • Çocuğunuz var mı?
    • Daha önce ABD'de bulundunuz mu?
    • Daha önce yurtdışında bulundunuz mu?
    • Mesleğiniz nedir? (cevabı verdikten sonra diplomama bakarak kendisi de doğruladı ve alanımla ilgili meraklı bir şekilde birkaç soru sordu)
    • ABD'de nereye gitmeyi düşünüyorsunuz? (Massachusetts cevabını verince biraz da orası hakkında konuştuk)
    • Orada tanıdığınız var mı? (arkadaşım olduğunu söyledim)
    • Aileniz Green Card'ı kazanmanız ve ABD'de kurmayı planladığınız yeni yaşamanız hakkında ne düşünüyor? (bu soruyu duyunca kesin olarak vizeyi aldığımı anladım 🙂)

    Sonrasında beni tebrik edip, pasaportumun bir hafta içinde adresime gönderileceğini söyledi. Ben de kendisine teşekkür edip oradan ayrıldım. Vize mülakatım sohbet havasında gayet rahat geçti. Sizlerin de öyle geçecektir, yeter ki evraklarınız eksiksiz olsun ve sorulara dürüstçe net cevaplar verin.

    Gece gündüz demeden emek harcayan sayın forum ve Telegram grubu yöneticilerimiz başta olmak üzere yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Umarım herkes vizesine kavuşur.

  • ⭐⭐⭐

    @leviathan tebrikler yeni hayatınızda başarılar

  • ⭐⭐⭐

    @clementine Tebrikler yeni hayatınızda başarılar

  • ⭐⭐⭐

    @dodo99 tebrikler yeni hayatınızda başarılar

  • ⭐⭐⭐

    @clementine Tebrikler vizeniz hayırlı olsun

  • ⭐⭐⭐

    @leviathan Vizeniz hayırlı olsun , yeni hayatınızda bol şans


  • @leviathan tebrikler vizeniz hayırlı olsun yeni hayatlarınız da başarılar


  • @clementine vizeniz hayırlı olsun yeni hayatınız da başarılar 🙂 Umarım dv deki şansınız amerika da da devam eder 🙂

  • ⭐⭐

    @tpekgil54 @harvard Tebrikler , Vizeleriniz hayırlı olsun.

  • ⭐⭐

    @ali-k @MSK8827 @leviathan Tebrikler , Vizeleriniz Hayırlı olsun.


  • @clementine @leviathan tebrikler , şansınız ve bahtınız açık olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum