Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
-
@mertcank34 ben green cardım geldikten sonra 2 kere türkiyeye uçtum ikisinde de green cardıma hiç bakmadılar pasaportuma baktılar
-
-
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
-
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
-
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
-
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
-
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
-
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
-
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
-
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
-
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
-
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
-
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
[Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri
-
@ali-k tebrik ediyorum,yeni hatınızda mutluluklar
-
@ali-k Tebrikler vizeniz hayırlı olsun
-
Selamlar,
17 Ocak’ta Amsterdam konsolosluğunda girdiğimiz mülakat sonrasında bugün pasaportlarımızı teslim aldık. Burada mülakata girecek olanlara faydalı olabileceği düşüncesiyle süreci aktarmak istiyorum.
Çekilişe katılırken Hollanda’da ikamet ediyor olmamız nedeniyle, kazandıktan sonra doldurmamız gereken DS-260 formlarında mülakat yeri olarak Amsterdam konsolosluğu otomatik olarak seçili gelmişti. O dönemde Amsterdam yerine Ankara’da mülakat girmeye daha sıcak baktığımız için formda mülakat yerini Ankara olarak değiştirmiş ve öyle submit etmiştik. Ancak geçen süre zarfında özellikle sevgili @gucarslan başta olmak üzere admin arkadaşların ısrarlı tavsiyelerine uymaya karar verdik ve numaramız henüz cut-off içine girmemişken, oturum kartlarımızın kopyalarını eklediğimiz değişiklik talebini KCC’ye gönderdik. Dosya taşındıktan sonra KCC’nin yolladığı matbu mailde formun unlock edilmesini talep etmemiz ve adresimizi güncellememiz istense de, formlardaki güncel adreslerimiz Hollanda olduğu için DS-260 formlarımızı açtırmadık.
Burada konsolosluğun sağlık raporu için çalıştığı iki kurum var, başvurulan vize türüne göre ikisinden birine gidilmesi gerekiyor. Konsolosluğun web sitesinde yer alan bilgilere istinaden Amsterdam’daki klinik ile iletişime geçmemiz gerektiğine karar verdik ve öyle de yaptık ancak ilgili kurum bizi Lahey’deki sağlık kurumuna yönlendirdi. Biz de orayla iletişime geçerek 5 Ocak için randevumuzu oluşturduk. Yetişkinler için röntgen yine Lahey’de bulunan farklı bir hastanede çektiriliyor. Klinikte sağlık randevusunu aldıktan sonra röntgen için diğer hastaneyi arayıp aynı gün içine bir de oradan randevu almak gerekiyor. Randevuları ayarladıktan sonra, pasaport değişikliği vb. güncellemeler için konsolosluğa mail atarak formlarımızı açmalarını rica ettik. Form açmaya gerek olmadığını belirterek güncel belgeleri mail ekinde yollamamızı, sistemde kendilerinin güncelleyeceklerini söylediler, öyle yaptık.
Sağlık raporu için muayene olurken, aşı karnesi olmayanlar için yer verdikleri uygulama Unganlar’dan farklı. Önce test yaptırmanızı ve sonucuna göre eksik aşı varsa onu yaptırmanızı istiyorlar. Hem test hem de aşılar için ayrı ayrı ücret ödeniyor ve test sonuçlarının çıkması 10 güne kadar sürebiliyor dedikleri için, raporun mülakata yetişmemesi riskini almak istemedik ve test olmadan yetişkinlere tüm aşıları tekrar yapın dedik. Beş aşı bize ve aşı karnesi tam olmasına rağmen üç aşı da yedi yaşındaki çocuğumuza yapıldı. Muayeneden birkaç gün önce yolladıkları formlar ile hastalık, ilaç vb. bilgileri önden topladıkları için olsa gerek, çok yüzeysel bir muayene ve sormuş olmak için sorulan bir kaç soru ile doktor değerlendirmesi kısmı tamamlandı. Diğer hastaneye gidip röntgenlerimizi çektirdik, on dakika sonra sonuçların olduğu zarfı ve CDleri teslim aldık ve kliniğe götürüp teslim ettik. Böylece sağlık kontrolü sürecimiz tamamlanmış oldu. Unganlar’dan farklı olarak, raporun yer aldığı zarfları konsolosluğa kendileri gönderiyorlar.
İstenen belgeler vs için konsolosluktan mail gelir diye bekledik ancak mülakattan bir gün önce gelen mail, randevuyu hatırlatmanın ve gerekli belgeler için web sitelerine atıfta bulunmanın ötesinde değildi.
17 Ocak 9:30’daki randevu için 9 civarında konsolosluğa ulaştık, sıra olmadığı için hemen içeri aldılar. Belgelerin teslimi, ücret ödemesi ve mülakat sırasıyla üç farklı bankoyu gezdik. İstenen belgeler;
- Pasaportlar: Sadece yenileri verdik, eskileri sormadılar. Eski pasaportlarda ABD turist vizelerimiz vardı, iptal etmek için isterler diye bekledik ama istemediler.
- 2'şer fotoğraf.
- Doğum sertifikası: e-devletten alınan vukuatlı nüfus kayıt örneği, yeminli tercümesi ve kopyası
- Evlilik cüzdanı: cüzdan aslı ve iki fotokopi (arka sayfalardaki farklı dil referanslarına güvenerek tercüme ettirmemiştik, sorun etmediler)
- Polis sertifikası:
- Türkiye için e-devletten arşiv kayıtlı adli sicil belgesi (İngilizce alınabildiği için tercümeye gerek olmadı),
- Hollanda için bağlı olunan belediye üzerinden başvurulan certificate of good conduct belgesi. Bunu Mayıs 2022’de almıştık, mülakat tarihinde 7 aylık olacağı için konsolosluğa attığımız mailde güncelini almamıza gerek olup olmadığını sormuş ve gerek olmadığı yanıtı almıştık.
- Diploma: Asıl talihli için üniversite diploması aslı, tercümesi ve kopyasını verdik. Dosyadan belgeleri çıkarırken lise diplomasını görünce onu da istediler, onu da tam set verdik.
- Askerlik belgesi: Vize ücretini ödememiz için elimize bir kağıt tutuşturulup ilgili bankoya yönlendirilince, askerlik durum belgesini istemeyecek misiniz diye sorduk, sorry unutmuşuz verin tabi diyerek aldılar. (belgeleri alan görevlinin arkasında muhtemelen daha senior bir görevli işlemi takip ediyor ve arada sırada yönlendirmede bulunuyordu.)
Bu arada, belge teslimi devam ederken ‘sağlık muayenesi oldunuz değil mi?’ sorusu geldi. Raporu vermemizi istediklerini düşünerek, 5 Ocak’ta muayene olduk ve raporu size kendilerinin göndereceklerini söylediler, 10 Ocak’ta yolladıklarını teyit ettiler, size gelmiş olmalı diye yanıtladık.
Diğer bankoda ücreti ödedikten sonra mülakat için birkaç dakika bekledik. Mülakatı yapan görevli sohbet havasında, nereye gideceksiniz, orada tanıdık var mı, burada ne iş yapıyorsunuz, orada ne iş yapacaksınız sorularını sorduktan sonra her şey yolunda görünüyor, vizenizi onaylayacağım fakat sağlık raporlarınız önümde değil, muhtemelen buralarda bir yerdedir, olmazsa doktordan tekrar isteriz diyerek tebrik etti ve mülakatı sonlandırdı. Statümüz 19 Ocak’ta AP, 20 Ocak Cuma günü issued olarak güncellendi. 23 Ocak’ta kargo bildirimini ve bugün de belgeleri teslim aldık.
Gerek forumda gerek Telegram grubunda desteklerini esirgemeyen bütün admin arkadaşlara ailecek tekrar tekrar teşekkür ediyoruz.
-
Bu ileti silindi! -
@MSK8827 Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.
-
@dodo99 Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Merhabalar,
Benim hikayem aslında birkaç yıl öncesinde başlıyor. DV2021 talihlisi olarak ilk başvurumda GC kazandığımı öğrendim ancak pandemi döneminde vize görüşmesi alamadım maalesef. Uzun ve yorucu bir süreçti benim için , ancak vazgeçmedim ve 3. başvurumda tekrardan kazandım Aklımda kaldığı kadarıyla önemli gördüğüm detayları paylaşmak istiyorum.
Unganlar – 06.01.2023
Unganlar'a giderken daha önce yaptırdığım tüm aşılarla ilgili aile hekimimden aldığım imzalı kaşeli çıktıyı da yanımda götürmüştüm ( Covid, Tetanoz , Hepatit B). Randevu günümde evrak teslimi yaparken; tetanoz aşısını bir ay sonra tekrardan yapacaklarını; yine de son kararın doktor tarafından verileceğini söylediler. Çünkü randevudan 2 gün önce yaptırmıştım (bunu tavsiye etmiyorum). Mülakatıma ise iki hafta süre kalmıştı.. Bu arada; evraklarımı teslim ederken aile hekimliğinden aldığım imzalı onaylı aşı listesi yerine; e-nabız çıktısını özellikle istediler onu da teslim ettim.
Kan tahlili ve röntgen filmi sonrası;
Doktor kontrolümde; Dr Bey iki gün önce tetanoz olduğumu bunu kabul edemeyeceklerini,maalesef bir ay sonra aşı tekrarının gerekebileceğine hazırlıklı olmamı belirtti. Sonuçlarıma göre belki ek test isteme durumları da vardı, bu nedenle Ankara’dan hemen ayrılmadım. Rutin kontrol ve 3 doz aşım tamamlandı.Tüm işlemler sonucunda tek kişi olarak ; toplamda yaklaşık 270 usd ödeme yaptım.
Usd para üstü sorunu yaşamamaları için onların talebi üzerine bir kısım ödemeyi kredi kartı ile tl olarak gerçekleştirdim. ( Merkez bankası kuru üzerinden hesaplandı)
O gün hiç telefon almadım ve ertesi gün sonuçlarımı almaya gittim ; kan tahlilerimde sorun bulunmadığını öğrendim, sonucumu sorunsuz teslim aldım
Mülakat günü - 20.01.2023Görüşme saatimden yaklaşık 30-40 dk önce konsolosluk önünde beklemeye başladım. Güvenlik kontrolünde pasaportumu alan beyefendi kibar ve pozitifti.
Güvenlik kontrolünden sonra ilgili salonda bir süre bekledim; 330 usd ödememi yapıp; sonrasında bir diğer bankoda evrak teslimimi gerçekleştirdim.
Evraklarımı teslim alan kişinin dökümanları tek tek isteyeceğini düşünmüştüm ancak tüm dosyamı teslim ettim. Evrak teslim alan hanımefendi, kağıtları tek tek şeffaflamışsınız diyerek hepsini tek tek çıkartıp bana geri verdi. Mülakat için beklemeye koyulmuşken heyecandan diploma ve sağlık raporunun bende kaldığını farkettim, hemen teslim ettim.O gün baya kalabalıktı, bir süre bekledikten sonra mülakat sıram geldi ve aşağıdaki soruları aldım.
Amerika’da nerede yaşamayı düşünüyorsunuz/ Hangi şehir / Neden bu şehri tercih ettiniz?
Nerede kalmayı planlıyorsunuz / Arkadaşınızla nasıl tanıştınız / Yüz yüze hiç görüştünüz mü?
Şuan ne iş yapıyorsunuz / Orada da aynı işi mi yapmayı düşünüyorsunuz ?
Biraz ingilizce konuşabilir miyiz / İngilizcenizi nerede öğrendiniz ?
Daha önce yurtdışına gittiniz mi, hangi ülkelere gittiniz ?
Arjantin’e neden gittiniz İngilizcenizin Amerika’da çalışmak için yeterli olacağını düşünüyor musunuz?Tüm soruları dürüstçe yanıtladım. “Your visa is approved “ duyduktan sonra banka dökümlerim geri verildi. Daha önce forumda önerildiği üzere; banka dökümlerinin onlarda kalıp kalmaması gerektiğini kibarca sordum. Gerekli olan herşeyi aldık dediler, teşekkür ettim ve ayrıldım.
23/01/2023 tarihinde vize statüm issued durumda oldu. Uğur Bey ve tüm adminlerimize sonsuz teşekkürler. Şimdiden tüm mülakat bekleyen arkadaşlara bol şanslar diliyorum umudunuzu kaybetmeyin lütfen, yolunuz açık olsun.
Sevgiler
Saygılar -
Herkese merhaba, size 4 Ocak Unganlar sağlık muayenesini ve 6 Ocak vize mülakatımı anlatmak istiyorum. Yoğunluktan dolayı bir türlü vakit bulamadım, bugüne kısmetmiş.
Unganlar Sağlık Muayenesi
4 Ocak Çarşamba günü saat 11:30'da olan randevum için 11:00 civarı 4. kattaki Unganlar kliniğine geldim. Sekreter hanımefendi benden sadece pasaportumu ve e-nabız'dan çıktısını aldığım Covid-19 aşı belgemi aldı. Sonra da bilgisayara bağlı bir kameranın karşısında fotoğrafımı çekti. Bana üzerinde fotoğrafımın da olduğu bir belgeyi imzalattırdı. Ardından sekreterliğin yanındaki koridordan girildiğinde sol tarafta kalan muayene odasına yönlendirildim. Boy ve kilo ölçümü yapıldıktan sonra, kıyafetlerimi çıkarıp verdikleri önlüğü giymem ve beklemem söylendi. Beş dakika sonra Dr. Handan hanım geldi ve beni muayene etti.
- Kronik bir hastalığınız var mı?
- Daha önce bir ameliyat geçirdiniz mi?
- Alkol veya sigara kullanıyor musunuz?
- Hiç alkollü araç kullandınız mı?
- Hiç uyuşturucu madde kullandınız mı?
- Psikolojik bir rahatsızlığınız var mı?
- İntihar etmeyi veya kendinize zarar vermeyi hiç düşündünüz mü?
- Vücudunuzda dövme var mı?
- Green Card'ı kaçıncı seferde kazandınız?
Sorularını sorarken beni hem muayene etti hem de aşılarımı yaptı. Muayenem bitince tekrar sekreter hanımın yanına gittim ve bana daha önce imzaladığım belgedeki iki kutuyu daha imzalattı. Biri röntgen çekimi diğeri de kan alımı içindi. Sonra beni 5. kattaki Düzen Laboratuvarı'na yönlendirdiler, orada kan verme işlemim bekletilmeden tamamladıktan sonra röntgen çekimi için 3. kattaki Düzen Laboratuvarı'na indim. Yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra röntgen çekimini de tamamladım. Tekrar Unganlar'a geldim ve sekretere testlerimi bitirdiğimi söyledim, o esnada saat 11:30 olmuştu ve içerisi baya dolmuştu. Sekreter hanım benim muayene olduğumu unutmuş bir şekilde saat 13:00'de gelip muayene olmam gerektiğini söyledi. Bunun üzerine muayenenimin zaten tamamlandığını hatırlattım. Ertesi gün saat 15:00-17:00 arası gelip sonuçlarımı alabileceğimi söyledi. Ben de ertesi gün 15:30 gibi gelip sorunsuz bir şekilde evraklarımı teslim aldım. Toplamda $390 civarı bir para ödedim.
Vize Mülakatı
6 Ocak Cuma günü saat 09:15'te olan vize mülakatım için Çukurambar'da bulunan yeni ABD Büyükelçiliği binasına taksi ile 08:30 gibi vardım. Güvenlik önünde iki sıra vardı; sağdaki sıra pasaport teslimi için, soldaki ise güvenlik taramasından geçip binaya giriş yapabilmek içindi. Pasaportumu teslim ettikten sonra soldaki sıraya geçtim. O esnada güvenlik görevlileri çantası ile gelen bir kişiyi uyardı, o da çantasını bırakıp geldi. Pasaportlar kontrol edildikten sonra isimleri çağırılan kişiler güvenlik kontrolünden geçiyordu. Ben yanıma cüzdanım ve iki karton dosya (birinde istenen belgeler, diğerinde ise gerekli olursa göstermek için getirdiğim ekstra destekleyici belgeler bulunuyordu) vardı. Güvenlikten geçtikten sonra bahçeden ilerleyip binaya 08:45 gibi giriş yaptım. İçeri girdikten sonra hemen sol tarafta danışmanlık benzeri bir yer vardı, oraya pasaportumu teslim ettim. "Bu kağıdı okuyup tekrar bize teslim et" diyerek bir kağıt verdiler. Kağıtta vizenin verilmemesi halinde yapılan tüm ödemelerin geri iade edilmeyeceği ve şu şu durumdaysanız kesinlikle vize alamayacaksınız yazıyordu. Kağıdı geri verdim ve yetkiliden pasaportumu ve sıra numaramı alıp hemen sol çaprazdaki bankodan ödemeyi ($330 nakit) yapıp makbuzumu aldım.
Sonra en baştaki bankoda bulunan asık suratlı hanımefendiye evraklarımı teslim ettim. Kendisinin benden istediği evraklar şunlardı:
- Pasaport (fotokopisini istemedi)
- Sağlık raporu (Unganlar'dan aldığım)
- İki adet 5x5 fotoğraf (konsolosluk sitesinde önerilen fotoğrafçılardan birinde çektirmiştim)
- Vukuatlı nüfüs kayıt örneği (e-devlet üzerinden)
- İngilizce tercümeli arşivli adli sicil kayıdı (e-devlet üzerinden)
- Askerlik durum belgesi (e-devlet üzerinden)
- Son aldığım üniversite diploması ve fotokopisi (diploma iki dilli: Türkçe ve İngilizce)
- Banka hesap dökümleri (hesaplarımda 18K USD+ 7K TL vardı)
- Tapu ve fotokopisi + Endeksa'dan alınmış ekspertiz raporu
- DS-260 formunda girdiğim ABD adresinin değişimi için yeni adresin yazılı olduğu bilgisayar çıktısı kağıt
Mülakatı hangi dilde yapmak istediğim sorusuna İngilizce cevabını verdim. Evrakları teslim ettikten sonra bankoların önündeki bekleme alanında oturdum ve sıramı kontrol etmek için büyük ekranı takip etmeye başladım. Ayrıca sürekli ayakta olan görevli bir beyefendi vardı. İnsanlara yardımcı oluyor, sırası gelen kişilere bankoya gitmesi için hatırlatmada bulunuyordu. Toplamda 15 banko vardı, bunların bir tanesi evrak teslimi için kullanılıyordu ve 4-5 tanesi boştu. Sadece iki banko IV (Immigrant Visa) için mülakat verilirken diğer bankolar NIV (Nonimmigrant Visa) mülakatlarını gerçekleştiriyordu. IV mülakatına giren GC kazanmış bir çift uzun bir mülakat geçirdi ve yüz ifadelerinden ret aldıklarını anladım. Fazla geçmeden aynı bankoda sıra bana gelmişti. Bankoya gittiğimde gözlüklü ve sarışın Amerikalı beyefendi tarafından güler yüzlü ve hoş bir şekilde karşılandım. Herkese karşı olumsuz bir tavrının olmadığını anlayıp rahatladım. Mülakat kendi isteğimle olduğu gibi İngilizce geçti. Önce yemin ettim ve parmak izi kayıdımı yaptırdım. Ardından sorular başladı:
- Evli misiniz?
- Çocuğunuz var mı?
- Daha önce ABD'de bulundunuz mu?
- Daha önce yurtdışında bulundunuz mu?
- Mesleğiniz nedir? (cevabı verdikten sonra diplomama bakarak kendisi de doğruladı ve alanımla ilgili meraklı bir şekilde birkaç soru sordu)
- ABD'de nereye gitmeyi düşünüyorsunuz? (Massachusetts cevabını verince biraz da orası hakkında konuştuk)
- Orada tanıdığınız var mı? (arkadaşım olduğunu söyledim)
- Aileniz Green Card'ı kazanmanız ve ABD'de kurmayı planladığınız yeni yaşamanız hakkında ne düşünüyor? (bu soruyu duyunca kesin olarak vizeyi aldığımı anladım
)
Sonrasında beni tebrik edip, pasaportumun bir hafta içinde adresime gönderileceğini söyledi. Ben de kendisine teşekkür edip oradan ayrıldım. Vize mülakatım sohbet havasında gayet rahat geçti. Sizlerin de öyle geçecektir, yeter ki evraklarınız eksiksiz olsun ve sorulara dürüstçe net cevaplar verin.
Gece gündüz demeden emek harcayan sayın forum ve Telegram grubu yöneticilerimiz başta olmak üzere yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Umarım herkes vizesine kavuşur.
-
@leviathan tebrikler yeni hayatınızda başarılar
-
@clementine Tebrikler yeni hayatınızda başarılar
-
@dodo99 tebrikler yeni hayatınızda başarılar
-
@clementine Tebrikler vizeniz hayırlı olsun
-
@leviathan Vizeniz hayırlı olsun , yeni hayatınızda bol şans
-
@leviathan tebrikler vizeniz hayırlı olsun yeni hayatlarınız da başarılar
-
@clementine vizeniz hayırlı olsun yeni hayatınız da başarılar
Umarım dv deki şansınız amerika da da devam eder 
-
@tpekgil54 @harvard Tebrikler , Vizeleriniz hayırlı olsun.
-
@ali-k @MSK8827 @leviathan Tebrikler , Vizeleriniz Hayırlı olsun.
-
@clementine @leviathan tebrikler , şansınız ve bahtınız açık olsun.
Benzer Başlıklar
135
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum