Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @richmond Ay boyunca tüm limiti kullanabilirsin, ancak hesap kesilmeden önce 166 borç kalacak şekilde ödeme yap. Diğer harcamaları debit kart ile yapabilirsin. Kredi kartına fazla ödeme yapmak kredi skorunu etkilemez.


  • @knnrn teşekkür ederim 🙂


  • @richmond Kredi Skoru / Credit History içinde söyledi:

    Bank of America kredi kartı başvurumu kabul etti ve 500usd limitli kart verdi.Genelde limitin 1/3ümü kullanın diyorlar kredi notu için.Bu karta 1000usd atsam 1166usd harcasam kötü olurmu yoksa 500usd mi harcamalıyım

    @Richmond oncelikle nerede okudugumu hatirlamiyorum ama utilization icin benim de aklimda %25-%30 iyi bir aralik gibi kalmisti. Ancak son donemde yaptigim arastirmalarda ne kadar dusuk, o kadar iyi seklinde yazildigini gordum. Onerilen aralik %1-%9 seklinde geciyor.

    https://www.reddit.com/r/personalfinance/wiki/fico linkinde "You need to use a certain percentage of your credit limit every month" bolumune bakabilirsin.

    Ayrica su video'nun 2:30'unda gosterilen chart'ta da bu bilgi var

    1000 usd atip 1166 harcamaniz da herhangi bir problem yaratmaz. Sonucta payment yapip limit aciyorsunuz. Ayni video'nun 5:54'unde hesap kesilmeden once odemenin problem olmayacagini anlatiyor


  • 6 nisan 2018'de BoA'dn secured kart almıştım. Her ay düzenli kullanıyorum, 6 ay olmasına rağmen hala kredi skorum oluşmadı. Ay sonunu mu beklemem gerekiyor yoksa bir sıkıntı mı var?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @civil_engineer Kredi Skoru / Credit History içinde söyledi:

    6 nisan 2018'de BoA'dn secured kart almıştım. Her ay düzenli kullanıyorum, 6 ay olmasına rağmen hala kredi skorum oluşmadı. Ay sonunu mu beklemem gerekiyor yoksa bir sıkıntı mı var?

    Kredi skorunuzun olusmadigini nerden biliyorsunuz?


  • @crazycells BoA'nın mobil app'inde FICO score kısmında ''credit score unavailable'' yazıyor. Credit karma'dan bakmayı düşünüyorum, oradaki skor doğru oluyor mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @civil_engineer Kredi Skoru / Credit History içinde söyledi:

    @crazycells BoA'nın mobil app'inde FICO score kısmında ''credit score unavailable'' yazıyor. Credit karma'dan bakmayı düşünüyorum, oradaki skor doğru oluyor mu?

    o app, sizin kredi skorunuzun olup olmadigini soyleyemez. Demek ki henuz hesaplayabilmesi icin yeterli kosullar saglanmamis, ama SSN'yi aldiktan sonra kredi skoru ve gecmisi olusmaya basliyor.


  • @crazycells SSN aldıktan sonra nisan ayında kredi kartımı almıştım. Ben hep oradan bakıyorum arada aylık düzenli mail geliyor BoA'dan skorunuz güncellendi diye ama değişen birşey olmuyor. Şimdi Credit karma'ya giriş yaptım orada oluşmuş gözüküyor 697 çıktı. Kredi ile araba almayı planlıyorum da, bankaların sistemine de düşmüş müdür acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @civil_engineer Kredi Skoru / Credit History içinde söyledi:

    @crazycells SSN aldıktan sonra nisan ayında kredi kartımı almıştım. Ben hep oradan bakıyorum arada aylık düzenli mail geliyor BoA'dan skorunuz güncellendi diye ama değişen birşey olmuyor. Şimdi Credit karma'ya giriş yaptım orada oluşmuş gözüküyor 697 çıktı. Kredi ile araba almayı planlıyorum da, bankaların sistemine de düşmüş müdür acaba?

    Evet, hepsi gorebiliyor sorguladiginda.


  • @crazycells teşekkür ettim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @civil_engineer İdeali, FICO skoru bankada görünmeye başladıktan sonra başvurmak. Böylece daha düşük faiz oranı ile kredi alabilirsiniz. CreditKarma biraz erken gösteriyor skorları ama kredi başvurusu sırasında bu skorlar kullanılmıyor.


  • Benim soyle bir durumum oldu. Credit karmada Ilk kredi skorum 677 idi. Ikinci ay 679 oldu. Sonraki ay 30 puan birden dustu. Suan 652. Isin ilginc gelen yani su. If you lower your balances to $145, your utilization rating would move up to the next level. Diye bir oneri var. Secured
    redit card hesabimin limiti 500 dolardi. Hesabimda 4 dolar limit kalmisken 650 dolar yatirmistim. Bunu kesim tarihinden once yatirdim. Fazla para yatirdigim icin mi boyle oldu. Durum normal mi? Bir bilenlere danisalim istedim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cannavaro1903 Kredi Skoru / Credit History içinde söyledi:

    Benim soyle bir durumum oldu. Credit karmada Ilk kredi skorum 677 idi. Ikinci ay 679 oldu. Sonraki ay 30 puan birden dustu. Suan 652. Isin ilginc gelen yani su. If you lower your balances to $145, your utilization rating would move up to the next level. Diye bir oneri var. Secured
    redit card hesabimin limiti 500 dolardi. Hesabimda 4 dolar limit kalmisken 650 dolar yatirmistim. Bunu kesim tarihinden once yatirdim. Fazla para yatirdigim icin mi boyle oldu. Durum normal mi? Bir bilenlere danisalim istedim.

    Hesap kesim tarihinden once olduguna emin misiniz? %100'e yakin kullandiginiz icin dusmus gibi geldi bana.

    Bir de bu aralar kredi karti basvurusu vs. yaptiniz mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cannavaro1903 CreditKarma web sitesinde puanı düşüren etkenleri göstermesi lazım.
    Kredi kartı ödemelerini yaparken dikkat ettiyseniz hemen hesaba yansımıyor, bir süre "pending" olarak görünüyor. O nedenle hesap kesim tarihinde ödeme yaptıysanız sisteme düşmesi hesap kesiminden sonra olmuş olabilir. Birkaç gün önceden yapmaya çalışın. Fazla yatırmanın olumlu veya olumsuz bir etkisi olmaz.
    Kredi kartınızın ekstresine (statement) bakarsanız ne kadar borç olduğunu görebilirsiniz.

    Ayrıca yapılmış kredi başvurusu varsa da puan düşer.


  • @crazycells evet 19u kesim tarihim 16sinda yaptim. Duzenli oduyorum. Onda sikinti yok.

    @knnrn pending genelde 2 gunde gidiyor bende. Anlam veremedim. Yukarda mesajda yazan lower your balances ile ne demek istiyor? Mesela credit karmada simulate my score diye bi kisim var. Orada lowering your balances by $218 (to a total of $0) could improve your score by 30 points. Yaziyor. Odemelerim kisminda 3 on time odemem var. Gecikmeli odeme yok. Credit card utilization da sikinti var yuzde 44 sari renk. Onun disinda birsey yok.


  • @cannavaro1903
    Kiralik ev, araba, yeni bir kredi karti vb basvurunuz olduysa, onun icin dusmus olabilir.


  • @cannavaro1903 Lower your score diyorsa o halde hesap kesiminde tüm borçlarınız kapanmamış demek. Ödemeniz muhtemelen hesap kesim tarihine kadar geçmemiş.
    Bir sonraki hesap kesiminde tüm borçlarınızı kapatırsanız, puan eski hale dönecektir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cannavaro1903 Kredi skorunu oluşturan önemli etkenlerden biri de zaman. Bir de CreditKarma en küçük şeyleri bile kredi skoruna çok yansıtıyor. Şu anda benim kredi skorum 655 puan olarak görünüyor, ama geçen gün bir kredi başvurusu yaptım, orada 707 puan çıktı. Bankalar ve kredi veren diğer kurumlar farklı bir hesaplama yöntemi kullanıyor. Tek yapmanız gereken borç/kredi oranını %30'un altında tutmaya çalışmak ve ödemeleri zamanında yapmak.


  • Bank of america uygulamasindan tarihlere baktim bugun. 19unda borcum yok. Zaten credit karmada da zamaninda yapilmayan odeme gozukmuyor. Bakalim bu ayin 19unda kesim tarihinden sonra eski haline donecek mi... 🙂

    Kredi basvurusu vs yapmadim henuz.


  • @civil_engineer @crazycells @knnrn selamlar, benim de aynı şekilde 6 ay oldu kredi kartı alalı fakat hala FICO'da data unavailable çıkıyor. Credit Karma'da score görünüyor ancak o tamamen similasyon ve autodealerlar FICO'ya baktığı için onlar da score göremiyor. Sorum şu; kartı aldığımız tarihten tam 6 ay sonra mı kredi score'u çıkıyor yoksa kredi bürolarına vs. bildirilmesiyle birlikte 7 ay'ı buluyor mu? Çok yakın zamanda tarihi tarihine hatırlayan var mı acaba?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

116
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum