[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@gucarslan Hayır hiç bi mail almadım,geçen cuma günü girmiştik o günden beri kontrol ediyorum ,bazen baktıgımda ready yazıyorudu, şimdi de Administrative Processing yazıyor bilemedim gerçekten
-
@ELTURKQ bugün içinde "Issued" olarak görebilirsiniz.
eğer yarın gün sonuna kadar da bu değişmezse tekrardan haber verin lütfen. -
@ahmet_ Nepal / Katmandu örneği var birde inceleyebilirsiniz eylül ayına 950 civarı mülakat dağıtmıştı toplamda 2000'e yakın mülakatla kapattılar.
-
@achillesoag Nepal'i görmüştüm. 1.912 mülakat kendi bölgesine vermiş.
Ankara bu kadar EU verse bize yeter de artar bile. Ama gerçekçi olursak Ankara'nın verdiği EU sayısı belli.
-
@sanaldeniz Tesekkur ederim, benim artik beklentim kalmadi, butun amerika ile ilgili youtube kanallarini unsubscribe yaptim, ingilizce calismayi biraktim, emailimi hergun kontrol etmeyi biraktim, kendimi cok daha ozgur hissediyorum. Eger mulakat ve evrak listesi emaili gelirse bakarim duruma, yazarim ben BAE kontenjanindan kazanmisim, kabul olur mu diye, kabul olmazsa ugrastirmayin beni diye yazarim. Ben simdi anladim nasil bu kadar kolay kazandigimi, ilk basvurumdu. BAE vatandasi zaten o kadar az kisi katiliyor cekilise, onlarda para bol, green card onlarin neyine, demek ben de kuradaki bir kac isimden biriydim, bana cikti, ben de ne kadar sansliyim diyordum. Turkiye'den katilsam kesin cikmazdi.
-
çıkmış işte sana neden bu kadar umutsuzsun anlamadım daha çok var mülaket tarihinin son bulmasına :))) sabret biraz @tonymiami
-
@erennlk Sadece submit date değil CN numaranızla birlikte submit datein önemi mevcut. Ankara mülakat sayılarında artış yaparsa önümüzdeki aylarda mülakat bilgisi alabilirsiniz tabii ki
-
@abzr Beklemeye devam ediyorsunuz bir değişiklik yok
-
@Emre-Kurtulmuş aslında şuan numaram current number içerisinde takip ettiğim sürece göre önümüzdeki 1 2 ay içerisinde mülakat gelmesini umut ediyorum.
-
@debbieLA77 Bu arkadaşımızın durumu farklı yanlış başvurusu nedeniyle şu anda durumu umutsuz
-
@Emre-Kurtulmuş yaaa nolmuş hiç mi yok umut :(
-
@debbieLA77 doğum yeri yanlış girdiğinden asya kontenjanindan kazanmış. Hatalı başvuru olmuş.
-
@Emrah-Borazan @debbieLA77 Aslinda tam olarak dogum yerini yanlis girme degil, yani o kadar mal degilim aslinda. Are you claiming eligibility based in the country you were born? Yes or No diye soruyordu, Ben de Turkiye'ye gelip bu islerle ugrasmak istemedigimden NO dedim, e hangi ulkeden eligibility istiyorsunuz dedi, ben de yasadigim ulke oldugu icin BAE yazdim. Hepsi bu. Yani bir are you cola? are you disco? e what are you? vakasi

-
@tonymiami ama bu yanlış değil ki bence soru ve cevap olarak bakınca alternatif olarak doğduğun ülke türkiye ama bulunduğun ülke BAE ama bunu ayrıca belirteceğin bir seçenek yok iki soruyu bir arada sormuş ... başka da seçenek yok...
-
@tonymiami nasıl olması gerekiyormuş istenen neymiş peki?
-
@debbieLA77 o soruya sadece yes diyip çıkan seçenekte Türkiye’yi seçmesi yeterli oluyor.. Mesela Almanya’da doğup Türkiye’ye yerleşen biri green card çekilişine katılmak isterse doğum yerini Almanya olarak seçmeli.
-
@debbieLA77 Soruda sorulan "eligibilty" terimi siz bu ülkede girebilirsiniz mülakata gibi bir terim değil. Lotterye katılmak için uygun olan(eligible) ve uygun olmayan ülkeler var bunu belirten bir terim. Siz katılmaya uygun bir ülke vatandaşıysanız o soruya "yes" dersiniz türkiyeyi seçersiniz. Ama uygun olmayan bir ülke vatandaşıysanız fakat başka bir ülkenin uygunluğunu kullanabilecek şansınız varsa mesela meksika doğumlu biri olursun ama ailen türktür sen ailenin doğum yeri üstünden başvurabilirsin o durumda doğum ülkenin uygun olmadığını belirten seçeneği seçer ve uygun olan ülkeyi seçersin alt kısımdanda
-
@tonymiami Bu büyük bir hata maalesef.
Geçen yıl Arabistan doğumlu birisi, ben 1 yaşında döndüm orayla alakam yok diye düşünüp no seçiyor ve Türkiyeyi seçiyor.
Sonuç olarak direkt elendi.
Peki bu seçenek niye var? Yani otomatik doğum ülkesine göre ataması gerekirken neden bize değiştirme imkanı sunuyorlar?
Çünkü bazı ülkeler green card'a başvuramıyor. Eğer siz böyle bir ülkede doğduysanız, anne-baba veya eşinizin doğum yerini seçerek katılabilirsiniz.
Doğum yeriniz ile ilgili bir kısıtlama olmadan bunu değiştirdiğiniz zaman sizi elemekten başka çareleri olmuyor.
Ama sonuçta bizler konsolosluk görevlisi değiliz ve kesin konuşamayız. Bu size umut vermesin, tavsiyem beklentiyi düşük tutun ama şansınızı da denemek isterseniz deneyin.
-
Başvuru formunun tepesinde yer alan “help” linkinde Dv 2024 instructions pdf vardı. Orada tüm field ların açıklaması mevcut. Sizin bahsettiğiniz field ile ilgili bilgi aşağıdaki gibi açık ve net. Bazı form hatalarının telafisi var ama sanırım bu onlardan değil. çok geçmiş olsun, üzücü bir durum.
6. Country of eligibility for the DV program – Your country of eligibility will normally be the same as your country of birth. Your country of eligibility is not related to where you live or your nationality if it is different from your country of birth. If you were born in a country that is not eligible, please review the Frequently Asked Questions to see if there is another way you may be eligible.
-
sizce subat ayinda show yaparlar mi ? yoksa gecen senenin ayni mi olur ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum