Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @escolorita Tebrikler, bu arada 33 yıldır Ankaradayım karın yağmadığı ilk kış oluyor ayaz daha gelmedi.


  • @dytmelek çok teşekkür ederiz, umarım herşey seninde gönlünce olur 🙏🍀

  • ⭐⭐⭐

    @dytmelek

    Çok teşekkür ederiz, umarım sizden de güzel haberler alırız.


  • @Programmer cn49xx
    beni gruba alırmısınız kazananlar

  • ⭐⭐⭐

    @escolorita Talihli Kayıt Formu bu linkten formu doldurursanız telegram grubuna dahil edebiliriz sizi


  • @Emre-Kurtulmuş talihli grubuna değil kazanıp forumda tecrübesini paylaşanların grubu için

  • ⭐⭐⭐

    @escolorita telegram üzerinden mesaj atabilir misiniz biz adminlerden birine


  • @dytmelek Teşekkür ederiz çok saolun


  • Merhabalar sizlere mülakat deneyimimi anlatmak istedim. 13 ocak sabah 10 da mülakatım vardı işlerimden dolayı deneyimimi biraz gecikmeli yazıyorum. Ankara da büyükelçilikde kredi kartı çalışmıyor üzerinizde dolar ile gidin lütfen. Evrak teslim edildikten sonra mülakat için bankoya geçtim ve selamlaştık nereye gideceğimi sordu ne iş yapacağımı sordu daha önce amerikaya gitmişsin neden gittin diye sordu ssn numaram vardı onu görmek istedi ve son olarak var olan turist vizemi iptal edip vizeniz onaylandı dedi şuanda ptt den evrakları bekliyorum yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum darısı herkesin başına inşallah.


  • @baranpeltek_ hayirli olsun sizinde dosya numaraniz 5 binlerde miydi?

  • ⭐⭐⭐

    @escolorita Mülakat alanların Amerika grubu var. Bu konuda sayın @gucarslan size yardımcı olacaktır. Bir de lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.


  • Merhaba,

    Sağlık muayenesi ve mülakat deneyimimi gecikmeli de olsa buraya foruma aktarıyorum. Mülakattan sonra mücbir sebeplerden ötürü yoğunluk yaşadığım için deneyimimi aktarmayı biraz öteledim.

    19 Aralık 2022 Unganlar 9.15 ile 9.30 arası 4 aile üyesine randevu almıştım. Bir gün öncesinden Eryaman'daki akrabamda konakladım. Kendisi Ankarada yaşadığı için trafikti yetişme derdiydi hiç yaşamadım. Herşeyi onun insiyatifine bıraktım, bizi saatinde Unganlar'a yetiştirdi. Unganlar'ın lokasyonu park etmeye müsait değil, akrabam polis olduğu için bölgedeki görevli polisten rica edip arabayı direk Unganlar'ın önüne park etmiş. (Bu kısmı siz kendinize göre değerlendirin arabayla gelecekseniz mutlaka çevrede otopark araştırın)

    4.kata geldik henüz mesai başlamadığı için biraz kat holünde bekledik, sonra kapı açıldı, kapı önündeki kalabalık içeri daldı. Biz de içeri girdik. 4 kişilik yabancı uyruklu ailenin babası hızlı davranıp isim okunmasını beklemeden bankodaki arkadaşları soru yağmuruna tuttular ve işlerini hallettiler. Sonra başka birisinin adı okundu işlemi yapıldı ve sonrasında bizim adımız okundu. Ben kazanan olduğum için benden evrakları istediler. Ben evrakları verdim, covid19 aşı kartlarımız istendi. Sandalyeye oturtup gözlüğü çıkartıp webcam ile fotoğrafımız çekildi. (Çocuklar dahil)

    Çocuklarımızın (4.5 ve 2 yaşlarında) bazı aşıları özelde yapılmıştı, özel doktorumuz kaşeli imzalı kağıtta yapılan aşıları bize verdi, bankodaki arkadaş bunun kabul edilmeyebileceğini söyledi. Tamam sorun değil neyi uygun görüyorsanız o aşıları yapabilirsiniz dedik ama doktor hanım aşılarımızın hepsini kabul etti. Ertesi gün verilen raporda aşı çizelgesinde tüm aşılar işaretlenmiş vaziyetteydi.

    İlk olarak;

    Bizi önce bir alt kata kan vermeye gönderdiler. Yaşlarımız idrar testi istenmeyecek aralıkta olduğu için benden ve eşimden kan aldılar. Sonra 5. kata çıkıp eşim ve ben göğüs filmi çektirdik. Göğüs filmleri için 100 dolar verip para üstü Türk lirası aldım.

    Tekrar 4.kata indik ve muayene için beklemeye başladık.

    Muayene için önce beni çağırdılar, bana düzenli kullandığım ilaç var mı diye sordu. Ben kullandığım ilacın prospektüsünü yanımda getirmiştim, onu verdim. O gün doktor bey yoktu, sadece doktor hanım vardı. Muayene öncesi o meşhur önlüğü giydik ve muayene odasında doktor hanımı bekledim. Herkesin malumu soruları sordu. Soruları sorarken bir sağ koluma bir sol koluma aşıları enjekte etti (5 tane aşı). Sırtımı dinledi. Sırtüstü yatırdı ve vücudumu muayene etti. Giyinebilirsin dedi ve çıktı. Giyindim eşimi muayeneye aldılar, eşimin muayenesi bittikten sonra hemen akabinde büyük oğlumu da annesi ile muayeneye aldılar. Küçük oğlumu da benim getirmemi söylediler. Küçük oğlumu büyük muayene odasında muayeneye aldılar, üstünü çıkardım komple, doktor hanım çocuğumu muayene etti ve aşılarını yaptı. Büyük oğluma 2 aşı, küçük oğluma da 3 aşı yapıldı. Sonra onları da giydirip bekleme alanına çıktık. Akşama kadar size eposta ya da arama olmazsa sorun yoktur, ertesi gün 15.00-17.00 arasında raporunuzu alabilirsiniz dendi. Total ücreti dolar ödedik ve muayenehaneden ayrıldık.

    Ödeme Detayı:
    2 yaşındaki çocuk: 230$
    4.5 yaşındaki çocuk: 200$
    Baba: 330$
    Anne: 340$
    2 tane göğüs filmi: 90$


  • 6 Ocak Mülakat Deneyimim;

    Sabah 8.15te mülakatımız vardı. Sağlık muayenesinde olduğu gibi yine bir gün önceden Eryaman'da oturan akrabamda konakladım. Bizi saat 08.00 gibi konsolosluğun önüne getirdi. Aracı park ettik.

    Akrabam bizimle kapıya kadar eşlik etti ve kapıda sıra vardı sıraya girdiğimizde içerideki şahin gözlü güvenlik en arkadaki bizi işaret etti, tabi biz hiç üstümüze alınmadık. Sonra kucağında bebek işareti yapınca biz üstümüze alındık ve hemen sıranın önüne geçtik, (inanılmaz soğuktu musmutlu olduk), pasaportları açılan çekmeceye koyduk ve üzerimizdeki tüm metalleri akrabama teslim edip sol taraftaki kapıya geçtik, sağdan verdiğimiz pasaportlar soldaki arkadaşa ulaşınca bizi içeri aldılar, havalimanındaki gibi hassas bir güvenlikten geçiyorsunuz, çocuklar yandan geçsin gibi bir taviz yok çocukları da turnikeden geçiriyorsunuz.

    Güvenlikten geçtikten sonra uzun koridorumsu bir yoldan yürüdük ve ileride yolun sonunda bekleyen güvenlik personeli bizi soldaki kapıya yönlendirdi. Girince bankoda pasaportlarınız isteniyor, hemen arkasına etiket yapıştırılıp sizi sadece göçmen vizelerinin toplandığı bekleme yerine gönderiyorlar. Orada bizden hariç bir tek kişi bir de bir çift vardı, kendilerine sordum birisi forumu bilmiyor diğeri de biliyor ama kaydolmamış. Aldığım cevaplar beni üzünce ben de konuyu uzatmadım muhabbeti kapattım.

    Bina içinde sürekli yönlendirme yapan bir görevli arkadaş var. Sırayla bizi ödeme bankosuna yönlendirdi. Önce bu arkadaşlar ücret bankosuna geçti. Onlardan sonra ben geçtim ve 4 pasaportu verip toplam ücreti ödedim hepsinin içine ödeme makbuzunu yerleştirip geri bana verdi. Ekstra olarak da sıra numarası verdi. Bu sefer diğer tarafta beklemeye başladık.

    Sıra numaramız ilk defa yandığında 14. nolu bankoda evrakları vereceğimiz bankoya geçtik, evraklarımızı o istedikçe veriyoruz, aile cüzdanının sayfalarını bazı sayfalarını fotokopi çekmemişiz, bize sordu. Ben "eyvah, yandık" dedim içimden. Ama oradaki kadın arkadaş yanındaki diğer arkadaşa fotokopi için rica etti o da gidip çekip geldi. Hatta o da eksik fotokopi çekti ve tekrar gönderdi ve fotokopiler tamamlanıp geldi.

    Burası önemli; bizim eşimle evliliğimiz ikimizin de ikinci evliliği bizden mahkeme kayıtlarını istemediler, bunu ben söyleyip verdim. "Bizim ikinci evliliğimiz mahkeme kayıtlarını size vermeliyim" dedim o da "evet" dedi ve aldı. Amerika'daki kalıcı adresimizi de yatay bir şekilde kocaman puntolarla telefon ve şahsın adı dahil yazmıştık "bunu da size vermek istiyorum" dedim. "O nedir" dedi. "Adres kağıdı" dedim ve onu da aldı. Adresimizi güncelleyip adres kağıdınız bize geri verdi. Birimizin DS-260 da evlilik tarihimizle ilgili bir hata görmüş olacak ki bize sözlü olarak evlilik tarihimizi teyit ettirdi ve ekranda bir şeyler yapıp evlilik tarihinizi düzelttim dedi 🙂 Evraklarımızı alan hanımefendi ingilizceniz var mı dedi. Evet var dedim. Not almış olacak ki bana mülakatı hangi dilde yapacağımı sormadı 🙂 Alınan evraklar size geri verilmiyor, mülakat yapılan bankoya transfer ediliyor. Tekrar numaranızın yanmasını bekleyin dedi ve oturduk.

    İkinci kez numaramız yanınca 10. nolu bankoya geçtik. Ebeveynlerin ellerini kaldırmasını istedi ve yemin ettik. Eller indi ve evraklarımız incelenmeye başladı, evrakların incelenmesi sırasında parmak izlerimizi de aldı. Çocukların parmak izi yerine benim(babanın) parmak izlerini aldı. Akabinde bana İngilizce 4 soru yöneltti:

    -ankarada mı yaşıyorsunuz
    -hayır istanbul
    -amerikada nerede yaşayacaksınız
    -houston, texas
    -orada tanıdığın kimse var mı
    -babamın eski bir dostu var 20 yıldır orada yaşıyor
    -süper

    Evrakları incelerken sıra diplomaya geldi. Diplomama bi baktı işletme mezunuyum, ben o esnada ben atladım yazılımcıyım diye
    -backend mi frontend mi
    -backend yazıyorum php ve golang yazıyorum. (bu onu tatmin etmiş olacak ki ne iş yapacağımı sormadı 🙂 )

    .... biraz bekledikten sonra
    -tebrikler vizenizi onaylıyorum. 1 hafta içinde pasaportlarınız size gönderilir dedi.

    hesap dökümünü bana geri verdi. Bu bizde mi kalacak dedim. Evet sorun yok o inceledim sizde kalabilir dedi ve o tebriği duyunca onlar fikirlerini değiştirmeden hızlıca o binayı terkettik 🙂 Büyük oğlum çişim geldi deyince çıkışta güvenlik binasındaki wc leri kullanmamıza müsade ettiler ve o sorunu da orada halletmiş olduk.

    Yumuş yumuş, pamuk gibi vaziyette konsolosluktan ayrıldık.


  • @abdyldz gecmis olsun ins diger süreclerde kolaylikla gecer 🙂


  • @İlker-Gürsoy hayirli olsun 🙂


  • @abdyldz Vizeniz hayırlı olsun yeni hayatınızda başarılar ve mutluluklar dilerim 🙂

  • ⭐⭐

    @abdyldz Tebrikler vizeniz hayırlı olsun.


  • @abdyldz

    Tebrikler mülakat deneyimi olan herkesi okuyorum sanki bir gün sıra bana gelecekmiş gibi daha 2024 ilk denemem olacak ama içimde çok güzel hisler var DV2024 Mülakat deneyimleri konusu altına bende yazabilecek miyim diye çok düşünüyorum hakkımızda hayırlısı olsun

    bu arada şunu sormak istiyorum banka hesaplarında ne kadar gösterdiniz benim hesaplarda bugun itibari ile 10bin usd karşılığı altın eşime çıkarsa diye eşimin hesaplarında hareket görmesi için 2500usd karşılığı altın 2000usd nakit ve fizikende 10bin usd karşılığı altın var coin ve diğer yatırım araçları hariç toplamda bankada görünen 15bin usd banka görünmeyeden 15in usd gibi bir birikim var bu yeterli olurmu bilmiyorum

  • ⭐⭐

    @sedat3459 Vizeniz hayırlı uğurlu olsun. Bebeğinizle ilgili yaşadığınız zor dönem için çok üzüldüm. Umarım sağlığı iyidir şimdi

  • ⭐⭐

    @abdyldz Değerli deneyimlerinizi bizimle paylastiginiz icin tesekkur ederim, hayirli olsun yeni hayatinizda bol sans dilerim.


Benzer Başlıklar

  • 296
  • 2
  • 516
  • 654
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

79
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum