Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gzm06 @ayvalik10 teşekkürler böyle bir şeyin olduğunu hiç bilmiyordum. 15 yıldan çok uzağım ama anladığım kadarıyla istifa ettikten sonra bile 6 ay içinde ödemeleri kendi yaparak emekli olması güzel.


  • Polis memuruyum 13 yıl oldu başka bir sigortam yok - bizde 20 yıl zorunlu süre - ve bitince istifa etmeyi düşünüyorum

    45 yaşında olacağım geri kalan süreyi kendi birikimlerimle karşılamayı düşünüyorum şuan elimden bu geliyor -

    şuan bireysel emekliliğim için iyi bir gelir oluşturuyorum ve kendi evim var evlide olmadığmdan kendi başıma altından gelebilirim diye düşünüyorum.

    çalışmadığım süre boyunca ise genelde kalabilirsem yılın 3-4 ayını amerikada geçirmek istiyorum geri kalan süreyi ise türkiyede günlük işlerde çalışarak geçirmek istiyorum 3-4 ay falan geri kalan süreyi ise dinlenerek geçirmek istiyorum amacım bu.

    Green kart çıkarsa zaten memuruluğn gözüne bakmak asla. ayda 700-800 dolar için değmez.

    kısaca böyle.

    15 yıl ve 61 yaş doğrudur.


  • Kesinlikle Memurluk


  • Bence Karı koca memurluk tabiki ABD gitmekten iyidir.Çocuklar iyi bir eğitim türkiyedede alabilir ( itü Boğaziçi odtü vb. ).ABD de birçok fakir zar zor geçinen insanlar yokmu ? Neden dir bilinmez Herkes kendini ABD de rahat yaşayacak biri olarak hayal ediyor.Böyle hayal etmek güzel ama gerçek hayat ve yaşam nasıl olur ? Tartışmaya açık bir konu.


  • bir dakika durmam abd de, powerball oynamaya basladim. 20.000 kisilik yerde bile suc oluor adam elini ic cebine soktugunda acaba silah mi cikaracak diye dusunuyorum. tamam afro amerikan suc gangsta olayi cok ama beyazlarin daha cok mental health problemi oldugunu dusunuyorum. https://www.wnep.com/amp/article/news/local/luzerne-county/one-hospitalized-after-shooting-in-luzerne-county-hazle-township-near-laurel-mall-state-police/523-459133f4-b831-48c8-b441-074cf079fe18

    dolar harici bir sey yok. bu ulkenin orta ust sinifi olabilirseniz belki bir nebze mutlu olursunuz. herkes istedigini yapsin bu gorus beni baglar siz yasayin amerikan ruyanizi. ben birden fazla ulkede bulunmus biri olarak bunu diyorum.
    insanlar sanki bilgisayar oyununda atilmis bot gibi kapasite olarak.
    not: torpilsiz akademisyen 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Semihmete insanların kurduğu hayal aslında kendine olan güvendir. Memurlukta işte bu güven yoktur. Fark burada. Eşim 19 yıllık öğretmen. Nasıl olsa ben iyi de yapsam kötüde yapsam mesleğimi tıkır tıkır para geliyor mu geliyor. Fakat devlet dışında çalışanların kovulma gibi bir derdi var. İyi yapmazsan gidersin bu kadar basit. O yüzden deliler gibi çalışıyorlar fakat karşılığı olan parayı alamıyorsun. Patron da bunu bildiği için istediği gibi at koşturuyor. Diğer tarafları bilmem bizim bu taraflarda yapılan olayı söyleyim. asgari ücret hesabına yatıyor. Fakat 7.000 TL çalışandan 1.500 TL elden geri istiyor. İtirazın mı var kapı orada. Zaten dışarıda 6.000 TL bile çalışacak eleman çok umurunda değil yani. Sonra bahsettiğin üniversitelerin son 5 yılda ki başarı oranlarına bakar mısın. Sonra gelip yazarsın isimlerini odtü dünya da ilk 30 içinde iken şimdi 5-6 yıl sonra 500 altında bu mu başarılı üniversiteler. Boğaziçi üniversitesinde okuyanlara sor bakalım durumunu nasıl seviye düştüğünü. Ders seçimlerinde kedi fare gibi oyun oynadıklarını canlı tanığım çünkü hızlı internet var diye ofise gelip yaptık. İstediğin dersi alamıyorsun. Ondan dolayı insanlar kendilerine güveniyorlar. Deli cesareti deriz bizim bölge de gözü kararır hiçbir şeyi görmez. Fakir yada geri dönenlerin Türkiye de ki gitmeden çalışma şekillerine bakarsan ya aile yanında yada torpille işe girmiş zor durumda kalmadan misler gibi çalışan kişilerdir. Türkiye de ki sahip olduğu sıfatları sayamadığım o kadar çok ki @redsat2000 55 yaşında gitti.


  • Türkiyede memurluk ta karı koca 30000-35000 - 40000 TL , ABD de alacağın 3500-4000$ den iyidir diye düşünüyorum .Maceraya gerek yok😊Zaten yeşil pasaport aldınmı döviz kurlar da düştümü gider gezer gelirsin ABD yi ( Unutmayalım 10 yıl önce öğretmenler dünyanın heryerini geziyordu öğretmen maaşı ile ). Kendine güvenip güvenmeme ile bu işlerin pek alakası yok , hiç tanımadığın bilmediğin dilini yarım yamalak bildiğin bir ülkeye , vay ben kendime güveniyorum diyerek gidilir mi ? Türkiyede özel sektörde çalışıyorsan veya paran var durumun iyiyse yada asgari ücretli veya düşük gelirli çalışan isen hiç düşünmeyeceksin hemen gidebilirsin ! Sonuçta fırsatlar ülkesi. herkes kendi kararını kendi verecek tabiki.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Semihmete abd avrupa birliği üyesi olmadığı için vizesiz gidemezsiniz. bahsettiğin maaşları alan iki kişi 2 çocuk. toplam 4 kişi kirada oturuyorsun 5.000 TL kira. 1500 TL doğalgaz. 200 TL elektrik. Telefon - internet 500 TL pazar masrafı aylık 1500 TL market alışverişi 3000 TL daha çocuklara yada kendimize bir şey almadık. Okul masrafları daha yok. 8.700 TL sadece ev masrafları. aldığın paradan kenara koyamazsın. Bilmediğin bir ülke derken internetten araştırma yapmayı bilmiyor musunuz. Bu forumda yüzlerce -binlerce insan var orada yaşayan biz aileyiz herkes birbirine yardımcı oluyor. Dil konusunda kusura bakma bastırıp oturursan tabiki de konuşamazsın. 110 gün var açıklanmasına ilk mülakat senin olsa bile 1 ekime kadar 150 gün var. toplam da 260 gün var cahil yada kafan basmıyor insanlardan değilsin öğrenirsin.

    Bu arada sen kendini geliştirmezsen 3500 - 4000 dolarla sayarsın. Fakat kendini geliştirirsen bu paralar haftalık olur.


  • @Semihmete Bahsettiğiniz sınıftayım karı koca memur ve yazdığınız miktarlara yakın gelirimiz var ve nasip olursa yazın yerleşmeyi düşünüyoruz. Çocuklarımın geleceği adına ülkeden ümitsizim. Bu konuda tek kıstas maddiyat olmamalı bence.


  • @ayvalik10 Siz haftalık 4000$ kazanıyormusunuz ? Ayda 16000$ ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Semihmete amerikada olursam evet kazanırım


  • @srhnkskn Bol şans.Yolunuz açık olsun.


  • @ayvalik10 Siz ABD de değilmisiniz ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Semihmete hayır değilim

  • ⭐⭐⭐⭐

    Memurlukta Abd de yaşamak yerine önce Türkiye’de neden özel sektör seçmek yerine Memur olmak istediğinize bakmak lazım. Esasında sorunun cevabı kişinin yapısı ve hayat felsefesi ile ilgilidir. Çok fazla temkinlidir. Fazla Risk almazlar. Onları bu tip girişime ailesinin yardımıyla veya baskısı ile değiştirebilirsiniz. Buraya gelişle birlikte herkesin bilmesi gereken nokta Fazla para kazanmaktan çok başka unsurlar var. Özgürlük , az maaşın olsada Devlete olan güven, Huzur , Negatif bir çok unsurdan uzak yaşamak , çocukların geleceği , Dürüst ve onurlu bir yaşam, Yeni dil ve yeni yaşamla gelişen bazı gelişmeler sonucu Sizin ve ailenizin gelişimi . Bunun yanında negatif durumlarda olabilir . Evdeki hesap çarşıya uymaz yada kendini yeni yerde iyi hissetmeyebilirsin (Bu gibi durumlarda yer yada eyalet değiştir. Miami gibi karışık yerlerden daha sakin ucuz ve düzgün insanların olduğu yerlere geçmenizi tavsiye ederim. ) Memleket ve aile hasreti belki baskın çıkabilir. Oda sizin aydiyet duygunuzla gelişiyor. Memur kafasından çıkmadığınız sürece değil Abd ye gitmek bir yana Siz şehir yada iş bile değiştiremezsiniz. Önce kendinize güveniniz ve yeteneklerinizden emin bir durumda olmalısınız. O yoksa unutun hayatınıza devam edin. Herkesin kendine göre bir çöplüğü vardır . Sizin de çöplüğünüz ne yazıkk ki burası .

  • ⭐⭐

    @Semihmete, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?

    @ayvalik10 Siz haftalık 4000$ kazanıyormusunuz ? Ayda 16000$ ?

    Neden böyle bir soru sordunuz merak ettim


  • @Zelene Bende sizin gibi Sadece merak ettim.


  • @Semihmete

    yani diyorki amerikanin ilk yuzde onluk gelir dilimine girerim. en zengin yuzde onluk dilimi. bunu yapacak biri abd de olsam bu kadar kazanirim demez. zaten bu kapasitede biri kazanir. bahanelere siginmaz abd zaten onu cagirir. o kisi abdye gitmeye calismaz. siz gerceklikten uzaklasmayin.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Semihmete, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?

    @ayvalik10 Siz haftalık 4000$ kazanıyormusunuz ? Ayda 16000$ ?

    Kazanan varsa Allah bereket versin Ancak rakam Abd için bile sıkı bir rakam. O rakamı hayal eden için Aylık 7-8 bin dolar net eline geçsin öpte başına koysun . Şuan Abd de bir çok işte maaş rakamları düştü. Örneğin bir enspektör 70000-80000 dolar yıllık maaş alırken 50000-60000 dolar civarı alıyor . O açıdan hayal pencerenizi biraz daraltmanızı tavsiye ederim.


  • İnsanlar nerde mutlu olacağını düşünüyorsa orada şanslarını denesinler arkadaşlar şuan yenı zamla 1000 dolar alıyorum 14 yıllık memurum artık iyice bıktım işten ve etraftaki sorunlardan , gidin deneyin şansınızı nerde mutlu oluyorsanız orada yaşayın umarım hepimiz için iyi olur.

    Bu arada Green kartım olsa 1 dk durmam burada . ama kaçak yada normal vizeyle gidip iltica etmek bana göre değil ...


Benzer Başlıklar

  • 15
  • 1
  • 55
  • 141
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum