-
Ben 1 yılda aldım :)
6 aydan sonra alabilirsiniz maaşınızı varsa :) çok büyük bir başarı değil ev almak :)
-
@semavi Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak içinde söyledi:
Bankaya başvurduğunuz da bu bilgileri almanız normal...
Bende başvurduğunda 2 tax return olmadan olmaz dediler...
Malum 5 aydır evimde oturuyorum...
Ev alma düşünceniz var ise sizi başka bir mortgage kuruluşuna yönlendireyim isterseniz.
Forumumuzdan iki arkadaş daha aldı benden sonra...
Not: herhangi bir çıkarım yok yönlendirdiğim yerden... Komisyon falan da almıyorum :)
Selamlar...
Nereden aldiginiz bilgisini paylasirsaniz ben de konusayim. Siz maasli bir iste calisirken aldiginizi belirmistiniz galiba. Self employed olarak calisanlar icin 2 yillik vergi bildirimi olmadan mortgage alinabilecegine dair net bir bilginiz var mi? Zira ben maasli bir iste calismiyorum. Simdiden tesekkurler.
-
Size yonlendirecegim bir firmayı yarın bilgileri ile. Bu firma red olan yada uygun denilen bir çok kişiye kredi verdi iyi oranlarla.. Cozerse burası çözer diye tahmin ediyorum... Dediğim gibi ben dahil forumdan 3 kişi buradan aldık... Başka arkadasladimda aldı...
-
@entelman Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak içinde söyledi:
@smesut 2.5 sene içinde ev almak takdire şayan bir başarı. Siz de mi Houston'dasınız?
Hayır hocam henüz değil.
-
Mortgage da 5/1 ARM ın anlamı ne acaba? Loan programda 30 yıl, 15 yıl ve 5/1 ARM secenekleri var. 2 yılda borcumu kapatmak için hangi seceneği seçmeliyim?
-
@semavi Ben TR'den bir Amerikan şirketiyle independent contractor statüsünde (online) çalışıyorum. Son 4 yıldır, yılda 45.000 dolar civarında net gelirim var. Bu gelir Türkiye'de elde ediliyor, vergisini buradan V-8 doldurarak ödüyorum. ABD'de hiç vergi vermedim. Bu yıl green kart aldım. Bu geliri göstererek mortgage kredisi alabilir miyim sizce?
(Kredi skorum 780) -
@murat-taskin ARM: http://www.wikizero.co/index.php?q=aHR0cHM6Ly9lbi53aWtpcGVkaWEub3JnL3dpa2kvQWRqdXN0YWJsZS1yYXRlX21vcnRnYWdl
Borcunuzu önden kapatırken ceza vb. ödemiyorsunuz. Sanırım ana paradan doğrudan düşüyorlar. 30 yıl da çekseniz 2 yılda kapatmak için herhangi bir engel yok. -
@caglaror Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak içinde söyledi:
@murat-taskin ARM: http://www.wikizero.co/index.php?q=aHR0cHM6Ly9lbi53aWtpcGVkaWEub3JnL3dpa2kvQWRqdXN0YWJsZS1yYXRlX21vcnRnYWdl
Borcunuzu önden kapatırken ceza vb. ödemiyorsunuz. Sanırım ana paradan doğrudan düşüyorlar. 30 yıl da çekseniz 2 yılda kapatmak için herhangi bir engel yok."Pre-payment penalty" olabiliyor bazi mortgage larda. Erken odeyecekseniz, prepayment penalty olmadigina emin olun mortgage aldiginiz yerle konusurken.
Iki yilda odeyebileceginize eminseniz 5+1 arm mantikli, ilk besyil sabit faiz, sonra degisken faiz orani oluyor (5 yil sonrasi belirsizlik, cok artabilir de). ilk bes yil faiz, 15 ve 30 yil olanlara gore daha dusuk oluyor. -
@senay-sirin Can Çolpan'ın videosuna istinaden yazmıştım. Tüm borcu kapatmak değil de 2k yatırmanız gerekirken 2.7k yatırmak ve böylece erken kapatmak mümkün demişti Can.
-
@caglaror Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak içinde söyledi:
@senay-sirin Can Çolpan'ın videosuna istinaden yazmıştım. Tüm borcu kapatmak değil de 2k yatırmanız gerekirken 2.7k yatırmak ve böylece erken kapatmak mümkün demişti Can.
O videoyu izlemedim ama, aynen bahsettiginiz gibi her ay extra ($50 bile olsa) odeme yaparsaniz erken kapatabiliyorsunuz. Mortgage calculator 'lari kullanarak 30 senelik odemelerin detayina bakinca, ilk 10 sene odemelerin cogu faize gidiyor. Ilk senelerde yapilan extra odemeler daha etkili.
-
@murat-taskin Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak içinde söyledi:
@semavi Ben TR'den bir Amerikan şirketiyle independent contractor statüsünde (online) çalışıyorum. Son 4 yıldır, yılda 45.000 dolar civarında net gelirim var. Bu gelir Türkiye'de elde ediliyor, vergisini buradan V-8 doldurarak ödüyorum. ABD'de hiç vergi vermedim. Bu yıl green kart aldım. Bu geliri göstererek mortgage kredisi alabilir miyim sizce?
(Kredi skorum 780)Bununla alakalı çalıştığım olan firmasını yonlendirecegim size... Durumunuzu onlardan öğrenmek lazım. Sonuçta parayı verecek onlar... :)
.. -
@semavi sizin faiz oraniniz nedir acaba?
-
4.375 ti...
Bugün bir video çektim ev ile alakalı .. yüklenir birazdan...
-
Ev alma süreci ile ilgili bir video çektik....
-
@semavi elinize saglik.
-
@semavi dilinize yüreğinize emeğineze sağlık çok güzel olmuş
-
Teşekkür ederim arkadaşlar...
-
@semavi youtube da abd de bir çok eyalet ve şehirde uber ve lift yapanlar video yapmışlar houston için denk gelmedim .uber ve lift yapan birileri ile bir video yapabilirseniz harika olur.
-
@semavi agziniza saglik, biraz once dinledim video'yu, guzel ve cesaret verici konusmak her zaman iyidir :)
Yalniz ABD'ye gidenlerin surekli yaptigi bir hata, kendi cevrelerindeki sistemi butun "Amerika" olarak gormeleri. Siz video'da belirtmissiniz zaten ama Texas Houston verileri oldugunu tekrardan vurgulayalim buyun sayi ve oranlarin. Her yerde bu tur ayrintilar degisiklik gosterebilir ama genel olarak fikir vermesi acisindan hala degerli. -
@crazycells Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak içinde söyledi:
@semavi agziniza saglik, biraz once dinledim video'yu, guzel ve cesaret verici konusmak her zaman iyidir :)
Yalniz ABD'ye gidenlerin surekli yaptigi bir hata, kendi cevrelerindeki sistemi butun "Amerika" olarak gormeleri. Siz video'da belirtmissiniz zaten ama Texas Houston verileri oldugunu tekrardan vurgulayalim buyun sayi ve oranlarin. Her yerde bu tur ayrintilar degisiklik gosterebilir ama genel olarak fikir vermesi acisindan hala degerli.Kesinlikle...
Her çektiğim videoda Houston için söylediğimi ekliyorum... Hatta nedeni halime çocuk sayısına kadar söyleyip herkesin kendi doğrusunu bunlara göre bulması gerektiğini de ekliyorum...
Bir kaç detayı unutmuşum ... Onları da ekledim sonra artık...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum