Merhaba ismim Demir San Diego da yaşıyorum. Eşim üzerinden green card başvuru yaptım ancak başvurum sponsor bulamadığım için red edildi.
Eşimin Green card ı var ancak 2022 yılında Türkiyede yaşadığımız için gelir gösteremiyoruz. 2023 yılı için gelirlerini sunduk ama kabul etmediler. Nasıl ilerlemeliyiz?
-
@huf Gecmis olsun ve umarim mulakatinizda sorunsuz gecer. Bizimde konsolosluk mulakatimiz 15 Haziran Pazartesi ama saglik randevusunu 11 Haziran Persembe gunune aldik. Bu postayla gonderme kismindan haberdar degildim. Size sari zarfin kac gun icinde konsolosluga varacagina dair bir bilgi verdiler mi acaba? Bu konu hakkinda bilgisi olan biri varsa ve bilgisini bizimle paylasabilirse cok yardimci olur.
-
@Yılmaz-Bozkurt, içinde söyledi: İdari işlem
Benim gibi idari işlemlerde kalan varmı?
Alttaki başlık ve o başlığın altındaki başlıklara bakabilirsiniz.
-
Merhaba arkadaşlar, benim covid haricinde aşı kartım yok. Yaş itibariyle okulda vb olduğumuz aşılar dijitale aktarılmadı. Sağlık kontrolü için aşı kartınızı nasıl çözdünüz ? Olduğum aşıları gereksiz yeniden yaptırmak istemiyorum. Doktor bunun için anlayışlı oluyor mu ? Tecrübeli arkadaşlar geri dönerse çok mutlu olurum 🙏🏻
-
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
ABD Yolunda Evlilik
-
@ranıp @gucarslan @crazycells @Muhtaradana yardımlarınızı bekliyorum.
-
@ranıp Amerika'da karıştığınız suçların mülakatta karşınıza çıktığını biliyoruz
-Bu vizeyi amacı dışında kullanmaktan dolayı deport edildiniz mi?
-Başka bir vize türüyle daha önce ssn niz vardıda doordashte onu kullanarak mı hesap açarak banka hesabınıza para geldi
-Bu mümkün mü bilmiyorum ama ssn olmadan para hesabınıza yattıysa bunu konsolosluğun öğrenebildiğini pek düşünmüyorum, bu şekilde gerçekleştiyse sorun olmama ihtimali yüksek
-Bu kazancınızın vergisini ödediniz mi, eğer ödediyseniz ve konsolosluk bunu biliyorsa belki bir nebze inisiyatif kullanıp vizenizi onaylama ihtimalleri var.Ama her halükarda sanırım mülakatta şansınızı denemek isteyeceksinizdir. Umarım vizenizi alabilirsiniz.
-
@callbee seyahat sonunda Türkiye'de dönüp burdanda başvuru yapabilirsiniz, bu seçenek için
️Eğer seyahat sırasında Amerika'da eşinizin yanında bu süreci geçirmek isterseniz bu da mümkün ama farklı prosedürü var. Onun içinde aşağıdaki başlığa bakın lütfen
️ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak https://yesilkartforum.com/forum/post/5028
-
@Muhtaradana cevabınız için teşekkür ederim. Eğer birlikte amerika'da bu süreci geçirme imkanımız var ise onu tercih edebiliriz. O başlıktan araştıracağım

-
@cgokhan, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Merhaba arkadaşlar, birkaç gündür kafamı kurcalayan bir soru var, etraflıca araştırdım ama net bir cevap bulamadım.
Evlilik sonrası erkekler için kimlik değiştirme zorunluğu artık yok (Yeni tip kimlik için geçerli)
Nufüs müd. sitesinde, kimlik bilgilerinde değişiklik olunca pasaport değiştirme yapılması gerekiyor yazıyor. Sonuçta benim soyadım değişmedi. Evli olduğum zaten kimlikteki çipten okunup ulaşılabiliyor hatta green card vizesi üzerinde bile evli olduğum yazıyor. Henüz Amerika'ya giriş yapmadım. Her ne kadarda yenisi alıp eskisini muhafaza edip verseler de ilk giriş olduğu için sıkıntı yaşayacağımı düşünüyorum. Amerika'ya girdikten sonra pasaport yenilemeyi düşünüyorum.Bir arkadaş kimlik ve pasaporttaki bilgiler uyuşması lazım vs. demiş. Dış hatlarda çıkış yaparken kimlik gösteriyor muyduk? hatırlayamadım.
Aramızda yada tanıdığınız birinin böyle bir durumu tecrübe eden oldu mu?
Kimse cevaplamamıştı, herhangi bir sorun yaşamadım

-
merhabalar,
nişanlımla TR vatandaşıyız ve o ABD de yaşıyor , ben turist vizesiyle oraya gidip gelebiliyorum, ABD makamları onunde evlilik yapıp alacagım evlilik sertifikası ile TRdeki işimden istifa etmeyi planlıyorum, bu durumda kıdem tazminatı almamda sorun cıkar mı, bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse cok sevinirim. evliliği Türk konsoloslugunda tescillemeyeceğim detayı var, üç farklı avukattan danışmanlık aldım ve sonuc: daha once bu durumla karşılaşmamışlar, apostille geçerlidir diyen var hayır olmaz konsoloslukta kesinlikle tescillenmeli diyen var... @Muhtaradana @crazycells @gucarslan -
@kubra_s evlilik Türkiye’de tecil ettirilmediği zaman tazminat hakkınız yanar diye biliyorum. Evlilik cüzdanı ve Türk devletinde onaylanmış bi belgeye sahip olmanız gerekir.
-
@kubra_s, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
merhabalar,
nişanlımla TR vatandaşıyız ve o ABD de yaşıyor , ben turist vizesiyle oraya gidip gelebiliyorum, ABD makamları onunde evlilik yapıp alacagım evlilik sertifikası ile TRdeki işimden istifa etmeyi planlıyorum, bu durumda kıdem tazminatı almamda sorun cıkar mı, bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse cok sevinirim. evliliği Türk konsoloslugunda tescillemeyeceğim detayı var, üç farklı avukattan danışmanlık aldım ve sonuc: daha once bu durumla karşılaşmamışlar, apostille geçerlidir diyen var hayır olmaz konsoloslukta kesinlikle tescillenmeli diyen var... @Muhtaradana @crazycells @gucarslanmaalesef kidem tazminati gereklilikleri konusunda pek bilgim yok, o nedenle sizi yanlis yonlendirmek istemem.
-
@kubra_s evliliği türk konsolosluğu'nda tescilleyememe sebebiniz özel değilse bunu neden yapmıyorsunuz?
çünkü konsolosluk, yurtdışında resmi bir kurum ve TC kurumlarınca uygun görülen belgelerin onaylanma işlemini yapmakla yükümlü. -
@gucarslan, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
@kubra_s evliliği türk konsolosluğu'nda tescilleyememe sebebiniz özel değilse bunu neden yapmıyorsunuz?
çünkü konsolosluk, yurtdışında resmi bir kurum ve TC kurumlarınca uygun görülen belgelerin onaylanma işlemini yapmakla yükümlü.şimdilik tescillettirmek yoluna girmeyeceğiz bazı ozel durumlardan dolayı, ancak sertifika ile işlem yapmayı planlıyoruz, kıdem tazminatı konusuna gelince buradan birisi ve avukatım da aynı şeyi soyledi, sertifika geçerli ve TR den kabul edilmesi yurtdışı anlaşması sebebiyle gerekli dediler.
cevap için cok teşekkürler @gucarslan @crazycells @waterman
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
Programmer
-
Arkadaslar selam. 217 gun once esim uzerinden green card'a basvurdum. Kendisi abd vatandasi. Bir senedir Amerika'dayim ve universite okuyorum. Green card'a basvurduktan sonra yaklasik 160 gun sonra bize boyle bir belge yolladilar. 2020 yilinda Amerika'da yasamadigi icin 2021 yilina ait tax dokumani yok. Virginia'da yasiyoruz ve oyle sponsor bulabilecegimiz kimse de yok acikcasi. Oyle bir cevremiz yok diyeyim daha dogrusu. Bizim ne yapmamiz lazim? Bir fikir yol gosteren olursa cok sevinirim. Tesekkurler.

-
Ben 2 gun önce america vatandasi esimle evlendim. Ve simdi evlilik yolu ile green card basvurularina baslayacagiz hangi soyismimi kullanmaliyim eskisini kullanmam sorun olur mu ?
-
@Pelşin-Kardeş evlilik belgenizde yazan dosyalar ile işlemlere başlayacaksınız soyadınızı eşinizin soyadı olarak mı kullanacaksınız? Evliliği Türk konsolosluğunda tescil ettirmeyi unutmayın yeni pasaport vs başvuruları yapıp sürece başlayın.
-
Ogrenci statusunde bir arkadasim, baska bir eyaletteki biriyle evlenmeyi dusunuyor, ancak okulu bitene kadar kendi eyaletinde kalmak istiyor. Okulun bitmesine 1 seneden biraz fazla var. Evlendikten sonra teftiş ne siklikla yapiliyor? Cok fazla olmasa da imkanlari oldukca bulusup gorusecekler ancak bu bir problem olur mu? Mulakata gittiklerinde, arkadasimin bir muddet farkli bir eyalette yasamis olmasi sorun yaratir mi? (ortak banka hesaplari vs var.)
-
@nevermore, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Bizim validenin 6. ay oldu ne bir guncelleme var ne bir hareket , mail attim bakalim ne yazacaklar cok merak ediyorum .
sorulariniz icin ilgili basligi kullanin isterseniz sayin @nevermore , bu sekilde hangi surecte oldugunuz anlasilmiyor maalesef...
-
@rosa8, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Herkese merhaba,
Dün akşam itibari ile mülakat maili aldım. Bu süreçte partnerim ile nikah kıyıp birlikte gitmeyi planlıyoruz ancak sürecin son ayına denk geldiğimiz için bu riskli olur mu? Benim soy ismim değişeceği için pasaportumu değiştirmem gerekecek. 1 hafta içerisinde nikah kıyarsak süreç nasıl olur? Mülakat tarihim 13 Eylül
maalesef hangi basvuruyu yaptiginiz anlasilmiyor, ya bilgilerinizi imzaniza tasiyin, ya da sorulariniz icin forumdaki ilgili basligi kullanin... burasi genel bir baslik, specifik olarak sureclerin konusuldugu sayfa degil.
-
@notron, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
@mazk2104 merhaba aramızda 15 yaş fark var Türkiye'ye geldiği zaman bol bol fotoğraflarımız olacak ve gerçekten iyi niyetli ciddi bir evlilik olacak. Amerika'da yaşamadığım için ortak hesap nasıl olacak bilmiyorum ama konsolosluk mülakatı olduğu zaman her şeyiyle ortada olacak deliller. Paralı sahte bir evlilik değil ama yaş farkı nedeniyle o şüpheyle bakılacak o yüzden bir avukatla bu işi yürütmemi tavsiye eder misiniz
eger iyi niyetli ve gercek bir evlilik yapiyorsaniz ve daha da onemlisi belgelerle ve iliskinizin derinligiyle bunu destekleyebiliyorsaniz sorun yasamamaniz lazim.
avukat sadece formlari doldurup gonderecek, dolayisiyla bu islemler icin bir avukata ihtiyaciniz olmayacak.
-
@Güven-Tek, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Merhaba arkadaslar ben k1 vizesiyle amerikaya geldim ve nisanlimla evlendim mayis 5 grencard basvuru yaptim ve temmuzun ilk haftasi parmak izi vermeye gittim ve parmak izinden 5 gun sonra eve EAD carti ve ssn numaram geldi acaba grencard gorsmesi EAD carttan ne kadar sure sonra belli oluyor
gozunuz aydin. Bekleme suresi icin suradan ilgili "field office"i secmeniz gerekiyor:
-
@tacix, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Merhabalar, biz erkek arkadasimla (Amerikan ve Türk vatandaşı) evlenip Amerika’da yasamaya karar verdik. Forumdan takip ettigim kadariyla TR’de evlenmek sureci uzatiyor. Amerika’ya gidip evlenmek icin gerekli K1 vizesinde ise mevcut durumda ciddi sureler beklemek gerekiyor. benim yaklasik 18 yildir devam eden turist vizem var (3 defa vize aldim, son ikisi 10 yillik. Son vizemin bitisine 4 yil var) amerikaya pandemi oncesine kadar her yil mutlaka gidiyordum (kardesim ve esi de amerikan vatandasi, onlari ziyarete gidiyordum. Ancak baska eyaletteler) benim sorum su turist vizesiyle gidip orada evlenmek icin ulkeye giris yaptiktan sonra 90 gun beklemek gerekli mi (halihazirda ben turkiyede calistigim icin isten ayrilmam gerekecek ama evlenmeden gittigim icin evlilik tazminatimi alamiyorum) gittigimde 1 ay icinde evlenip sonra turkiyeye donup istifa etsem sonraki sureclerde sikinti yasar miyim yada sizin farkli bir yonlendirmeniz olur mu. Simdiden cok tesekkurler. Bu arada son iki yildir erkek arkadasimla beraberim. Bunun icin de otel konaklama, fotograflar, yazismalar gibi ciddi kanitlar elimizde var.
Turist vizesi gocmenlik amaciyla veya ABD'de evlenmek amaciyla kullanilamayacagi icin, sureclerde bir sorun yasamamak icin 90 gun beklemenizi tavsiye ederim.
-
@Mert-Sarac, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Eşim bana sponsor olabilmesi için kaç yıl amerikada bulunması gerekli (abd vatandaşı uzun zaman orda değil turkiyede yaşıyor )
vize sponsoru olabilmesi icin mi? Yoksa mali sponsor olabilmesi icin mi?
Benzer Başlıklar
114
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum