Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

• @timtim, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Merhaba arkadaşlar, eşim çifte vatandaş ve trde yaşıyoruz bana gc başvurusunda bulunacaz bu süreç için avukatla ilerlemeyi düşünüyoruz çünkü biz i130 formunı dolduramıcaz gibi görünüyor çok karışık. Onun için trde iyi bir avukat öneriniz var mı bu süreçleri daha önce tecrübe edinmiş teşekkürler

Kendiniz doldurup sorularinizi su baslikta sorabilirsiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/422/i-130-formu-ile-ilgili-sorular/

• @chrissmith-07 zaten expedite ile aldim o da belki 5 ay oncenin expeditei. cok zorladim sansimi. zorlamasam gelmezdi bile belki. hepimize guzel rahat isler diliyorum. Saygi gorecegimiz stressiz olup kole gibi calistirilmayacagimiz islerimiz olsun insallah.

• @crazycells cok tesekkur ediyorum :)

• @timtim merhaba gunlerdir foruma giremedim mesaj atmissiniz ister oradan ister buradan sorabilirsiniz. Ben daha yeni calisma kartimi aldim. abd icerisinde online olarak formlari kendimiz doldurduk.

• @basoglukoray1 Ben de bunu dusunmeye baslamistim. Kis doneminde calisma iznim yokken gelen gecen CV mi gorup arayip ise alma noktasina kadar geliyordu. Simdi dolu dolu cv me Hayir demeye doyamiyorlar. Anlamiyorum ne oluyor cok moralim bozuldu.....

• merhabalar, degerli bilgileriniz icin tesekkurler. amerikan vatandasi birisiyle amerikada evlenecegim. statum b-2, I-765 formunu doldururken, Eligibility Category soruyor. Benim durumumda oraya ne yazmaliyim? Tesekkurler.

• @yeuxdisent, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

merhabalar, degerli bilgileriniz icin tesekkurler. amerikan vatandasi birisiyle amerikada evlenecegim. statum b-2, I-765 formunu doldururken, Eligibility Category soruyor. Benim durumumda oraya ne yazmaliyim? Tesekkurler.

Aos icin eligibility category C9

• @mazk2104 Merhaba . Basvurunuz aile tabanlımıydı? Hangi eyaletten basvurdunuz?Tesekkurler.

• @Platon59 merhaba evet marriage based basvuru yaptik. NJ eyaletinden basvurduk.

• @crazycells, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@chrissmith-07, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Merhaba arkadaşlar, haziran 28 de görüşmem vardı ve baya olumlu geçti memur gerçekten çok cana yakındı. herkese sorulan basit soruları vs sordu nasıl tanıştınız, nerde kalıyorsunuz, formlardaki evet hayır sorularını sordu. bir dünya belge götürdüm ama nerdeyse hiçbirine bakmadı bile, doktordan aldığım belgeleri de görüşmeye götürdüm onu ve banka dökümanlarını elden verdim ve dosyamızı onayladı. buraya kadar yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

üzerinden 4 gün geçmesine rağmen online olarak dosya da bir değişme olmadı o canımı sıkıyor ama onaylandığına göre 1 hafta ile 1 ay arası sürer dedi umarım kısa sürede GC gelir artık.

şuraya da anlık olarak detaylıca sorulan soruları anlattığım videoyu bırakıyorum göz atmak isteyen olursa diye

tebrikler, gozunuz aydin. yakinda sitedeki bilgiler guncellenir, merak etmeyin.

Görüşmenin üzerinden tam 3 hafta geçti ama hala değişiklik yok ben bu adamlara nasıl ulaşıp dosya hakkında bilgi alabilirim acaba?

• Yabancı bazı forumlarda receipt'in gelmesiyle birlikte SSN alınabildiğini iddiasını gördüm. Çok inandırıcı gelmedi ama böyle bir deneyimi olan var mı? Work permit'im ve dolayısıyla SSN'im yok ama eğer SSN work permit gelmeden veriliyorsa, böyle bir olasılık varsa, bu da benim için yararlı esasında.

• @tampagv, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Yabancı bazı forumlarda receipt'in gelmesiyle birlikte SSN alınabildiğini iddiasını gördüm. Çok inandırıcı gelmedi ama böyle bir deneyimi olan var mı? Work permit'im ve dolayısıyla SSN'im yok ama eğer SSN work permit gelmeden veriliyorsa, böyle bir olasılık varsa, bu da benim için yararlı esasında.

Gereksiz ve de oldukça yalan bir iddia olmuş, nerede okuduysanız. Belki itin no bahsedilmiştir. Veya daha önceki statülerine göre cpt/Opt kaynaklı Ssn olanlardan veya almaktan bahsedilmiştir. Bilemiyorum. Ama doğrusunu açıklamak isterim:

Ssn, work permit onaylanmadan alınamaz. Uscis work permit onayladığında, Aos paketi içerisinde bulunan i765 formunuzda yer alan bilgiler gerekli update bilgilerle birlikte SSA’ya gönderilir ve SSA’da ona göre sizin adınıza ssn işlemeye başlar. Buna yakın bir açıklama ssa sitesinde de mevcut.

Work permit elinize geçtikten sonraki 7 is günü içerisinde Ssn hala gelmediyse SSA office ziyaret etmeniz gerekmekte. Bu da ssa sitede açıkça yazmakta.

Yanı kısacası, Work permit onay almadan Ssn alma diye bir durum söz konusu olamaz…

• Merhabalar. Gecen yil temmuz ayinda 10 senelik green kartimi aldim evlilik yolu ile. Evliligimiz ise 3 seneyi dolduracak bu agustos ayinda. Pasaport icin ne zaman basvurmam gerekir sizce? Tessekkurler

• @Onur-T, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Merhabalar. Gecen yil temmuz ayinda 10 senelik green kartimi aldim evlilik yolu ile. Evliligimiz ise 3 seneyi dolduracak bu agustos ayinda. Pasaport icin ne zaman basvurmam gerekir sizce? Tessekkurler

Hangi pasaport ? Usa pasaport?

• Merhabalar..
    Benim evlilik uzerinden aldigim 2 yillik gc suremin dolmasina 2.5 ay var. 10 yilliga cevrilmesi icin hangi form ile basvuru yapmam gerekiyor ? Tekrar interview, saglik raporu veya parmak izi vs.hersey yine isteniyormu?
    Bu konuyla ilgili burada belki bilgi vardir , ama ben goremedim.
    Bu yuzden bu konuda yardiminizi rica ediyorum..
    Simdiden cokk tesekkur ederim.
    .

• @5september5, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Merhabalar..
    Benim evlilik uzerinden aldigim 2 yillik gc suremin dolmasina 2.5 ay var. 10 yilliga cevrilmesi icin hangi form ile basvuru yapmam gerekiyor ? Tekrar interview, saglik raporu veya parmak izi vs.hersey yine isteniyormu?
    Bu konuyla ilgili burada belki bilgi vardir , ama ben goremedim.
    Bu yuzden bu konuda yardiminizi rica ediyorum..
    Simdiden cokk tesekkur ederim.
    .

https://www.uscis.gov/i-751

Su linkten de crazycells yazdığı kısmı okuyabilirsiniz

https://yesilkartforum.com/forum/topic/267/i-751-basvurusu-kosullu-green-card-in-kosulunu-kaldirmak/2

• @Tugba Tesekkur ederim.

• Merhabalar Abdli esim ile abd de evlendik. Hala paperworklerle ugrasiyoruz. Evlilik kagidinda yazan adresimiz diger adreslerden farkli(tax papers vs) ama ortak banka hesabimizda evlilik kagidinda yazan adresimiz var. bu durumda gc basvuru belgelerine fiziksel adrese hangi adresi yazmaliyiz? Simdiden cevaplar Icin cok tesekkurler arkadaslar.

• @tessindunyasi, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Merhabalar Abdli esim ile abd de evlendik. Hala paperworklerle ugrasiyoruz. Evlilik kagidinda yazan adresimiz diger adreslerden farkli(tax papers vs) ama ortak banka hesabimizda evlilik kagidinda yazan adresimiz var. bu durumda gc basvuru belgelerine fiziksel adrese hangi adresi yazmaliyiz? Simdiden cevaplar Icin cok tesekkurler arkadaslar.

Merhaba. Tabiki ikamet adresiniz neresiyse onu yazacaksınız. Gönderdiğiniz belgeler icin cvp beklediğiniz adres ne ise onu. Ola ki taşındınız, taşındığınız veya her hangi geçmiş adres bilginizi current adresiniz yapmazsınız.

• @Tugba merhaba work permit approved Temmuz 18 şimdi interview bekleyecegim artık nr zaman gelir bilmeme çok şükür work permit aldık

Benzer Başlıklar

• Green Card Konsolosluk Görüşmesine Başka Ülkede Girmek

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card 2023
    31
    0 Oy
    31 İleti
    5k Bakış
    ebuskayaaE
    Merhabalar, ben DV2024 talihlisiyim case num: 16XXX cogu ulkeye mail atmama ragmen olumlu bir geri donus almadim su ana kadar. Sizlerin onerebilecegi, vize gorusmesine cagirma ihtimali yuksek ulkeler var mi acaba ? Yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler.
  • 52 Oy
    3k İleti
    326k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k