Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Figen Evet çok fazla deniz anası da vardı. 1 hafta da sadece 1 gün durgundu deniz o zaman iyiydi işte. Ama pek doğru bir zamanda gitmemişiz anlaşılan:)


  • Birinci Bölüm

    İkinci Bölüm İçin Tıklayınız

    Merhaba arkadaşlar, 27.12.2022 tarihiyle Houston'a ilk girişimi yapmış bulunmaktayım. Başımdan geçen olayları sizinle paylaşmak istiyorum. Komik veya trajikomik siz karar verin ☺

    Uçuş


    Havaalanında Gözen denilen bir ekip var, en az 3-4 yerde bilgilerinizi ve bagajlarınızı kontrol ediyor.

    THY ile 13 saat direkt uçtum. Uçakta belki 3-5 koltuk boştu. TR saati ile 14:30 uçuşuydu fakat 20dk geç kalktı. Houston saatiyle 19:00'da iniş yaptık. Uçuş boyunca kulak tıkanması ilk defa yaşamadım. Sadece iniş yaparken kulağımda basınç oluştu. Uzun yolculuk olduğu için paraya kıyıp cam kenarında seyahat etmeyi tercih ettim ve iyi ki de böyle yapmışım. Eğer sigara içiyorsanız cidden çok zor geçiyor uçuş. Sanırım bir dahaki uçuşlarımda aktarmayı tercih edeceğim. Bir arkadaşım bu olayı nikotin sakızı çiğneyerek halletmiş 😂 kaldıki ben uçuşa ucu ucuna yetiştiğim için öncesinde içememiştim. Heyecandan uçuş öncesi 1 saat uyku uyumuştum. Uçakta da 1 gram uyku uyuyamadım. Bu arada sigaraya olan odağımı dağıtmak için 15$ verip 250mb internet paketi aldım. Uçuş boyunca yetti. Tabi telefonu uçuş modunda bırakıp wifi açıyorsunuz. tkwifi.net adresine girip paket alıyorsunuz. Eğer miles&smiles üyeliğiniz varsa kategorisine göre ücretsiz internet paketi veriyor detayları zaten koltuklardaki tabletlerden bakabilirsiniz.

    Uçuş Sonrası


    Yaklaşık 5-6 dk yürüyerek pasaport kontrol noktasına geliyorsunuz, vatandaş/göçmen sırasına giriyorsunuz. Etrafıma baktığımda sarı zarflı kimse yoktu. Acaba yanlış yerde bekliyorum diye düşünmeye başladım. Sonra neyse ne olacak diye bekledim. Etraftaki insanları analiz ederek doğru yerde olduğumu anladım.

    Sıra bana geldiğinde görevli konuşmaya fırsat vermeden bilgisayara birkaç bir şey girdikten sonra, hey mayk diyerek diğer polis arkadaşını çağırdı ve dosyalarımı ona verdi. Tamam dedim buradaki yazılan deneyimlerdeki gibi doğru yolda olduğumu anladım ve önümdeki polisi takip ettim. Gişeden yaklaşık 20-30 metre ilerdeki bankoların oraya gittik. Halbuki citizen tarafının bankolarıydı. Koltukta otur bekle dedi yaklaşık 30-40 kişi bekliyordu.

    İçimden dedim herhalde akşam 11'e kadar beklerim. Beklemedim ama uçuştan 4 saat sonra eve vardım. 3-5 Kişiyi sırayla çağırdılar ardından benim adımı telaffuz zorla ettikleri için biraz geç gittim. Bu durum normal her isim okunduğunda herkes birbirine bakıyordu. Diğer 30-35 kişi sanırım statü farkından ben çıktıktan sonra halen bekliyorlardı. İki kere çağırdı her çağırdığından sonra oturup bekle dedi ☺ Kaç paran var? nerde kalacaksın? cevap verirken biraz yüksek sesle konuş dedi sanki ben kendisini tam duyabiliyordum... Bu arada CD'yi almadılar. Parmak izimide almadılar umarım başımıza bir iş açılmaz. Ardından damgayı basıp yolladı.

    Eve gidiş


    Bavulumu almaya gittim, ilkinde bulamadım çünkü ekrandan baktığımda yanlış yeri gösteriyordu. Neyse tek tek baktım farklı bir yerde buldum bavulumu. Çıkışa doğru giderken bavul kontrol yeri gördüm. Sakin ve profesyonel şekilde geçtim. Dedim birde bavul kontrolü yapmasınlar. Kendimi bildim bileli Teknolojinin içindeyim işimden dolayı fakat telefon değiştirmeyi pek tercih etmiyordum. Yenisini almayı düşünüyordum fakat buradaki fiyatlarla 4 kat fark olduğu için vazgeçtim. 2014 HTC marka telefonum vardı. Uber yüklenmiyordu. Sonra araştırdım webbrowser'dan taksi çağırabiliyorsunuz çok pratik... tabi ki ilk başta güvenemedim. Lyft denilen saçma bir uygulama yükledim. Yaklaşık 2 bucuk saat bekledim taksi gelmesini 2 tane kaçırdın dedi. 3. araç yolladılar sinirlendim uygulamayı sildim. Sonradan kafama dank etti bunlar galiba farklı arabayla geldiler. Trafik çok yoğun ve taksi bekleyen çok kişi vardı. Uberi denedim Antony adında çok iyi siyahi bir amcamız geldi. Beraber 45dk yol gittik.

    Antony amcam bizim cumhuru reisi bile tanıyordu. Baya sohbet ettik, kendisi aşı karşıtıydı. Dedim bize zorla yaptırdılar 😏 Tanıdığı çoğu kişi ölmüş vs. Yaşın çok genç senin bağışıklık sistemin iyidir dedi keşke yaptırmasaydın dedi. Dedim amca aşısız bir yere gidemiyoruz, benim hanım hamileyken zamanında aşı olmamıştı. O yırttı ama gc alamadı dedim. Türkiye'ye tatile gelmeyi düşünüyormuş. Neyse baya şey konuştuk bunlar önemsiz es geçiyorum 🙂

    Eve saat 23:00'de vardım, taksici amcam dedi burayı çok aradın mı? Amca dedim ssn olmadığı için merkezde tutamadım. Burası uygundu fiyat olarak oda haklısın dedi. Adresten tam emin değildik. İçeri girene kadar beni bekledi. Ev sahibim iyi birisi alınmasın diye nereli olduğunu sormadım ama Koreli galiba. Bu arada halen sigara içememiştim, iki gün uyumamanın verdiği yorgunluktan daha baskın geldi yerleştikten sonra dışarda sigara içtim. Birden başım dönmeye başladı ramazan ayında sigara içenler bilir bu durumu 😆 Ev sahibi yanlış anlar diye söndürdüm sigarayı.

    Ertesi gün


    Telefon almanın zamanı gelmişti. Turkcell hattıma güvenip dışarı çıktım maalesef hiçbir yerde düzgün çekmiyor. Tabi dışarı çıkmadan Askerden arkadaşım Emre ile acil bir plan yapmıştık. Çünkü telefonumda google maps'de çalışmıyor. Matrix filmini izleyenler hatırlar sürekli telefonlara bakan birisi vardı 😂 Aynı öyle yardım ediyordu bana.

    45'dk ötedeki walmarta 3 saat yürüdüm. Whatsapp görüşmesi katiyen yapamadık. Bana 130kb resim atıp durdu 10dkda ya yükleniyor yada hiç yüklenmiyordu. Heyacandan laptopdan baktığım yolları tam hatırlayamadım. Yol üstünde H-E-B markete girdim AT&T vardı prepaid satmıyoruz dedi. Walmart'ta alabilirsin dedi. Oraya doğru yürümeye başladım. Tabi yoldan karşıya geçmek çok zor. Türkiye'deki gibi kafanıza göre geçemiyorsunuz arabalar affetmez polis görse herhalde ceza yazar 🙂 Markete gidene kadar yolda 4-5 homeless gördüm. Soğukkanlı ve telefonda biriyle iletişimde olur gibi görüntü verdiğim için görmezden geldiler 🙂 bir şey yapacaklarını da sanmıyorum. Neyse vardık markete, biraz sıra bekledim, prepaid telefon almak istediğim aktardım oda reyondan seçebilirsin dedi. Tabi kilitli tüm dolaplar AT&T Samsung A13 kalmıştı çok seçenek yoktu. Kasaya tekrar döndüğümde başka bir kasiyer vardı sıraya girmen gerekli dedi, zaten sıradaydım demeye kalmadan uzadı gitti. Dedim büyüklük bizde kalsın sıraya tekrar girdim. Daha önceki konuştuğum kasiyer o zaten sıradaydı dedi. Mosmor olan görevli telefonumu verdi. Dedim bunun aktivasyonu nasıl olacak vs. websitesinden yapacaksın dedi. 7-8 saat uğraşlar sonucunda hattımı aktif ettim. Sorun sim kart tam içerde oturmamıştı söktüm tekrar taktım çalıştı.

    Uyum Sağlama


    Uçuş gününü saymazsak bugün ilk günüm ve sadece fiziksel olarak burada olduğumu düşünüyorum. Daha öncede yurtdışında bulundum ama eşimle beraberdim. Burada yalnızım. Evimdeyken duyduğum sesleri burada da duyuyorum ve yaşanması gereken olayların olmadığını fark edince içim burkulmuyor değil... şuan yazarken bile gözlerim hafif yaşardı. Yani demek istediğim görmediğim bir odada kapı açılıyor normalde eşim veya ailemde herhangi birinin sesini duyardım. Birisi yemek yapıyor, ses ve kokularını alıyorsun ama bugün ne pişiriyorsun anne veya hanım diyemiyorsun. Rahatsız eden bir ses duyduğunda kızamıyorsun. Zamanla düzeleceğini düşünüyorum.

    Mekan Hakkında


    Chinatown tarafındayım şuan için birşey söylemek zor. Henüz map'in %1'ini bile açamadık 😋 Fakat arabasız çok zor geçti ve zor olacak.

    Sonuç


    Arabanız yoksa/alamayacaksanız gelmeyin. Bu arada trafik acayip yoğun. İş durumlarına bakmadım henüz. Onuda yarın bakacağım. Detayları sonraki iletimde okuyabilirsiniz.


  • Ne yazacağımı karıştırdım vallahi. Umarım başladığınız bu yolculuk güzel bir noktaya ulaşır. Yıllarca ülke içinde iş gereği gezmiş biri olarak ne demek istediğinizi bir nebze anlıyorum. Ama ABD gibi değildir hissedebiliyorum. Başarılar.

  • ⭐⭐⭐

    @cgokhan Detaylar için teşekkürler.

    Umarım hedeflerinize en kısa sürede ulaşırsınız. Bol şans.

  • ⭐⭐⭐

    @cgokhan Hayırlı uğurlu olsun. Gitmeden önce o bölgenin offline haritasını indirmedin mi ? Bu çok yardımcı olurdu.

    Markete gidene kadar yolda 4-5 homeless gördüm. Soğukkanlı ve telefonda biriyle iletişimde olur gibi görüntü verdiğim için görmezden geldiler 🙂 bir şey yapacaklarını da sanmıyorum.

    Burası komikti işte 🙂 İlk defa karşılaştığın bir durumda tedirgin olmak normal tabi.

    Birden başım dönmeye başladı ramazan ayında sigara içenler bilir bu durumu 😆 Ev sahibi yanlış anlar diye söndürdüm sigarayı.

    Bunu iyi bilirim işte.

    Yeni hayatında başarılar dilerim. İş konusundaki deneyimleri de bekliyoruz.


  • @cgokhan Merhaba, öncelikle hayırlı olsun.
    Houston'da şuan hava nasıl bilmiyorum fakat eğer şuan araç al(a)mayacaksanız E-Scooter veya E-Bike'ları inceleyebilirsiniz. Walmartlarda da bulunuyor diye biliyorum veya Online olarak alabilirsiniz.
    Yeni hayatınızda mutluluklar ve sağlık dilerim.


  • Selamlar,
    DV2023 Talihlisi olarak 04 Aralık 2022 tarihinde ABD ye ilk girişimi yapmış bulunmaktayım. Eşim henüz gelmedi, o da vize bitiş tarihine yakın bir tarihte gelecek.

    • THY ile direk Miami 'ye uçuş aldım. Direk alma sebebim uçuşun uzun olması ve bu sıralar Avrupadaki havalimanlarının kötü işleyişi sebebiyle Valiz kaybolma konularından çeknmiş olmam.
    • Uçuş sorunsuzdu, uykunuzu ineceğiniz yere göre ayarlarsanız minimum jet lag oluyorsunuz.
    • Sınırda turist vizesiyle gelen başka Türk arakdaşlar sınır polisiyle anlaşamayınca tercümanlık yaptım. Sıra bana gelince Sarı zarfı sordu yanımda dedim beni arka tarafta olan başka bir görevliye yönlendirdi ve oraya geçtim. Evraklarımı ve pasaportumu alıp beklememi söylediler. 10 dk kadar bekledikten sonra ismimle çağırdılar, DS 260 daki adresimi teyit etti ( ben miami den giriş yapıyordum adres NY adresiydi sorun olmadı tabi ki) . Sonra haklarımdan bahsetti bak bu stamp 1 yıl geçerli, istediğin işe gir başla eğitim al senin kararın Amerikaya hoşgeldin dedi.
    • Vize işi bitince çıktığımda valizlerim de gelmişti onları aldım ve havalimanından çıkışa doğru ilerledim.
    • ABD ye Gitmeden önce UBER hesabı açıp kredi kartımı bağlamıştım, Airbnb adresinin olduğu dökümanı çıktı almıştım( gerek olmadı hiç ) , Türkiye telefon hattımı e sim e çevirip yurtdışı paketi satın alıp günlük ücret ödereyerek kullanmayı planlamıştım. Plandığım gibi gitti, havalimanından çıktım airbnbye gitmek için uber çağırdım ve airbnb ye geçip dinlendim.
    • Ertesi gün T mobile a gidip prepaid hat aldım. şimdi iki hattı birden kullanıyorum. Hem Wifi arama hem normal arama ihtiyaca göre çok rahat idare ediyor.
    • Pasaporttaki vize ve damga ile pek çok greencard gereken işi hallettim, illa ki elinizde GC plastik olarak olmasına gerek yok yeter ki insanlara/görevlilere bakın bu gc vizesi altında I-551 yerine geçer yazıyor bilen birisine sorabilir misiniz diye kibarca rica edin, çözülecektir. Ben halletmem gereken işler gereği kamu kurumlarında bile kullandım, GC istenen yere bunu tarayıp yükledim, numara olarak da A ile başlayan Ailen number ( Türkiyedeki yabancı kimlik numarası gibi birşey ) kullandım, hiçbir sorun yok.

    Sonraki günler kendi iş hayatımla ilgili konulara odaklandım, gezdim, keşfettim. Bunları diğer başklıkta Amerikadaki Göçmenlerin ilk ayları kısmında anlatacağım.

    Ek olarak SSN Kartım girişten tam bir hafta sonra NY adresine ulaştı. GC hala beklemede, ödemeyi girmeden yapmıştım hala ödeme alındı gözüküyor, bir gelişme yok şimdilik.

    Edit: GC de Ocak ayında elime ulaştı. giriş yaptıktan 5 hafta sonra.
    özel sebeplerden dolayı henüz banka ve ehliyet almadım. Uber ve Türkiye kredi kartıyla devam ediyorum.

    Kendinize iyi bakın.
    Umarım hepiniz hayallerinize kavuşursunuz.

  • ⭐⭐⭐

    @smk Bilgiler için teşekkürler.

    Yeni hayatınızda bol şans dilerim.

  • ⭐⭐

    @smk Bravo, her şeyi ayarlamışsınız böylece hiç sorun çıkmamış (aynı ben 🙂 )
    Yeni hayatınız hep çok güzel geçsin, başarılar🙏

  • ⭐⭐

    @cgokhan sizden beklediğim ilk giriş geldi 😊 Bugün amerika da 3. günün umarım dilediğin gibi bir hayatin olur yeni hayatinda bol şans, mutluluk dilerim🙏😊

  • ⭐⭐

    @smk yeni hayatinizda bol şans, mutluluklar dilerim🙏😊


  • @cgokhan Yeni hayatında başarılar dilerim. Deneyimlerini aktarmaya devam edersen çok iyi olur Houston a gelmek isteyen çok insan var forumda. Eşiniz niye gelmedi sizin tercihiniz mi başka bir sebebten mi gelemedi acaba özel değilse eğer merak ettim.


  • @smk yeni hayatınızda başarılar dilerim. Herşey gönlünüzce olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @smk Hayırlı uğurlu olsun. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.


  • @hope123 Hava durumu çok iyi en azından şimdilik günlük ortalama 20 diyebilirim. Bulunduğum yerde rüzgar ara sıra sert gibi esiyor. Bütçem dahilinde dediğiniz gibi e-bike vb. bir şey almayı düşünüyorum. Henüz işe girmeden alamayacağım.


  • @Ckfamily Eşim Rus vatandaşı, DSÖ onaylı aşısı olmadığı için mülakata giremedi. Mülakata Eylül ayında değil de, ekimde girseydik oda almıştı. Diğer konu için endişe etmeyin, yazılacak kadar her tecrübem biriktiğinde sizlere aktaracağım. İşimi görmek için foruma girenlerden olmayacağım 🙂


  • @cgokhan Cevap için teşekkür ederim. İnşallah en kısa zamanda eşiniz de yanınıza alırsınız. Deneyimlerinizi merakla bekliyor olacağız


  • @cgokhan yeni hayatınızda bol şans ve başarılar diliyorum.


  • @smk yeni hayatınızda başarılar ve bol şans diliyorum.


  • @cgokhan @smk yeni hayatlarınızda yolunuz ve bahtınız hep açık olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum