Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Yolculuk
4.1k 789 550.4k 685

• @cgokhan Merhaba, öncelikle hayırlı olsun.
    Houston'da şuan hava nasıl bilmiyorum fakat eğer şuan araç al(a)mayacaksanız E-Scooter veya E-Bike'ları inceleyebilirsiniz. Walmartlarda da bulunuyor diye biliyorum veya Online olarak alabilirsiniz.
    Yeni hayatınızda mutluluklar ve sağlık dilerim.

• Selamlar,
    DV2023 Talihlisi olarak 04 Aralık 2022 tarihinde ABD ye ilk girişimi yapmış bulunmaktayım. Eşim henüz gelmedi, o da vize bitiş tarihine yakın bir tarihte gelecek.

• THY ile direk Miami 'ye uçuş aldım. Direk alma sebebim uçuşun uzun olması ve bu sıralar Avrupadaki havalimanlarının kötü işleyişi sebebiyle Valiz kaybolma konularından çeknmiş olmam.
    • Uçuş sorunsuzdu, uykunuzu ineceğiniz yere göre ayarlarsanız minimum jet lag oluyorsunuz.
    • Sınırda turist vizesiyle gelen başka Türk arakdaşlar sınır polisiyle anlaşamayınca tercümanlık yaptım. Sıra bana gelince Sarı zarfı sordu yanımda dedim beni arka tarafta olan başka bir görevliye yönlendirdi ve oraya geçtim. Evraklarımı ve pasaportumu alıp beklememi söylediler. 10 dk kadar bekledikten sonra ismimle çağırdılar, DS 260 daki adresimi teyit etti ( ben miami den giriş yapıyordum adres NY adresiydi sorun olmadı tabi ki) . Sonra haklarımdan bahsetti bak bu stamp 1 yıl geçerli, istediğin işe gir başla eğitim al senin kararın Amerikaya hoşgeldin dedi.
    • Vize işi bitince çıktığımda valizlerim de gelmişti onları aldım ve havalimanından çıkışa doğru ilerledim.
    • ABD ye Gitmeden önce UBER hesabı açıp kredi kartımı bağlamıştım, Airbnb adresinin olduğu dökümanı çıktı almıştım( gerek olmadı hiç ) , Türkiye telefon hattımı e sim e çevirip yurtdışı paketi satın alıp günlük ücret ödereyerek kullanmayı planlamıştım. Plandığım gibi gitti, havalimanından çıktım airbnbye gitmek için uber çağırdım ve airbnb ye geçip dinlendim.
    • Ertesi gün T mobile a gidip prepaid hat aldım. şimdi iki hattı birden kullanıyorum. Hem Wifi arama hem normal arama ihtiyaca göre çok rahat idare ediyor.
    • Pasaporttaki vize ve damga ile pek çok greencard gereken işi hallettim, illa ki elinizde GC plastik olarak olmasına gerek yok yeter ki insanlara/görevlilere bakın bu gc vizesi altında I-551 yerine geçer yazıyor bilen birisine sorabilir misiniz diye kibarca rica edin, çözülecektir. Ben halletmem gereken işler gereği kamu kurumlarında bile kullandım, GC istenen yere bunu tarayıp yükledim, numara olarak da A ile başlayan Ailen number ( Türkiyedeki yabancı kimlik numarası gibi birşey ) kullandım, hiçbir sorun yok.

Sonraki günler kendi iş hayatımla ilgili konulara odaklandım, gezdim, keşfettim. Bunları diğer başklıkta Amerikadaki Göçmenlerin ilk ayları kısmında anlatacağım.

Ek olarak SSN Kartım girişten tam bir hafta sonra NY adresine ulaştı. GC hala beklemede, ödemeyi girmeden yapmıştım hala ödeme alındı gözüküyor, bir gelişme yok şimdilik.

Edit: GC de Ocak ayında elime ulaştı. giriş yaptıktan 5 hafta sonra.
    özel sebeplerden dolayı henüz banka ve ehliyet almadım. Uber ve Türkiye kredi kartıyla devam ediyorum.

Kendinize iyi bakın.
    Umarım hepiniz hayallerinize kavuşursunuz.

• ⭐⭐⭐

@smk Bilgiler için teşekkürler.

Yeni hayatınızda bol şans dilerim.

• ⭐⭐⭐⭐

@smk Bravo, her şeyi ayarlamışsınız böylece hiç sorun çıkmamış (aynı ben :) )
    Yeni hayatınız hep çok güzel geçsin, başarılar🙏

• ⭐⭐

@cgokhan sizden beklediğim ilk giriş geldi 😊 Bugün amerika da 3. günün umarım dilediğin gibi bir hayatin olur yeni hayatinda bol şans, mutluluk dilerim🙏😊

• ⭐⭐

@smk yeni hayatinizda bol şans, mutluluklar dilerim🙏😊

• @cgokhan Yeni hayatında başarılar dilerim. Deneyimlerini aktarmaya devam edersen çok iyi olur Houston a gelmek isteyen çok insan var forumda. Eşiniz niye gelmedi sizin tercihiniz mi başka bir sebebten mi gelemedi acaba özel değilse eğer merak ettim.

• @smk yeni hayatınızda başarılar dilerim. Herşey gönlünüzce olsun.

• ⭐⭐⭐

@smk Hayırlı uğurlu olsun. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.

• @hope123 Hava durumu çok iyi en azından şimdilik günlük ortalama 20 diyebilirim. Bulunduğum yerde rüzgar ara sıra sert gibi esiyor. Bütçem dahilinde dediğiniz gibi e-bike vb. bir şey almayı düşünüyorum. Henüz işe girmeden alamayacağım.

• @Ckfamily Eşim Rus vatandaşı, DSÖ onaylı aşısı olmadığı için mülakata giremedi. Mülakata Eylül ayında değil de, ekimde girseydik oda almıştı. Diğer konu için endişe etmeyin, yazılacak kadar her tecrübem biriktiğinde sizlere aktaracağım. İşimi görmek için foruma girenlerden olmayacağım :)

• @cgokhan Cevap için teşekkür ederim. İnşallah en kısa zamanda eşiniz de yanınıza alırsınız. Deneyimlerinizi merakla bekliyor olacağız

• @cgokhan yeni hayatınızda bol şans ve başarılar diliyorum.

• @smk yeni hayatınızda başarılar ve bol şans diliyorum.

• @cgokhan @smk yeni hayatlarınızda yolunuz ve bahtınız hep açık olsun.

• @cgokhan ilk adımı atmışsınız, bundan sonrası için de kolaylıklar dilerim, Houston deneyimlerinizin devamını bekliyoruz🙏🏻

• @smk yaptığınız ön hazırlıklar çok
    işinize yaramış hepsini aklıma yazıyorum🙏🏻 umarım bundan sonrası da böyle geçer, kolaylıklar dilerim

• Amerika’ya ilk gelenler için telefon hattıyla ilgili bir bilgi vermek istiyorum. Havaalanına ilk girdiğinizde e-sim özelliği olan bir telefonunuz var ise Mint Mobile uygulamasını indirip anında telefonunuza bir amerikan hattı tanımlayabilirsiniz.Üstelik ilk müşterilerine 7 günlük 250 dk 250 mb ücretsiz deneme hakkı veriyorlar eğer kullanmaya devam etmek isterseniz uygulamadan paket satın alabilirsiniz.

• @emreonline Güzel bir bilgi aklımızda olsun.

• @cgokhan arkadaş yazdıklarını okuyunca üzüldüm açıkcası. 2 yıl önce bende Houston a geldigimde zorlanmıştım. Keşke gelmeden burda birileri ile iletişim kursaydın, mutlaka yardım eden birileri olurdu. 3 saat Walmarta yürümek ne demek. Houstonda araba ayakkabı gibi, araba olmadan hiçbirşey yapamazsın. Biran önce araba almanı tavsiye ederim.

Benzer Başlıklar

• ABD pasaportu ile Turkiye’ye gitmek

Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    342 Bakış
    ATS16A
    @eire Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.
  • Boşanılan Eş ile Beraber ABD'ye Turistik Ziyaret

Taşındı Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    258 Bakış
    gucarslanG
    @muratti resmi boşanma süreciniz eğer bu hafta sonuçlanacak ve seyahatiniz sonraki bir tarihte ise burada devreye çocuğun velayeti girecektir. çocuğun velayeti hanginizdeyse ilgili seyahat için diğer taraftan alınmış bir muvaffafakname hazır bulundurmasını tavsiye ederim. evet, sizin evli / boşanmış olduğunuzu sormayacaklar ve birlikte seyahat edeceksiniz ancak; herhangi bir durumda bu evrağın yanınızda olması daha sağlıklı olur.
  • ABD ye giderken Frankfurt aktarması yapmak

Kilitli Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    mutlukurt0534M
    @hayallerabd teşekkürler
  • ABD'ye İlk Giriş

Kilitli Yolculuk
    3
    6 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @mhepekiz su konuyu ilk giris icin: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris Su konuyu da sonrasi icin kullanabilirsiniz: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri Yorumu oraya aktarin isterseniz, sadece orada konusulsun diye ben burayi kilitliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k