-
forumda arama yapacaklar icin suana kadar ki tecrubelerimi aktarmak adına tecrübe ettiğim bir iki ufak konuda bilgi paylasimi yapmak istiyorum.
en yakındaki hastaneye giderek(Glens Falls NY) medicaid ofisinden esim adına Emergency medicaid yaptırdık. hamile olduğu icin direk kapsama girdi. henüz green card icin başvuru yapmadık. turist vizesi ile burada.
-
Merhaba herkese. Eşim 3 aylık hamile. Amerika'da doğum için kolları sıvadık. Biz henüz yeşil kartımıza kavuşamadık bari çocuğumuz bizden evvel Amerikan vatandaşı olsun diyoruz. Aklımızda da bir kaç soru işareti var. Araştırmalarımız sonucunda tam sonuca ulaşamadık.
Öncelikle hiç ABD vizemiz mevcut değil. Sadece çeşitli ülkelerin vizeleri ve Schengen Vize'si mevcut pasaportlarımızda. Tabii ki ABD vizesine başvurmamız gerekiyor. Peki ne zaman?
Doğum takribi 10 Aralık 2022 tarihinde. Ekim Kasım gibi vize görüşmesine gittiğimizde eşimin karnı büyüyeceği ve mülakatta saklaması zor olacağı için, daha önceden vize alabilir miyiz acaba diye düşünüyoruz.
Cevap evet ise, daha yakın zamana turistik vize randevusu alıp "biz ABD'ye gezmeye gideceğiz Temmuz'da yada Ağustos'ta" demek istiyoruz. Peki ya bize gezi süremiz kadar vize verirlerse? Bundan da korkuyoruz açıkçası.
ABD'de olan tekstil fuarına gideceğiz, turistik gezmeye gideceğiz 1 haftalığına gibi sebepler sunabiliriz mülakatta. Yani ona göre hazırlanabiliriz. Tabii ki ona uygun uçak, hostel, iş yeri izni vs tüm dokümanlarımızı da sunacağız. 10 yıllık değil, Aralık ayını atlatacak kadar vize verseler yeterli fazlasında gözümüz yok.Bu konuda yol gösterecek olan biri varsa çok sevinirim. Teşekkürler
-
@Ghost merhaba. şu aralar en erken turist vize randevularını 1 yıl sonrasına veriyorlar ne yazık ki. ama bazen boş slotlar açılıp erken radevu tarihleri olabiliyor, sürekli kontrol etmelisiniz. eğer böyle bir niyetiniz varsa hemen vize randevusu almalısınız. vize alıp alamayacağınız elbette ki konsolosluk memurunun takdiridir.
-
@Ghost bildiğim kadarıyla Amerika’da turistik vizesinde gezi süresi kadar verme diye birsey yok. 10 yıllık vize veriyorlar ve her girişte 180gun kalma hakkınız var. Bence de bir an önce başvurun. Zaten görüşmede uçak bileti rezervasyon falan istemiyorlar. Planınız olması yeterli.
-
@gucarslan merhaba. Dün doldurduk ds160 formunu b2 için ilerledik vs. En erken İstanbul'da 5 Nisan 2023 görünüyor. Aralık'ta doğum olacağını düşünürsek geç kaldık sanırım. Her gün girip bakıcaz artık belki erkene bir tarih yakalarız diye. Teşekkür ederiz bilgilendirme için.
-
@damladav merhaba. Biraz geç kaldık ama bakalım. 10 yıllık cebimize atmış olsaydık keşke dedik. Şuan Mayıs ayından aşağı göstermiyor maalesef :pensive_face:
-
Amerika'ya turist olarak gelip dogum yapma düşüncesi olanlar var ise bildiklerim doğrultusunda yardimci olmaya calisirim.
-
Merhabalar,
Esim Amerikan vatandasi ve uzun zamandir Turkiye'de birlikte yasiyoruz. Benim icin greencard surecindeyiz ve esim suan hamile, dogumu California'da yapmayi planliyoruz.
Saglik sistemi forumda okuduklarim ve duyduklarima gore goze korkutucu geliyor. En dogru adimlari atabilmek adina, saglik sigortasi ve geliri olmayan Amerikan vatandasi hangi kapsamda dogum yapabiliyor?
Aklimdaki sorular/adimlar sunlar;
- Medicaid veya Obamacare esim icin gecerli olur mu? ABD'ye tasinma sirasinda bir gelirim olmayabilir.
- California'da ev tuttuktan sonra hemen esime ozel saglik sigortasi yaptirip, bu saglik sigortasinin gectigi bir hastane bulmak. (Saglik sigortasinin dogumu kapsadigini varsayiyorum.)
- Hic sigorta yaptirmadan direk hastaneyle iletisime gecip uygun bir fiyat bulmak.
Bu konuda yardimci olabilecek varsa cok sevinirim.
-
@t34, içinde söyledi: Amerika'da Doğum Hakkında Yardım
Merhabalar,
Esim Amerikan vatandasi ve uzun zamandir Turkiye'de birlikte yasiyoruz. Benim icin greencard surecindeyiz ve esim suan hamile, dogumu California'da yapmayi planliyoruz.
Saglik sistemi forumda okuduklarim ve duyduklarima gore goze korkutucu geliyor. En dogru adimlari atabilmek adina, saglik sigortasi ve geliri olmayan Amerikan vatandasi hangi kapsamda dogum yapabiliyor?
Aklimdaki sorular/adimlar sunlar;
- Medicaid veya Obamacare esim icin gecerli olur mu? ABD'ye tasinma sirasinda bir gelirim olmayabilir.
- California'da ev tuttuktan sonra hemen esime ozel saglik sigortasi yaptirip, bu saglik sigortasinin gectigi bir hastane bulmak. (Saglik sigortasinin dogumu kapsadigini varsayiyorum.)
- Hic sigorta yaptirmadan direk hastaneyle iletisime gecip uygun bir fiyat bulmak.
Bu konuda yardimci olabilecek varsa cok sevinirim.
Evet, Medicaid ile sigortalanabilirsiniz ve cocuk dogumunu da kapsiyor. Zaten ABD'deki dogumlarin %42'si medicaid ile finanse ediliyor.
Ayrica su basliklari da inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/380/medicaid-vs-medicare/
https://yesilkartforum.com/forum/topic/263/healthcare-obamacare-sağlık-sigortası
-
@egesahinkaya, içinde söyledi: Amerika'da Doğum Hakkında Yardım
Amerika'ya turist olarak gelip dogum yapma düşüncesi olanlar var ise bildiklerim doğrultusunda yardimci olmaya calisirim.
Direkt bilgi ve deneyimlerinizi bu basliga aktarabilirsiniz.
-
@crazycells cok tesekkurler yanitiniz icin.
-
Doguma son 2, 2.5 ay kala New Jersey'e tasinmayi planliyoruz. NJ Family Care'de calisan biri ile konustum. Son aylara giren hamileleri doktorlar kabul etmiyormus. Boyle bir deneyimi olan var mi? Doktor bulmak zor mu?
-
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Amerika'da Doğum Hakkında Yardım
@t34 @knnrn forumun sağlıktan sorumlu kişisi sana müsait olunca cevap yazacaktır.
Tesekkurler cevabiniz icin.
-
Doguma son 2, 2.5 ay kala New Jersey'e tasinmayi planliyoruz. NJ Family Care'de calisan biri ile konustum. Son aylara giren hamileleri doktorlar kabul etmiyormus. Boyle bir deneyimi olan var mi? Doktor bulmak zor mu?
Ben Eylül Öztürk’ü takip ediyordum kendisi 2.5-3 ay önce giriş yapmıştı o şekilde doğumunu yapmıştı. Asıl önemli olan cbp görevlisinin sizin burda doğum yapmayacağınıza kanaat getirmek. Eğer böyle bi niyetle geldiğinizi anlarlarsa ülkeye almayabilirler bilginize
-
Evet, böyle bir durum var. Gebeliğin ilk aylarında takip etmediği birini kabul etmek istemeyebiliyorlar. Araya tanıdık vs sokarak anlaşmaya çalışabilirsiniz. Biraz daha erken gitmek avantajınıza olur.
-
@waterman, içinde söyledi: Amerika'da Doğum Hakkında Yardım
Ben Eylül Öztürk’ü takip ediyordum kendisi 2.5-3 ay önce giriş yapmıştı o şekilde doğumunu yapmıştı. Asıl önemli olan cbp görevlisinin sizin burda doğum yapmayacağınıza kanaat getirmek. Eğer böyle bi niyetle geldiğinizi anlarlarsa ülkeye almayabilirler bilginize
Tesekkurler cevabiniz icin ama yanlis anlasildim galiba. Esim Amerikan vatandasi ve hamile olan kendisi. Greencard surecinde olan benim.
Simdiden saglik sigortasina basvurup medicaid ile doktor bulmaya calisacagiz gibi gozukuyor.
-
@knnrn, içinde söyledi: Amerika'da Doğum Hakkında Yardım
Evet, böyle bir durum var. Gebeliğin ilk aylarında takip etmediği birini kabul etmek istemeyebiliyorlar. Araya tanıdık vs sokarak anlaşmaya çalışabilirsiniz. Biraz daha erken gitmek avantajınıza olur.
Maalesef mulakat tarihime gore en erken gidebilecegimiz tarih soyledigim zamanlara denk geliyor. Esime simdiden medicaid basvurusu yapmayi dusunuyoruz.
Hackensack Meridian Health
https://www.hackensackmeridianhealth.org/en/Locations/Ocean-University-Medical-Center
Buradaki Turk doktorlari oneren arkadaslarim oldu ama hicbirinde Medicaid anlasmasi goremedim. Saglik sigortasi yaptirsak bile doktor bulamama ihtimalimiz var mi? Burada yaptirdigimiz tum tahlilleri vs goturup sureci anlatmak yeterli olmaz mi?
-
@t34 Farklı klinikler ve doktorlara başvurun. İlla ki biri kabul edecektir. Doktor bulamama gibi bir durum olmaz, ama Türkiye'den gelenler genelde belli popüler doktorlar ile çalışmak istediği için yeni hasta kabul etmeme durumu olabilir diye söyledim.
-
@knnrn, içinde söyledi: Amerika'da Doğum Hakkında Yardım
@t34 Farklı klinikler ve doktorlara başvurun. İlla ki biri kabul edecektir. Doktor bulamama gibi bir durum olmaz, ama Türkiye'den gelenler genelde belli popüler doktorlar ile çalışmak istediği için yeni hasta kabul etmeme durumu olabilir diye söyledim.
Cevabiniz icin tesekkurler. Saglik sigortasiyla anlasmasi olmayan bir doktorla ilerlemeyi dusunmuyoruz suan.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum