Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @yonca_2020 vitamin hakkında haklısınız sizin durumunuz ortamınız işiniz maddi geliriniz hastaneye doktora vs.yeterlidir birde farklı eyaletinde ortalama gelirli ve tek yaşayıp ailesini ülkesinden getirip yeni hayat kuracaklar var gülünecek bir durum olduğunu sanmıyorum ilaç tacirliği yapın demedim gerekli ilaçları alın dedim.Sizin bulunduğunuz eyalet zaten yaşam kalitesi yüksek ve yüksek gelirliler için ideal bir eyalet bu önerileri mi zaten alabilecek durumlular için söylemedim.Ben ilaç konusundan valiz karıştırılanı duymadım.Zaten söylüyorsunuz açılma ihtimali olunduğunda valizin içindekileri,orda olupta baharatlarını damak tadından dolayı getiren ve hesap yapıpta alan insanlar var.Türkiye’den birşey getirmemek sizin tercihiniz saygı duyarım.Sizden farklı görüşlerde olabilir birbirimize saygılı olursak mutlu olurum.


  • @Berkan-Duru iki cvpta eşinizin olmasını istemiyorlar.Amerika içinde ise mülakat eşinizle girme şartı var.Her ikisine sorular soruluyor.


  • @yonca_2020 küçük bir kutu içerisinde en çok lazım olabilecek ilaçları götürmeyi ben de düşünüyorum. Oraya yeni göç eden birini düşünün. sigorta bile yaptırmadan önce hasta olma durumu olabilir. Ne bileyim doktora gidilemeyecek bir durum olabilir. Zaten fiyatlar dolar üzerinden. Bence hiçbir zararı yok tedbir almanın. Siz uzun yıllardır yaşadığınız için sistemi tanıyorsunuz hasta olduğunuzda ne yapacağınızı biliyorsunuz. Ülkeye ilk defa giren birini düşünün.

    Ayrıca ilaçların kalitesi sözünü ilk duydum, ilaçların etken maddesi aynı ise kalitesi nasıl fark ediyor kutusu mu daha kaliteli oluyor?


  • Merhaba Herkese,
    Bizim dosyamız 2 aralıkta DQ oldu. Eşimin hamile olduğunu öğrendik. Eşim yaşından dolayı riskli bir hamilelik geçiyor. NVC email attık sürecin hızlanması için maalesef kabul edilmedi. Konsolosluğa email attık cevap vermiyor. Hamilelik sürecinde hızlanması başvurusu yapan var mı ? Varsa nasıl bir yol izlediniz ?
    Deneyimlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.


  • Arkadaşlar bi sorum olucak mülakattan sonra Amerika’ya gidip green kartın gelmesini beklemek zorundamıyız ülkeden çıkmak için 15 gün kalıp dönmeyi planlıyorum mesela tekrar girişte bi sıkıntı yaratırmı tecrübe eden varmı


  • @Thenomad malesef hamileliği geçerli bi sebep olarak görmüyolar ama daha önceki zamanlarda bu şekilde birkişinin yoğun baskılar sonucunda kabul gördüğünü okumuştum forumda dr raporlarını riskli gebelik olduğunu falan evraklarla beyan etmeyi denemekte fayda var ABD konsolosluğu hiç bir şekilde msjlara dönmediği doğru nvc ye atıcaksınız talebinizi


  • @Damla-D Deneyiminizi paylaşımınız için çok teşekkür ederiz..Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim,herşey gönlünüzce olsun🙏🏽 😊


  • @drserdar ABDli es ile evlisiniz. Sigortasina sizi eklemesi lazim. Ben esime oyle yaptim ilk gunden sigortali bir sekilde hayatina devam etti. Sigortasiz insan yok denecek kadar az burada. Sigortasi olmayanlar ceza oduyorlar. Kalite derken de vitaminlerden bahsediyorum. Bir cok marka vitamin var cok ucuzundan daha pahalisina icerigine gore GDOlu olup olmamasi, vegan olanlar, organik meyze ve sebze kokenli olanlar vesaire...Siz bildiginizi okuyun. Ben bilmeyenlere soyluyorum. Seker gibi antibiyotik yutanlar zaten beni dinlemez.


  • @yasmin982 ABDli es ile evlendiginizi farz ederek konusuyorum. Sigortasi vardir ve sizi dahil edebilir ve etmelidir. Ayrica California ile baska bir eyalette ilac fiyatlari farkli degildir burada. Vitaminler icerigine gore organik, GDOsuz, sekersiz falan secilirse fiyatlari yukselir. Ama TR den cok daha ucuz vitaminlerde var.


  • @cokbekledik86 eşiniz orda alır ama naçizane fikrim kartlarınızı ssnlerinizi alın dönün derim işinizi garantiye almış olursunuz.Ama bu konuyla ilgili bir arkadaş yazmıştı ama nickini unuttum.O daha iyi bilir diye düşünüyorum deneyimden dolayı


  • @Thenomad gözünüz aydın başvuru kategoriniz neydi hangi tarihte başvurmuştunuz servisiniz kendi durum güncellemiz açısından fikir yürütmek babında sordum hepimizin en kısa zamanda hayırlı haberlerinin gelmesi dileğiyle.


  • @yonca_2020 amerikada normal sigorta her yerde yok yani siz iT(Information Technology) inşaat mühendisi,endüstri mühendisi vs beyaz yakalı ve büyük sanayi örneğin araba fabrika vs gibi büyük şirketlerde çalışmıyorsanız şirket elemana sigorta yemek vermiyor herkesin bir sefer tası var eski usul lunch yapıyorlar.Sizin dediğiniz sigorta özel sigorta onları yapmak içinde ssn gelmesi gerekiyor.O ara insanlar hasta olsu nolcak hastaneye gitmekte masraf külfet oluyor ben bu forumda yorum yazarken çok boyutlu düşünüp yazıyorum yazdıklarımda araştırıp söylüyorum.Herkes herşeyi kendi iradesi ile yapıyor benim yazdığım mantıklı geliyorsa önerileri yapar yada yapmaz bu kişilerin inisiyatifi bağlı anlayacağınız.Siz ordan alırsınız maddi durumunuz iyidir herkese saygı duyduğumuz gibi sizede saygı duyarız.Ama götürenlerede bildiğinizi okuyun kelimesi hoş olmadığı düşüncesindeyim saygılar.


  • @yasmin982 suan tamamen yanlis bilgi veriyorsunuz. Amerika da sigorta zaten ozel Medicare degil ise. McDonalds, Doordash, UBER bile calisanlarina ki bu sirketler diyelim mavi yaka cogu calisani ozel sigorta imkani saglar. Saglamak zorunda. Lutfen yanlis bilgi vermeyin. SSN 2 hafta icinde geliyor. Yok ise ve sigortaniz yok ise eyaletlerin yardim programlari var ciddi durumlarda siz ABD vatandasi ile evli olarak geldiginiz icin zaten esinizden dolayi (ki cogu insanin durumu boyle burda CR1/IR1 vizesi olduguna gore) cogumuzun ve eslerimizin saglik sigortasi var zaten.


  • @yonca_2020 uber sigorta mı veriyor 🤔🤔🤔neyse siz doğru bilgi verin benimki yanlış olsun yanlız bu cümlelerim konuyu uzatmamak için vergiyi sanırım sigortayla karıştırıyorsunuz zaten ben özel sigorta ödüyor gelenler eşleride dedim iş veren ödemiyor zaten,bu özel sigortada kapsamına göre pahallaşıyor.2 haftada ssn gelmeyenler var 45 gün olup bekleyenler yazıyor forumda nereye başvuracağız diye yazıyorlar.
    Benim maksadım bütçe ekonomisi yapmak babındaydı ben bunu anlatamadım sanırım size para olduktan sonra herşey her yerden alınır amerikada yokluk var burdan götürün demiyorum yani anlatamadım🤷🏽♀🤷🏽♀🤷🏽♀

  • ⭐⭐⭐

    @cokbekledik86 hayır giriş yapıldıktan sonra statünüz zaten artık LPR dönüyor. Bu durumda cok abartmadan tryr dönebilirsiniz


  • @hzlinan çok teşekkür ederim darısı tüm arkadaşların başına olsun🙏🙏😌


  • Merhaba arkadaşlar
    2 kasım 2021 de I130 formumu yolladım ve hala onaylanmadı😔 13 ay oldu. İlk önce nebraskadaydı sonra potomac e gönderildi. Benden sonra yollayan cogu kisi onay aldi. Yapacak birsey yok beklemekten baska biliyorum ama yinede sormak istedim sizlere.bir fikri olan var mi?


  • @Berkan-Duru evet.Case Is Being Actively Reviewed By USCIS


  • @ipek1907 K3'ü yolladınız mı? Allah sabır versin...


  • @ekdodo k3 yollqmadim.o nedir?


Benzer Başlıklar

  • 41
  • 3
  • 116
  • 58
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

115
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum