Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

• @Nehir-Yilmaz-Houchin ayyyy tuh ya keske direkt 10 senelik verselermis 😞 olsun yine de @tampagv aciklamis LPR statusunde 3 sene gecirdikten sonra basvurabiliyorsunuz. simdiden green kartiniz hayirli ugurlu olsun 🙂

• Merhabalar. Kasim ayinda gonderdigimiz basvurumuza RFE geldi. I-864 formumuzu tekrar istemisler. Esim Mayis ayinda mezun oldu, Temmuz ayindan beri sinirin cok ustunde kazandigi bir isi var. Bu nedenle onceki vergi beyanlarinda gelir yoktu. Belgeyi gonderdigimizde bunu acikladik. Kanit olarak son 3 ayin maas bordrosunu ve ise kabul mektubunu da ekledik, ancak anladigimiz kadariyla muhtemelen is hayatinda yeni olmasindan dolayi kabul etmemisler. Ikinci bir sponsor bulmak takdir edersiniz ki cok zor. Kimseden boyle bir sorumluluk almasini isteyemiyoruz. Yine elbette esimin aile bireyleriyle konusacagiz ama senelik 72000$ kazanan esimi tek basina kabul etmelerinin bir yolu yok mu? Calisma hayatina yeni baslayan birini sponsor yapmanin yolu nedir? Tesekkurler.

• Selamlar. Şükürler olsun ki az önce itibariyle approval aldık 485 için. İnterview olmadan olması extra rahatlamamıza sebep oldu. Şükürler olsun 🤲 28 gün önce medical exam istenmişti, ancak onay geldi. Hatta 12 saat önce sisteme girilmiş approved olduğu sanırım, bize ancak bildirim geldi. 🤲

• Arkadaşlar kafayı yiyeceğim. Mart itibariyle bütün dostları gönderim, Nisan 10 da parmak izi verdim. Hala work permit dahi gelmedi. 11 Ay oldu. Büyük hayal kırıklığı. Onca işim gücüm var büyük engel oluyor bana. Expedite yapamıyorum ekonomik zorluğum yok iş yerlerim var başka bir çözüm yolu yok mudur bunun..

• ⭐⭐⭐

@denizyucel, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Arkadaşlar kafayı yiyeceğim. Mart itibariyle bütün dostları gönderim, Nisan 10 da parmak izi verdim. Hala work permit dahi gelmedi. 11 Ay oldu. Büyük hayal kırıklığı. Onca işim gücüm var büyük engel oluyor bana. Expedite yapamıyorum ekonomik zorluğum yok iş yerlerim var başka bir çözüm yolu yok mudur bunun..

Bölgenizde ki senatörlerin ofisine ulaşın kesinlikle faydası oluyor bence.. Size tam olarak nasıl bir engel oluyor daha cok açar mısınız? Belki bu sorundan senatörlere bahsedebilirsiniz

• @Tugba Hayırlı uğurlu olsun çok sevindirici. Darısı tüm bekleyenlerin başına.

• @disenfranchised, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@Tugba Hayırlı uğurlu olsun çok sevindirici. Darısı tüm bekleyenlerin başına.

Teşekkürler 🙏

• @Tugba kardeş hayırlı uğurlu olsun çok şükür en sonunda güzel haber aldın Approved darısı benim başıma hala bekliyorum 383 gün oldu umarım bana en kısa zamanda haber gelir🙏

• @mutu_23, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@Tugba kardeş hayırlı uğurlu olsun çok şükür en sonunda güzel haber aldın Approved darısı benim başıma hala bekliyorum 383 gün oldu umarım bana en kısa zamanda haber gelir🙏

Teşekkür ederim. İnsallah en kısa zamanda sizlere de nasip olur. Biz tam 359. Günde almışız approval. Sizin de eli kulağındadır büyük ihtimalle 🤲

• @Tugba Gözünüz aydın. Darısı başımıza. Medical exam i teslim edeli 4 ay kadar oldu ama hala haber yok.

• @Tugba Gözünüz aydın. hayırlı, uğurlu olsun.

• @tampagv, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@Tugba Gözünüz aydın. hayırlı, uğurlu olsun.

Teşekkürler. İnsallah 🤲

• @waterman nerden nasil ulasacagiz lutfen bilgi verebilir misiniz

• Arkadaşlar merhaba,
    Eşim amerikan vatandaşı benim de turist vizem var. Amerika'ya tatile gideceğiz, beğenirsek yerleşme ihtimaliz de var. Turist olarak ülkeye giriş yaptıktan sonra vize türümü sayfanın en başındaki işlemler ile mi değiştireceğim? Bunun bir sakıncası var mı? Süreçler biraz uzun sürüyor sanırım. Amerika'da bulunma sürem 6 ay'ı geçerse bir sıkıntı olmuyor değil mi değişiklik sürecinde olduğu için?

Eğer bu sorunun direkt cevabı varsa ise o linkten araştırmaya devam edebilirim.

• ⭐⭐⭐

@callbee Merhaba, evet süreç birinci sayfadaki gibi ilerliyor. Turist vizesi ile en az 3 ay geçtikten sonra işlemlere başlayabilirsiniz. İllegal olsanız da sıkıntı olmuyor. Yalnız şunu netleştirmek gerekiyor. Eşiniz Türkiye'de mi yoksa mevcutta Amerika'da mı yaşıyor. Bunu sormamın sebebi eşinizin sizin için göçmenlik başvurusu yapması için ABD'de olması gerekiyor diye biliyorum. Ayrıca bir diğer önemli konu olan sponsorluk konusu var. Eğer uzun süredir ABD dışında yaşıyor ise ABD içinde gösterebileceği geliri de yok demektir. Sponsorluk için Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) başlığına da bakmanızı öneririm. Lütfen yazılanları ve hatta bir kaç sayfa deneyimi de okuyun. Gerekirse notlar almayı unutmayın.

• Selamlar herkese. Turist vizesi alıp Amerika'ya gittiğimde, 6 aylık vize sürenin geçtikten sonra Amerika'da kalmaya devam edip, belirli bir zaman geçtikten sonra (mesela 2 ay) Amerika vatandaşı ile evlenmek mümkün mü? Yasal olarak süreç nasıl işler bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkürler.

• @Xustiza19, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Selamlar herkese. Turist vizesi alıp Amerika'ya gittiğimde, 6 aylık vize sürenin geçtikten sonra Amerika'da kalmaya devam edip, belirli bir zaman geçtikten sonra (mesela 2 ay) Amerika vatandaşı ile evlenmek mümkün mü? Yasal olarak süreç nasıl işler bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkürler.

Güzel soru.:)
    Aynı sorunun bende iş bulduğumuz da
    (Sponsor) süreç nasıl işleyecek? :))

• ⭐⭐⭐

@Xustiza19 Merhaba, turist vizesi gittikten en az 3 ay sonra evlilik yapabilirsiniz. Süreç ise bu konunun ilk sayfasında mevcut. Okumanızı tavsiye ederim.

• 1 ay once 2. RFE istegine cevap vermistik. 1 ay boyunca hic bi update olmadi received bile demedi, biz de canli chatten ulastik sorduk ve bugun new card is being produced oldu, sonunda bitti dosyamiz. Mayis 2021'den Aralik 2022'ye kadar surdu. Herkese bol sans!

• @tfnsylmz hayirli ugurlu olsun 🙂

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    9 İleti
    990 Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 2 Oy
    17k İleti
    2m Bakış
    Nazmi ŞenerN
    @ozcancavus iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k