Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

• Selamlar. Şükürler olsun ki az önce itibariyle approval aldık 485 için. İnterview olmadan olması extra rahatlamamıza sebep oldu. Şükürler olsun 🤲 28 gün önce medical exam istenmişti, ancak onay geldi. Hatta 12 saat önce sisteme girilmiş approved olduğu sanırım, bize ancak bildirim geldi. 🤲

• Arkadaşlar kafayı yiyeceğim. Mart itibariyle bütün dostları gönderim, Nisan 10 da parmak izi verdim. Hala work permit dahi gelmedi. 11 Ay oldu. Büyük hayal kırıklığı. Onca işim gücüm var büyük engel oluyor bana. Expedite yapamıyorum ekonomik zorluğum yok iş yerlerim var başka bir çözüm yolu yok mudur bunun..

• ⭐⭐⭐

@denizyucel, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Arkadaşlar kafayı yiyeceğim. Mart itibariyle bütün dostları gönderim, Nisan 10 da parmak izi verdim. Hala work permit dahi gelmedi. 11 Ay oldu. Büyük hayal kırıklığı. Onca işim gücüm var büyük engel oluyor bana. Expedite yapamıyorum ekonomik zorluğum yok iş yerlerim var başka bir çözüm yolu yok mudur bunun..

Bölgenizde ki senatörlerin ofisine ulaşın kesinlikle faydası oluyor bence.. Size tam olarak nasıl bir engel oluyor daha cok açar mısınız? Belki bu sorundan senatörlere bahsedebilirsiniz

• @Tugba Hayırlı uğurlu olsun çok sevindirici. Darısı tüm bekleyenlerin başına.

• @disenfranchised, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@Tugba Hayırlı uğurlu olsun çok sevindirici. Darısı tüm bekleyenlerin başına.

Teşekkürler 🙏

• @Tugba kardeş hayırlı uğurlu olsun çok şükür en sonunda güzel haber aldın Approved darısı benim başıma hala bekliyorum 383 gün oldu umarım bana en kısa zamanda haber gelir🙏

• @mutu_23, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@Tugba kardeş hayırlı uğurlu olsun çok şükür en sonunda güzel haber aldın Approved darısı benim başıma hala bekliyorum 383 gün oldu umarım bana en kısa zamanda haber gelir🙏

Teşekkür ederim. İnsallah en kısa zamanda sizlere de nasip olur. Biz tam 359. Günde almışız approval. Sizin de eli kulağındadır büyük ihtimalle 🤲

• @Tugba Gözünüz aydın. Darısı başımıza. Medical exam i teslim edeli 4 ay kadar oldu ama hala haber yok.

• @Tugba Gözünüz aydın. hayırlı, uğurlu olsun.

• @tampagv, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@Tugba Gözünüz aydın. hayırlı, uğurlu olsun.

Teşekkürler. İnsallah 🤲

• @waterman nerden nasil ulasacagiz lutfen bilgi verebilir misiniz

• Arkadaşlar merhaba,
    Eşim amerikan vatandaşı benim de turist vizem var. Amerika'ya tatile gideceğiz, beğenirsek yerleşme ihtimaliz de var. Turist olarak ülkeye giriş yaptıktan sonra vize türümü sayfanın en başındaki işlemler ile mi değiştireceğim? Bunun bir sakıncası var mı? Süreçler biraz uzun sürüyor sanırım. Amerika'da bulunma sürem 6 ay'ı geçerse bir sıkıntı olmuyor değil mi değişiklik sürecinde olduğu için?

Eğer bu sorunun direkt cevabı varsa ise o linkten araştırmaya devam edebilirim.

• ⭐⭐⭐

@callbee Merhaba, evet süreç birinci sayfadaki gibi ilerliyor. Turist vizesi ile en az 3 ay geçtikten sonra işlemlere başlayabilirsiniz. İllegal olsanız da sıkıntı olmuyor. Yalnız şunu netleştirmek gerekiyor. Eşiniz Türkiye'de mi yoksa mevcutta Amerika'da mı yaşıyor. Bunu sormamın sebebi eşinizin sizin için göçmenlik başvurusu yapması için ABD'de olması gerekiyor diye biliyorum. Ayrıca bir diğer önemli konu olan sponsorluk konusu var. Eğer uzun süredir ABD dışında yaşıyor ise ABD içinde gösterebileceği geliri de yok demektir. Sponsorluk için Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) başlığına da bakmanızı öneririm. Lütfen yazılanları ve hatta bir kaç sayfa deneyimi de okuyun. Gerekirse notlar almayı unutmayın.

• Selamlar herkese. Turist vizesi alıp Amerika'ya gittiğimde, 6 aylık vize sürenin geçtikten sonra Amerika'da kalmaya devam edip, belirli bir zaman geçtikten sonra (mesela 2 ay) Amerika vatandaşı ile evlenmek mümkün mü? Yasal olarak süreç nasıl işler bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkürler.

• @Xustiza19, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Selamlar herkese. Turist vizesi alıp Amerika'ya gittiğimde, 6 aylık vize sürenin geçtikten sonra Amerika'da kalmaya devam edip, belirli bir zaman geçtikten sonra (mesela 2 ay) Amerika vatandaşı ile evlenmek mümkün mü? Yasal olarak süreç nasıl işler bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkürler.

Güzel soru.:)
    Aynı sorunun bende iş bulduğumuz da
    (Sponsor) süreç nasıl işleyecek? :))

• ⭐⭐⭐

@Xustiza19 Merhaba, turist vizesi gittikten en az 3 ay sonra evlilik yapabilirsiniz. Süreç ise bu konunun ilk sayfasında mevcut. Okumanızı tavsiye ederim.

• 1 ay once 2. RFE istegine cevap vermistik. 1 ay boyunca hic bi update olmadi received bile demedi, biz de canli chatten ulastik sorduk ve bugun new card is being produced oldu, sonunda bitti dosyamiz. Mayis 2021'den Aralik 2022'ye kadar surdu. Herkese bol sans!

• @tfnsylmz hayirli ugurlu olsun :)

• @Programmer Sorum aslında Amerika'ya gidip 6 ayı geçiri, yasal statüyü kaybettikten sonra evlilik olabiliyor mu yönündeydi. Biraz daha okuduktan sonra statü kaybedilse bile evlilik olabileceğini öğrendim. Cevap için çok teşekkürler :)

• @Xustiza19, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@Programmer Sorum aslında Amerika'ya gidip 6 ayı geçiri, yasal statüyü kaybettikten sonra evlilik olabiliyor mu yönündeydi. Biraz daha okuduktan sonra statü kaybedilse bile evlilik olabileceğini öğrendim. Cevap için çok teşekkürler :)

Statü kaybedilse bile evlilik olabilir. Fakat mevcut ziyaretçi vizenizin süresi bitmeden statü değişikliğine başvurmanız kariniza olacaktır. Uscis bu konuda başınızı ağrıtabilir. Çünkü i94 belgenizi sunuyorsunuz gerekli belgeler içinde. Ve sizin ne kadar kurallara uyup uymadığınız onlar için çok önemli. “Amerika vatandaşı ile evlenmek” extra bir ayrıcalık sağlamıyor uscis kurallarına.

Benzer Başlıklar

• K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    467 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 11 Oy
    1k İleti
    206k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k