Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
-
@kerem-taptı Eger ABD'de calisma vizesine sahipseniz sonrasinda EB3 yaptiginizda AOS yapabilirsiniz. Ama eger bir vizeniz yoksa Consular Processing yapmalisiniz. Hicbir vizeniz olmadan direkt EB3'ye basvurmak biraz zorlayici bir yoldur diye tahmin ediyorum ama imkansiz degil.
Istatistiklere gore konsolosluklarda EB1 ya da EB2'ya kiyasla, sayica daha fazla EB3 vizesi veriliyormus:
https://travel.state.gov/content/dam/visas/Statistics/AnnualReports/FY2017AnnualReport/FY17AnnualReport-TableII.pdf -
@ozzy1903 Employment Based Green Card (Is sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
@freeworld EB-2 başvurusunu kendiniz yapabilirsiniz. Avukata dahi gerek yok.
Bir önceki yazımı biraz eksik yazmışım;
Elbette kendiniz başvurabilirsiniz. Avukatada ihtiyacınız yoktur. Fakat, demek istediğim bu denli kompleks göçmenlik başvurularında kendinizin karar verip başvuru yapmanızdan ziyade göçmenlik üzerine yoğunlaşmış avukatlık büroları aracılığı ile özellik ve durumunuza göre başvuru türüne karar verilmesi daha doğru olacaktır şahsi fikrim.
Bir üstte yazdığım bu konuya bir örnek. Ben Türkiye’deyken EB1-C kategorisine birebir uyan biriydim. Tek şüphe dahi bırakacak bir yanı yoktu ve internetteki bütün kaynaklarda 8-9 ay içerisinde GC alabileceğiniz yazmakta. Fakat, çalıştığım şirketin avukatlık bürosu ile görüşmelerim sonrası EB1-C’nin EB3 kategorisinden daha kısa sürmeyeceğini ve reddedilme ihtimalinin çok yüksek olduğunu öğrendim. Ne kadar şartlar uysada, özellikle son gelişmelerden ötürü hiç kimseye önermediklerini ve başvuru yapmadıklarını belirttiler. İşte bu tarz yönlendirmeler ve güncel bilgiler maalesef internette araştırmakla pek ulaşılamıyor. -
@crazycells Yanıtın için teşekkürler
Çalışma vizesine sahip değilim şuan sadece Turist vizem var sırf süreci ordan yönetmek için Dil okuluna yazılsam F1 Vizesini EB3 için AOS yapabilirmiyim ? EB3 için aos başvurum o anki statüm F1 olduğum için reddedilir mi ?
-
@kerem-taptı Employment Based Green Card (Is sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
@crazycells Yanıtın için teşekkürler
Çalışma vizesine sahip değilim şuan sadece Turist vizem var sırf süreci ordan yönetmek için Dil okuluna yazılsam F1 Vizesini EB3 için AOS yapabilirmiyim ? EB3 için aos başvurum o anki statüm F1 olduğum için reddedilir mi ?
amaciniza uygun olmayan vizeleri almanizi tavsiye etmem, her seyi kuralina gore yapmaniz sorunlarla karsilasmanizi engeller.
Sadece sureci ABD'de gecirmek icin F1 vizesi almamalisiniz, cunku bu vize bu amacla verilmiyor; ama eger F1 vizesiyle ABD'de bulunuyorsaniz ve is teklifi yapildiysa o durumda EB3 surecine baslayabilirsiniz. Bunun cok kolay olmadigini unutmayin, bu vizelerin hepsinin sartlari farkli ve hepsine de uyuyor olmaniz lazim. Misal is teklifi su an yapildiysa, ve sonra F1 vize basvurusu yaparsaniz, ilerde Green Card surecinde F1 vizesini alirken konsolosu yaniltici cevap verdiginiz dusunulup, amacinizin en basindan beri gocmenlik olduguna kanaat getirip sorun cikarabilirler.
-
Merhaba sayın FreeWorld Fatih bey, mail adresi paylaşabilirmisiniz?
-
Merhaba sayın @tarik Bey, eğer çok özel değil ise, diğer ziyaretçilere referans ve bilgi olması açısında varsa sorunuzu rica etsem buradan sorabilir misiniz?
-
Sayın @FreeWoRLD fatih kardeşim,
Youtube da L1 ile ilgili videonuzu izledim güzel bir paylaşım yapmışsınız, tebrikler.
Mail adresi ulaşabilirsiniz diye bilgi paylaşımında bulunmuşsunuz, video altında mail adresi bulamadım
burada detaylı yazma şansım yok, İlerki zamanlarda forumda sizinle görüştükten sonra bilgi paylaşımınız olabilir ama şuan için sizin için sakıncası yoksa özelden sohbet yazarsanız özel konu olarak görüşmek isterim.
Saygılarımla. -
@tarik L1 vizesiyle ilgili sorularinizi su konuda sorabilirsiniz sayin @tarik , boylelikle bilen herkes yardimci olabilir.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/104/l-şirket-i̇çi-transfer-vizesi
-
Merhabalar,
EB-3 ile ilgili birkaç sorum olacak, umarım doğru başlığa yazıyorumdur

ABD'de, çeşitli unskilled pozisyonlar (production line, chicken plant, housekeeping vs.) için, ücret karşılığı iş teklifi bulduğunu iddia eden placement firmaları var.
Forumda ya da tanıdıklarınız içerisinde, bu firmalardan hizmet almış ve başarılı bir şekilde iş teklifi ile green card'a kavuşmuş kişiler var mı acaba?Yukarıdaki soruyla bağlantılı olarak; ABD'ye turist vizesi ile gidip, kendi imkanlarıyla işverenler ile birebir iletişim kurarak, unskilled bir pozisyon için iş teklifi alabilmiş kimseler bulunuyor mu?
EB-3, biz Türk vatandaşları için "current" durumda ve bunun iyi bir gösterge olduğunu düşünüyorum. Anladığım kadarıyla, Hindistan, Çin ya da Kore vatandaşı iseniz bekleme süreniz çok daha uzun. Durum böyle olunca, Türkiye'de görece rahat bir işte 5 para kazanmak yerine, ABD'de legal ve kalıcı olmak kaydıyla daha zorlayıcı bir pozisyonda 2 para kazanmayı her defasında tercih edecek birisi olarak merak ettiğim konu bu iş tekliflerinin nasıl alınıyor oluşu.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
Merhaba @FreeWoRLD ,
Meslegi fashion designer olan ve 10 yillik bir tecrubeye sahip biri hangi vize türüne nasil basvurmali sizce ?
Tskler
-
@icore Merhaba, şu konuyu inceleyebilirsiniz. Sanatçı vizesi diyede geçiyor. Sizin mesleğinizde bu kategoriye girebilir belki, en azından fikir verme açısından yardımcı olabilir. Bende bu kategoriden başvuru yapıyoum. https://yesilkartforum.com/forum/topic/105/o-olağanüstü-yetenekli-kişiler-vizesi/13
-
@icore Maalesef bir yorumda bulunamıyorum, dediğim gibi kişiden kişiye ve durumdan duruma değişiyor
-
Tesekkurler, inceleyim @Sercan-Özüsağlam @FreeWoRLD
-
@icore Rica ederim, umarım aradığınızı bulursunuz.
-
EB1A kategorisinde onay alındıktan sonra I-864 (sponsor) formu isteniyor, sponsor olmadığı durumlarda ne yapılabilir? veya bu işyerinden mi alınıyor, bilgisi olan var mı?
-
@somebody Employment Based Green Card (Is sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
EB1A kategorisinde onay alındıktan sonra I-864 (sponsor) formu isteniyor, sponsor olmadığı durumlarda ne yapılabilir? veya bu işyerinden mi alınıyor, bilgisi olan var mı?
eger self-petition yapiyorsaniz, yillik kazancinizi gostermelisiniz.
Bu miktar yeterli gelmeli dosyaniz icin, eger yeterli degilse veya minimum gereken miktarlari ogrenmek icin su konuyu incelemenizi tavsiye ederim: -
Merhaba dün radyo da başkanın Twitterdan
H-B1 vizesiyle igili değişikliğe gidileceğini açıkladığını dinledim ayrıntılarına girmediler ilgili arkadaşların konuyu araştırmasını tavsiye ederim. -
@rookie
Açıklamayı okumadım fakat H1B’nin, özellikle Hindistan vatandaşları tarafından yoğun bir şekilde istismar edildiğini görüyorum burada. -
@FreeWoRLD doğrudur pek bir bilgim yok açıkcası benim Amerika da bulunduğum şartlarla pek bir ilgisi olmadığı için abi lakin radyo da bahsi geçince belki faydası olur diye belirtmek istedim.
Twitt şu şekilde ;
H1-B holders in the United States can rest assured that changes are soon coming which will bring both simplicity and certainty to your stay, including a potential path to citizenship. We want to encourage talented and highly skilled people to pursue career options in the U.S.
-
@rookie Employment Based Green Card (Is sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
@FreeWoRLD doğrudur pek bir bilgim yok açıkcası benim Amerika da bulunduğum şartlarla pek bir ilgisi olmadığı için abi lakin radyo da bahsi geçince belki faydası olur diye belirtmek istedim.
Twitt şu şekilde ;
H1-B holders in the United States can rest assured that changes are soon coming which will bring both simplicity and certainty to your stay, including a potential path to citizenship. We want to encourage talented and highly skilled people to pursue career options in the U.S.
Gayet iyi oldu ilk paylaşımınız, elbette ilgisi olanlar vardır sn @Rookie
Açıklamaya bakılınca olumlu gibi. Umarım bu vize türünü yoğun kullanan ve istismar eden ülkelerden ziyade Türkiye gibi ülkelere daha kolaylaştırırlar ki alternatif kapılar açılsın göçmenlik yolunda.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum