Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    Reisimiz yaa 2023e yaklaşırken daha neleri görücez bakalım(: @Kekw

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Kekw asgari ücret açıklandı zamandan 10 dakika sonra tüm marketlerde etiketler kaldırıldı. Yeniden etiket koyuyorlar. 20 - 30 yaş altındakiler bilmezler bizler çocuk oyunu oynarken şu şekilde sayardık. "aldım verdim ben seni yendim."

  • ⭐⭐

    asgari ucret yukseldigine gore ulkede hayat pahaliligida yukseliyor zannediyorum.


  • @sir-altan Hayat pahallılığı tüm dünyada yükseliyor. Siz de farkındasınız. Bunun üstüne Tl'nin değer kaybı ve oynaklığı da eklenince artık insanlarda kavram diye bir şey kalmadı. Bir ürünün fiyatının ne olması gerektiğini bilemiyoruz. O ürüne biri çok yüksek bu ne derken, başkası bu enflasyonla normal diyebiliyor.


  • Turk genclerinin online oyunlarda toksik olmasi Avrupa sunucularini da isgal ettiklerinden online oyun zevkimin kalmamasi.

    Adobe'nin sitesindeki ucretsiz video editore Turkiye'den girilememesi


  • @Alper-Bayram, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    Yeme içme anlamında 90'ların başına dönmüş gibiyim. hangi meyveden alsak kiraz, şeftali, muz, ahududu inanılmaz lezzetli ve kokulu. tıpkı 30 sene önce güzel ülkemde olduğu gibi.

    20 gün içinde kendime dair fark ettiğim, beni mutlu eden şey şu oldu, ben öncesinde çok kızgın ve öfkeli bir insanmışım. araba kullanırken yayalara, arabalara kızıyormuşum, yayayken diğer yayalara, arabalara, yolu kapatarak yan yana yürüyen insanlara vs. hayat böyle duygularla yaşamak için çok kısa.


  • insanın aklıyla dalga geçen siyasi şeyler


  • Birkac haftadir Twitter uzerinden sohbet odalarina dinleyici olarak zaman buldukca katiliyorum. Amacim tamamen oylesine takilmak ve varsa seviyeli tartisma odalarinda yeni birseyler ogrenmek. Ozellikle felsefe, psikoloji, astronomy, uzay ve tarih ile ilgili konulari ve odalari secmeye calisiyorum.

    Bazi odalarda gercekten cok seviyeli ve bilgilendirici tartismalar ve konusmalar oluyor. Yeni bircok bilgi ogreniyorum.

    Fakat, bircok odada olay hemen siyasete ve otekilestirmeye gidiyor. Kavga, gurultu, kufur falan oyle cok oluyor ki, inanmasi cok zor. Kadinlar bile oyle cok ve kotu kufurler ediyorlar ki, gozlemlerime gore Turkiye'de ozellikle bu 30 yas altinda cok kotu nesiller geliyor...

    Bir de egitim konusu cok dikkatimi cekiyor. Hemen hemen herkes sikayetci ve memnun degil. Ogrenci ve ebeveynler de memnun degil, ogretmenler de memnun degil! Ustelik herkes birbirlerini ve egitim sistemini sucluyor..

    Buradan gozlemlerimi paylasmak istedim. Daha cok konu ve gozlemlerim var ama cok uzun surer hepsini yazarsam..


  • Bu arada ABDlilerin ve hatta degisik ulkelerden katilimlarin oldugu Ingilizce odalara da katiliyorum. Gercekten TV haber programlarindan cok daha aydinlatici ve gercekci konular tartisilip, konusuluyor.


  • @MySea gavurlar bir cok konuda (her konuda?...) turk milletinden onde maalesef, hic sasirmadim

  • ⭐⭐⭐

    @MySea dediklerinizin hepsine katılıyorum maalesef, kaba konuşmak, küfür etmek, birbirine laf sokmak o kadar normal gibi görünüyor ki artık inanamıyorum. Bazen TRT’nin eski röportajlarına denk geliyorum küçücük çocukların bile kibarlığına, kendini ifade ediş şekline hayran kalıyorum. O kadar hasret kalmışız nezakete.
    Yolda, toplu taşımada, hastanede herkes sinirli, öfkeli, birisi hakkımı yiyecek diye tetikte ve hemen laf sokayım, kavga edeyim modunda. Hastanede çalışıyorum ve insanların mutsuzluğu ve kavga çıkarmaya hazır oluşu mesleğime olan sevgimi de azalttı, keşke diyorum insanlarla birebir olmayacağım bir meslekte olsaydım 😔

    Eğitim konusu ise beni en çok tedirgin eden konu. Eğitim adaletsizliği almış başını gidiyor, çoğu devlet okulunda dersler mış gibi işleniyor, dersi alabilen alıyor alamayan o şekilde devam ediyor. İyi ve idealist bir öğretmene denk geldiysen şanslısın.
    2 kızım var 9 ve 5 yaşlarında, 3,5 yaşlarından itibaren iyi okullara göndermeye çalıştık, başlarda idare ediyorduk ama şu 2 yıldır gerçekten çok zorlanarak, kendi zevklerimizden kısarak gönderebiliyoruz. Ona rağmen memnun olmadığımız durumlar oluyor. Özel eğitim kurumlarının ticarethaneye dönmüş olmasından ise hiç bahsetmeyeceğim. Şansımıza öğretmenlerimiz çok iyi insanlar oldukları için içimiz rahat. Ancak öğretmenin hakkını alamaması durumunu düşününce de vicdanen çok huzursuzuz. Hadi bir şekilde iyi bir eğitim aldı çocuklarımız, sonrasında iş hayatındaki adaletsizlik ve torpil olaylarından kurtulabilecekler mi bilemiyoruz.
    Yani bunlar gibi daha bir sürü konu var bizi mutsuz eden. Bu şartlarda maalesef buralarda yaşamak istemiyorum artık. Ama ha deyince de kolay olmuyor hiçbir şey, yine de denemeye uğraşmaya devam edeceğiz🙏🏻


  • @dytmelek Paylasim icin tesekkurler! Kolayliklar ve bol sans diliyorum 🙂


  • @celica Onlarin da cok kotu olduklari yonleri var; fakat Twitter ozelinde konusursak, tartisma konularini cok daha ciddiye aliyorlar ve olayi hemen siyasete veya sen ocusun ben bucuyum eksenine kaydirmiyorlar.

    Mesela gecenlerde NASA'nin actigi bir odaya katildim. Arap ulkeleri ve ozellikle Hindistan'dan katilanlardan cok sorular gelmesi beni sasirtti. Ustelikte oldukca teknik sorular vardi.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Anne üzgünüm ama ben bu ülkeden gitmek istiyorum! - https://www.sozcu.com.tr/2015/yazarlar/nilay-ornek/anne-uzgunum-ama-ben-bu-ulkeden-gitmek-istiyorum-2-986804/

    Benim bütün sebeplerim burada yazıyor...

  • ⭐⭐

    .....bazen hatunuma takilirim biktim bu ulkeden gel satip savalim vatana donelim derim,senmi doneceksin der kendine guveniyorsan git der sen orda ancak 3 gun dayanirsin der.huzur dolu bir ulkede yasanirken geri donmek bu devirde gercekten aptallik olur diye dusunuyorum.bu face book, instagram filan ciktiktan sonra turk erkegine ve kadininada bir seyler olduevli cocuklu kadin bir hafta evvel sosyal medyada tanistigi ve yuzunu gormedigi adama kaciveriyor,evet kiskaniyorlar bizi...almanyada bir doktor yetistirmek 400 bin euroya maal oluyormus,turkiyeden bedava doktorlar aliyoruz diye seviniyormus alman hukumeti.

    ..turkiyeden ayrilip baska ulkelere yerlesmek isteyenleri kinamamak lazim.torpil yoksa is de yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Üniversiteye girmen için insanları arap atından bile daha fazla çalıştıran sistemle Türkiye de yer alan elit üniversitelerin geçmiş ve güncel listesi

    2014 - 2015 yıllarında üniversitelerin dünya sıralaması

    2023 için sıralama


  • Burada doğal olarak pek çok hayal, hedef ve koşul sayabiliriz. Ancak kendi adıma özetleyecek olursam, yaşam kaygısı olmadan yeni tecrübeler edinebilmek diyebilirim. Hayattaki en temel ihtiyaçlarımızda bile mücadele etmek zorunda kalıyorsak en azından başka bir yerde daha uygun bir başlangıç yapabiliriz. Durumumu daha yalın bir şekilde ifade edebilmek adına aşağıdaki görseli paylaşıyorum. 🙂

    being-an-engineer-is-not-stressful-at-all-john-37220667.png



  • @celica Dolar 50 kuruş bile olsa, sırf bu kafa yüzünden gitmek istiyorum. Ekonomi belki birgün düzelir ama bu kafalar düzelmez.


  • @celica Bu dusunce yapisi ve mantalite degismedigi surece, iktidara kim gelirse gelsin, hicbirsey degismez.


Benzer Başlıklar

  • 152
  • 17
  • 15
  • 4
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

95
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum