Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
763 252 114.8k 167
  • ⭐⭐

    Turk genclerinin online oyunlarda toksik olmasi Avrupa sunucularini da isgal ettiklerinden online oyun zevkimin kalmamasi.

    Adobe'nin sitesindeki ucretsiz video editore Turkiye'den girilememesi

  • ⭐⭐

    @Alper-Bayram, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    Yeme içme anlamında 90'ların başına dönmüş gibiyim. hangi meyveden alsak kiraz, şeftali, muz, ahududu inanılmaz lezzetli ve kokulu. tıpkı 30 sene önce güzel ülkemde olduğu gibi.

    20 gün içinde kendime dair fark ettiğim, beni mutlu eden şey şu oldu, ben öncesinde çok kızgın ve öfkeli bir insanmışım. araba kullanırken yayalara, arabalara kızıyormuşum, yayayken diğer yayalara, arabalara, yolu kapatarak yan yana yürüyen insanlara vs. hayat böyle duygularla yaşamak için çok kısa.

  • ⭐⭐

    insanın aklıyla dalga geçen siyasi şeyler


  • Birkac haftadir Twitter uzerinden sohbet odalarina dinleyici olarak zaman buldukca katiliyorum. Amacim tamamen oylesine takilmak ve varsa seviyeli tartisma odalarinda yeni birseyler ogrenmek. Ozellikle felsefe, psikoloji, astronomy, uzay ve tarih ile ilgili konulari ve odalari secmeye calisiyorum.

    Bazi odalarda gercekten cok seviyeli ve bilgilendirici tartismalar ve konusmalar oluyor. Yeni bircok bilgi ogreniyorum.

    Fakat, bircok odada olay hemen siyasete ve otekilestirmeye gidiyor. Kavga, gurultu, kufur falan oyle cok oluyor ki, inanmasi cok zor. Kadinlar bile oyle cok ve kotu kufurler ediyorlar ki, gozlemlerime gore Turkiye'de ozellikle bu 30 yas altinda cok kotu nesiller geliyor...

    Bir de egitim konusu cok dikkatimi cekiyor. Hemen hemen herkes sikayetci ve memnun degil. Ogrenci ve ebeveynler de memnun degil, ogretmenler de memnun degil! Ustelik herkes birbirlerini ve egitim sistemini sucluyor..

    Buradan gozlemlerimi paylasmak istedim. Daha cok konu ve gozlemlerim var ama cok uzun surer hepsini yazarsam..


  • Bu arada ABDlilerin ve hatta degisik ulkelerden katilimlarin oldugu Ingilizce odalara da katiliyorum. Gercekten TV haber programlarindan cok daha aydinlatici ve gercekci konular tartisilip, konusuluyor.

  • ⭐⭐

    @MySea gavurlar bir cok konuda (her konuda?...) turk milletinden onde maalesef, hic sasirmadim


  • @MySea dediklerinizin hepsine katılıyorum maalesef, kaba konuşmak, küfür etmek, birbirine laf sokmak o kadar normal gibi görünüyor ki artık inanamıyorum. Bazen TRT’nin eski röportajlarına denk geliyorum küçücük çocukların bile kibarlığına, kendini ifade ediş şekline hayran kalıyorum. O kadar hasret kalmışız nezakete.
    Yolda, toplu taşımada, hastanede herkes sinirli, öfkeli, birisi hakkımı yiyecek diye tetikte ve hemen laf sokayım, kavga edeyim modunda. Hastanede çalışıyorum ve insanların mutsuzluğu ve kavga çıkarmaya hazır oluşu mesleğime olan sevgimi de azalttı, keşke diyorum insanlarla birebir olmayacağım bir meslekte olsaydım 😔

    Eğitim konusu ise beni en çok tedirgin eden konu. Eğitim adaletsizliği almış başını gidiyor, çoğu devlet okulunda dersler mış gibi işleniyor, dersi alabilen alıyor alamayan o şekilde devam ediyor. İyi ve idealist bir öğretmene denk geldiysen şanslısın.
    2 kızım var 9 ve 5 yaşlarında, 3,5 yaşlarından itibaren iyi okullara göndermeye çalıştık, başlarda idare ediyorduk ama şu 2 yıldır gerçekten çok zorlanarak, kendi zevklerimizden kısarak gönderebiliyoruz. Ona rağmen memnun olmadığımız durumlar oluyor. Özel eğitim kurumlarının ticarethaneye dönmüş olmasından ise hiç bahsetmeyeceğim. Şansımıza öğretmenlerimiz çok iyi insanlar oldukları için içimiz rahat. Ancak öğretmenin hakkını alamaması durumunu düşününce de vicdanen çok huzursuzuz. Hadi bir şekilde iyi bir eğitim aldı çocuklarımız, sonrasında iş hayatındaki adaletsizlik ve torpil olaylarından kurtulabilecekler mi bilemiyoruz.
    Yani bunlar gibi daha bir sürü konu var bizi mutsuz eden. Bu şartlarda maalesef buralarda yaşamak istemiyorum artık. Ama ha deyince de kolay olmuyor hiçbir şey, yine de denemeye uğraşmaya devam edeceğiz🙏🏻


  • @dytmelek Paylasim icin tesekkurler! Kolayliklar ve bol sans diliyorum :)


  • @celica Onlarin da cok kotu olduklari yonleri var; fakat Twitter ozelinde konusursak, tartisma konularini cok daha ciddiye aliyorlar ve olayi hemen siyasete veya sen ocusun ben bucuyum eksenine kaydirmiyorlar.

    Mesela gecenlerde NASA'nin actigi bir odaya katildim. Arap ulkeleri ve ozellikle Hindistan'dan katilanlardan cok sorular gelmesi beni sasirtti. Ustelikte oldukca teknik sorular vardi.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Anne üzgünüm ama ben bu ülkeden gitmek istiyorum! - https://www.sozcu.com.tr/2015/yazarlar/nilay-ornek/anne-uzgunum-ama-ben-bu-ulkeden-gitmek-istiyorum-2-986804/

    Benim bütün sebeplerim burada yazıyor...


  • .....bazen hatunuma takilirim biktim bu ulkeden gel satip savalim vatana donelim derim,senmi doneceksin der kendine guveniyorsan git der sen orda ancak 3 gun dayanirsin der.huzur dolu bir ulkede yasanirken geri donmek bu devirde gercekten aptallik olur diye dusunuyorum.bu face book, instagram filan ciktiktan sonra turk erkegine ve kadininada bir seyler olduevli cocuklu kadin bir hafta evvel sosyal medyada tanistigi ve yuzunu gormedigi adama kaciveriyor,evet kiskaniyorlar bizi...almanyada bir doktor yetistirmek 400 bin euroya maal oluyormus,turkiyeden bedava doktorlar aliyoruz diye seviniyormus alman hukumeti.

    ..turkiyeden ayrilip baska ulkelere yerlesmek isteyenleri kinamamak lazim.torpil yoksa is de yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Üniversiteye girmen için insanları arap atından bile daha fazla çalıştıran sistemle Türkiye de yer alan elit üniversitelerin geçmiş ve güncel listesi

    2014 - 2015 yıllarında üniversitelerin dünya sıralaması
    https://www.metu.edu.tr/tr/duyuru/odtu-dunyanin-en-iyi-100-universitesi-arasinda

    2023 için sıralama
    https://www.hurriyet.com.tr/egitim/ilk-500de-turkiyeden-3-universite-42152525


  • Burada doğal olarak pek çok hayal, hedef ve koşul sayabiliriz. Ancak kendi adıma özetleyecek olursam, yaşam kaygısı olmadan yeni tecrübeler edinebilmek diyebilirim. Hayattaki en temel ihtiyaçlarımızda bile mücadele etmek zorunda kalıyorsak en azından başka bir yerde daha uygun bir başlangıç yapabiliriz. Durumumu daha yalın bir şekilde ifade edebilmek adına aşağıdaki görseli paylaşıyorum. :)

    being-an-engineer-is-not-stressful-at-all-john-37220667.png

  • ⭐⭐


  • @celica Dolar 50 kuruş bile olsa, sırf bu kafa yüzünden gitmek istiyorum. Ekonomi belki birgün düzelir ama bu kafalar düzelmez.


  • @celica Bu dusunce yapisi ve mantalite degismedigi surece, iktidara kim gelirse gelsin, hicbirsey degismez.


  • bu kafa ile bu yasa kadar heralde sadece Turkiyede hayatta kalabilir...


  • @celica dün gece midem bulanarak izledim bu videoyu, cehaletin, eğitimsizliğn ve düşüncesizliğin bu kadar normal görüldüğü, utanmanın kalmadığı başka bir dönem var mıydı bilmiyorum ama ben artık bu yalakalığa, pişkinliğe dayanamıyorum :face_with_symbols_on_mouth: Zaten asıl gitmek istememe sebep olan şey tek başına iktidar, yönetim vb değil, ben insanımızdan ümidi kestim! Bu ve benzeri insanların pişkinliğinden, hadsizliklerinden ve bu davranışlarını iyi bir şey sanmalarından usandım. Ne olursa olsun kafaya koydum buralarda devam etmeyeceğim...


  • @MySea Tam da bunu düşünüyorum, bu parti gider başkası gelir ama bizim insanımız maalesef her şeyi boşvermiş düşünmeden yaşayıp gidiyor :(


  • Temel sorunumuz ölümü gösterip sıtmaya şükrettirmek. Dini inancım gereği hamd olsun tamam bellirli bir gelir düzeyindeyiz ama kardeşim neden sadece ben bu gelir düzeyinde olayım neden bütün insanlarımız net bir refah seviyesine çıkmasın bunu istemek bir vatandaş olarak çok görülmemeli. gel gelelim birde bu videodaki tipler var. adam öğretmen olmuş git fabrikada çalış ne demek ya. lan niye okudu bu herif o zaman. Allah sonumuzu hayır etsin bu kafa yapısı maalesef bu ülkede değişmeyecek. O yüzden Allah nasip ederse GC çıkarsa hemen bende hanımla taşınacağım 10-15 yıl sonra belki dönerim geri.


Benzer Başlıklar

  • Amerika'da tutunamayıp tüm birikimi kaybetme korkusu

    Göçmenlik Sohbetleri
    33
    0 Oy
    33 İleti
    3k Bakış
    P
    Öncelikle ben yurtdışında yaşamadım bunu baştan belirteyim o yüzden tavsiyemi dikkate almazsanız saygı duyarım. Hayatın zamanla ne getirip götüreceği belli olmaz tabi ama yazdıklarınızdan şu şekilde bir çıkarım yaptım, yurtdışında çalışabilecek kalifiyeniz ve tecrübeniz var bu sizi her daim bir adım önde olmanızı sağlayacaktır. İşler ters gidecekse ABD'de ters gider dünyanın öbür ucunda da aile babası olduğunuz için ağır bir sorumluluk taşıdığınızı anlayabiliyorum. İçinizi lütfen ferah tutun ailenizle birlikte olduğunuz sürece hayat bir şekilde yolunda gider. Bir yol sonra konuyu hortlattığımın farkındayım umarım çok mutlu olmuşsunuzdur.
  • Memurluk mu Amerika mı?

    Göçmenlik Sohbetleri
    490
    0 Oy
    490 İleti
    36k Bakış
    Mirage 0M
    @Ercan-Tekoglan branşı neydi arkadaşınızın merak ettim🤔
  • 27 Oy
    153 İleti
    15k Bakış
    Cibali_KarakoluC
    İşten eve sabahleyin değilde, akşam olduğunda gelmeyi hayal ediyorum. Olur da bir gün temelli gidebilirsek, gece mesaisi olmayan, her geceyi evimde, çocuklarıma kitap okuyup, onları yatırdıktan sonra, kendi kitaplarımın arasında çayımı, kahvemi yudumlayıp, kısa bir makale okuyup, okuduğumu düşünüp hazmetmeye çalışırken uyuya kalmayı hayal ediyorum. Hayatında resmi yazı dışında bir şey okumayan (bu resmi yazılarda basma kalıp cümlelerden ibarettir, çoğunlukla bir şey öğrenmeniz mümkün değildir.) kitap sayfası açmayan, iş konuşmaya gelince (konu farketmeksizin - her konuda) görüş beyan eden insanlardan bıktım. İş yerinde amirliği, müdürlüğü elinden alınsa, geride kocaman bir hiç kalacak insanların; alçak dağları kendileri yaratmış gibi bir kanıya sahip olmaları bıktırdı beni. Bu adamların/ kadınların kendi üstlerine şirin görünmek için taklacı güvercine dönüştüklerini, astlarına ise şahine, pantere, aslana, kaplana, malkoçoğluna dönüştüklerini görüyorum. Bu bıktırdı beni. Yirmi yıl önce, sıradan/vasat bir düz liseden mezun oldum. Yirmi yıl sonra ÖSYM 'nin sitesine girip kendi mezuniyet bilgilerime baktığımda imam hatip lisesinden mezun olduğumu gördüm. Sonradan İmam Hatip lisesine dönüştürlen, mezun olduğum lisenin eski öğrencilerinin tamamını imam hatip lisesi mezunu yapmışlar. Bu iki yüzlü zihniyetten bıktım. Çocuklarımın da bu saçmalıklara maruz kalmadığı, çalıştığımda karşılığını alacağıma inandığım, kendi işime gücüme baktığım bir Amerika hayal ediyorum. İyi geceler, iyi günler. Ümitleriniz gönlünüzce olsun.
  • Amerika'da göçmen olmalı mıyım? (Kararsızlıklar / Artılar ve Eksiler)

    Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    242
    3 Oy
    242 İleti
    47k Bakış
    S
    Selamlar değerli yeşil kart forum sakinleri, konuyu yanlış yere açtıysam affola yeni üye oldum :) Türkiyede kurumsal bir şirkette çalışan, üç senelik tecrübeli bir yazılım mühendisiyim. Ancak ülkenin bilindik şartlarından dolayı ABD'ye bir şekilde gelmek istiyorum bu yönde tavsiyeleriniz nelerdir? Doğru bir karar olur mu? Seçenekler arasından baktığımda en kolay şekilde gelmek (GC çıkmadığı sürece tabi) yüksek lisans gibi duruyor ancak ücretler güncel dolar kuruyla fazla oluyor. İlerde oralarda kendi işimi kurma gibi bir hayalim de var. Teşekkürler şimdiden.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum