Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba,

    Youtube'da görmüştüm ama bulamıyorum şimdiki sorumun cevabını. Örneğin, GreenCard'a başvurduk. Başvuru esnasında Eşim ve bir çocuğum ile kayıt oldum. Kazandım diyelim çekilişi. DS 260 formunu gönderme zamanında eşim hamile. Görüşme günü geldiğinde belki de 2.çocukla konsolosluğa gidilecek. Bu durumda

    1- DS 260'ı güncelleme için o an mı formu tekrar güncellememiz için açıyorlar ?
    2-Yoksa görüşme öncesi bu durumu KCC gibi bir yere iletmek mi gerekiyor ?
    3-Bu durumda birinin konsolosluk görüşmesi günü vizeniz onaylandı cümlesini duymama ihtimali yüksek midir ?
    4-Vize ücretlerini ödeme aşamasında ne başvuruda ne DS260 formunda olmayan çocuk için de durum netleşmeden ödeme yapılması sizce uygun mu ?

  • ⭐⭐⭐

    @ricikli Sorunuzu lütfen DV24 Sohbet Odası başlığında sorunuz

  • ⭐⭐⭐

    @tufank, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Emre-Kurtulmuş, @EzgiLera case number'lar arası boşluk olması konusunu yeni öğreniyorum. Evet bu konuda haklısınız. Eğer çekiliş esnasında seçilen kişiye önce "case number" atayıp sonra eleme yapılıyorsa arada boşluk olması doğal. Ama yine de herkese bir "case number" atanmıyor, sadece random seçilen kişilere atanıyor ve sonra duruma göre iptal edilebiliyor anladığım kadarıyla. ( çoklu başvuru ve kotaya göre). Ben bu konuyu iyice bir okuyup araştıracağım, eksik bilgi sahip olduğum yerler var. Teşekkür ediyorum.

    Şu konuyu okursanız o kadar yararlı bilgiler varki aklınızda tam mantıgı oturtmus oluyorsunuz

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/275/sayılarla-green-card-lotosu-diversity-visa-sürecine-bakış/4

  • ⭐⭐

    @waterman çok teşekkürler. gerçekten çok açıklayıcı bir yazı. çekiliş alt yapısının nasıl işlediğini, aradaki boşlukların nasıl oluştuğunu şimdi daha iyi anladım. bence tekrar pasaport zorunluluğu gelmeli. en azından bu sayede seçim yapılacak havuz daha temiz olabilir.

  • ⭐⭐

    @tufank, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Emre-Kurtulmuş, @EzgiLera case number'lar arası boşluk olması konusunu yeni öğreniyorum. Evet bu konuda haklısınız. Eğer çekiliş esnasında seçilen kişiye önce "case number" atayıp sonra eleme yapılıyorsa arada boşluk olması doğal. Ama yine de herkese bir "case number" atanmıyor, sadece random seçilen kişilere atanıyor ve sonra duruma göre iptal edilebiliyor anladığım kadarıyla. ( çoklu başvuru ve kotaya göre). Ben bu konuyu iyice bir okuyup araştıracağım, eksik bilgi sahip olduğum yerler var. Teşekkür ediyorum.

    Evet, case numberlar arasında boşluklar var. Sebebi önce herkese case number atayıp daha sonra “şu numaraya kadar olanlara seçildi ekranı gösterelim” şeklinde bir yol izlemeleri. Biz 40bin kişiyi seçelim sonra bunları sıralayalım demiyorlar da, önce milyonlarca kişiyi sıralıyorlar.

    Kısacası herkesin case numberı var -aynı herkesin confirmation numberı olduğu gibi- ama sadece kazananlar numarasını görüyor. Siz has not been selected gördüğünüz sene belki de 10milyonuncu sıradaydınız ama sıranızı sistem size göstermedi. Tabi bu sırayı öğrenmenin bir yolu da yok.


  • @gucarslan bey Merhaba. Ben Gürcistana oturum kartımla dosya taşımayla ilgili mail atmıştım. Sonrasında 1-2 iş günü içerisinde döneceklerini dediler ama hiçbir türlü dönmediler. KCC-ye mail attığımda mülakat yerinin hala Ankara olduğunu söylediler. Bu şartlar altında ben Ankarada mı gireceğim mülakata?

  • ⭐⭐

    @aslanamca Gürcistan konsolosluğundan taşıma ile ilgili bir dönüş almanız gerekli eğer bir dönüş almadıysanız halen ilk tercih yerinizde görünecektir dosyanız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aslanamca gürcistan'a tekrar mail atıp durumunuzu sorun lütfen.
    eğer olumlu ya da olumsuz bir dönüş almazsanız mülakata ankara'da girecek gibi hazırlanın.


  • Arkadaşlar şöyle bir durum var 13 ocakta mulakatimiz var 3 kişilik bir aileyiz oğlumuz 1.5 yaşında ve TC kimlik kartında resmi yok kimlik çıkartırken istemediler mülakatta bu sorun olur mu ayrıca evlilik cüzdanında oğlumuz ekli değil buda mülakatta sorun olur mu evlilik cüzdanına oğlumuzu işletmek gerekirmi bir arkadaş sorun olabilir dedi bende bilgisi olan Buradaki değerli arkadaşlarımızdan bilgi almak istedim. Birde 21 Aralık için unganlardan randevu aldık unganların sitesinden randevu kontrolu yaptığımızda hepimizin radevusu onaylanmış gözüküyor ancak bir tek bana mail geldi eşime mail gelmedi bu bir sorun olurmu unganları aramak gerekirmi.

  • ⭐⭐⭐

    @sedat3459 15 yaş altındaki kişiler için kimliği fotoğrafsız veriliyor (ancak bazı durumlar için fotoğraf eklemesi yapılıyor kimliklerine) bir sorun olmayacaktır pasaportunda fotoğrafı var zaten önemli olan o belge olacak.
    Çocuğunuz içinde vukuatlı nüfus kayıt örneği alacağınız için evlilik cüzdanında sorun yaşamazsınız nüfus müdürlüğüne gittiğinizde eklemesini yapabiliyorsunuz ama elzem bir durum değil.
    Unganları arayıp bilgi alabilirsiniz randevuları onaylı gözüküyorsa bir sorun olmaz dilerseniz mail atmalarını isteyebilirsiniz gereksinim duymayacaklardır ama


  • @Emre-Kurtulmuş cevabınız için teşekkür ederim emre bey.


  • Selamlar, bana ocak için mülakat geldi. Fakat şu an ne AIS kaydı yapabiliyor ne de doktor randevusu alabiliyorum ocak mülakatına daha olduğu için. Bu sırada yapmam gereken başka bir şey var mı acaba? Yoksa sadece beklemem mi gerekiyor.

  • ⭐⭐⭐

    @hypecorn32 Selam, doktor randevusu almaya çalışın. AIS kaydını sonra da yapabilirsiniz. İlk öncelik doktor randevusu. Gerekirse telefonla Ungan'ları arayın durumu anlatın.


  • @hypecorn32 merhaba benimde 13 ocak mülakatım 21 aralık için doktor randevusu aldım ais kaydınıda yaptım siz hatamı alıyorsunuz ais kaydında ve doktor randevusu için boş gün mü bulamıyorsunuz


  • @gucarslan ve değerli adminler; 6 Ocak'ta Ankara'da mülakata gireceğim. Belgelerimi yavaştan hazırlamaya başladım. DS260 formumda iki bilgiyi değiştirmem gerekir. Dikkatsizlik nedeni yanlış beyan etmişim. Anne kızlık soyadını yanlış girmişim ve work information kısmında "primary occupation" seçeneğine engineering yerine "not employed" yazmışım. Ama devamında iş tecrübeleri ve okullar hepsi mevcut. Sizce konsolosluğa e-mail atıp formu açtırıp düzeltmek yerin olur mu? Yoksa mülakat esnasında beyan edip değiştirmek olabilir mi? Çok teşekkürler.


  • @mehmetalii merhaba.öncelikle mülakatınız hayırlı olsun.umarız olumlu neticelenmiştir. Erkan beyin belirttiği gibi excele kayıt olmanız bizim de süreçleri daha iyi takip etmemizi .süreç hakkında daha doğru veri analizi yapıp bazı aksiyonlar almamızı sağlar .sizden ricamız bir kac dk ayırmanızdır.ve foruma mülakat deneyimi yazmanız da kalanlar için çok faydalı olacaktır 🙂
    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScI0pAkb4BZcdWkUxklwdRL2WBsUOe_nTU_D767McMd02m0DA/viewform


  • @Serap-0 evet 19 Mayıs ve hatta 23 Mayıs'a bile mülakat verildi .tarih ilerlemeye devam edecek olabilir


  • @yusufemirhashas yetişme durumu olduğu kadar yetişmeme riski de var .su an cut off içinde kalanlara submite göre de baz alarak mülakat veriyorlar .eğer imkanınız varsa ABD vizesi örneğin aos veya abd vizesi olmayıp başka ülke vatandaşlığı oturumu çalışma izni varsa dosya taşımayı da araştırıp kendinize alternatif yaratabilirsiniz


  • @felemez oturum çalışma belgesi vb ile kanıtlarınızı da iletmişmiydiniz. Maili son ne zaman attınız.eger ki holllandada iseniz ve orda girmeyi hala istiyorsanız mail atalı cok olduysa kanıtlar ile tekrar Hollanda konsolosluğuna mail atıp talebi yenileyebilirsiniz daha mülakatınıza vakit var.


  • @restoranaacgidentip, siz de 2023 kazananı
    iseniz öncelikle surecinizi imzanıza taşımanızı ve excele kayıt olmanızı rica ederiz.
    @felemez için bu konu için yorum yazmıştım .kazanan iseniz sizin için de geçerli.bakabilir misiniz
    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScI0pAkb4BZcdWkUxklwdRL2WBsUOe_nTU_D767McMd02m0DA/viewform


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

46
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum