[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@EzgiLera Emin olmamakla birlikte, bazı kaynaklardan okuduğum ve yazılımcı olarak görüşüm sizinkinden biraz daha farklı. Bildiğiniz gibi çekilişle 50 bin kişiye kadar göçmenlik veriliyor ancak kota olarak bunun yaklaşık 2 katı belirleniyor. Case number'ı 50k üzerinde olan kişiler yedek kontenjanı gibi. Çekilişin şu şekilde ilerlediğini varsayıyorum: Case number 1'den başlayarak 100K'a (sınır ne bilmiyorum) kadar tek tek kişiler seçiliyor ( rastgele bir şekilde ve ülkeler için belirledikleri kontenjana göre, max %7) ve bu kişilere atanıyor. İlk seçilen sizin de dediğiniz gibi "Case number 1" oluyor. Son seçilecek kişi ile birlikte bu havuz dolmuş oluyor ve daha fazla case number atanmıyor. Çekilişe katılan herkes bir "Confirmation Number" a sahip oluyor ancak "Case Number" sadece bu havuza girebilmeye hak kazananlara atanıyor. Aksi halde milyonlarca kayıt için tek tek case number atama işlemi gereksiz ve işe yaramayan bir işlem olurdu. Yedek olarak yaklaşık 2 katı bir rakam belirleniyor bu rakama kadar "case number" atanıyor. Dediğim gibi kişisel fikrim bu, detayları kesin olarak bilmem mümkün değil.
-
kkc sorgu mailini dün gönderdim. bana daha kaçıncı tip maili gelmedi ancak excelde baktığımda 4 tip gözüküyor. bu nu ben yaptığımı hatırlamayorum. bir hatamı var yoksa başka bir yerden mi bakılıyor.
-
@svsucr Numaranız Cutoff olmuş durumda ve submit tarihiniz erken yüksek ihtimalle 4.tip olmuşsunuzdur fakat siz dönüş olduktan sonra farklılık olursa excel listesine kendi satırınıza yorum olarak ekleme yapın lütfen. Bazen hatalar olabiliyor.
-
@aslanamca talep ettim ama olmadı. yanıt vermediler.
-
@felemez Hocam oturumunuz varsa neden yanıt vermiyorlar? Ben de aynı şekilde Gürcistana talep açtım oturum da var. Yanıt alamadım. Acaba problem neden kaynaklanıyor
-
@tufank, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera Emin olmamakla birlikte, bazı kaynaklardan okuduğum ve yazılımcı olarak görüşüm sizinkinden biraz daha farklı. Bildiğiniz gibi çekilişle 50 bin kişiye kadar göçmenlik veriliyor ancak kota olarak bunun yaklaşık 2 katı belirleniyor. Case number'ı 50k üzerinde olan kişiler yedek kontenjanı gibi. Çekilişin şu şekilde ilerlediğini varsayıyorum: Case number 1'den başlayarak 100K'a (sınır ne bilmiyorum) kadar tek tek kişiler seçiliyor ( rastgele bir şekilde ve ülkeler için belirledikleri kontenjana göre, max %7) ve bu kişilere atanıyor. İlk seçilen sizin de dediğiniz gibi "Case number 1" oluyor. Son seçilecek kişi ile birlikte bu havuz dolmuş oluyor ve daha fazla case number atanmıyor. Çekilişe katılan herkes bir "Confirmation Number" a sahip oluyor ancak "Case Number" sadece bu havuza girebilmeye hak kazananlara atanıyor. Aksi halde milyonlarca kayıt için tek tek case number atama işlemi gereksiz ve işe yaramayan bir işlem olurdu. Yedek olarak yaklaşık 2 katı bir rakam belirleniyor bu rakama kadar "case number" atanıyor. Dediğim gibi kişisel fikrim bu, detayları kesin olarak bilmem mümkün değil.
Muhtemelen bu verimsiz işlemler sebebiyle zaten kasımda katılımı biten çekiliş mayısta ancak açıklanıyor :)
Maalesef bu kadar verimli bir sistem yok. Hatta case number atamadan çekilişe uygunluk kontrolü bile yapmıyorlar. Zaten bu sebeple boşluklar oluşuyor numaralar arasında.
Örnek vermek gerekirse, bir kişi 3 farklı başvuru yapmış olsun kendi için. İlki case number 7, ikincisi cn 13000 sonuncusu da 555.555 olsun.
Sistem normalde hem 7 hem 13bin olarak ona selected göstermeli ve 555.555 için not selectedı görmeli bu kişi. Ama başvurular sıralandıktan sonra kontrollerde bu kişi için çoklu başvuruyu gördüklerinden, 3 ekranda da not selected görünüyor . Biz sistemden case number 7yi sorguladığımızda da, 13bini sorguladığımızda da boşluk olduğunu görüyoruz. -
@EzgiLera Sistemin yavaş ve verimsiz olduğu konusuda size sonuna kadar katılıyorum :)
Ancak sizin burada bahsettiğiniz "confirmation number" olmalı. "Case number" daha farklı ve sadece kazananlara atanıyor diye düşünüyorum. Çoklu başvuru tespit edildiği zaman zaten tüm başvurların elenmesi normal. Sistemden "case number" değil "confirmation number" sorgulanabiliyor. "Case number" ancak kişiye ait diğer bilgilerle birlikte çekilişi kazandıktan sonra ds260 formunu doldurmak için kullanılıyor.
-
@tufank Ama bu dediğiniz şekilde olsaydı case numberlar arası boşluk olmaması gerekirdi
-
@Emre-Kurtulmuş, @EzgiLera case number'lar arası boşluk olması konusunu yeni öğreniyorum. Evet bu konuda haklısınız. Eğer çekiliş esnasında seçilen kişiye önce "case number" atayıp sonra eleme yapılıyorsa arada boşluk olması doğal. Ama yine de herkese bir "case number" atanmıyor, sadece random seçilen kişilere atanıyor ve sonra duruma göre iptal edilebiliyor anladığım kadarıyla. ( çoklu başvuru ve kotaya göre). Ben bu konuyu iyice bir okuyup araştıracağım, eksik bilgi sahip olduğum yerler var. Teşekkür ediyorum.
-
Merhaba,
Youtube'da görmüştüm ama bulamıyorum şimdiki sorumun cevabını. Örneğin, GreenCard'a başvurduk. Başvuru esnasında Eşim ve bir çocuğum ile kayıt oldum. Kazandım diyelim çekilişi. DS 260 formunu gönderme zamanında eşim hamile. Görüşme günü geldiğinde belki de 2.çocukla konsolosluğa gidilecek. Bu durumda
1- DS 260'ı güncelleme için o an mı formu tekrar güncellememiz için açıyorlar ?
2-Yoksa görüşme öncesi bu durumu KCC gibi bir yere iletmek mi gerekiyor ?
3-Bu durumda birinin konsolosluk görüşmesi günü vizeniz onaylandı cümlesini duymama ihtimali yüksek midir ?
4-Vize ücretlerini ödeme aşamasında ne başvuruda ne DS260 formunda olmayan çocuk için de durum netleşmeden ödeme yapılması sizce uygun mu ? -
@ricikli Sorunuzu lütfen DV24 Sohbet Odası başlığında sorunuz
-
@Emre-Kurtulmuş, @EzgiLera case number'lar arası boşluk olması konusunu yeni öğreniyorum. Evet bu konuda haklısınız. Eğer çekiliş esnasında seçilen kişiye önce "case number" atayıp sonra eleme yapılıyorsa arada boşluk olması doğal. Ama yine de herkese bir "case number" atanmıyor, sadece random seçilen kişilere atanıyor ve sonra duruma göre iptal edilebiliyor anladığım kadarıyla. ( çoklu başvuru ve kotaya göre). Ben bu konuyu iyice bir okuyup araştıracağım, eksik bilgi sahip olduğum yerler var. Teşekkür ediyorum.
Şu konuyu okursanız o kadar yararlı bilgiler varki aklınızda tam mantıgı oturtmus oluyorsunuz
-
@waterman çok teşekkürler. gerçekten çok açıklayıcı bir yazı. çekiliş alt yapısının nasıl işlediğini, aradaki boşlukların nasıl oluştuğunu şimdi daha iyi anladım. bence tekrar pasaport zorunluluğu gelmeli. en azından bu sayede seçim yapılacak havuz daha temiz olabilir.
-
Evet, case numberlar arasında boşluklar var. Sebebi önce herkese case number atayıp daha sonra “şu numaraya kadar olanlara seçildi ekranı gösterelim” şeklinde bir yol izlemeleri. Biz 40bin kişiyi seçelim sonra bunları sıralayalım demiyorlar da, önce milyonlarca kişiyi sıralıyorlar.
Kısacası herkesin case numberı var -aynı herkesin confirmation numberı olduğu gibi- ama sadece kazananlar numarasını görüyor. Siz has not been selected gördüğünüz sene belki de 10milyonuncu sıradaydınız ama sıranızı sistem size göstermedi. Tabi bu sırayı öğrenmenin bir yolu da yok.
-
@gucarslan bey Merhaba. Ben Gürcistana oturum kartımla dosya taşımayla ilgili mail atmıştım. Sonrasında 1-2 iş günü içerisinde döneceklerini dediler ama hiçbir türlü dönmediler. KCC-ye mail attığımda mülakat yerinin hala Ankara olduğunu söylediler. Bu şartlar altında ben Ankarada mı gireceğim mülakata?
-
@aslanamca Gürcistan konsolosluğundan taşıma ile ilgili bir dönüş almanız gerekli eğer bir dönüş almadıysanız halen ilk tercih yerinizde görünecektir dosyanız.
-
@aslanamca gürcistan'a tekrar mail atıp durumunuzu sorun lütfen.
eğer olumlu ya da olumsuz bir dönüş almazsanız mülakata ankara'da girecek gibi hazırlanın. -
Arkadaşlar şöyle bir durum var 13 ocakta mulakatimiz var 3 kişilik bir aileyiz oğlumuz 1.5 yaşında ve TC kimlik kartında resmi yok kimlik çıkartırken istemediler mülakatta bu sorun olur mu ayrıca evlilik cüzdanında oğlumuz ekli değil buda mülakatta sorun olur mu evlilik cüzdanına oğlumuzu işletmek gerekirmi bir arkadaş sorun olabilir dedi bende bilgisi olan Buradaki değerli arkadaşlarımızdan bilgi almak istedim. Birde 21 Aralık için unganlardan randevu aldık unganların sitesinden randevu kontrolu yaptığımızda hepimizin radevusu onaylanmış gözüküyor ancak bir tek bana mail geldi eşime mail gelmedi bu bir sorun olurmu unganları aramak gerekirmi.
-
@sedat3459 15 yaş altındaki kişiler için kimliği fotoğrafsız veriliyor (ancak bazı durumlar için fotoğraf eklemesi yapılıyor kimliklerine) bir sorun olmayacaktır pasaportunda fotoğrafı var zaten önemli olan o belge olacak.
Çocuğunuz içinde vukuatlı nüfus kayıt örneği alacağınız için evlilik cüzdanında sorun yaşamazsınız nüfus müdürlüğüne gittiğinizde eklemesini yapabiliyorsunuz ama elzem bir durum değil.
Unganları arayıp bilgi alabilirsiniz randevuları onaylı gözüküyorsa bir sorun olmaz dilerseniz mail atmalarını isteyebilirsiniz gereksinim duymayacaklardır ama -
@Emre-Kurtulmuş cevabınız için teşekkür ederim emre bey.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum