Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @MySea Yazida da belirttigim gibi kesinlikle haklisin. Hicbir sey yok burada. Uuzun dönemde kalmayi dusunecegim bir yer asla degil. Cocukluk arkadasimin burda olmasi tek sebebti, Allah kendisinden razi olsun herseyimi kolaylastirdi.


  • @waterman Çok teşekkür ederiz inşallah öyle olur. 6. başvuruda gemileri yakmış bir zamanda çıktı 8 yılın sonunda hayallerimize kavuştuk aslında. Artıları, eksileri hepsini düşündük taşındık öyle adım attık ama ne olursa olsun gerçekten duvara toslamış gibi hissettik. gerçekten zaman ve sabra ihtiyacımız var 🤞🏻


  • @Ckfamily çok teşekkür ederiz sağolun.


  • @çakıl elimizden geldiğince yazmaya çalışıyoruz. Biriktirip biriktirip oluyor genelde ama mutlaka yazıyoruz. Bazen biz de demek ki doğru zaman bu zamanmış diyoruz. Hayırlısı bekleyip göreceğiz. Size de bol şans yolunuz açık olsun.


  • @ayvalik10 Siteye bakıcam hemen çok teşekkür ederim Ben ve eşim 20 yıldır sadece tv sektöründe çalıştık. Ben kamera önü sunuculuk ve arada oyunculuk eşimse yapımcı olarak çalıştı. Kısacası bize göre işler maalesef dil olmadığı için yok zaten. Olabilecek işlere baktığımızda da mutlaka bi yer çıkacaktır ama ne çıkar bilmiyoruz. Genelde market, satış vs gibi işler var burada. Zaten dil ya da farklı bir eğitim olmadığı için iş imkanları da kısıtlı. California 'nın Redding şehrindeyiz eyaletin tam kuzeyinde ve burası göç almayan bir şehir. LA oldukça uzak bir yer yaklaşık 10 saat mesafedeyiz. Arkadaşlarımız burada olduğu için geldik. İstanbul'dan sonra burası köy bildiğin. Şöyle bir dışarı çıkayım yürüyüp geleyim bir kafede oturayım diyebileceğimiz bir yer değil. Muhtemelen o da bizi zorladı. Bi anda sessizliğe geldik. Gelecek olanlara tavsiyem bizim gibi aynı hatayı yapmasınlar. Sessizlik bir zaman sonra insanı zorluyor. Şehirde ev fiyatları çok daha yüksek LA ya da SFO gibi yerlerde. Nereden tutarsak tutalım zor bir sürecin içindeyiz. Umarım en kısa sürede çıkarız.


  • @MySea çok ama çok teşekkür ederiz. Kısa vadeli hedefler gerçekten çok iyi oluyor elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. önümüzdeki günlerde pes etmezsek ve iş bulup çalışmaya başlarsak oh dicez sanırım.


  • @Erkand çok teşekkür ederiz desteğiniz için. Sabrın sonu selamet.


  • @clubhasankara detaylı paylaşım için teşekkür ederim. Her şey gönlünüze göre olsun inşallah.


  • @waterman ama korkusuzca nasıl yapıyor yakalanma riski var mı


  • @icf Aynı durumdayız tamamen. Sanırım yaşlarımız da aynı, bu yüzden hislerimiz, bakış açımız da aynı 🙂

    20’li yaşlarda amerika’ya okumaya geldiğimde 5 yıl kalmıştım. O zamanki bakış açım ile şimdiki çok farklı. Gençlik zamanı çok sevmiştim amerikayı, belki burada olan şeyler o zaman Türkiye’de pek yoktu bu yüzden sevmiştim.

    Şimdi ise amerika (virginia) geride geldi bana (konumuz ekonomi değil). Resmen standartımızı düşürdük 🙂

    Türkiye’de belli bir standarta ve konfora ulaşmıştık. Ufak çocuğun geleceği için geldik. Onada doğru mu karar verdik bilmiyorum. Daha yeni geldik. 1 hafta bile olmadı. Bakalım zaman ne gösterecek.

    Deneyen, çalışan, çabalayan herkese sabır ve bol şans diliyorum.

    İlk deneyim olarak getirdiğim nakiti bankaya yatırmak için hesap açmaya gitmekle yaşadım. Geldiğimin ertesi günü bank of america’nın şubesinin kapısından girdim. Şube boştu. Bir hanımefendi geldi nasıl yardımcı olabileceğini sordu. Bende elimde pasaportla yeni göçmenim, ssn yok, hiç bir belgem yok fakat green card lotosu kazanarak geldim hesap açmak istiyorum dedim. Kimlik onay garantisi için Türkiye’den kredi kartı olup olmadığını sordu. Onu da verdim. Her şey tamam ertesi gün saat 10’da gelebilir misin diye sordu. Okayleşip ayrıldım.

    Ertesi gün randevu saatinde evrak olarak pasaport ve kredi kartı ile banka hesabını açtım. Sadece SSN gelince bankaya tekrar gidip, kredi skoru için hesaba ekleticeğim.

  • ⭐⭐⭐

    @Paşam-Oyun-Var bu her zaman risk


  • @gamefry konfor alanı ve standartın düşmesi zaten koptuğumuz yer tam olarak. Her gün yeni engelleri aşmaya çalışıyoruz yeni doğmuş bebek gibiyiz her birimiz ayrı ayrı. Umarım en kısa sürede siz de isteğinize kavuşursunuz. Çocuk olunca daha da farklı oluyor allah yardımcınız olsun. Umarım bikaç ay sonra güncelleme yaparken daha güzel deneyimler paylaşırız. Yolunuz açık olsun 💐

  • ⭐⭐⭐

    @icf, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

    @gamefry konfor alanı ve standartın düşmesi zaten koptuğumuz yer tam olarak. Her gün yeni engelleri aşmaya çalışıyoruz yeni doğmuş bebek gibiyiz her birimiz ayrı ayrı. Umarım en kısa sürede siz de isteğinize kavuşursunuz. Çocuk olunca daha da farklı oluyor allah yardımcınız olsun. Umarım bikaç ay sonra güncelleme yaparken daha güzel deneyimler paylaşırız. Yolunuz açık olsun 💐

    tabiki bu güne kadar burada yaşadıklarınızı, yaşam şartlarınızı, konfor alanınızı bilmiyoruz ancak daha önceki deneyimlerden gördüğümüz ortalama 6 ay -1 sene arası bir alışma dönemi olduğu bu sürede hemen herkesin bir geri mi dönsek git gel leri yaşadıklarını okuduk bugüne kadar, siz daha da zorunu yapıp yerleştiğiniz alanı da söylediğinize göre hatalı bir başlangıçla seçmişsiniz umarım en kısa sürede bir iş bulup kafanızı dağıtıp adapte olmaya başlarsınız.

  • ⭐⭐⭐

    @gamefry, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

    @icf Aynı durumdayız tamamen. Sanırım yaşlarımız da aynı, bu yüzden hislerimiz, bakış açımız da aynı 🙂

    20’li yaşlarda amerika’ya okumaya geldiğimde 5 yıl kalmıştım. O zamanki bakış açım ile şimdiki çok farklı. Gençlik zamanı çok sevmiştim amerikayı, belki burada olan şeyler o zaman Türkiye’de pek yoktu bu yüzden sevmiştim.

    Şimdi ise amerika (virginia) geride geldi bana (konumuz ekonomi değil). Resmen standartımızı düşürdük 🙂

    Türkiye’de belli bir standarta ve konfora ulaşmıştık. Ufak çocuğun geleceği için geldik. Onada doğru mu karar verdik bilmiyorum. Daha yeni geldik. 1 hafta bile olmadı. Bakalım zaman ne gösterecek.

    Deneyen, çalışan, çabalayan herkese sabır ve bol şans diliyorum.

    İlk deneyim olarak getirdiğim nakiti bankaya yatırmak için hesap açmaya gitmekle yaşadım. Geldiğimin ertesi günü bank of america’nın şubesinden kapıdan girdim. Şube boştu. Bir hanımefendi geldi nasıl yardımcı olabileceğini sordu. Bende elimde pasaportla yeni göçmenim, ssn yok, hiç bir belgem yok fakat green card lotosu kazanarak geldim hesap açmak istiyorum dedim. Kimlik onay garantisi için Türkiye’den kredi kartı olup olmadığını sordu. Onu da verdim. Her şey tamam ertesi gün saat 10’da gelebilir misin diye sordu. Okayleşip ayrıldım.

    Ertesi gün randevu saatinde evrak olarak pasaport ve kredi kartı ile banka hesabını açtım. Sadece SSN gelince bankaya tekrar gidip, kredi skoru için hesaba ekleticem.

    Aslında her şey biraz da çocuklar için bizim de en büyük derdimiz burda nerde nasıl okuyacak derslerine kimler girecek nasıl standartlarda eğitim alacak gibi gibi, size de sabırlar dilerim ilk 1 yıl zor geçtiğini her zaman okuyoruz. inşallah en kısa sürede adapte olursunuz sizde aileniz ile .

  • ⭐⭐

    @icf, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

    @ayvalik10 Siteye bakıcam hemen çok teşekkür ederim Ben ve eşim 20 yıldır sadece tv sektöründe çalıştık. Ben kamera önü sunuculuk ve arada oyunculuk eşimse yapımcı olarak çalıştı. Kısacası bize göre işler maalesef dil olmadığı için yok zaten. Olabilecek işlere baktığımızda da mutlaka bi yer çıkacaktır ama ne çıkar bilmiyoruz. Genelde market, satış vs gibi işler var burada. Zaten dil ya da farklı bir eğitim olmadığı için iş imkanları da kısıtlı. California 'nın Redding şehrindeyiz eyaletin tam kuzeyinde ve burası göç almayan bir şehir. LA oldukça uzak bir yer yaklaşık 10 saat mesafedeyiz. Arkadaşlarımız burada olduğu için geldik. İstanbul'dan sonra burası köy bildiğin. Şöyle bir dışarı çıkayım yürüyüp geleyim bir kafede oturayım diyebileceğimiz bir yer değil. Muhtemelen o da bizi zorladı. Bi anda sessizliğe geldik. Gelecek olanlara tavsiyem bizim gibi aynı hatayı yapmasınlar. Sessizlik bir zaman sonra insanı zorluyor. Şehirde ev fiyatları çok daha yüksek LA ya da SFO gibi yerlerde. Nereden tutarsak tutalım zor bir sürecin içindeyiz. Umarım en kısa sürede çıkarız.

    Erdem Baş abi sen misin 😃


  • @tolgasatir küçük şehir yanlış seçim %100 ✌🏻 Sağolasın inşallah iyi olacak.


  • @sytahmt o da bizimle kazananlardan. Ben kendi halinde ünsüz biriyim 😊


  • @clubhasankara yolunuz ve şansınız hep açık olsun .Yeni hayatınızda başarılar dilerim.


  • @kolezyum eyvallah çok keyifle okudum


  • @icf, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

    @sytahmt o da bizimle kazananlardan. Ben kendi halinde ünsüz biriyim 😊

    Başlangıç olarak basit işlere başvurdunuz mu? Arkadaşlarınızın olması büyük artı değil mi? Bir şekilde bir iş kolundan başlasanız olumlu yönde fikriniz değişebilir. Aslında anlattığınız ortam tam benim istediğim ortam 🙂 umarım istediğiniz gibi olur her şey bizleri bilgilendirin arada 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

112
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum