Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @uraz-mert 1 ile 1,5 ay arası değişir ama; genelde 1 ay olarak düşünebilirsiniz.

• 4 dağıtım geçti ve ne yazık ki Ankara 3 dağıtım yapabildi.

Yavaş yavaş sürecin ortasına geliyoruz. İyi ihtimalde bile %40'ımız mülakat alamayacak.

Bu sayıyı dosya taşıyarak düşürme şansımız var. Potansiyel dosya taşıyacak (taşımayı düşünen) arkadaşlarla toplanabilirsek yardımlaşabiliriz diye düşünüyorum.

Böyle bir grup oluşturma veya başlık altında toplanma fikrine sıcak bakan var mı?

• @ahmet_ neden bu kadar olumusz bir hava içindesiniz?
    %40'ın mülakat alamayacağı, bir umutla mülakat bekleyenler için çok da sağlıklı bir söylem değil bu.
    evet, her şey toz pempe değil bunu biliyoruz ancak; öldük bittik bir hava da yok.

ayrıca bahsettiğiniz bütün konuları bu başlıkta konuşabilirsiniz, bunun için bir grup ya da başlık açılmasına gerek yok.

• @gucarslan Bir noktada son şansımızı deneyeceğimizi düşünüyorum. Bazı küçük ada ülkeleri kabul edebiliyor dosyayı ama mesela insanlar çekiniyor gitmeye. Belki yanına bir yoldaş olursa gitmek daha kolay olabilir.

%40 belki 45 alamayacak. Yani bunu olumsuzluk için söylemiyorum. İstatistiklere bakıyorum sadece. Buna hazır olmak belki üzüntüyü azaltacak belki de aksiyon almamızı sağlayacaktır.

Bu başlık altında konuşmamızda sıkıntı yoksa daha iyi, teşekkür ediyorum. Maksadım bu konuda haberleşelim, yardımlaşalım.

• ⭐⭐⭐⭐

@ahmet_
    İyi düşünelim iyi olsun. Ayrıca sürecin ortası değil daha başı sayılır. Gelecek yıl Eylül sonuna kadar mülakat alma şansı var.
    @gucarslan beye katılıyorum olumsuz bakmayalım lütfen.
    Ben 2023 talihlilerinin hepsinin mülakata kavuşacağını düşünüyorum ve öyle hissediyorum.

• @makerdige Sorularınıza sağlıklı cevap alabilmeniz için sürecinizi imzanıza taşıyınız lütfen.

Olumsuz bir etkisi yok dosyanızın işlenip işlenmediğini öğrenmiş olursunuz mail atarsanız

• @ahmet_ yaklaşık bir aydır buradayım.hayat için iyi bir şans green card. Ama biraz fazla abartılmıyor mu.Bazı katılımcılar sanki hayat bundan ibaretmiş psikilojisiyle yazıyor. Altı üstü amerika. Sadace tahmin bizimkisi ne olacağı belirsiz bir süreç. Biraz rahatlayın bence. Bende bazen soru soruyorum. Yöneticiler gayet net ve rahatlatıcı cevaplar veriyorlar.

• ⭐⭐⭐

@volkan62, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ahmet_ yaklaşık bir aydır buradayım.hayat için iyi bir şans green card. Ama biraz fazla abartılmıyor mu.Bazı katılımcılar sanki hayat bundan ibaretmiş psikilojisiyle yazıyor. Altı üstü amerika. Sadace tahmin bizimkisi ne olacağı belirsiz bir süreç. Biraz rahatlayın bence. Bende bazen soru soruyorum. Yöneticiler gayet net ve rahatlatıcı cevaplar veriyorlar.

herkesin standartları yada ortamı yaşadığı çevre aynı olmayabilir, insanlar burdaki haksızlıktan burdaki adetletsizlikten alım gücümden şikayetçi , burda bakış açısı kişiden kişiye çok değişir.

• @volkan62 Yani konuyu uzatmak istemem ama ne alakası var benim yazdıklarımla.

Ben, burada şansını düşük görüp, ilerleyen aylarda dosya taşımayı düşünenlerle beraber hareket edelim dedim.

Birisi olumlu dönüş aldığı yeri bildirir, aynı tarihte mülakat alanlar beraber hareket eder, otel masrafını düşürür vs. Hepsi bu.

• ⭐⭐⭐

@volkan62 Evet, hayat Amerika'dan ibaret değil, insanın kendini kaptırmaması ruh sağlığı açısından iyidir. Ama buradaki insanlar bir an önce huzurlu bir yaşama kavuşmak istiyorlar. Bu tür tepkiler yaşadığımız ortamdaki olumsuzluklardan kaynaklanıyor. Hoş görmek lazım.

• @volkan62 Hayat tabikide amerikadan ibaret değil de insanların eline göç etmek için en basit yöntemlerden bi şans geçmiş, neden sonuna kadar değerlendirmeyelim ? kafasına koymuş bir insan için artık buralar insanı darlar hale geliyor, ben şahsen GC den öncede kafama koymuştum lakin GC çıktı ve şans yüzüme bi nebze de olsa güldü. Sonuna kadar kovalamak, tüm ihtimalleri değerlendirmek hakkım. Ayrıca benim gibi sadece ekonomik olarak taşınmak istemeyen çok talihli olduğuna eminim. Amerika sosyal bir devlet değil lakin farklı bir hayat tecrübesi farklı bir mücadele farklı fırsatların olması beni cezbediyor heyecanlandırıyor. Göç etmek meşakatli bir iş ama bir o kadarda heyecan verici. kesinlikle 50-55 yaşından sonra tekrar türkiyeye gelip emeklilik hayatı yaşamak isterim ama 30 yaşında gençliğimin elimden yavaş yavaş kaydığı zamanlarda doya doya yeni maceralara atılmak ve ekonomik sıkıntılarla boğuşmadığım bir hayatı sonuna kadar kovalamaktan vazgeçmem

• @gucarslan Uyarınız ve detaylı açıklamanız için teşekkürler. Ama anladığım kadarıyla bu sapma pozitif durum oluşturur. Yani tabloya göre önümüzde 50 kişi varsa dışarıdakilerle 100-110 kişi ise süreçten vazgeçenlerle bu örneğin 75 e düşebilir.
    Ocak verisini sabırla bekleyeceğiz.

• Herkese iyi akşamlar. Unganlardan randevumuzu aldık. Randevuyu immigrate diyerek ve ds260 barkod kodumuz ile aldık. Herhangi bir yanlışlık yok değil mi? Orada diversty şıkkı da vardı yanılmıyorsam. Ama biz bunları girince randevumuzu aldık. Hatalı değiliz değil mi?

• Merhabalar herkese iyi akşamlar dilerim. Benim CN 24 bin lerde ve DS260 formunu 13 ağustosta doldurdum. Sizce bana mülakat gelir mi? Eğer gelirse ne zaman gelir. Şimdiden teşekkür ederim herkese

• @cemalerhan "diversity" olarak almanız lazım, adı üzerinde "diversity visa" alacaksiniz.

yine de sorun değil, bu şekilde de muayene olabilirsiniz.
    sonrasında muayene randevusu alacak arkadaşlara bilgi olması açısından yazıyorum;

dv çekilişi için muayene olacak arkadaşlar ilgili seçeneği "diversity" secmeliler.

• @ahmet_ Bence bu sene dosya taşıma işi üç beş kişi yüzünden hepinize hayal olacak gibi geliyor bana...

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

@cemalerhan "diversity" olarak almanız lazım, adı üzerinde "diversity visa" alacaksiniz.

yine de sorun değil, bu şekilde de muayene olabilirsiniz.
    sonrasında muayene randevusu alacak arkadaşlara bilgi olması açısından yazıyorum;

dv çekilişi için muayene olacak arkadaşlar ilgili seçeneği "diversity" secmeliler.

İptal edip diversity olarak alayım mı yoksa böyle kalsın mı? Ne dersiniz. Bir sorun çıkmasın orada

• @cemalerhan gerekli cevabı aynı iletisinde verdi Uğur bey zaten

• @sanaldeniz bu yönde düşünmenizin nedenini de yazarsanız dosya taşıma düşünen arkadaşlar için referans ve öneri olabilir

• @sanaldeniz, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ahmet_ Bence bu sene dosya taşıma işi üç beş kişi yüzünden hepinize hayal olacak gibi geliyor bana...

Ne demek istediniz tam olarak ?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k