Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

• Slmlar herkese mülakat maili geldikten sonra tarih aralığı nedir tam olarak yani mail gelmesiyle görüşme arasındaki mesafe?şimdiden teşekkürler

• Öncelikle kolay gelsin.06 ocak tarihimizde mülakat randevumuza gideceğiz.unganlardan sağlık randevumu 15 gün önvesine aldım. Merak ettiğim konu şu. Acaba sağlık için kaç gün gerekli?bir günde biter mi?

• ⭐⭐

@cemalerhan Eğer bir sorun çıkmaz ise bir gün sonraya evraklarınızı teslim alabilirsiniz. Sorun olması halinde gerekli açıklamayı kendileri yapacaktır zaten.

• @achillesoag, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

@cemalerhan Eğer bir sorun çıkmaz ise bir gün sonraya evraklarınızı teslim alabilirsiniz. Sorun olması halinde gerekli açıklamayı kendileri yapacaktır zaten.

Teşekkür ederim. Peki oraya giderken yanımızda birşey götürecek miyiz?

• arkadaşlar bir sorum var 13 ocak 2023 için mülakat maili aldık ds260 formunu kontrol ederken evlilik tarihimizde hata olduğunu farkettim 27.08.2018 evlilik tarihimiz ancak eşimin formunda tarih doğru ancak asıl talihli benim formumda ise 22.09.2018 yazmışız bu durum için ds260 ı açtırmam gerekiyormu.

• @sedat3459 hayır gerek yok.
    mülakttan önce verak teslim ederken durumu görevliye aktarın, kendisi bu değişikliği dilerse yapar ama çok önemsiz bir durum bu, gerek duymayacaktır muhtemelen.

• @gucarslan cevabınız için teşekkür ederim çok saolun.

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

@cemalerhan tedaylı bilgi web sitelerinde mevcut;

https://www.doctorun.com/tr/saglik-muayenesi-islemleri

Çok teşekkür ederim.

• @uraz-mert 1 ile 1,5 ay arası değişir ama; genelde 1 ay olarak düşünebilirsiniz.

• 4 dağıtım geçti ve ne yazık ki Ankara 3 dağıtım yapabildi.

Yavaş yavaş sürecin ortasına geliyoruz. İyi ihtimalde bile %40'ımız mülakat alamayacak.

Bu sayıyı dosya taşıyarak düşürme şansımız var. Potansiyel dosya taşıyacak (taşımayı düşünen) arkadaşlarla toplanabilirsek yardımlaşabiliriz diye düşünüyorum.

Böyle bir grup oluşturma veya başlık altında toplanma fikrine sıcak bakan var mı?

• @ahmet_ neden bu kadar olumusz bir hava içindesiniz?
    %40'ın mülakat alamayacağı, bir umutla mülakat bekleyenler için çok da sağlıklı bir söylem değil bu.
    evet, her şey toz pempe değil bunu biliyoruz ancak; öldük bittik bir hava da yok.

ayrıca bahsettiğiniz bütün konuları bu başlıkta konuşabilirsiniz, bunun için bir grup ya da başlık açılmasına gerek yok.

• @gucarslan Bir noktada son şansımızı deneyeceğimizi düşünüyorum. Bazı küçük ada ülkeleri kabul edebiliyor dosyayı ama mesela insanlar çekiniyor gitmeye. Belki yanına bir yoldaş olursa gitmek daha kolay olabilir.

%40 belki 45 alamayacak. Yani bunu olumsuzluk için söylemiyorum. İstatistiklere bakıyorum sadece. Buna hazır olmak belki üzüntüyü azaltacak belki de aksiyon almamızı sağlayacaktır.

Bu başlık altında konuşmamızda sıkıntı yoksa daha iyi, teşekkür ediyorum. Maksadım bu konuda haberleşelim, yardımlaşalım.

• ⭐⭐⭐⭐

@ahmet_
    İyi düşünelim iyi olsun. Ayrıca sürecin ortası değil daha başı sayılır. Gelecek yıl Eylül sonuna kadar mülakat alma şansı var.
    @gucarslan beye katılıyorum olumsuz bakmayalım lütfen.
    Ben 2023 talihlilerinin hepsinin mülakata kavuşacağını düşünüyorum ve öyle hissediyorum.

• @makerdige Sorularınıza sağlıklı cevap alabilmeniz için sürecinizi imzanıza taşıyınız lütfen.

Olumsuz bir etkisi yok dosyanızın işlenip işlenmediğini öğrenmiş olursunuz mail atarsanız

• @ahmet_ yaklaşık bir aydır buradayım.hayat için iyi bir şans green card. Ama biraz fazla abartılmıyor mu.Bazı katılımcılar sanki hayat bundan ibaretmiş psikilojisiyle yazıyor. Altı üstü amerika. Sadace tahmin bizimkisi ne olacağı belirsiz bir süreç. Biraz rahatlayın bence. Bende bazen soru soruyorum. Yöneticiler gayet net ve rahatlatıcı cevaplar veriyorlar.

• ⭐⭐⭐

@volkan62, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ahmet_ yaklaşık bir aydır buradayım.hayat için iyi bir şans green card. Ama biraz fazla abartılmıyor mu.Bazı katılımcılar sanki hayat bundan ibaretmiş psikilojisiyle yazıyor. Altı üstü amerika. Sadace tahmin bizimkisi ne olacağı belirsiz bir süreç. Biraz rahatlayın bence. Bende bazen soru soruyorum. Yöneticiler gayet net ve rahatlatıcı cevaplar veriyorlar.

herkesin standartları yada ortamı yaşadığı çevre aynı olmayabilir, insanlar burdaki haksızlıktan burdaki adetletsizlikten alım gücümden şikayetçi , burda bakış açısı kişiden kişiye çok değişir.

• @volkan62 Yani konuyu uzatmak istemem ama ne alakası var benim yazdıklarımla.

Ben, burada şansını düşük görüp, ilerleyen aylarda dosya taşımayı düşünenlerle beraber hareket edelim dedim.

Birisi olumlu dönüş aldığı yeri bildirir, aynı tarihte mülakat alanlar beraber hareket eder, otel masrafını düşürür vs. Hepsi bu.

• ⭐⭐⭐

@volkan62 Evet, hayat Amerika'dan ibaret değil, insanın kendini kaptırmaması ruh sağlığı açısından iyidir. Ama buradaki insanlar bir an önce huzurlu bir yaşama kavuşmak istiyorlar. Bu tür tepkiler yaşadığımız ortamdaki olumsuzluklardan kaynaklanıyor. Hoş görmek lazım.

• @volkan62 Hayat tabikide amerikadan ibaret değil de insanların eline göç etmek için en basit yöntemlerden bi şans geçmiş, neden sonuna kadar değerlendirmeyelim ? kafasına koymuş bir insan için artık buralar insanı darlar hale geliyor, ben şahsen GC den öncede kafama koymuştum lakin GC çıktı ve şans yüzüme bi nebze de olsa güldü. Sonuna kadar kovalamak, tüm ihtimalleri değerlendirmek hakkım. Ayrıca benim gibi sadece ekonomik olarak taşınmak istemeyen çok talihli olduğuna eminim. Amerika sosyal bir devlet değil lakin farklı bir hayat tecrübesi farklı bir mücadele farklı fırsatların olması beni cezbediyor heyecanlandırıyor. Göç etmek meşakatli bir iş ama bir o kadarda heyecan verici. kesinlikle 50-55 yaşından sonra tekrar türkiyeye gelip emeklilik hayatı yaşamak isterim ama 30 yaşında gençliğimin elimden yavaş yavaş kaydığı zamanlarda doya doya yeni maceralara atılmak ve ekonomik sıkıntılarla boğuşmadığım bir hayatı sonuna kadar kovalamaktan vazgeçmem

Benzer Başlıklar

• 52 Oy
    3k İleti
    326k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k