Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

• @Yıldırım, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

Herkese merhabalar bana bir konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum herkese Şimdiden teşekkür ederim ben Green Card için başvuru yapmıştım 6 yıldır evliyim ara sıra gidip geldim Amerika'ya ve bu Haziran ayında geldiğimde Temmuzun 24'ünde Green Card başvurusuna başvurduk ve çalışma başvurusunuda yapmıştık 2 3 hafta içerisinde bana ilk mektup geldi 2 tane belge var Birisi işte parmak izi falan diğeri de belgeniz alındı diye ve akabinde 3 hafta geçti tekrar bana bu bugün posta geldi içerisinde var kısacası tercümandan bahsediyor ihtiyacınız varsa hemen arayın ayarlayalım falan diyorlar Yani bu ne demek Eğer ki randevuya çağırıyorlarsa bir tercüman talep ettiğimizde ayarlayabiliyorlar mı ücretli mi ücretsiz mi ve Haziran'ın 24'ünde ilk başvurumu yaptım ve Dün itibarıyla bana 2 posta geldi yani randevu tarihi verildi ve kısa bir zamana verildi 15 gün sonrasına tarih verildi Bu normal mi ve doktor raporunu ne zaman götürmem gerekiyor ne zaman isterler yani verebileceğim bilgiler Bunlar bu konularla alakalı bilgi verirseniz çok sevinirim Teşekkürler

ABD'ye giris yaptiktan sonra 90+ gun beklemeniz iyi olurdu, turist vizesinin ABD'de gocmen olmak amaciyla kullanilmasi dogru degil.

I-485 surecini baslattiysaniz ve I-797 formunu aldiysaniz ABD'deki statunuz bitse bile surece devam edebilirsiniz.

Genelde kendi tercumaninizi kendiniz goturuyorsunuz, mektubu dogru okudugunuza emin olun. Tum belgelerin orijinallerini ve doktor raporunu mulakatta yaninizda bulundurmalisiniz.

AOS basligini takip etmelisiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak

• @yusufbb1, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

amerikada 2 tane uzak akrabam var farklı eyaletlerde bana nasıl yardımcı olabilirler orda oturum ve çalışma izni alabilmem için ? öneri ve fikirlerinize açığım

ilk iletiyi tekrar gozden gecirin isterseniz, sadece belirli aile uyeleri belirli kisiler icin gocmen sponsoru olabiliyor.

• @crazycells teşekkürler cevap için

• Merhaba
    Eşim Amerikalı, Türkiye'de yaşıyoruz, 3 yıllık evliyiz. i-130 başvurumu 21.12.2021 tarihinde yaptım ve 21.10.2022'de NVC'den onay geldi.
    Sorularım:

• Eşimin annesi ve kardeşleri Amerika'da yaşıyorlar ama kendisi 10 yılı aşkındır Türkiye'de yaşıyor, serbest-proje bazlı çalışıyor ve burada bulunduğu süre boyunca hiç vergi beyanında bulunmadı. Kendisinin kazancı poverty guideline'a göre minimum tutarın altında kalıyor. Benim gelirimi ve birikimimi de gösterebiliyor muyuz i-864 kapsamında? Yoksa i-864A mı doldurmamız gerekiyor? Ben şirket sahibiyim, gelirimi banka bilgileri, vergi beyanlarıyla mı destekleyeceğim?
    • AOS ve IV application bedellerini ödemek için eşimin Amerikan bankasında kendi hesabı mı olmalı, örneğin annesinin hesabıyla da ödeme yapabilir mi? Böyle bir şey yaptığımızda annesini de joint sponsor mı göstermemiz gerekir?
    • Eşimin tüm bu eksileri bizi zorlar mı, direkt annesini joint sponsor yapmamız (minimum wage sorunumuz da ortadan kalkacak bu durumda) daha mı kolay olur?
      Çok teşekkürler şimdiden cevaplar için.

• Merhabalar arkadaşlar ben online olarak I130 formunu doldurmaya başladım fakat aklıma takılan bazı detaylar var;
    1:Uscis online acount number bulamadım hesaptan bulunma ihtimali varmıdır.
    2:I130A da eşim Amerika dışında yaşıyorsa benim imza atmam yazılmış ben şuan tatilde eşimle Türkiye’dekilerden ona imza attırayım mı kendim mi imzalayayım yinede;
    3: Evrakları sadece yeminli tercümandan tercüme ettirdim noter onayı ve apostil şartı varmıdır?

• @Dragon, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

Merhabalar arkadaşlar ben online olarak I130 formunu doldurmaya başladım fakat aklıma takılan bazı detaylar var;
    2:I130A da eşim Amerika dışında yaşıyorsa benim imza atmam yazılmış ben şuan tatilde eşimle Türkiye’dekilerden ona imza attırayım mı kendim mi imzalayayım yinede;
    3: Evrakları sadece yeminli tercümandan tercüme ettirdim noter onayı ve apostil şartı varmıdır?

1- uscis account no gerekli evraklarınızı gönderdikten sonra gelecek olan noa letterlardan birinde tarafınıza bildirilecek.

2- 130A esiniz yanınızda değilse imzalanmasına gerek yok. Zaten su an burda mi degil mi belirtiyorsunuz evrak üzerinde.

3- certified translate olması yeterli, noter onayına gerek yok. Apostil kabul etmiyor uscis.

• crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

• Merhaba, 1 Mayıs 2022 de turistik olarak abd ye geldim 4 ay sonra amerikalı eşimle evlendim ve 1 ay sonrasında online I130 ve I130a yı doldurduk gönderdik. Bugün itibariyle turist vizem bitti. Hala bir yasal statüm artık yok sanırım? İkinci aşamaya başladık I485, çalışma izni seyahat izni vs gibi formları tamamlıyoruz. Ancak dosyalar USCIS e ulaştığında benim turist vizem bitmiş oluyor. Bu sorun olur mu? Ayrıca formları toplu tek bir dosya şeklinde hangi adrese göndereceğimi anlayamadım. New York'da yaşıyorum yardımcı olur musunuz ?

• @brkncnt, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

Merhaba, 1 Mayıs 2022 de turistik olarak abd ye geldim 4 ay sonra amerikalı eşimle evlendim ve 1 ay sonrasında online I130 ve I130a yı doldurduk gönderdik. Bugün itibariyle turist vizem bitti. Hala bir yasal statüm artık yok sanırım? İkinci aşamaya başladık I485, çalışma izni seyahat izni vs gibi formları tamamlıyoruz. Ancak dosyalar USCIS e ulaştığında benim turist vizem bitmiş oluyor. Bu sorun olur mu? Ayrıca formları toplu tek bir dosya şeklinde hangi adrese göndereceğimi anlayamadım. New York'da yaşıyorum yardımcı olur musunuz ?

USCIS Chicago Lockbox

U.S. Postal Service (USPS): eğer usps ile gönderecekseniz bu adres.

USCIS
    Attn: AOS
    P.O. Box 805887
    Chicago, IL 60680

FedEx, UPS, and DHL deliveries: bunlari kullanacaksanız bu adres.

USCIS
    Attn: AOS (Box 805887)
    131 S. Dearborn St., 3rd Floor
    Chicago, IL 60603-5517

• @Tugba cevaplariniz icin cok tesekkur ederim fakat aklima takilan bir kac soru daha var eski es ile ilgili sorulan sorularda hangi soyadi kullanmam gerektigi kousunda takildim:

What is the full legal name of the beneficiary or alien you filed on behalf of?
    bu soruya benim soyismi mi yazmaliyim yoksa eski esin guncel soyadini mi ?
    Ve yine:
    Your prior marriages? kisminda hangi soyadi kullanmam gerek ?
    tesekkur ederim/

• @Dragon, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

@Tugba cevaplariniz icin cok tesekkur ederim fakat aklima takilan bir kac soru daha var eski es ile ilgili sorulan sorularda hangi soyadi kullanmam gerektigi kousunda takildim:

What is the full legal name of the beneficiary or alien you filed on behalf of?
    Ve yine:
    tesekkur ederim/

İlk soruda adına başvuruda bulunduğunuz kişinin tam adı soyadı. Yanı su anki eşiniz

İkinci sorunuz ; varsa geçmişte olan evliliğiniz. Eski eşinizin ismi, bosanma tarihi.

• @Tugba o soru eski eş ile alakalı bir soruydu ondan sordum şu anki eşimi sormuyor galiba ben tam anlatamadım ☺️

• @Dragon @crazycells @admin Hocam yardımcı olabilir misiniz bu konuda?

Merhabalar arkadaşlar ben online olarak I130 formunu doldurmaya başladım fakat aklıma takılan bazı detaylar var;

1. Eger daha once basvuru yaptiysaniz ve hesabiniza yuklenmis I-797 belgesi varsa o belgenin ustunde USCIS account number'iniz yazar... Bunun disinda bulma yontemi yok maalesef.

2. Eger Turkiye'deyseniz esiniz imzalayabilir, I-130A'yi Green Card alacak kisi imzalayacak, sponsor olan kisi degil.

3. "certified translation" yeterli, apostile veya noter onayina ayrica gerek yok.

Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/3328/resmi-işlemler-için-kullandığınız-çeviri-translation-hizmetleri

• @crazycells What is the full legal name of the beneficiary or alien you filed on behalf of?
    Ve yine:

Hocam bu sorum için yardımcı olur musunuz? Teşekkür ederim.

• Selamlar
    Bugün hem kızım hem oğlum ile ilgili onay geldi. I-130 formları geldi. ( Enteresan şekilde 2 seneleri olmasına rağmen )
    1- Kızım 21 yaş altı
    2- Oğlum 21 yaş üstü bekar

Açıklamayı okudum ancak hem eş hem çocuk iç içe anlatıldığı için işin açıkçası kafam çorba oldu ve anlayamadım.

Net şekilde
    Prosess zamanı ve istenilen evrakları ve yapılması gerekenleri tek tek anlatacak biri olursa çok sevinirim

Selamlar , Sevgiler , Saygılar
    Şimdiden çok ama çok teşekkürler.

Örnek olarak

1- uscis onayı aldınız
    2- Nvc 30 gün içinde size bir mail gönderecek
    3- xxxx formu doldurmanız gerekecek
    4- Formları upload ya da mail ile göndermeniz gerekecek
    5- Şu ödemeleri şu kadar tutar yapmanız gerekecek
    6- nvc onay bilgisini mail gönderecek sonra konsolosluğa kayıt olmanız gerekecek
    7- konsolosluk size vize görüşmesi için şu kadar sürede bilgi verecek vs vs vs

• @crazycells. İlgi ve alakanız için teşekkürler benim Green Card süreceğim devam ediyor parmak izi ve fotoğrafı verdik beklemedeyiz yaklaşık 20 gün oldu diyelim ki stadyum onaylanmadı ve 6 aylık sürecimde bitti benim kaç gün içinde ülkeden ayrılmam gerekiyor bilgilendirirseniz sevinirim Teşekkürler

• ABD konsolsluğu eski pasaportu istermi bilen varmı herkese tşklr şimdiden

• Soruma cevap ariyorum. Green Card sürecim devam ediyor parmak izi ve fotoğrafı verdik beklemedeyiz yaklaşık 1 ay oldu diyelim ki statum onaylanmadı ve 6 aylık sürecimde bitti benim kaç gün içinde ülkeden ayrılmam gerekiyor bilgilendirirseniz sevinirim Teşekkürler

• @Yıldırım, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

Soruma cevap ariyorum. Green Card sürecim devam ediyor parmak izi ve fotoğrafı verdik beklemedeyiz yaklaşık 1 ay oldu diyelim ki statum onaylanmadı ve 6 aylık sürecimde bitti benim kaç gün içinde ülkeden ayrılmam gerekiyor bilgilendirirseniz sevinirim Teşekkürler

Ülkeden ayrılmanıza gerek yok. Süreci başlattınız. Daha detaylı bilgi verirseniz durumunuzla ilgi, detaylı bilgi alabilirsiniz.

• Evlilik üzerinden gren carda Haziranda geldim Agustosta evrakları gönderdim 1 ay sonra biyometrik ve parmak izi verdik 5. Ayın içindeyiz turist vizesiyle geldiğim için 1 kaldı. Ö%resmen istediğim diyelimki gren card statüm olmadı kaç gün içinde ülkeden ayrılmam gerekiyor yada alternatif olarak hemen ne yapmamız gerekiyor dinlediğiniz için teşekkürler

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    49 İleti
    5k Bakış
    A
    Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
  • 28 Oy
    6k İleti
    786k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card vergi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    909 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek Merhabalar bi sorum olacaktı eşim gelir beyanında bulundu ama ödemesi gereken vergiyi ödemedi zamanı geçti üstelik benim için green card başvurusunu yapacaz bu bize sorun çıkarır mı? Evet, Green Card basvurusunda bu durum problem yaratabilir. Arkadaslarin da dedigi gibi IRS ile iletisime gecip bir payment plan uzerinde anlasin, bu plana dair belgeleri basvurunuzda kullanirsaniz borcunuzu odemeye calistiginiz icin bu durumun sorun yaratma ihtimali azalacaktir.
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k