Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
-
Sizin kategorinizdeki vize basvurusunda Unganlar'da muayenenizi tamamladiktan sonra (ilave bir TB testi veya psikiyatri uzmani randevusu planlanmaz ise, saglik muayenesi surecinizin tamamlandigini soylerlerse kayit kabuldaki gorevli) Unganlar ile bir daha isiniz yok, raporunuz kapali zarf icerisinde konsolosluga gonderiliyor ve asi kartinizin kopyasi da size email ile gonderiliyor. Bir sonraki asamaniz randevu tarih ve saatinde konsoloslukta olmak.
-
Hepinize Selamlar.
ABD NYC’ye girişim yaptım ve sizle işe yarayacak detayları ve deneyimlerimi paylaşayım dedim.
Öncelikle vizemi Mart 12 2026’da teslim aldım.
Nisan 1’de JFK’den giriş yaptım.
Son zamanlarda haberlerde çıkan sıra çok var operasyonlar aksıyor durumları doğruymuş. Pasaportumu damgalatmak için 1 saat kadar sırada bekledim. 30 dakika neredeyse sıra hiç ilerlemedi.
Pasaporta damga basıldı ve beni CBP’ye yönlendirdiler. Orada da 1 saat kadar bekledim ve sonra CBP adresin doğru mu diye teyit aldı ve green card bu adrese gelecek deyip "you’re good to go" dediler pasaportumu verdiler ve havalimanı işlemleri tamamlandı.6 gün içinde SSN posta ile geldi. SSN gelene kadar ehliyet sınav sorularına bir göz atmıştım sınava girmeye hazırdım. 8 Nisan için DMV’den randevu aldım ve giderken yanımda SSN kartımı, pasaportumu, ve ikamet kanıtı olarak USCIS stamp basılmış zarfını (USCIS'in NOA1 receipt'inin zarfını) aldım. (Bu arada adres kanıtı için istenen belge bir mektup bile olur dediler ama mektubun üzerinde bir damga (stamp)olmalı. Stamp’li mektup olmazsa kabul etmiyorlar. SSN'imi gönderdikleri official social security zarfı bile üzerinde damga olmadığı için adres kanıtı olarak kesınlıkle kabul olmadı... Aklınızda bulunsun. Kendi kendinize USPS’ten damga bastırılmış şekilde bir mektup gönderirseniz 3 gün içinde kendi mektubunuz evinize gelir ve bu da bir adres kanıtı olarak DMV’de kabul ediliyor (DMV memuru bunu söyledi bana).
Sınav 20 soruydu, Türkçe seçeneği vardı, ben İngilizce çalıştığım için İngilizce girdim (çeviri Google Translate çevirisiyse terimleri garip çevirebilir korkusu ile). Sırada çok beklemedim pat diye resmimi çektiler ve sınava oradaki PC’lerden birinde girdim. Süre kısıtlaması yoktu. 20 soru. 14 doğru yapmanız yetiyor.
Neyse.
Sınav bitince sonucu direkt gördüyorsunuz ekranda. sınavı geçince tekrar karşıdakı kioska yönlendırıyo guvenlık ve o kıoskta Toplamda 44 dolar gibi bir ücret ödüyosunuz. KK ile ödeyebiliyorsunuz o an. Bu ücretin içinde yazılı sınav ücreti, yazılı sınavı geçtikten hemen sonra evinize gönderilecek learner permit kartı ücreti, daha sonra gireceğiniz sürüş sınavı ücreti(bır sınavdan kalırsanız 2. bir sınava giriş hakkı da bu ucretın ıcınde) ve sürüş sınavını geçerseniz basılacak ehliyetinizin ücreti dahil.. neyse ödemeleride yaptıktan sonra dmv den cıktım eve dondum, 1 hafta sonra learner permit kartım eve geldi(tamamen orjınal ehlıyet ile aynı kart,sadece uzerınde Lerner permit yazıyor Driver License yerine).. ve hemen ınternetten improve isimli dmv den onaylı bir kurum aracılıgı ile 5 saatlik online pre-licensing course’u satın aldım bitirdim.. suruş sınavı bunu tamamlamadan yapılmıyor çünkü(buna da 40 dolar ödüyorsunuz, tamamen evden online yapıyorsunuz, süre sınırı yok sıkıldıkça ara verıp ertesı gun falan devam edebılırsınız ama lanet bişey lanet gelsin yaaaa fecci sıkıcıydı). Bu kursu tamamladıktan sonra online olarak tamamladığınıza dair sertifika DMV’ye otomatik olarak gönderiliyor. DMV sisteminde en geç 48 saat içinde gözüküyor ve ondan sonra artık sürüş sınavı için DMV resmı sıtesınden randevu alabilirsiniz.Ben de biraz NYC de cekılmış sürüş sınavı videolar izleyip sürüş sınavında ne gibi tuhaf istekleri olduğunu anlamaya çalıştıktan sonra NY’da manhattan'a nazaran trafıgın daha az ve yolların daha geniş olduğu söylenen Staten Island’daki Fox Hills sınav yerınde sınava girmek için randevu almaya karar verdim (bu da online alınıyor).
Ama randevuyu almadan hemen önce sürüş test alanıma(fox hill) yakın puanı yüksek bir sürücü okulunu buldum ve telefonla aradım, 24’ünde test için sınav aracı kiralamak istediğimi söyledim. "24nisan saat 2:15pm’de boş aracınız var mı eğer varsa randevu alıcam o saatte boşluk var şu an" dedim, fiyat 140 dolardı. "45 dakikalık bir test alanı sürüş kursu paketimiz var" dediler, "testten önce test alanında araçla 45 dakika eğitim veriyoruz" dediler 45 dk egıtım + sınav ıcın araç kiralama+sıgorta vs hersey dahil 190 dolardı. Dedim "Lütfen cok ıyı olur". sınava giriş için araba sorunu da cozuldu... bu arada 45 dakika sınav öncesi eğitim olayı baya iyiydi, çünkü TR’deki park edişlerinizi falan tamamen unutun. Ben ki iğne deliği kadar yere tek seferde rahatça park edebilen biriyim buna rağmen benim park ediş şeklim tamamen sınavdan kalma sebebiymiş... Neyse 24’ünde teste girdim ve sorun yaşamadan geçtim.. Ehliyeti de 1 hafta içinde eve gönderiler...
Green card’a gelinceeeee... green card sürecim hızlı oldu 1 Nisan’da giriş yaptım 23 Nisan’da kartımı posta ile gönderdiler. Elime sanırım 1 Mayıs’ta geçti green card. Ehliyet de ondan 1 gün sonra geldi...Banka hesabımı zaten SSN gelmeden önce açmıştım BofA dan.. Kredi kartı başvurusunu da Apple Card’tan yaptım ve bir kredi kartı verdiler hemen kredi skoru yükseltmek için olmazsa olmaz diyebilirim. Kısacası tam 1 ay içinde E sınıfı ehliyeti de halletmiş oldum. GC de geldi, SSN de geldi, banka hesabı da açtım, KK’yı da tanımladılar, cep tel hattım zaten vardı T-Mobile’dan ve adres kanıtı da yaptım.BofA Banka hesabı için SSN şart değil,göçmen vizenizi gösterirsenız kabul edıyorlar ssn geldıgınde şubeye ugrayın guncelleyelım dıyorlar(chase cok daha katı bu konuda), ben SSN gelmeden önce açtım ama adres kanıtı kesinlikle istiyorlar. Bunun en hızlı yolu ise eve gelen bir faturaya adınızı ekletmek. Hatta bunu siz daha Türkiye'deyken bile yapabilirsiniz; ABD'de kalacagınız evdeki yakınınızdan rica edin, elektrik şirketini arayıp direkt adınızı faturaya ekletsinler. Faturanın eve gelmesi zaten 1 hafta ya da 1 ay sürebiliyor, böyle yaparsanız siz ABD'ye geldiğinizde adres kanıtınız evde hazır sizi beklıyor olur. abd ye geldiğinizde de kendinize yukarıda yazdığım gibi resmi damgalı bir mektup yollarsınız elinizde daha gelır gelmez 2 adet adres kanıtınız hazır olur... Bu arada Real ID diye bir kimlik seçeneği var (bunu sadece geçerli oturma izni olan ve ikametini 2 ayrı belge ile kanıtlayabilen yasal göçmenler alabiliyor). Standart ehliyet (kimlik) tek adres kanıtıyla alınırken Real ID ehliyet için 2 tane adres kanıtı istiyorlar. Eğer ehliyet almaya hazırlanıyorsanız, 2 adet adres kanıtı hazır edin başvuru yaparken ki gitmişken ehliyetinizi Real ID olarak alın böylece eyaletler arası uçuş yaparken yanınızda pasaport taşımak zorunda kalmazsınız...... Sormak istediğiniz bir şey olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım... -
Merhaba arkadaslar Ds160 formu doldurdum
Us vize hesabimda dpgum tarıhımı yanliş yazdim nasıl düzeltirim bilgisi olan varmi -
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
-
@Future-Staff, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
Aile dayanaklı vize alacağım babam Amerika'da abd vatandaşı biriyle evlendi ben Türkiye'deyim benim mülakatımda ne sorabilirler ki L-130 formu doldurmuşlar süreç Amerika'dan işliyor orada avukata vermişler kağıtları
Su basligi inceleyebilirsiniz:
-
@thbrs, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
Merhaba, babam abd vatandaşı olduktan sonra benim için f1 kategorisinden başvuru yapmıştı. şimdi bize evrakların kabul edildiğine ve konsolosluk randevusu için haber vereceklerine dair mail geldi.
Benim sormak istediğim ise nişanlımında en kısa sürede vize alabilmesi için, beraber gidebilmemiz için nasıl bir yol izlememiz gerektiği. yani mülakata gitmeden evlenip başvuruyu abd vatandaşının evli çocuğu diye mi değiştirmemiz gerekir yoksa mülakata bekar olarak mı gitmem gerekiyor? mülakattan sonra nikah yapsak ve ben abdye giriş yapınca kendisi için başvuru yapsam daha mı mantıklı ve hızlı olur acaba ?
şimdiden teşekkürler,Siz F1 kategorisinde mi vize almayi planliyorsunuz yoksa F3 kategorisinde mi? Ikisi arasindaki sure farki fazla... Siz F1 ile vize aldiktan sonra evlenip, esiniz icin basvuru yapmalisiniz.
Kesinlikle mulakattan sonra evlenmeyin, mulakatta ABD'ye bekar olarak giris yapacaginiza dair kagit imzalayacaksiniz, mulakattan sonra evlenmeniz durumunda vizeniz gecerliligini yitirir ve tum surece bastan baslamak zorunda kalirsiniz.
Oncelikle F1 ile ABD'ye giris yapip gocmen statuye gecmelisiniz, Green Card'li statuye gectikten sonra nisanlinizla evlenip kendisi icin ayri bir surec baslatmalisiniz. En kisasi bu sekilde olur...
-
@Özgür-Can, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
"IR-5: ABD vatandasinin anne ve babasi (ABD vatandasinin en az 21 yasinda olmasi gerekiyor)"
Bu yöntemle anne ve baba getirilebiliyor galiba, peki 21 yaşın altındaki kardeşler de faydalanıyor mu?Hayir, IR5 vizeleri tekil olarak veriliyor.
Anneniz icin bir basvuru yapmalisiniz, babaniz icin ayri bir basvuru yapmalisiniz. Iki ayri form, iki ayri basvuru, iki ayri vize. Sadece anneniz ve babaniz bu kategorilerde yer alabiliyor. IR-5 vizelerinden baska hicbir aile uyesi yararlanamiyor.
-
@evanur12, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
Merhaba, bir soru sormak istiyorum. Davam USCIS'deydi ve 22 ağustosta case check yaparken şöyle bir yazıyla karşılaştım. Your case sent to Department Of State on 22 august. Şimdi ki süreç ne olacak? Herhangi bir evrak gelecek mi? Priority dateyle bir ilgisi var mı? Yardımcı olursanız sevinirim
Bu bilgilerin hepsi size NVC tarafindan bilgilendirilecek. NVC'nin dosyanizi acmasini beklemelisiniz.
Forumdaki ilgili kategori basligini takip edebilirsiniz.
-
@Yıldırım, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
Herkese merhaba turist vizesiyle geldim yıllardır evliyiz Bu yıl eşim ABD vatandaşı Card başvurusunu yapmayı düşündük ve yaptık Haziran altısında ülkeye girdik 24 temmuzda a130 formunu doldurduk ve öbür forumlarda doldurduk gönderdik 2 hafta içerisinde bize parmak izi ve alındı belgesi geldi şimdi benim 3 ayım var ülkeden çıkmam için Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyiz beklemeli miyim 3 ayın bitmeden ülkeden çıkmalı mıyım nasıl bir yol izleyeceğiz Gerçekten bilmiyorum Yardımcı olursanız sevinirim Teşekkür ederim
I-485 formunu da doldurup gonderdiniz mi? Su basligi takip etmeniz gerekiyor:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandasi-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
@thbrs, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
@thbrs, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
Merhaba, babam abd vatandaşı olduktan sonra benim için f1 kategorisinden başvuru yapmıştı. şimdi bize evrakların kabul edildiğine ve konsolosluk randevusu için haber vereceklerine dair mail geldi.
Benim sormak istediğim ise nişanlımında en kısa sürede vize alabilmesi için, beraber gidebilmemiz için nasıl bir yol izlememiz gerektiği. yani mülakata gitmeden evlenip başvuruyu abd vatandaşının evli çocuğu diye mi değiştirmemiz gerekir yoksa mülakata bekar olarak mı gitmem gerekiyor? mülakattan sonra nikah yapsak ve ben abdye giriş yapınca kendisi için başvuru yapsam daha mı mantıklı ve hızlı olur acaba ?
şimdiden teşekkürler,Arkadaşlar acaba mulakattan once veya sonra evlenmemiz benimde vize islemlerimi sıkıntıya sokar mı? Mulakattan sonra abdye giris yapmadan evlenirsek siz bekar cocuk olarak basvuru yapmistiniz kabul edemeyiz vs derler mi acaba ? Nasıl bir yol izlememiz lazim yardımcı olabilirseniz çok seviniriz
Sikintiya sokar, ABD'ye ilk girisi yapana kadar evlenmemelisiniz.
-
@Yıldırım, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
Herkese merhabalar bana bir konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum herkese Şimdiden teşekkür ederim ben Green Card için başvuru yapmıştım 6 yıldır evliyim ara sıra gidip geldim Amerika'ya ve bu Haziran ayında geldiğimde Temmuzun 24'ünde Green Card başvurusuna başvurduk ve çalışma başvurusunuda yapmıştık 2 3 hafta içerisinde bana ilk mektup geldi 2 tane belge var Birisi işte parmak izi falan diğeri de belgeniz alındı diye ve akabinde 3 hafta geçti tekrar bana bu bugün posta geldi içerisinde var kısacası tercümandan bahsediyor ihtiyacınız varsa hemen arayın ayarlayalım falan diyorlar Yani bu ne demek Eğer ki randevuya çağırıyorlarsa bir tercüman talep ettiğimizde ayarlayabiliyorlar mı ücretli mi ücretsiz mi ve Haziran'ın 24'ünde ilk başvurumu yaptım ve Dün itibarıyla bana 2 posta geldi yani randevu tarihi verildi ve kısa bir zamana verildi 15 gün sonrasına tarih verildi Bu normal mi ve doktor raporunu ne zaman götürmem gerekiyor ne zaman isterler yani verebileceğim bilgiler Bunlar bu konularla alakalı bilgi verirseniz çok sevinirim Teşekkürler
ABD'ye giris yaptiktan sonra 90+ gun beklemeniz iyi olurdu, turist vizesinin ABD'de gocmen olmak amaciyla kullanilmasi dogru degil.
I-485 surecini baslattiysaniz ve I-797 formunu aldiysaniz ABD'deki statunuz bitse bile surece devam edebilirsiniz.
Genelde kendi tercumaninizi kendiniz goturuyorsunuz, mektubu dogru okudugunuza emin olun. Tum belgelerin orijinallerini ve doktor raporunu mulakatta yaninizda bulundurmalisiniz.
AOS basligini takip etmelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
-
@yusufbb1, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
amerikada 2 tane uzak akrabam var farklı eyaletlerde bana nasıl yardımcı olabilirler orda oturum ve çalışma izni alabilmem için ? öneri ve fikirlerinize açığım
ilk iletiyi tekrar gozden gecirin isterseniz, sadece belirli aile uyeleri belirli kisiler icin gocmen sponsoru olabiliyor.
-
@crazycells teşekkürler cevap için
-
Merhaba
Eşim Amerikalı, Türkiye'de yaşıyoruz, 3 yıllık evliyiz. i-130 başvurumu 21.12.2021 tarihinde yaptım ve 21.10.2022'de NVC'den onay geldi.
Sorularım:- Eşimin annesi ve kardeşleri Amerika'da yaşıyorlar ama kendisi 10 yılı aşkındır Türkiye'de yaşıyor, serbest-proje bazlı çalışıyor ve burada bulunduğu süre boyunca hiç vergi beyanında bulunmadı. Kendisinin kazancı poverty guideline'a göre minimum tutarın altında kalıyor. Benim gelirimi ve birikimimi de gösterebiliyor muyuz i-864 kapsamında? Yoksa i-864A mı doldurmamız gerekiyor? Ben şirket sahibiyim, gelirimi banka bilgileri, vergi beyanlarıyla mı destekleyeceğim?
- AOS ve IV application bedellerini ödemek için eşimin Amerikan bankasında kendi hesabı mı olmalı, örneğin annesinin hesabıyla da ödeme yapabilir mi? Böyle bir şey yaptığımızda annesini de joint sponsor mı göstermemiz gerekir?
- Eşimin tüm bu eksileri bizi zorlar mı, direkt annesini joint sponsor yapmamız (minimum wage sorunumuz da ortadan kalkacak bu durumda) daha mı kolay olur?
Çok teşekkürler şimdiden cevaplar için.
-
Merhabalar arkadaşlar ben online olarak I130 formunu doldurmaya başladım fakat aklıma takılan bazı detaylar var;
1:Uscis online acount number bulamadım hesaptan bulunma ihtimali varmıdır.
2:I130A da eşim Amerika dışında yaşıyorsa benim imza atmam yazılmış ben şuan tatilde eşimle Türkiye’dekilerden ona imza attırayım mı kendim mi imzalayayım yinede;
3: Evrakları sadece yeminli tercümandan tercüme ettirdim noter onayı ve apostil şartı varmıdır? -
@Dragon, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
Merhabalar arkadaşlar ben online olarak I130 formunu doldurmaya başladım fakat aklıma takılan bazı detaylar var;
1:Uscis online acount number bulamadım hesaptan bulunma ihtimali varmıdır.
2:I130A da eşim Amerika dışında yaşıyorsa benim imza atmam yazılmış ben şuan tatilde eşimle Türkiye’dekilerden ona imza attırayım mı kendim mi imzalayayım yinede;
3: Evrakları sadece yeminli tercümandan tercüme ettirdim noter onayı ve apostil şartı varmıdır?1- uscis account no gerekli evraklarınızı gönderdikten sonra gelecek olan noa letterlardan birinde tarafınıza bildirilecek.
2- 130A esiniz yanınızda değilse imzalanmasına gerek yok. Zaten su an burda mi degil mi belirtiyorsunuz evrak üzerinde.
3- certified translate olması yeterli, noter onayına gerek yok. Apostil kabul etmiyor uscis.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
crazycells
-
Merhaba, 1 Mayıs 2022 de turistik olarak abd ye geldim 4 ay sonra amerikalı eşimle evlendim ve 1 ay sonrasında online I130 ve I130a yı doldurduk gönderdik. Bugün itibariyle turist vizem bitti. Hala bir yasal statüm artık yok sanırım? İkinci aşamaya başladık I485, çalışma izni seyahat izni vs gibi formları tamamlıyoruz. Ancak dosyalar USCIS e ulaştığında benim turist vizem bitmiş oluyor. Bu sorun olur mu? Ayrıca formları toplu tek bir dosya şeklinde hangi adrese göndereceğimi anlayamadım. New York'da yaşıyorum yardımcı olur musunuz ?
-
@brkncnt, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
Merhaba, 1 Mayıs 2022 de turistik olarak abd ye geldim 4 ay sonra amerikalı eşimle evlendim ve 1 ay sonrasında online I130 ve I130a yı doldurduk gönderdik. Bugün itibariyle turist vizem bitti. Hala bir yasal statüm artık yok sanırım? İkinci aşamaya başladık I485, çalışma izni seyahat izni vs gibi formları tamamlıyoruz. Ancak dosyalar USCIS e ulaştığında benim turist vizem bitmiş oluyor. Bu sorun olur mu? Ayrıca formları toplu tek bir dosya şeklinde hangi adrese göndereceğimi anlayamadım. New York'da yaşıyorum yardımcı olur musunuz ?
USCIS Chicago Lockbox
U.S. Postal Service (USPS): eğer usps ile gönderecekseniz bu adres.
USCIS
Attn: AOS
P.O. Box 805887
Chicago, IL 60680FedEx, UPS, and DHL deliveries: bunlari kullanacaksanız bu adres.
USCIS
Attn: AOS (Box 805887)
131 S. Dearborn St., 3rd Floor
Chicago, IL 60603-5517 -
@Tugba cevaplariniz icin cok tesekkur ederim fakat aklima takilan bir kac soru daha var eski es ile ilgili sorulan sorularda hangi soyadi kullanmam gerektigi kousunda takildim:
What is the full legal name of the beneficiary or alien you filed on behalf of?
bu soruya benim soyismi mi yazmaliyim yoksa eski esin guncel soyadini mi ?
Ve yine:
Your prior marriages? kisminda hangi soyadi kullanmam gerek ?
tesekkur ederim/ -
@Dragon, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
@Tugba cevaplariniz icin cok tesekkur ederim fakat aklima takilan bir kac soru daha var eski es ile ilgili sorulan sorularda hangi soyadi kullanmam gerektigi kousunda takildim:
What is the full legal name of the beneficiary or alien you filed on behalf of?
bu soruya benim soyismi mi yazmaliyim yoksa eski esin guncel soyadini mi ?
Ve yine:
Your prior marriages? kisminda hangi soyadi kullanmam gerek ?
tesekkur ederim/İlk soruda adına başvuruda bulunduğunuz kişinin tam adı soyadı. Yanı su anki eşiniz
İkinci sorunuz ; varsa geçmişte olan evliliğiniz. Eski eşinizin ismi, bosanma tarihi.
-
@Tugba o soru eski eş ile alakalı bir soruydu ondan sordum şu anki eşimi sormuyor galiba ben tam anlatamadım
️ -
@Dragon @crazycells @admin Hocam yardımcı olabilir misiniz bu konuda?
-
@Dragon, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
Merhabalar arkadaşlar ben online olarak I130 formunu doldurmaya başladım fakat aklıma takılan bazı detaylar var;
1:Uscis online acount number bulamadım hesaptan bulunma ihtimali varmıdır.
2:I130A da eşim Amerika dışında yaşıyorsa benim imza atmam yazılmış ben şuan tatilde eşimle Türkiye’dekilerden ona imza attırayım mı kendim mi imzalayayım yinede;
3: Evrakları sadece yeminli tercümandan tercüme ettirdim noter onayı ve apostil şartı varmıdır?-
Eger daha once basvuru yaptiysaniz ve hesabiniza yuklenmis I-797 belgesi varsa o belgenin ustunde USCIS account number'iniz yazar... Bunun disinda bulma yontemi yok maalesef.
-
Eger Turkiye'deyseniz esiniz imzalayabilir, I-130A'yi Green Card alacak kisi imzalayacak, sponsor olan kisi degil.
-
"certified translation" yeterli, apostile veya noter onayina ayrica gerek yok.
Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/3328/resmi-işlemler-için-kullandığınız-çeviri-translation-hizmetleri
-
-
@crazycells What is the full legal name of the beneficiary or alien you filed on behalf of?
bu soruya benim soyismi mi yazmaliyim yoksa eski esin guncel soyadini mi ?
Ve yine:
Your prior marriages? kisminda hangi soyadi kullanmam gerek ?Hocam bu sorum için yardımcı olur musunuz? Teşekkür ederim.
Benzer Başlıklar
136
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum