Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri


  • Merhaba arkadaslar. Kasimda mulakatim olacak fakat bana henuz mail gelmedi. Bu durumda ne yapmam gerekir? kayit yapmalimiyim yada mailin gelmesini mi beklemeliyim? Cevap verirseniz sevinirim..


  • Merhaba,

    sağlık muayenesi randevusu almak için,

    *Eşim hamile olduğu için sağlık muayenesinde röntgen ve aşıları yaptırmamayı planlıyoruz, bu nedenle onun adına sağlık muayenesi randevusunu hiç almadan, direkt mülakta mı gitmek gerekir, yoksa yine sağlık muayenesine katılıp, diğer kontrolleri olup, röntgen ve aşı olmadığına dair eksik sağlık raporu ile mi mülakata gitmek daha doğru olur?
    *4 yaşında oğlumuz için de annesi ile birlikte sürecinin tamamlanmsını istediğimizden onun için de hiç sağlık muayenesine gitmemek mi gerekir direkt mülakata giderek, yoksa gidip sağlık muayensinde durumu anlatıp raporu annesi ile tamamlamak istedğimizi mi anlatıp öyle mülakata gitmek mi daha doğru olur?


  • @yboran

    Eşiniz konsolosluğa görüşmeye gidebilir eksik evrak belgesi alabilir ve doğumdan sonra röntgen & aşı işlemlerini sağlık raporunu o şekilde iletebilirsiniz.


  • @smesut DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @yboran

    Eşiniz konsolosluğa görüşmeye gidebilir eksik evrak belgesi alabilir ve doğumdan sonra röntgen & aşı işlemlerini sağlık raporunu o şekilde iletebilirsiniz.

    o zaman eşim ve çocuğum için hic sağlık randevusu bile almayayım diye anlıyorum sizin yorumunuzdan,
    ben tek gideyim sağlık muayenesine, mülakata üçümüz birlikte gidelim doğru mudur?


  • @yboran evet mülakata 3 ünüzde gidin. Ankara da iseniz oğlunuzda sağlık muayesine girsin. Sadece eşinizi eksik belgeden bekletirler.


  • @redsat2000 selam. Mulakatınız bugundu sanırım. Deneyimlerinizi bekliyoruz :))

  • ⭐⭐⭐⭐

    Arkadaşlar mülakatım sıkıntısız geçti. Bugün itibariyle green kart ilişkin göcmen vizem kabul edildi. . Öncelikle girecek arkadaşlara başarılar ve sıkıntısız bir görüşme diliyorum.
    Gece ile bugün sabah arası doğru durust uyku tutmadi. Devamli yatip kalktim. Esasinda benim sikintili periyod bu zamanda oldu. Sabah evraklarimi son bir defa daha kontrol ettim. 0615 de otelim ile konsolosluk arasi 10dk yuruyusle vardim. Yakininda bir yerde kahvalti yaparim diye düşündüm ancak bütün yerler orada 0715 de açılmaya başladı. Tam bir ege havası var burada.
    Telefon ipad tablet ve poset torba içeri alınmıyor . Onun için çantamı konsolosluk kapisi önündeki gazeteci emanetçiye bıraktım.
    Saat 0730 da 10 kişilik gruplar halinde içeri aldılar . Önce pasaport aldılar işleri hızlandırmak için. 1 kontrol noktasında daha sonra kemer ve cüzdan saat çıkarıldı. Daha sonra üst araması ve steril kontrol yapıldı .
    Daha sonra 2 kontrol noktasında ceket kemer cüzdan ve evraklar x ray dan geçti 2. üst araması yapıldı.
    Kilitli kapıdan sıra ile giriş yapıldı. Her bir kontrolde kırmızı çizgileri etap etap geçtik.

    Pasaport bürosu içeri girişte kapı yanındaki masada pasaportumuzu verdik ve 2 adet bar kod fişi aldık.Göçmen vizesi alacakların sırası 001 den başlıyor (0740). Bizi bu pasaport masasının tam karsısındaki ayrı bir sıraya oturttular . Diğerleri yani non-immigrant olanlar ayrı bir sıraya geçtiler .

    Tam 0800 da evrakları sıra ile almaya başladılar 10-11 numaralı kabinler ilk başvuru kabini idi. Önce önümdeki bir türk ve faslı aile vardı. Önce onları aldılar . Işlemleri çok uzun sürdü ve sorun yaşadılar Faslı aile refuse aldı. Türk aile ise ds 260 ile evrakların bilgileri tutmadığı için takriben 2 aile için 25 dk bekledim.

    Sonra sıra bana geldi. Evrakları alan kişi mısır uyruklu olması ve türkçe az bilmesi nedeniyle ıngilizce anlaştık. Önce bize daha önce gelen konsolosluk mail inin uyarı kısmı okutuldu . Daha sonra evraklar sıra ile alındı. Mail dede olduğu gibi bazı evraklar (evlilik cüzdanı boşanma kağıdı mahkeme kağıdı diploma ) orjinal ve kopya istendi diğer belgeler orjinal teslim edildi. Banka hesap dokumu haricinde tapu ve mal varlıklarının expertiz raporları alindi.

    Sonra 15 dk bekledik 7 numaralı kabinde 330 usd dolar olarak ödedim. Tekrar beklemeye devam ettim.

    Önümdeki 2 ailenin görüşmesi 15 dk lik periyotla toplam 30 dk sürdü ve sıkıntılı ayrıldılar .

    Sıra bana geldi 6 numarali kabinde gorusmem yapıldı. Öncelikle orjinal evraklarim olan evlikllik cüzdanı ve diplomami geri aldım. Şirin bir bayandi ve benimle türkçe konuştu. Önce doğru söyleyeceğime dair yemin ettim.
    Sonrası parmak izim alındı
    Şu an Ne iş yaptığımı hangi bölgeye gideceğimi hangi adreste kalacağımı ve orada ne işle uğraşacağımı sordu . Cevap verdikten sonra geçtğime dair tebriklerini iletti.
    Pasaportumun ve konsoloslukta alınan sağlık raporunun Konsolosluk mühürlü sarı zarfli yeni halinin ev adresinize geleceğini bildirdi toplam görüşme 5 dk sürdü .

    Şimdi uçağa bilneceğim daha sonra gorusuruz


  • @redsat2000 Tebrikler.

    Sizin sahsinizda diger talihlilere de kucuk bir not, henuz green card sahibi olmadiniz, gocmen vize sahibi oldunuz. USCIS fee odemesi yapip ABD'ye girdikten sonra green card sahibi olacaksiniz. Ikisi arasinda ufak da olsa farklar var (ornegin, green card sahibi vizesiz Kanada'ya girebilirken gocmen vize sahibi giremez)


  • @redsat2000 tebrik ederim çok sevindim sizin adınıza,darısı bize artık, detaylı bilgilendirmeleriniz için de çok teşekkür ediyorum,bu bilgiler zira bizler için çok önemli.


  • Merhabalar. Eşimle farklı ülkelerde mülakata gireceğiz. Eşim kazanan talihli. Kayıt yaptırırken bizi ekleyecek mi. Eklediğinde bizim farklı yerde mülakata gireceğimiz bilgisi orada mevcut olur mu. Ds formu doldururken mülakat yerini belirtmiştik. Bir de kayıt yaptırmak için mailin gelmesini beklemek gerekiyor mu. Son olarak sağlık raporu almak için kayıt yaptırmak gerekiyor mu yoksa mülakat tarihinin yazdığı bilgi sayfası yeterli mi. Teşekkürler


  • @redsat2000 hocam tebrikler.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @coder @FreeLander çok teşekkürler.. Şansınız baktınız açık olsun


  • @roccorocco sizinkini de bekliyoruz :)


  • merhaba,

    sağlık muayenesi için gerekli evraklar bölümünde daha önce gerçidiğiniz öenmli ameliyatların dökümanlarını istiyor anladığım kadarı ile,

    ben daha önce çapraz bağ ameliyatı ve apandisit amliyatı oldum, bu amliyatlar dair hastaneden geçmiş amliyat kayıtlarını mı istemeliyim? yoksa bu ameliyatları olduğumu sağlık muayensinde beyan etmem yeterli mi?


  • @redsat2000 tebrikler :)


  • @met merhaba. Ve tüm arkadaşlara selam. Bugun 08.30 da mulakatı gerçekleştirdim. Ve beklediğim gibi İdari işlem sürecine bırakıldım. Pasaportumu geri verdiler. İdari işleme kalmamın sebebini kısaca açıklayayım. Tabi konsolos şu şu sebeple idari sürece kalıyorsunuz demedi ama yüzde 100 şu olaydan dolayı idari sürece kaldığım aşikardır. Ben 2016 da turist vizesi ile 2.5 aylık gezi programı yapmıştım. Ve Cbp görevlisi vizem ile seyahat amacının uygun olmadığını bu nedenle ülkeye girişe izin verilemeyeceğini bildirdi. Bir sonraki uçak kalkana kadar beni nezarete koydular. Tabiki bu olanların tutanağı ve belgelerini görüşmeye götürdüm. Görüşme de memura teslim ettim. Şimdi bu olanların doğruluğunu teyit için veya sakıncalı bir durum olup olmadığının tespiti için memur işlemlerin devam edeceğini ve olumlu sonuçlanırsa pasaportu göndermem gerektiğini bildirdi. Yani şimdi gergin bir bekleyiş başladı. Umarım kısa sürede olumlu olarak sonuçlanır.
    Vizesi onaylanan tüm arkadaşlara tebrikler ve hayırlı olsun


  • @roccorocco Hayırlısı olsun. Umarım kısa sürede olumlu sonuçlanır.


  • @roccorocco Gecmis olsun umarim olumlu sonuclanir ancak sunu merak ettim turist vizesi ile en fazla 6 ay kalinabiliyor diye biliyorum..sizin 2.5 ay kalmanizmi sorun oldu?


  • @roccorocco geçmiş olsun.. Hayırlısıyla hallolur inşallah


  • @Loyd36 merhaba. Ülkede kalış süresine seyahatin amacına ve vizenin alış amacına bağlı olarak Cbp görevlileri karar veriyor. Max 6 sydır ancak memur 3 günde verir, 3 ayda verir veya hiç vermez aynen bana yaptığı gibi 😀 önemli olan seyahat hikayesi ve dökümantasyonun inandırıcılığıdır. Tabi benim hiç bir zaman hiçbir ülkede kaçak kalma amacım olmamıştır ama o günkü şanssızlık kendimi ifade edememe vs zorlu bir gündü. Memurda insiyatifen sınırdışı kararı aldı ve vizemi iptal edip uygun vize ile geliniz dedi.


Benzer Başlıklar

  • 28 Oy
    6k İleti
    788k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • [Arşiv] Sayilarla DV2020

    Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    359
    0 Oy
    359 İleti
    30k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • 5 Oy
    280 İleti
    49k Bakış
    ATS16A
    @yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi, sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..? @yusufeymen38 https://yesilkartforum.com/forum/post/525096 https://yesilkartforum.com/forum/post/501371 Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
  • 15 Oy
    4k İleti
    495k Bakış
    erenottiE
    @bkaraca Merhaba, normalde pause olmasa, hızlı da denilebilecek bir ofiste süreciniz muhtemelen yetişirdi ancak pausedan dolayı green card alamama ihtimaliniz oldukça yüksek görünüyor. Masraflar gözünüze gelmeyecekse ve süreç içinde ülkeden çıkamayacağınız için 2.5-3 ay uygun zamanınız varsa denenebilir. Bol şanslar diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum