Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar
-
Kendim hakkinda bahsetmem gerekirse, sirf yazilim ilmi icin Ingilizce yazma ve okuma pratikleri yapiyorum.
2019'dan beri araliklarla Linux kullaniyordum son 1 senedir full Linux kullaniyorum, bosta 300 MB RAM kullanan
bi distrom var. Canim LXLE Linuxum :) Ingilizce okumada ve yazmada akicilik kazansam her sey hallolacak gibi.
Front-end kariyer yapmak istiyorum, bazi frameworklerde uzman olmak istiyorum. Iste istmekle olmuyor, yok mu su ingilzicenin hapi ya.
1 senedir calisiyorum hala A2... -
Abilerim, ablalarim. Software Tester hakkinda hangi konularda uzmanlasmam gerektigine dair bilgilere ihtiyacim var... nacizane sorumdur
-
@celica, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar
Abilerim, ablalarim. Software Tester hakkinda hangi konularda uzmanlasmam gerektigine dair bilgilere ihtiyacim var... nacizane sorumdur
Frontend'den vazgeçip tester mi olmaya karar verdin?
-
@uzaysan Frontend'in ulkemizde de oldukca populer oldugunu gordum, yani kaynak bolca var ve herkes neredeyse herkes front end bilgisine sahip gibi duruyor, onu kapali gibi. Hali hazirda bazi test kutuphaneleriyle oyun hesabi calmisligim var, buradan yuruyeyim dedim
-
@uzaysan tester + fullstack de olabilirim. tester + fullstack + mobil gelistirici de olabilirim. impossible gelebilir ama niye olmasin... baslangic icin tester olmayi dusundum. cok zorlanirsam kendimi front-end gelistiririm... Sence kotu bi yol haritasi mi
-
@celica, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar
@uzaysan tester + fullstack de olabilirim. tester + fullstack + mobil gelistirici de olabilirim. impossible gelebilir ama niye olmasin... baslangic icin tester olmayi dusundum. cok zorlanirsam kendimi front-end gelistiririm... Sence kotu bi yol haritasi mi
Eğer iş tecrüben yoksa bence kötü bir yol haritası... yazdıklarından iş tecrüben olmadığı/az olduğunu anlıyorum.
tester + fullstack + mobil gelistirici
Hiç gerçekçi gibi durmuyor.tester + fullstack
Fullstack ilanlarına bir göz atmanı tavsiye ediyorum, yanında tester olmak biraz ağır olabilir.tester + fullstack + mobil gelistirici bu üçünden birine ağırlık ver. Tecrübe edinerek zaten zamanı gelince kimseye danışmadan karar verebilecek düzeye geleceksin. Tavsiyem, birini seç ve vakit kaybetme :)
-
Yeni başlayan arkadaşlara patika.dev sitesinden çalışmalarını tavsiye edebilirim. Bir sürü güzel kaynak var.
Front End öyle bahsettiğiniz gibi çokta kolay değil açıkcası :) Backend e göre tabiki kolay ama iş fırsatı olarak önü açık bir dal. -
@celica, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar
@uzaysan tester + fullstack de olabilirim. tester + fullstack + mobil gelistirici de olabilirim. impossible gelebilir ama niye olmasin... baslangic icin tester olmayi dusundum. cok zorlanirsam kendimi front-end gelistiririm... Sence kotu bi yol haritasi mi
Bence kötü bir yol haritası. Tester olmak başlı başına bie alan. Fullstack olmayı da önermiyorum. Bence bir dalda yoğunlaşmak daha iyisi.
-
@celica google’a software tester sylabuss yazin cikan bir kac siteyi inceleyin. Cok genis bir kapsama alani var ama temel olarak hangi konulara yogunlasacaginizi gorebilirsiniz.
-
@celica Tester olmak istiyorsanız şu siteye bakabilirsiniz https://testautomationu.applitools.com/ çok iyi kaynaktır. İngilizcenizin iyi olması gerekli bu arada. Ve kolay diye seçmemelisiniz, çünkü değil.
-
@celica Bir konuda uzman olursunuz, diğerlerinde ise bilginiz olur. Üçü de uzmanlaşmak için ciddi zaman isteyen konular. Birini seçin ve ona yoğunlaşın. Mesela front-end seçtiniz ve artık uzman olduğunuz zaman geldiğinde tester işi neymiş bir bakayım diyebilirsiniz.
Full stack olmak da baya zaman alır. Yapamazsınız demiyorum ama zaman alacaktır. Full stack olduğunu iddia edenlerin çoğunun bir tarafta zayıf olduğunu gördüm hep. Bunları düşünerek karar verin. Kolay gelsin. -
@UgurOral Bu konuda size katılıyorum. Yeni başlayanlar için patika.dev gerçekten iyi bir başlangıç.
-
Oglum software engineerlik alaninda kendisini ileride gelistirmek istiyor. Bilgisayar kullanim ve meraki cok iyi. Simdiden kendi capinda scripts ve coding yapabiliyor veya onlari edit yapabiliyor, ayrica online oyun servers kurup adminlik yapiyor. Okulunda da computer science exploratory dersleri aliyor.
Bu konularda tavsiyeleriniz neler oldurdu?
-
@MySea oğlunuz kaç yaşında :) Ona göre tavsiye vermek daha uygun olurdu. Ben olsam temel elektronik bilgisi öğrenip, birazda kodlama bilgisi ile ardunio veya raspberry pi üzerinde ufak tefek robotik projeler gelistirirdim. Bir website yapmak yerine ortaya somut birşeyler çıkarmak daha keyifli olur :)
-
@cgokhan Tesekkurler! Oglum 13 yasinda, 7th grade.
-
@MySea çok güzel önerdiğim tam size uygun :) ardunio ve rashberry pi ile proje geliştirin. internette birçok örnek ve kaynak var. Teknoloji sürekli gelişiyor ve değişiyor ama gelecek bence robotik üzerine olacak.
Kısa sürede şöyle tatlı bir şey yapabilirsiniz. Ne zaman canım sıkılsa açıp izliyorum :face_with_tears_of_joy:
https://www.youtube.com/watch?v=tGCW8xftdOA&ab_channel=**Sally71**
-
@cgokhan Tesekkurler!
-
@MySea @cgokhan dediği gibi arduino ile başlayıp ileride gömülü sistem mühendisi olarak çalışabilir. Alanı geniştir. Gömülü sistem mühendisleri tıbbı ekipman, otomotiv, uçak, elektrikli ev eşyaları, mobil cihazlar, otomatlar gibi alanlarda çalışabilirler.
Web yazılımcılığı ise bu alanın öğrenmesi en kolay kısmıdır diyebilirim. Web yazılımcılığının da iş alanı geniştir. Çok kolay iş bulunabilir. Freelance olarak da çalışabilir. Kendi şirketini kurabilir.
Mobil yazılım ise günümüzün göz bebeği oldu. Malum herkesin elinde evinde telefon tablet düşmez oldu. :) Mobil yazılımda sanırım IOS tarafı daha çok kazandırıyor.
Bir de makine öğrenmesi ve veri bilimi var ki geleceğin ve yazılımın en parlak alanı olmaya başladı. Çünkü artık büyük kurumsal alanlarda ve devlet kurumlarında Big Data (Büyük Veri) oluştu. Bu verilerin tasnifi, analizi ve bu verilerden istatistik çıkarma, kişilerin, kurumların ve hatta devletlerin profilini çıkarma, pazarlama profilleri ve tüm bunlar hakkında analizler yapabilen kişiler çok çok kıymetli olacak. Bilgi güçtür.
Şuan için erken ama ileride kendini mutlu ve başarılı hissettiği alana kendi yönelecektir zaten. Başlangıç için web veya arduino iyidir.
-
@Programmer Sagolun size de :) Ilhamimi Shroud lakapli bir e-sporcudan aldim. Normalde e-sporcular belirli bir oyunda uzmanlasip yarisir ama bu adam her oyunda uzmani gibi oynuyor, birbirindn alakasiz cogu oyunda yuksek saatler harcamis. Dediginizi de cok mantikli buldum bir konuda yeterince ilim kastiktan sonra digerine sicramak daha iyi. Belki de daha comez oldugum icin hic olmucak hayaller kurdum, olsun ben bir kac gune kendimce daha iyi bir yol haritasi yapip ise koyulcam cabalayan odullendirilir neticede, hepsinde kalifiye olamasam da eşeği bağlasan bir şeyler öğrenir yani :)
-
@Programmer Tesekkurler! 👍
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
