Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar


  • @celica, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    @uzaysan tester + fullstack de olabilirim. tester + fullstack + mobil gelistirici de olabilirim. impossible gelebilir ama niye olmasin... baslangic icin tester olmayi dusundum. cok zorlanirsam kendimi front-end gelistiririm... Sence kotu bi yol haritasi mi

    Eğer iş tecrüben yoksa bence kötü bir yol haritası... yazdıklarından iş tecrüben olmadığı/az olduğunu anlıyorum.

    tester + fullstack + mobil gelistirici
    Hiç gerçekçi gibi durmuyor.

    tester + fullstack
    Fullstack ilanlarına bir göz atmanı tavsiye ediyorum, yanında tester olmak biraz ağır olabilir.

    tester + fullstack + mobil gelistirici bu üçünden birine ağırlık ver. Tecrübe edinerek zaten zamanı gelince kimseye danışmadan karar verebilecek düzeye geleceksin. Tavsiyem, birini seç ve vakit kaybetme 🙂


  • Yeni başlayan arkadaşlara patika.dev sitesinden çalışmalarını tavsiye edebilirim. Bir sürü güzel kaynak var.
    Front End öyle bahsettiğiniz gibi çokta kolay değil açıkcası 🙂 Backend e göre tabiki kolay ama iş fırsatı olarak önü açık bir dal.

  • ⭐⭐

    @celica, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    @uzaysan tester + fullstack de olabilirim. tester + fullstack + mobil gelistirici de olabilirim. impossible gelebilir ama niye olmasin... baslangic icin tester olmayi dusundum. cok zorlanirsam kendimi front-end gelistiririm... Sence kotu bi yol haritasi mi

    Bence kötü bir yol haritası. Tester olmak başlı başına bie alan. Fullstack olmayı da önermiyorum. Bence bir dalda yoğunlaşmak daha iyisi.


  • @celica google’a software tester sylabuss yazin cikan bir kac siteyi inceleyin. Cok genis bir kapsama alani var ama temel olarak hangi konulara yogunlasacaginizi gorebilirsiniz.


  • @celica Tester olmak istiyorsanız şu siteye bakabilirsiniz https://testautomationu.applitools.com/ çok iyi kaynaktır. İngilizcenizin iyi olması gerekli bu arada. Ve kolay diye seçmemelisiniz, çünkü değil.

  • ⭐⭐⭐

    @celica Bir konuda uzman olursunuz, diğerlerinde ise bilginiz olur. Üçü de uzmanlaşmak için ciddi zaman isteyen konular. Birini seçin ve ona yoğunlaşın. Mesela front-end seçtiniz ve artık uzman olduğunuz zaman geldiğinde tester işi neymiş bir bakayım diyebilirsiniz.
    Full stack olmak da baya zaman alır. Yapamazsınız demiyorum ama zaman alacaktır. Full stack olduğunu iddia edenlerin çoğunun bir tarafta zayıf olduğunu gördüm hep. Bunları düşünerek karar verin. Kolay gelsin.

  • ⭐⭐⭐

    @UgurOral Bu konuda size katılıyorum. Yeni başlayanlar için patika.dev gerçekten iyi bir başlangıç.


  • Oglum software engineerlik alaninda kendisini ileride gelistirmek istiyor. Bilgisayar kullanim ve meraki cok iyi. Simdiden kendi capinda scripts ve coding yapabiliyor veya onlari edit yapabiliyor, ayrica online oyun servers kurup adminlik yapiyor. Okulunda da computer science exploratory dersleri aliyor.

    Bu konularda tavsiyeleriniz neler oldurdu?


  • @MySea oğlunuz kaç yaşında 🙂 Ona göre tavsiye vermek daha uygun olurdu. Ben olsam temel elektronik bilgisi öğrenip, birazda kodlama bilgisi ile ardunio veya raspberry pi üzerinde ufak tefek robotik projeler gelistirirdim. Bir website yapmak yerine ortaya somut birşeyler çıkarmak daha keyifli olur 🙂


  • @cgokhan Tesekkurler! Oglum 13 yasinda, 7th grade.


  • @MySea çok güzel önerdiğim tam size uygun 🙂 ardunio ve rashberry pi ile proje geliştirin. internette birçok örnek ve kaynak var. Teknoloji sürekli gelişiyor ve değişiyor ama gelecek bence robotik üzerine olacak.

    Kısa sürede şöyle tatlı bir şey yapabilirsiniz. Ne zaman canım sıkılsa açıp izliyorum 😂


  • @cgokhan Tesekkurler!

  • ⭐⭐⭐

    @MySea @cgokhan dediği gibi arduino ile başlayıp ileride gömülü sistem mühendisi olarak çalışabilir. Alanı geniştir. Gömülü sistem mühendisleri tıbbı ekipman, otomotiv, uçak, elektrikli ev eşyaları, mobil cihazlar, otomatlar gibi alanlarda çalışabilirler.

    Web yazılımcılığı ise bu alanın öğrenmesi en kolay kısmıdır diyebilirim. Web yazılımcılığının da iş alanı geniştir. Çok kolay iş bulunabilir. Freelance olarak da çalışabilir. Kendi şirketini kurabilir.

    Mobil yazılım ise günümüzün göz bebeği oldu. Malum herkesin elinde evinde telefon tablet düşmez oldu. 🙂 Mobil yazılımda sanırım IOS tarafı daha çok kazandırıyor.

    Bir de makine öğrenmesi ve veri bilimi var ki geleceğin ve yazılımın en parlak alanı olmaya başladı. Çünkü artık büyük kurumsal alanlarda ve devlet kurumlarında Big Data (Büyük Veri) oluştu. Bu verilerin tasnifi, analizi ve bu verilerden istatistik çıkarma, kişilerin, kurumların ve hatta devletlerin profilini çıkarma, pazarlama profilleri ve tüm bunlar hakkında analizler yapabilen kişiler çok çok kıymetli olacak. Bilgi güçtür.

    Şuan için erken ama ileride kendini mutlu ve başarılı hissettiği alana kendi yönelecektir zaten. Başlangıç için web veya arduino iyidir.

  • ⭐⭐

    @Programmer Sagolun size de 🙂 Ilhamimi Shroud lakapli bir e-sporcudan aldim. Normalde e-sporcular belirli bir oyunda uzmanlasip yarisir ama bu adam her oyunda uzmani gibi oynuyor, birbirindn alakasiz cogu oyunda yuksek saatler harcamis. Dediginizi de cok mantikli buldum bir konuda yeterince ilim kastiktan sonra digerine sicramak daha iyi. Belki de daha comez oldugum icin hic olmucak hayaller kurdum, olsun ben bir kac gune kendimce daha iyi bir yol haritasi yapip ise koyulcam cabalayan odullendirilir neticede, hepsinde kalifiye olamasam da eşeği bağlasan bir şeyler öğrenir yani 🙂


  • @Programmer Tesekkurler! 👍

  • ⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    Oglum software engineerlik alaninda kendisini ileride gelistirmek istiyor. Bilgisayar kullanim ve meraki cok iyi. Simdiden kendi capinda scripts ve coding yapabiliyor veya onlari edit yapabiliyor, ayrica online oyun servers kurup adminlik yapiyor. Okulunda da computer science exploratory dersleri aliyor.

    Bu konularda tavsiyeleriniz neler oldurdu?

    Diğer tavsiyelere ek olarak eğer bilgisayarında linux kurulu değilse ubuntu tarzı beginner friendly bir distro kurup deneyebilir. Unix sistemine alışmış olur bu sayede. Windowsu silip linux kurmasına gerek yok windows yanına kurup bilgisayar açılışında hangisinden devam edeceğini seçebilir.

    Edit: Macbook varsa bu dediklerime gerek yok macos unix tabanlı bir sistem zaten.

  • ⭐⭐⭐

    @celica Estağfurullah, insan azmedince başarıyor. Programlamada olduğu gibi pc oyunlarında da bir süre sonra mantığı kapınca tabi ki diğerlerinde de iyi oynayabilirsiniz. Ama hep en iyi olduğun bir tanesi vardır. Bunu anlatmak istedim. Yazılım geliştirme konusunda ise programlama mantığını anladıktan sonra yeni bir dil öğrenmek istediğinizde geriye o dilin söz dizimini öğrenmeniz kalır. Projeler geliştirdikçe tecrübe artacak ve yol haritası kafanızda canlanacaktır.


  • Arkadaşlar yakın dönemde Türkiye'den ABD'ye bir firma aracılığıyla giden birilerini tanıyorsanız, kaç yıllık bir tecrübeye sahip olduklarını ve hangi alanda uzmanlaştıklarını söylemeniz mümkün mü? İlerleyen yıllarda böyle bir hedefim var da.

  • ⭐⭐

    @Gregor-Panteleyeviç-Melehov, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    Arkadaşlar yakın dönemde Türkiye'den ABD'ye bir firma aracılığıyla giden birilerini tanıyorsanız, kaç yıllık bir tecrübeye sahip olduklarını ve hangi alanda uzmanlaştıklarını söylemeniz mümkün mü? İlerleyen yıllarda böyle bir hedefim var da.

    Türkiyeden direkt ABD biraz zor. H1B vizesi lazım o da çekiliş usülü yapılıyor. Yani iş bulsanız bile vize alamayabiliyorsunuz. İmkansız demiyorum bu yolla giden kişiler var. H1B ile alakalı konu. Bu durumda employment based green card için başvuru yapılması lazım ama o da 3 sene süren bir süreç. Şu konuya bakabilirsiniz. Ama o konudaki green card alan kişilerin hepsi türkiyeden green card alıp gidenler değil. Bazıları başka tür vizeyle abdye gidip AOS yani Adjustment of Status yapıyor. Bir nevi oturum türünü değiştiriyor ki ikinci bahsetmek istediğim konu bu. Direkt ABD ye yerleşmek yerine hem Avrupada hem ABDde ofisi bulunan büyük firmaların avrupa ofisine gidebilirsiniz ve 1 sene sonra L1B vize türüne başvuru yapabilirsiniz. Bu vize şirket içi transfer diye geçer. (Yasal zorunluluk son üç sene içinde en az bir sene çalışmış olmak ama şirket transfer için kendi başka şartlar da koyabilir o şirkete bağlı biraz ama yasal şart bir sene çalışmış olmak) Daha sonra ABDye gidince şirket siz onlar için çalışırken green card için başvurabilir. Linkini koyduğum konuyu açan sayın @FreeWoRLD mesela önce ABDye transfer oldu ondan sonra yeşil kartını aldı. Tecrübelerini okuyabilirsin. Ben de yine büyük bir abd şirketinin avrupa ofisinde çalışıyorum yazılımcı olarak. Mülakat tecrübelerimi paylaştım bu konuda. Okumak istersen eğer mülakat tecrübem


  • @uzaysan Tesekkurler!


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

33
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum