Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar
-
@celica Tester olmak istiyorsanız şu siteye bakabilirsiniz https://testautomationu.applitools.com/ çok iyi kaynaktır. İngilizcenizin iyi olması gerekli bu arada. Ve kolay diye seçmemelisiniz, çünkü değil.
-
@celica Bir konuda uzman olursunuz, diğerlerinde ise bilginiz olur. Üçü de uzmanlaşmak için ciddi zaman isteyen konular. Birini seçin ve ona yoğunlaşın. Mesela front-end seçtiniz ve artık uzman olduğunuz zaman geldiğinde tester işi neymiş bir bakayım diyebilirsiniz.
Full stack olmak da baya zaman alır. Yapamazsınız demiyorum ama zaman alacaktır. Full stack olduğunu iddia edenlerin çoğunun bir tarafta zayıf olduğunu gördüm hep. Bunları düşünerek karar verin. Kolay gelsin. -
@UgurOral Bu konuda size katılıyorum. Yeni başlayanlar için patika.dev gerçekten iyi bir başlangıç.
-
Oglum software engineerlik alaninda kendisini ileride gelistirmek istiyor. Bilgisayar kullanim ve meraki cok iyi. Simdiden kendi capinda scripts ve coding yapabiliyor veya onlari edit yapabiliyor, ayrica online oyun servers kurup adminlik yapiyor. Okulunda da computer science exploratory dersleri aliyor.
Bu konularda tavsiyeleriniz neler oldurdu?
-
@MySea oğlunuz kaç yaşında :) Ona göre tavsiye vermek daha uygun olurdu. Ben olsam temel elektronik bilgisi öğrenip, birazda kodlama bilgisi ile ardunio veya raspberry pi üzerinde ufak tefek robotik projeler gelistirirdim. Bir website yapmak yerine ortaya somut birşeyler çıkarmak daha keyifli olur :)
-
@cgokhan Tesekkurler! Oglum 13 yasinda, 7th grade.
-
@MySea çok güzel önerdiğim tam size uygun :) ardunio ve rashberry pi ile proje geliştirin. internette birçok örnek ve kaynak var. Teknoloji sürekli gelişiyor ve değişiyor ama gelecek bence robotik üzerine olacak.
Kısa sürede şöyle tatlı bir şey yapabilirsiniz. Ne zaman canım sıkılsa açıp izliyorum :face_with_tears_of_joy:
https://www.youtube.com/watch?v=tGCW8xftdOA&ab_channel=**Sally71**
-
@cgokhan Tesekkurler!
-
@MySea @cgokhan dediği gibi arduino ile başlayıp ileride gömülü sistem mühendisi olarak çalışabilir. Alanı geniştir. Gömülü sistem mühendisleri tıbbı ekipman, otomotiv, uçak, elektrikli ev eşyaları, mobil cihazlar, otomatlar gibi alanlarda çalışabilirler.
Web yazılımcılığı ise bu alanın öğrenmesi en kolay kısmıdır diyebilirim. Web yazılımcılığının da iş alanı geniştir. Çok kolay iş bulunabilir. Freelance olarak da çalışabilir. Kendi şirketini kurabilir.
Mobil yazılım ise günümüzün göz bebeği oldu. Malum herkesin elinde evinde telefon tablet düşmez oldu. :) Mobil yazılımda sanırım IOS tarafı daha çok kazandırıyor.
Bir de makine öğrenmesi ve veri bilimi var ki geleceğin ve yazılımın en parlak alanı olmaya başladı. Çünkü artık büyük kurumsal alanlarda ve devlet kurumlarında Big Data (Büyük Veri) oluştu. Bu verilerin tasnifi, analizi ve bu verilerden istatistik çıkarma, kişilerin, kurumların ve hatta devletlerin profilini çıkarma, pazarlama profilleri ve tüm bunlar hakkında analizler yapabilen kişiler çok çok kıymetli olacak. Bilgi güçtür.
Şuan için erken ama ileride kendini mutlu ve başarılı hissettiği alana kendi yönelecektir zaten. Başlangıç için web veya arduino iyidir.
-
@Programmer Sagolun size de :) Ilhamimi Shroud lakapli bir e-sporcudan aldim. Normalde e-sporcular belirli bir oyunda uzmanlasip yarisir ama bu adam her oyunda uzmani gibi oynuyor, birbirindn alakasiz cogu oyunda yuksek saatler harcamis. Dediginizi de cok mantikli buldum bir konuda yeterince ilim kastiktan sonra digerine sicramak daha iyi. Belki de daha comez oldugum icin hic olmucak hayaller kurdum, olsun ben bir kac gune kendimce daha iyi bir yol haritasi yapip ise koyulcam cabalayan odullendirilir neticede, hepsinde kalifiye olamasam da eşeği bağlasan bir şeyler öğrenir yani :)
-
@Programmer Tesekkurler! 👍
-
@MySea, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar
Oglum software engineerlik alaninda kendisini ileride gelistirmek istiyor. Bilgisayar kullanim ve meraki cok iyi. Simdiden kendi capinda scripts ve coding yapabiliyor veya onlari edit yapabiliyor, ayrica online oyun servers kurup adminlik yapiyor. Okulunda da computer science exploratory dersleri aliyor.
Bu konularda tavsiyeleriniz neler oldurdu?
Diğer tavsiyelere ek olarak eğer bilgisayarında linux kurulu değilse ubuntu tarzı beginner friendly bir distro kurup deneyebilir. Unix sistemine alışmış olur bu sayede. Windowsu silip linux kurmasına gerek yok windows yanına kurup bilgisayar açılışında hangisinden devam edeceğini seçebilir.
Edit: Macbook varsa bu dediklerime gerek yok macos unix tabanlı bir sistem zaten.
-
@celica Estağfurullah, insan azmedince başarıyor. Programlamada olduğu gibi pc oyunlarında da bir süre sonra mantığı kapınca tabi ki diğerlerinde de iyi oynayabilirsiniz. Ama hep en iyi olduğun bir tanesi vardır. Bunu anlatmak istedim. Yazılım geliştirme konusunda ise programlama mantığını anladıktan sonra yeni bir dil öğrenmek istediğinizde geriye o dilin söz dizimini öğrenmeniz kalır. Projeler geliştirdikçe tecrübe artacak ve yol haritası kafanızda canlanacaktır.
-
Arkadaşlar yakın dönemde Türkiye'den ABD'ye bir firma aracılığıyla giden birilerini tanıyorsanız, kaç yıllık bir tecrübeye sahip olduklarını ve hangi alanda uzmanlaştıklarını söylemeniz mümkün mü? İlerleyen yıllarda böyle bir hedefim var da.
-
@Gregor-Panteleyeviç-Melehov, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar
Arkadaşlar yakın dönemde Türkiye'den ABD'ye bir firma aracılığıyla giden birilerini tanıyorsanız, kaç yıllık bir tecrübeye sahip olduklarını ve hangi alanda uzmanlaştıklarını söylemeniz mümkün mü? İlerleyen yıllarda böyle bir hedefim var da.
Türkiyeden direkt ABD biraz zor. H1B vizesi lazım o da çekiliş usülü yapılıyor. Yani iş bulsanız bile vize alamayabiliyorsunuz. İmkansız demiyorum bu yolla giden kişiler var. H1B ile alakalı konu. Bu durumda employment based green card için başvuru yapılması lazım ama o da 3 sene süren bir süreç. Şu konuya bakabilirsiniz. Ama o konudaki green card alan kişilerin hepsi türkiyeden green card alıp gidenler değil. Bazıları başka tür vizeyle abdye gidip AOS yani Adjustment of Status yapıyor. Bir nevi oturum türünü değiştiriyor ki ikinci bahsetmek istediğim konu bu. Direkt ABD ye yerleşmek yerine hem Avrupada hem ABDde ofisi bulunan büyük firmaların avrupa ofisine gidebilirsiniz ve 1 sene sonra L1B vize türüne başvuru yapabilirsiniz. Bu vize şirket içi transfer diye geçer. (Yasal zorunluluk son üç sene içinde en az bir sene çalışmış olmak ama şirket transfer için kendi başka şartlar da koyabilir o şirkete bağlı biraz ama yasal şart bir sene çalışmış olmak) Daha sonra ABDye gidince şirket siz onlar için çalışırken green card için başvurabilir. Linkini koyduğum konuyu açan sayın @FreeWoRLD mesela önce ABDye transfer oldu ondan sonra yeşil kartını aldı. Tecrübelerini okuyabilirsin. Ben de yine büyük bir abd şirketinin avrupa ofisinde çalışıyorum yazılımcı olarak. Mülakat tecrübelerimi paylaştım bu konuda. Okumak istersen eğer mülakat tecrübem
-
@uzaysan Tesekkurler!
-
Güncel kurs bilgisi ODTU tarafından veriliyor
-
Merhabalar , benimde bu gruptaki tecrube sahibi arkadaslara bir sorum olacakti.Esimle birlikte 3 aydir Houstonda yasiyoruz ve 2022 Greencard talihlisiyiz. Turkiyede ikimizde farkli sektorlerde satis alanlarinda calistik.En son yazilim sektorunde calisiyorduk ancak saha satis tarafinda.Amerika`ya geldikten sonra burada bazi yazilim kurslarinin oldugunu ve 6 ay gibi kisa bir surede bu programlari kullanmayi ogrenip ayda 7.000-8.000 dolar kazanabilecegimiz islere girecegimizi ogrendik. Ogrendik demeyeyim ama bircok yerden okuduk dinledik ve soylediler.6 aylik bir kurs sizce ise girmek icin sifirdan kod yazacak biri icin yeterlimidir?(Esit agirlikci biri).Maliyetinin de ortalama 6 ay icin 10.000 dolar oldugunu soylediler. Aranizda hic bu sekilde sifirdan bu tarz egitimler almis ve ise girmis birileri ya da ornekleri var midir. Bir suya atlayacagiz ama atacak fazla kursunumuz olmadigindan dolayi arastirarak ilerlemeyi tercih ediyoruz. Simdiden tesekkurler.
-
@janedns Merhaba. En başta şunu söyleyeyim, gelişime açık olacaksınız çünkü yazılım öğrenmek ciddi bir efor ve zaman ister. Öyle altı ayda yazılımcı olmak mümkün değil. Basitçe anlatmak gerekirse programlama mantığını kapabilirseniz gerisi proje geliştirerek tecrübe kazanmaya bakar. Ama bu kolay bir iş değildir. Örnek vermek gerekirse web yazılımcı olmak istediniz. Öğrenmeniz gereken başlıca 4 konu var. HTML, CSS, PHP veya C# ve Javascript. Pure javascript öğrendikten sonra bir de bunların frameworkları var. Angular, NodeJs, React Js, Vue Js gibi. Bunlardan da birini öğrenmeniz gerekecek. Mantığı kaptıktan sonra bir diğerine geçmek çok zaman almıyor.
Öğrenme veya proje aşamalarında ise bir çok sorunla karşılaşacaksınız. Bu sorunları çözmeyi de öğreneceksiniz. Yeni vazgeçilmez mekanınız StackOverFlow olacak. Sosyal hayatınızdan da biraz feragat edeceksiniz.
Bu konuda iyi gelirler elde edebilmek ise çabanıza ve zamana bağlı bir durum. Ayrıca Amerika'daki firmalar işe alım yaparken genelde problem çözebilme yeteneğinize bakıyor. Bu da bol bol algoritma çalışmanız gerekiyor demek. Kursu almakla bitmiyor bu iş. Bol bol makale okuma, denemeler yapma, senior developerların açık kaynak kodlarını incelemenizi tavsiye ederim.
Bir de emin değilim ama bu 6 aylık kurslar sanırım Yazılım Tester'lığı için diye biliyorum. Az buçuk temeli olan bir çok kişinin de tercihi bu yönde oluyor. Genelde evden çalışıldığı için de tercih ediliyor.
Aklıma geldikçe ekleme yaparım. Yanlışım varsa veya ekleme yapmak isteyenler lütfen fikrini belirtsin. Kolay gelsin. -
Selamlar, ODTU Bilgisayar Muh mezunuyum ve yaklasik 9 yildir yazilimci olarak calisiyorum. Suanda da Hollanda'da bir Amerikan sirketindeyim. Oncelikle yazilim ogrenmek istiyorsaniz, kendiniz calisarak da ogrenebilirsiniz, kurslara bu kadar para vermenize hic gerek yok. Ancak onemli nokta su: yazilim ogrenmek istiyor musunuz? Zira 6 ayda kimse yazilim ogrenemez, 1 yilda da ogrenemez, 2 yilda da ogrenemez. Teknoloji alanindaki tum isler hayat boyu ogrenme gerektiren isler, halen, her gun isimi yaparken veya is disinda vakit ayirip youtube'dan egitim videolari izleyip surekli yeni seyler ogreniyorum. O yuzden de maaslar yuksek, insanlar IT sektorunde calisan insanlarin az calisarak cok para kazandigini dusunuyor. Bu cok yanlis, cunku surekli kendiniz gelistirmeniz lazim. Dunyada suanda 700'den fazla programlama dili var, https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_programming_languages bunlarin icinde 20 tane suanda sik kullanilan vardir, ancak 5 yil once bu sik kullanilan 20 programlama dili tamamen farkliydi. Bu surekli yenilenen ve gelisen bir alan. Bu yola cikmaya hazirsaniz, more than welcome. O yuzden yazilim isleri genel olarak genclerin ugrastigi islerdir, piyasada tanidigim 45+ yazilimci neredeyse yok diyebilirim, cunku insanlara bir noktadan sonra bikkinlik geliyor, veya yeni teknolojileri ogrenmedikleri icin is degistiremediklerinden, ayni sirkette eski teknolojilerle yillarca calismak zorunda kaliyorlar ve isten cikarilma gibi bir durumda da is bulmalari gercekten cok zor, market cok dinamik. Kisaca bu tarz soylemleri ben de surekli duyuyorum ancak bunlar genel olarak pazarlama taktigi. Eger gercekten yazilim ogrenmek istiyorsaniz, oncelikle hangi dili ogreneceksiz ona karar verin, yoksa yazilim yapmak araba surmek gibi tek sistemi olan ve bir kez ogrenilince sonsuza kadar isinizi gorebileceginiz bir sey degil: "JavaScript currently stands as the most commonly-used language in the world (69.7%), followed by HTML/CSS (62.4%), SQL (56.9%), Python (41.6%) and Java (38.4%)" Dedigim gibi bunlar suanda en yaygin olan diller ancak 5 yil sonra bu listede muhtemelen baska diller olacak. Dili sectikten sonra, youtube veya baska egitim platformlarinda bu dille ilgili sinirsiz egitim videosu kaynak bulabilirsiniz. Ama dedigim gibi cok vakit harcamaniz gerekiyor. Yazilim islerinde ne kadar deneyimliyseniz ve kendinizi gelistirdeyseniz kisa surede problemleri cozdugunuz veya gelistirme yaptiginiz icin o kadar az calisarak isinizi halledersiniz, ama bu da egitime cok fazla zaman ayirmis olmanizi gerektirir. Ancak 6 aylik bir kursu alip bir daha hic bir sey ogrenmeden uretim bandinda calismak gibi bir hayaliniz varsa bu gercekci degil maalesef. En kucuk bir is bile aylarinizi alacaktir, ki bu da sirketlerin hosuna gitmez, suanda Yazilim Gelistirme Dongusunde ortaya calisan bir urun cikarma suresi 15 gun. Yani sizin aylarca kimse basit bir gelistirme yapmanizi beklemez. Bunlari dikkate alarak kararinizi vemenizde yarar var, zira bir cok arkadasim bu yola kolay oldugunu dusunup girdi, ancak hem zaman hem de kurslara verdikleri paralari kaybettiler. Bu tarz bir hayat sizin icin cazip geliyorsa, dedigim gibi kimseye ihtiyaciniz yok, interneti olan bir bilgisayarla hemen suanda bile ogrenmeye baslayabilirsiniz, basarilar :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum