Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Yeni mezun bir yazılımcı/bilgisayar mühendisi ne kadar kolay iş bulabilir?


  • Merhabalar.

    Bilginiz dahilinde, yeni mezun bir bilişimcinin ne kadar kolay iş bulabildiği hakkında bir bilginiz var mıdır? ABD işsizlik rakamlarını kontrol ettiğimde işsizliğin %6 civarında görünce ve Türkiye'nin halini düşününce gerçekten çok şaşırdım. İş bulmak gerekten kolay mıdır?

    Kendimden bahsetmek gerekirse şu anda bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim ve bir kaç senedir green card çekilişine başvuruyorum. Her ne kadar okuldan mezun olunca "mühendis" sıfatı kazanacak olsamda sektördeki herhangi bir kişiden bilgi birikimi açısından katlarca düşük olacağım apaçık ortada... Fakir denilebilecek bir ailenin sıradan bir çocuğu olarak da pek bir paramın olduğu söylenemez. O yüzden olur da gidiş işini başarabilirsem hızlı bir şekilde iş bulabilmek benim için çok önemli olacak.



  • Olumsuz dusunursen olumsuz olur, henuz universite ogrencisisin yapabilecegin en iyi sey kendini yan projelerle gelistirmen, sinif arkadaslarindan farkli olman lazim. Bilgisayar muhendisliginin temeli olan veri yapilari ve algoritmalari iyi anlamaya, ozumsemeye calis. Ogrencilik surecinde ne kadar farklilik olusturursan o olcude daha iyi bir kariyerin olacaktir. Bu sartlari olusturursan bilgisayar muhendisligi global bir is , turkiyede de amerikada da mezun olunca basarili olabilirsin.


    1. Javascript'i çok iyi öğrenmeni tavsiye ederim. NodeJS, React, VueJs gibi "framework" ları kolaylıkla anlayabilir duruma gel.
    2. Kendi fikirlerini canlandır, mobil veya Web uygulamaları yap.
    3. Open-source yazılımlara katkıda bulun. Örneğin, Kubernetes (golang). Türkçeye çevirmek ile büyük bir katkıdır.
    4. Github da projelerini detaylı açıklamalar ile yayınla.

    Bu dörtlüden üçünü yapman, üniversite çıkışı iş bulmanda büyük katkı sağlayacaktır.

    Büyük ihtimalle sadece derslere girerek yeterince tecrübe edinemeyeceksin. Günde 1-2 saat kod yazıp kendini geliştirmen gerekir.

    Eğer İngilizce de biliyorsan, ABD'ye gelir gelmez iş bulabilirsin.


  • Verdiğiniz bilgiler ve tavsiyeler için teşekkür ederim.


  • Herkese selamlar.21 yaşındayım.Önümüzdeki yıl Work and Travel programı ile ABD'ye gitmek istiyorum.Programın sonlarına doğru ise aşağıda bıraktığım linkteki kurs gibi bir yazılım kursuna kayıt olarak vize türümü öğrenci vizesine çevirmek istiyorum.Mezuniyet sonrası ise OPT verildiği ve yazılım alanında 1 yıl çalışma izninin olduğunu gördüm.Şimdi asıl merak ettiğim şey şu.ABD'de bu alanda eğitim gören bir kişinin,mezuniyet sonrası iş bulma durumu nasıl olur? Öyle inanılmaz beklentilerim yok.Sadece mezuniyet sonrası orda yazılım sektöründe işe girerek çalışa çalışa ilerlemek istiyorum.Orda eğitimi tamamlamanın iş bulmam konusundaki durumunu ve ihtimalini merak ediyorum.Fikirlerinizi ve varsa tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum.


  • Ben de bilgisayar mühendsiliği öğrencisiyim
    Green card talihlisi olursam diye araştırma yapyıorum ama ben yazılım alanında mutsuz olurum .Gerçekten sevmediğimi fark ettim 3.sınıfta ( şuan 3.sınıfım) yapabilceğim uğraşabilceğim bir şey değil
    Acaba bilgisayar mühendisi mezunu olup giden yazılım dışında bilişimle alaklı bi pozisyonda çalışan var mı ?


  • @yagiztr, içinde söyledi: Yeni mezun bir yazılımcı/bilgisayar mühendisi ne kadar kolay iş bulabilir?

    Ben de bilgisayar mühendsiliği öğrencisiyim
    Green card talihlisi olursam diye araştırma yapyıorum ama ben yazılım alanında mutsuz olurum .Gerçekten sevmediğimi fark ettim 3.sınıfta ( şuan 3.sınıfım) yapabilceğim uğraşabilceğim bir şey değil
    Acaba bilgisayar mühendisi mezunu olup giden yazılım dışında bilişimle alaklı bi pozisyonda çalışan var mı ?

    Erp modül danışmanlığına bir göz atmanızı tavsiye ederim. Özellikle Sap Erp. Yazılımdan kopmayayım okadar okuduk bari biraz avantaj sağlasın dersen Sap Abap geliştiricisi olabilirsin. Data structures dersini alırken tiksinti yaşadıysan, işte onun gibi değil, çok da canını sıkmayabilir Sap Abap'dan ilerlemek 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Günaydın,
    şimdi önüme gelen videoyu buraya eklemek istedim. Google firmasına iş başvurusu yapan kişinin mülakat videosu


  • Merhabalar Bu konunun inşaat mühendisliği için ki anlatımı var mı ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @megatron
    İyi akşamlar aşağıdaki sayfayı inceler misin ayrıca yıllarca inşaat mühendis forum üyesi var @Raskolnikov bu kişi ayrıca youtuber

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/589/insaat-muhendisligi/51

    Youtube gezgin şantiyeci tarkan


  • @ayvalik10 Yok ya konustum onunla pek bir bilgisi yok.

    Şuanda abd de çalışan birisi değil kendisi.

    Abd de çalışan inşaat mühendisi var mı peki forumda ?


  • merhabalar, 19 yaşındayım lisede bilgisayar programcılığı okudum ve amerikada yazılımcı olmak istiyorum. Nasıl iş bulurum ya da ne gibi sertifikalar almam lazım. (üniye hazırlanıyorum bilgisayar mühendisliği yazıcam)


  • @yaren-yener-0 lütfen imza sürecinizi tamamlayın ayrıca sorunuzu ilk sayfada telegram yönledirmesi bulunmakta katılıp sorabilirsiniz.


  • @cemalkt merhaba, sorunun burada sorulmasının bir sakıncası mı var? Telegram a katılıp sormasini yazdığınız için soruyorum.


  • @datanist soruda sakınca yok fakat telegram grubunda arkadaşlar daha aktif çevrimiçi oldukları için sorduğu soruya hızlı cevap alabilir ve ulaşılması kolay.


  • @cemalkt Anlıyorum. Bir de şu açıdan bakabilirsiniz. İleride aynı konuyu merak eden birisi (2024 talihlisi gibi) burada yazılanlardan bir fikir elde edebilir. Telegram grubunun faydası tabi ki var, ancak forumda da bilgilerin durması güzel olur.


  • @datanist ben sadece hızlı ve kolay olması açısından söyledim takdir kendisinin sizin görüşünüze de katılıyorum.


  • Arkadaşlar bir sorum olacak, Amerika içerisinden remote junior developer olarak çalışmak için iş kabulü aldım, greencardım var. Saatliği 65 dolardan başlıyormuş, bu maaş bana çok geldi de sizce de öyle mi? Acaba uzaktan çalışınca vergilerden mi çok kesiyorlar vs. Bunun hakkında bilgisi olan var mı acil?


  • @Laçin-Boz salary.com gibi sitelerden bölgeleri filtreleyerek ortalama ücretler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

89
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum