Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Bilgisayar ve ya Telefon Tamir Teknisyeni Olarak Çalışmak


  • Selamlar. Dostlar yaklaşık olarak 2.5 senedir bilgisayar ve telefon teknisyeligi tamiri yapiyorum şuan 19 yaşındayım lise mezunuyum green carda başvurdum ve diyelim ki çıktı; Amerika'da bilgisayar veya telefon teknisyenligi ile ilgili iş bulabilir miyim?
    Hangi eyaletler bu alanlar için uygundur?
    Öneri ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim.


  • indeed üzerinden inceleme yapabilirsiniz. Eyalet bazında ya da iş adını keyword olarak kullanarak sıralayabilirsiniz.

    https://www.indeed.com/m/jobs?q=PC repair technician&l=&from=searchOnSerp&sameL=1

  • ⭐⭐⭐

    Amerika'da genellikle bilinen ve güvenilir olarak kabul edilen CompTIA A+ sertifikasını alabilirsen çok daha kolay iş bulabilirsin. CompTIA A+ sertifikasını araştırmanı öneririm. Bilgisayar teknisyeni olarak çalışmak isteyenlerden bu sertifika istenebiliyor. Hatta tercih sebebi olabilir. Bir de Mac bilgisayarlar için de Apple Certified Macintosh Technician (ACMT) sertifikası var. Bu ikisini araştır, şimdiden çalışmaya başla.


  • @Programmer bende apple teknisyeniyim dediginiz egitimleri araştıracagım çok teşekkür ederim, ama amerikaya eger gidersem orda bu meslegi yapmak istermiyim ona emin olamıyorum 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @çakıl Rica ederim. Bu sertifikalar ciddi manada işe yarıyor. Aynı zamanda yanlış bilinen veya eksik kalan bilgiler için birçok şey de öğrenmiş olursun.
    İlk başlarda başka bir iş tutturuncaya kadar geçimini rahatlıkla sağlarsın. En azından başlangıç için uber, doordash yapmaktan iyidir.
    Aklında kebap - döner işi mi var yoksa 🙂


  • Bu dediğiniz sertifikaları udemy kurslarını tamamladiktan sonra alabiliyor muyuz? @Programmer


  • @Programmer aklımda şuan pek bişey yok ama sonuçta meslegim teknisyenlik olduğu için dediginiz gibi daha çabuk iş bulunur


  • @Keremicys Amerika'da udemy kurslarının bir geçerliliğinin olacağını sanmıyorum. Telefon ve pc tamiri için sadece teknik değil el becerisi de gerektirdiği için oraya gidince kurs almanızı tavsiye ederim.

  • ⭐⭐⭐

    @Keremicys Udemy kursları sertifika sınavlarına hazırlanmak içindir. Yani bir ingilizce kursuna gidip sonunda TOEFL sınavına girmek gibi. Ayrıca @cgokhan dediği gibi el pratiği de lazım. Eğer bu işi yapmak istiyorsanız bulunduğunuz yerde imkanınız varsa bu işi yapan yerlerde staj tarzında çalışmak çok faydalı olacaktır. Bu şekilde iyi bir hazırlık yapmış olursunuz. Daha sonra Amerika'ya gidince ister sertifika sınavına girebilir isterseniz de tekrar eğitim alabilirsiniz. Linkedn iş ilanlarında ilgili sertifikaların istendiğini çok gördüm.


  • @Programmer Bilgisayar teknisyenleri esnaflar gibi sadece tamir mi yapıyorlar yoksa sistem kurulumlarıyla da uğraşıyorlar mı? Örneğin bir şirketteki bilgisayarların genel durumuyla ilgilenen, ağ kurulumlarını yapan ve takip eden, yeri geldiğinde sorunları çözen kişiler de teknisyen mi oluyor? Sanırım bu anlattığım durum "tamir" işinin ötesinde nitelikler istiyor. Araştırırken "entry-level IT jobs" ifadesiyle karşılaştım.
    Yıllardır bilgisayar ile haşır neşir olanlar birkaç aylık eğitimler ile bahsettiğim konuma gelebilirler mi? Tatmin edici maaşları olur mu (ABD'de)? Cisco CCNA vb. sertifikaların yararı olur mu?


  • @Mayki, içinde söyledi: Amerika'da Bilgisayar ve ya Telefon Tamir Teknisyeni Olarak Çalışmak

    @Programmer Bilgisayar teknisyenleri esnaflar gibi sadece tamir mi yapıyorlar yoksa sistem kurulumlarıyla da uğraşıyorlar mı? Örneğin bir şirketteki bilgisayarların genel durumuyla ilgilenen, ağ kurulumlarını yapan ve takip eden, yeri geldiğinde sorunları çözen kişiler de teknisyen mi oluyor? Sanırım bu anlattığım durum "tamir" işinin ötesinde nitelikler istiyor. Araştırırken "entry-level IT jobs" ifadesiyle karşılaştım.
    Yıllardır bilgisayar ile haşır neşir olanlar birkaç aylık eğitimler ile bahsettiğim konuma gelebilirler mi? Tatmin edici maaşları olur mu (ABD'de)? Cisco CCNA vb. sertifikaların yararı olur mu?

    Ben ilanlari çok sık takip ediyorum. Sertifika için şunları soyleyebilirim. Çoğunda tercih sebebi yada buna sahip olmak bir artı yazıyor. Ama emin olun burada cogu kişide yetenekleri doğrultusunda sertifikaları var. Yazilimciya bile Server router dhcp vs gibi bilgisi olanlari alıyorlar.


  • Kisisel gorusum ABD'de bilgisayar/telefon tamir olayi biraz sakat bir is. Nedeni ise parca ve isciligin pahali olmasi.

    Evdeki 13 yillik HP desktop PC artik dogal olarak yavasladi. Parcalari yenileyeyim de hizlandirayim diye dusundum ve Amazon/Best Buy gibi sitelerde uygun parcalara baktim. En kotu ihtimalle $500'i geciyor. Yeni bilgisayarlara baktim, istedigim ozelliktekiler $1k civarlarinda. Yani yenisini almak daha cazip geliyor.

    Ayni sey telefonlar icin de gecerli. Bir tablet vardi, oglum kaza ile elinden dusurup kirdi. Parcalarina bakiyorum, $100'i geciyor. Kendisini zaten $150'e almistik. Yenisini almak daha mantikli geliyor.


  • @cgokhan GC çıkması durumunda pek çok kişi vasıfsız işçi olarak ABD'de çalışmaya başlıyor. Kimisi bu şekilde devam ediyor, kimisi yükseliyor, kimisi de asıl mesleğini yapmaya başlıyor.
    Vasıfsız değil de "vasıflı" işçi/çalışan olarak başlamanın çok daha avantajlı olacağını düşünüyorum. Bilgisayarla aram iyi olduğu için bilişim sektöründeki giriş seviyesi işleri araştırıyorum.
    Hani üniversitelerde bir adam olur; üniversitelerin bilgisayarlarıyla ilgilenir, kurulumlarını yapar. Bu adamın mesleği ne oluyor? Programcı değiller sanırım. Bu adamın işini ABD'de bazı sertifikalar ile yapmak mümkün mü, uğraşmaya değer mi? Kasiyer, depo çalışanı vb. işler yerine vasıflı işçi/çalışan olarak başlamak çok daha avantajlı olacaktır.
    Amacım "Bana GC çıksa ne yaparak ABD'de daha yüksek bir konumda hayatıma başlarım?" sorusuna cevap bulabilmek.


  • @Mayki Sanirim asagidaki linkdeki islerden bahsediyorsunuz:

    https://www.indeed.com/q-Computer-Tech-Support-jobs.html?vjk=7a0214c733330622


  • @MySea Evet bunlar. "Computer Technician - Computer Tech Support"
    Bu işlere girmek zor mu, merak ediyorum. Birkaç aylık sertifika programları yeterli olur mu yoksa çok daha ciddi eğitimler alan, zorlu meslekler mi? Kimi ilan lise mezunu istiyor kimisi lisans mezunu, pek anlayamadım.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum