Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba, babam abd vatandaşı olduktan sonra benim için f1 kategorisinden başvuru yapmıştı. şimdi bize evrakların kabul edildiğine ve konsolosluk randevusu için haber vereceklerine dair mail geldi.
    Benim sormak istediğim ise nişanlımında en kısa sürede vize alabilmesi için, beraber gidebilmemiz için nasıl bir yol izlememiz gerektiği. yani mülakata gitmeden evlenip başvuruyu abd vatandaşının evli çocuğu diye mi değiştirmemiz gerekir yoksa mülakata bekar olarak mı gitmem gerekiyor? mülakattan sonra nikah yapsak ve ben abdye giriş yapınca kendisi için başvuru yapsam daha mı mantıklı ve hızlı olur acaba ?
    şimdiden teşekkürler,


  • "IR-5: ABD vatandasinin anne ve babasi (ABD vatandasinin en az 21 yasinda olmasi gerekiyor)"
    Bu yöntemle anne ve baba getirilebiliyor galiba, peki 21 yaşın altındaki kardeşler de faydalanıyor mu?


  • Merhaba, bir soru sormak istiyorum. Davam USCIS'deydi ve 22 ağustosta case check yaparken şöyle bir yazıyla karşılaştım. Your case sent to Department Of State on 22 august. Şimdi ki süreç ne olacak? Herhangi bir evrak gelecek mi? Priority dateyle bir ilgisi var mı? Yardımcı olursanız sevinirim


  • @Tugba merhaba Bu cümleden alıntı yaptım "Ayrıca su da var. Beklerken out of status olacak. 10 yıl sürecek olan bi case icin tutsak kalmak anlamsız olacaktır usa içinde" bu süreçte çalışma izni alabilme durumu varmı bu konuda bilginiz varmı acaba. Bilgilendirirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler


  • Herkese merhaba turist vizesiyle geldim yıllardır evliyiz Bu yıl eşim ABD vatandaşı Card başvurusunu yapmayı düşündük ve yaptık Haziran altısında ülkeye girdik 24 temmuzda a130 formunu doldurduk ve öbür forumlarda doldurduk gönderdik 2 hafta içerisinde bize parmak izi ve alındı belgesi geldi şimdi benim 3 ayım var ülkeden çıkmam için Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyiz beklemeli miyim 3 ayın bitmeden ülkeden çıkmalı mıyım nasıl bir yol izleyeceğiz Gerçekten bilmiyorum Yardımcı olursanız sevinirim Teşekkür ederim


  • @sbrylmz10, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    @Tugba merhaba Bu cümleden alıntı yaptım "Ayrıca su da var. Beklerken out of status olacak. 10 yıl sürecek olan bi case icin tutsak kalmak anlamsız olacaktır usa içinde" bu süreçte çalışma izni alabilme durumu varmı bu konuda bilginiz varmı acaba. Bilgilendirirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler

    Bu konuda olumlu hiç bir yorum okumadım şimdiye kadar, ne burada ne de başka forumlarda. Mümkün olduğunu da sanmıyorum. Çünkü öncelik sırası içerisinde en son case statüsü içinde malesef. Su dediğinizin mümkün olduğunu bir kişi bile yazıp kanıtlamış olsa su an kardeşim icin başvuruyu başlatırım. Malesef o kadar umutsuz bir case türü 🥺


  • @thbrs, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Merhaba, babam abd vatandaşı olduktan sonra benim için f1 kategorisinden başvuru yapmıştı. şimdi bize evrakların kabul edildiğine ve konsolosluk randevusu için haber vereceklerine dair mail geldi.
    Benim sormak istediğim ise nişanlımında en kısa sürede vize alabilmesi için, beraber gidebilmemiz için nasıl bir yol izlememiz gerektiği. yani mülakata gitmeden evlenip başvuruyu abd vatandaşının evli çocuğu diye mi değiştirmemiz gerekir yoksa mülakata bekar olarak mı gitmem gerekiyor? mülakattan sonra nikah yapsak ve ben abdye giriş yapınca kendisi için başvuru yapsam daha mı mantıklı ve hızlı olur acaba ?
    şimdiden teşekkürler,

    Arkadaşlar acaba mulakattan once veya sonra evlenmemiz benimde vize islemlerimi sıkıntıya sokar mı? Mulakattan sonra abdye giris yapmadan evlenirsek siz bekar cocuk olarak basvuru yapmistiniz kabul edemeyiz vs derler mi acaba ? Nasıl bir yol izlememiz lazim yardımcı olabilirseniz çok seviniriz


  • Herkese merhabalar bana bir konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum herkese Şimdiden teşekkür ederim ben Green Card için başvuru yapmıştım 6 yıldır evliyim ara sıra gidip geldim Amerika'ya ve bu Haziran ayında geldiğimde Temmuzun 24'ünde Green Card başvurusuna başvurduk ve çalışma başvurusunuda yapmıştık 2 3 hafta içerisinde bana ilk mektup geldi 2 tane belge var Birisi işte parmak izi falan diğeri de belgeniz alındı diye ve akabinde 3 hafta geçti tekrar bana bu bugün posta geldi içerisinde var kısacası tercümandan bahsediyor ihtiyacınız varsa hemen arayın ayarlayalım falan diyorlar Yani bu ne demek Eğer ki randevuya çağırıyorlarsa bir tercüman talep ettiğimizde ayarlayabiliyorlar mı ücretli mi ücretsiz mi ve Haziran'ın 24'ünde ilk başvurumu yaptım ve Dün itibarıyla bana 2 posta geldi yani randevu tarihi verildi ve kısa bir zamana verildi 15 gün sonrasına tarih verildi Bu normal mi ve doktor raporunu ne zaman götürmem gerekiyor ne zaman isterler yani verebileceğim bilgiler Bunlar bu konularla alakalı bilgi verirseniz çok sevinirim Teşekkürler


  • @Laphetos merak ettim nasıl yaptınız sponsor işini


  • @timtim sponsor olmadan olur mu Elbette sponsor Var Benim Kendine bir sponsor bulman gerekiyor eşin dostun akraban

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • amerikada 2 tane uzak akrabam var farklı eyaletlerde bana nasıl yardımcı olabilirler orda oturum ve çalışma izni alabilmem için ? öneri ve fikirlerinize açığım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Serenay-Aksu, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    @crazycells çok teşekkür ederim. Evlenince peki düşüyor mu?

    Evet, hangi kategoriden basvuru yaptiginiza bagli. Evlilik konusunda dikkatli olmalisiniz. Bazi kategorilere sadece bekar olan kisiler basvuru yapabiliyor, vizeyi alip ABD'ye giris yapana kadar evlenmemeniz gerekiyor bu kategorilerde.

    Bilgilerinizi imzaniza girerseniz hangi kategoriyle degisecegini yazabilirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Serenay-Aksu, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    @crazycells Bir soru daha sorabilir miyim? Benim babam vefat etti. Isteğimi o yapmıştı. Bu durumda isteğim düşer mi?

    basiniz sagolsun, eger babaniz vefat ettiginde I-130 sureci onaylanmissa ve siz bu sirada ABD'deyseniz (ve hala ABD'de yasiyorsaniz) o durumda surece devam edebiliyorsunuz; ama eger ABD disinda yasiyorsaniz maalesef sponsor olan ABD vatandasi olunce "ABD vatandasi cocugu" kategorisindeki kisiler surece devam edemiyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @metedemir01, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Merhabalar polis memuruyum Ablam Amerikan vatandaşı greencard almaya niyetlendik fakat ilk olarak turist vizesi başvurusu yapıp sonra greencarda başvurmak daha sağlıklı geldi sizce nasıl yol izlemeliyim ne önerirsiniz en kolay yoldan gidip almak ?

    Eger gocmenlik sureci devam ederken ABD'ye turistik seyahatler yapacaksaniz bu durumda dediginiz gibi once turist vizesi almaniz daha iyi olur. Gocmenlik istedigi yaptiktan sonra turist vizesini almaniz oldukca zorlasacaktir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MyLife-0, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Merhaba esim abd vatandaşı istek yaptik formu doldurduk gerekli odemeleri yaptik ve 3 ay sonra Case is being maili aldik suan 8 ay oldu hala hiçbir hareket yok.Acaba beklemekten baska yapılacak birsey yokmu bu konuda yardimci olurmusunuz

    Suradan takip ettiniz mi? Tahmini sureyi buradan ogrenebilirsiniz:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aysunakgun, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Merhaba, bir soru sormak istiyorum . Benim babam 2011 yılında I-130 başvurusu yaptı. Babam vefat etti. İsteğim düşer mi?

    Basiniz sagolsun. Babaniz vefat ettiginde I-130 onaylanmis miydi? Bir de siz ABD'de mi yasiyorsunuz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cglfth, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Merhaba aile birleşimi dosyamız (çocuklar ve anne) 20 gün önce nvc ye gitti. Eş abd de. Bundan sonra süreç ne kadar sürüyor? Aynı durumu yaşamış veya süreç hakkında bilgi sahibi birine ulaşabilirim umarım. Teşekkür ederim.

    ABD vatandasi annesi ile, ABD vatandasi cocugu mu? Yoksa Green Card mi?

    Bu baslik yerine ilgili basliklari kullanin ve surecinizi imzaniza tasiyin isterseniz, cunku kimin sponsor oldugu tam anlasilmiyor.

    Basliklara ilk iletiden ulasabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aysunakgun, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    @aysunakgun yardımcı olacak biri yok mu?

    Surecinizi imzaniza tasimalisiniz ya da ilgili basliklari kullanmalisiniz.

    Bu genel basligi kullaninca ve sorunuzda bilgi vermeyince hangi gocmenlik surecinde oldugunuz anlasilmiyor, sureclerin hepsi icin bekleme sureleri farkli.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Enes-Altuniş, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Herkese merhaba! yeniden aranıza döndüğüm mevsimler geldi. Benim sorum birkaç adımdan oluşuyor. Umuyorum kendimi güzelce açıklayabilirim.

    Ablam Green Card çekilişini kazandı ve 4 yıldır ABD'de yaşıyor. Seneye vatandaşlık için işlemlere başlayacak.
    F4 vizelerinin ne kadar geç geldiğini bildiğimiz için şöyle bir formül düşündük.
    Ablam vatandaşlığı aldıktan sonra annemi Green Card sahibi yapsa (bunun gerçekleşmesi sizce ne kadar sürer?)
    Annemin Green Card alma süreci tamamlandıktan sonra o da çocuk durumundan beni de Green Card sahibi yapabilir mi?
    Bu durum mümkünse sizce ne kadar süren bir işlem olur? Evliyim, çocuğumuz yok yaşlarımız 32 ve 33

    Bir diğer durum ise annem TR'de yaşıyor. Green Card aldıktan sonra beni de GC sahibi yapması için ABD'de olması gerekir mi?

    Çok teşekkür ederim.

    IR5'te sira bekleme suresi yok, ama burokratik sureci beklemeniz gerekecek.
    F2B icin ise vize sirasini bekleyeceksiniz. Ilk iletiyi tekrar incelemenizi tavsiye ederim. Bu sureler yildan yila degisebilir (artabilir de, azalabilir de)

    F2B sureci evlenmemis GC cocuklari icin, o nedenle ABD'ye giris yapana kadar evlenemezsiniz, bilginize. GC sahipleri evlenmis cocuklarina sponsor olamiyorlar.

    Anneniz ABD'de yasamayacaksa Green Card'ini tutamayacak demektir, o nedenle garanti olmasi acisindan ablanizin size F4 kategorisinden de basvuru yapmasini tavsiye ederim. Hangisinde sira once gelirse onunla Green Card alabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @baharg, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Merhabalar, doğru yerde mi soruyorum emin değilim. Yanlış yerdeysem kusura bakmayın. Eşim ABD vatandaşı. Evlendikten 5 ay sonra sürecimizi başlattık. Şu an dosyamız NVC'de. Eşim ABD'de ben Türkiye'deyim. Dosyamız incelendi. İki dosyada revize istendi onları da tamamladık. Revize dosyalar submit edilme tarihine göre mi inceleniyor yoksa dosyamızı incelemeye devam edip bizim de beklememize gerek kalmadan nihayete mi eriyor? Teşekkürler.

    Siranin yeniden gelmesini beklemelisiniz, NVC'nin dosya inceleme takvimini suradan takip edebilirsiniz:


Benzer Başlıklar

  • 10447
  • 2
  • 89
  • 4816
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum