Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
@özlemavci anladım ds260 formunda ssn talep etmemişmiydiniz. Benim merak ettiğim nokta ds260 formunda ssn talep ettiği halde ssa ofisinde sizin adınıza herhangi bir başvuru gözükmüyor olayı sizin başınızada geldimi. Çünkü ds260 formunda ssn istediyseniz ülkeye giriş yaptıktan sonra otomatik olarak sizin adınıza ssn başvurusu yapılmış olması lazım. Biz bu aşamada sorun yaşayan ve uzun süre ssn bekleyenlerle daha önce karşılaştığımız için ülkeye giriş yaptıktan sonra mutlaka ssa ofisine gidip sizin adınıza başvuru yapılıp yapılmadığını sorgulayın eğer yapılmamışsa siz başvuru yapın diye tavsiye veriyoruz
-
A ayvalik10 bu başlıktan bahsetti
-
Pasaportları teslim alır almaz hafta sonuna bilet aldım, 25 Eylül Pazar 8:25 İstanbul Houston uçağı. Gece 1 gibi havaalanına vardık. THY kontuarı kapalıydı. Saat 3 gibi görevliler geldi. Kontuarın hemen önünde ekstra güvenlik kontrolü vardı. Vizeyi, gidiş dönüş biletini, kalacağımız adresi sordular. Biniş kapısı 6:25 gibi belli oldu. Pasaport kontrolünde harç pulu almamak için vize yeterli değil oturum kartı olması lazım dendiği için YKB'den online ödedim. Dekont sormadılar. Çifte vatandaşlar yanlarında diğer ülkenin pasaportları varsa harç pulu ödemiyorlarmış. Pasaport yanımızda değildi, fotoğrafını kabul etmediler. Biniş kapısının önünde de yine ekstra güvenlik vardı. El bagajlarını ve üstümüzü komple aradılar.
Uçuş yaklaşık 13 saat sürdü. Yemekler anlatıldığı kadar iyi değildi. Ekstra sandviç kaldırılmış sanırım. Onun yerine bisküvi veriyorlar. Öğlen 1 buçuk gibi Houston'a indik. Uçakta herhangi bir form doldurmamıştık. Havaalanında kiosk’lardan mı beyan edeceğiz derken hepsinin kapalı olduğunu görünce direkt Visitors and Green Card sırasına girdik. Pasaportlarla birlikte sarı zarfları verince polis eşliğinde salonun boş olan bir kenarına alındık, burada bekleyin dediler. 5-10 dakika sonra herhangi bir soru sorulmadan, parmak izi ve fotoğraf alınmadan pasaportları verip merdivenleri gösterip gidebilirsiniz dediler. Bizde merdivenlerin önündeki bekleme odasını işaret ediyor sanıp odaya girmeye çalışırken başka bir polis gelip ufaktan fırçaladı. Sarı zarfları vermiştik, yapılması gereken işlemler vardı falan dedik. Pasaportları getiren polis kovar gibi tamam işlemler bu kadar gidin dedi. Bir hoş geldiniz bile demediler :) Valizleri aldık, kimse valizlerde ne var diye hiç bir şey sormadı. Terminal E'nin çıkışında Uber çağırıp kiraladığımız Airbnb'ye doğru yola çıktık.
Bu arada yeni havaalanında önceden masalardaki prizler çalışıyordu. Ücretli şarj istasyonu açılınca buraları bilerek kapatmışlar sanırım. Biniş kapısının olduğu salondaki masalarda prizler çalışıyordu. -
@broker YKB den ne ödediniz orayı anlamadım.
-
@baran-bozdogan harç pulunu YKB cep şubesinden ödedim. Geri dönüp gişeye gitmedim, sıradan çıkmadan halletmiş oldum.
-
@broker Yeni yaşantınız hayırlı olsun ,inşallah gönlünüze göre istediklerinizi orada gerçekleştirirsiniz.Gelişmeler ve tecrübelerinizi aktarmanızı bekliyoruz.
-
@kartalveat teşekkür ederim. İlk 2 haftanın tecrübelerini aşağıdaki linkte paylaştım.
-
@broker Hayırlı olsun. Başarılar dilerim.
-
@broker hayırlı olsun :)
-
@broker oturum izni olanların harç pulu ödemeyecektir kurallarda yazarken neden ödediniz. İlk polis memuru ödeyeceksin dese de amirinize sorun dediğiniz zaman otomatik sizi geçiriyorlar. Çünkü pasaportunuzda ki 6 aylık oturum izni olan green kart bunu unuttunuz sanırım
-
@ayvalik10 hocam o aşamadaki psikoloji ile ben olsam ben de öderim 😂 bi an önce çıkayım da gerekirse 1000 liralık pul alıp bankoya bırakırım ihtiyacı olan alsın 😂
-
@ayvalik10 Vizenin uzerinde, ulkeye giris damgasindan sonra 1 yil boyunca Permanent Residence olarak kullanilabilecegi yaziyor. Ben cikarken, gorevli bu noktayi belirtip harc pulu odemene gerek yok demisti.
-
@broker yeni hayatınız hayırlı olsun. Arkadaşlar vize kalıcı oturum olduğu için harç pulu almanıza gerek yok. Polisler bilmiyor konuyu. Kart göster falan diyorlar. Gerek yok bu vize kart yerine geçer ve harç pulu ödememe gerek yok deyin. Çok arıza çıkartırsa amirine sormasınızsöyleyin,diğer arkadaşların dediği gibi.
Aynı konu bendeki rus vizlerinde oluyordu ordan biliyorum. Çalışma izni,geçici oturma izni,kalıcı oturma izni olanlar harç pulu ödemezler. -
Teşekkür ederim arkadaşlar. 150 lira için tartışmaya girmemeyi tercih ettim. 2-3 ay sonra zaten kartlar gelmiş olacak.
-
@broker şuana kadar okuduğum deneyimlerde greencard ı gösterince harç pulu istememeleri gerektiğini biliyorum , uğraşmayıp ödemekte bir seçenek tabi :)
-
@broker Bazen tüm ısrarlara rağmen sorun çıkarmaya devam ediyorlar bu aşamada siz en iyisini yapmışsınız dv2021 dede tüm ısrarlara rağmen ödemek zorunda kalan arkadaşlarımız olmuştu. Yani siz ilk değilsiniz,son kez ödemiş oldunuz bundan sonra artık isteyemezler, maalesef havalimanında ki görevliler bu konuda yeterince bilgili değil.
-
şu harç pulu konusunda burada biz tecrübe edip anlatanlar sayesinde ödenmeyeceğini öğrendik, görevli memurlar nasıl bilmiyor ve öğrenemiyor akıl alır gibi değil..
-
@hayallerabd Bunlara eğitim verilmiyor mu yoksa ne koparırsak kar mı diye mi düşünüyorlar.
-
@Programmer ne koparırsak kâr dediklerine eminim
-
@Programmer ben uzun yıllar Rusyada yaşadım. Ve çok giriş-çıkış yaptım. Ama hemen hemen her seferinde bu tartışmayı yaşıyordum.İşçi vizesi olanların dahi ödememesi gerekiyor bu harç pulu saçmalığını.
Bence eğitim aldıkları halde,dikkat etmiyorlar. Konuyu biliyorlar ama ayırt edemiyorlar. -
Yıllarca havalimanında çalışmış biri olarak normalde pasaport polisinin tek görevi pasaportun geçerlilik süresinin olup olmadığını veya yurtdışına çıkmanda bir engel yada bir aranma durumun var mı diye kontrol etmek ayrıca bu harç pulu olayı işte. Polis vizeni açıp bakmadığından yada bakmak zorunda olmadığından çok umursamaz sadece anlatmak gerekiyor anladığım kadarı ile.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
28
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum