Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Yolculuk
4.1k 789 550.3k 685
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Oneirou Hangi ülkeye gidecek. Amerikaya giriş yapacak ise türk pasaportu ile değil amerikan pasaportu ile giriş yapacak. Ayrıca konsolosluğu aradığın zaman acil işlemler adı altında hemen işlemlerini başlatırsan amerikan pasaportunu uzatırsın.
    0312 294 00 00 telefonu arar mısın. Müşteri hizmetleri numarası 0850 390 28 84


  • Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. ABD'ye girecek. Türk pasaportunda doğum yeri yazıyor. Doğum belgesi, sosyal güvenlik numarası mevcut. Yine de ABD pasaportuna ihtiyacı var sanırım.

  • ⭐⭐⭐

    @Oneirou kanunlara göre ABD vatandaşları ABD pasaportu ile ülkeye girmek zorundadır.. Adana veya İzmir konsolosluğu yanılmıyorsam bu işlemler için yardımcı oluyordu..


  • @waterman, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    @Oneirou kanunlara göre ABD vatandaşları ABD pasaportu ile ülkeye girmek zorundadır.. Adana veya İzmir konsolosluğu yanılmıyorsam bu işlemler için yardımcı oluyordu..

    Anladım çok teşekkür ederim.


  • @Oneirou Hayır maalesef yapamaz. Evet Covid sebebiyle konsolosluk işlemlerindeki gecikmelerden dolayı Amerika pasaport süresi dolanlar için bir muafiyet getirildi ve Amerikaya sayahat etmelerine süresi dolmuş Amerika pasaportları ile izin veriliyordu. Ama bunu 30 Haziran 2022 de sonlandırdılar. Bununla ilgili 3 adet linki aşağıya bırakıyorum

    Sn. @ayvalik10 un bahsettiği iletişim kanallarından pasaport işlemlerini hızlandırıp hızlandıramıyacağınızı öğrenebilirsiniz

    https://help.cbp.gov/s/article/Article1861?language=en_US#:~:text=Citizens to the United States&text=U.S. citizens will not be,apply for a U.S. passport.

    https://cl.usembassy.gov/travel-to-the-united-states-on-expired-u-s-passports-december-28-2021/

    https://www.state.gov/extension-of-temporary-measure-allowing-return-travel-to-the-united-states-on-expired-u-s-passport-2/

    Screenshot_20221014-115401_Chrome.jpg

  • ⭐⭐

    @özlemavci Çok güzel.. yeni hayatinizda bol şans dilerim 🙏


  • @Oneirou Tabi ki her ülkenin kuralları farklıdır ama bildiğim kadarıyla ülke kendi vatandaşını pasaportunun süresi dolsada ülkeye kabul eder. Ama çıkartmaz. Siz tabi ki mutlaka konsolosluk ile iletişime geçin . Eğer dediğim gibi girebiliyorsa Türkiye den Türk pasaportu ile çıkış yapıp Amerika ya süresi geçmiş pasaport ile girebilir.
    Edit: Sayın @Muhtaradana nın yanıtını şimdi gördüm. Hiç riske girmeden yeni pasaport çıkartmanızda fayda var gibi duruyor.


  • @Muhtaradana ss ofisinde basvurumu aldilar bir hafta sonra numaraniz eve postalanacak dediler


  • @özlemavci anladım ds260 formunda ssn talep etmemişmiydiniz. Benim merak ettiğim nokta ds260 formunda ssn talep ettiği halde ssa ofisinde sizin adınıza herhangi bir başvuru gözükmüyor olayı sizin başınızada geldimi. Çünkü ds260 formunda ssn istediyseniz ülkeye giriş yaptıktan sonra otomatik olarak sizin adınıza ssn başvurusu yapılmış olması lazım. Biz bu aşamada sorun yaşayan ve uzun süre ssn bekleyenlerle daha önce karşılaştığımız için ülkeye giriş yaptıktan sonra mutlaka ssa ofisine gidip sizin adınıza başvuru yapılıp yapılmadığını sorgulayın eğer yapılmamışsa siz başvuru yapın diye tavsiye veriyoruz

  • ayvalik10A ayvalik10 bu başlıktan bahsetti

  • Pasaportları teslim alır almaz hafta sonuna bilet aldım, 25 Eylül Pazar 8:25 İstanbul Houston uçağı. Gece 1 gibi havaalanına vardık. THY kontuarı kapalıydı. Saat 3 gibi görevliler geldi. Kontuarın hemen önünde ekstra güvenlik kontrolü vardı. Vizeyi, gidiş dönüş biletini, kalacağımız adresi sordular. Biniş kapısı 6:25 gibi belli oldu. Pasaport kontrolünde harç pulu almamak için vize yeterli değil oturum kartı olması lazım dendiği için YKB'den online ödedim. Dekont sormadılar. Çifte vatandaşlar yanlarında diğer ülkenin pasaportları varsa harç pulu ödemiyorlarmış. Pasaport yanımızda değildi, fotoğrafını kabul etmediler. Biniş kapısının önünde de yine ekstra güvenlik vardı. El bagajlarını ve üstümüzü komple aradılar.
    Uçuş yaklaşık 13 saat sürdü. Yemekler anlatıldığı kadar iyi değildi. Ekstra sandviç kaldırılmış sanırım. Onun yerine bisküvi veriyorlar. Öğlen 1 buçuk gibi Houston'a indik. Uçakta herhangi bir form doldurmamıştık. Havaalanında kiosk’lardan mı beyan edeceğiz derken hepsinin kapalı olduğunu görünce direkt Visitors and Green Card sırasına girdik. Pasaportlarla birlikte sarı zarfları verince polis eşliğinde salonun boş olan bir kenarına alındık, burada bekleyin dediler. 5-10 dakika sonra herhangi bir soru sorulmadan, parmak izi ve fotoğraf alınmadan pasaportları verip merdivenleri gösterip gidebilirsiniz dediler. Bizde merdivenlerin önündeki bekleme odasını işaret ediyor sanıp odaya girmeye çalışırken başka bir polis gelip ufaktan fırçaladı. Sarı zarfları vermiştik, yapılması gereken işlemler vardı falan dedik. Pasaportları getiren polis kovar gibi tamam işlemler bu kadar gidin dedi. Bir hoş geldiniz bile demediler :) Valizleri aldık, kimse valizlerde ne var diye hiç bir şey sormadı. Terminal E'nin çıkışında Uber çağırıp kiraladığımız Airbnb'ye doğru yola çıktık.
    Bu arada yeni havaalanında önceden masalardaki prizler çalışıyordu. Ücretli şarj istasyonu açılınca buraları bilerek kapatmışlar sanırım. Biniş kapısının olduğu salondaki masalarda prizler çalışıyordu.


  • @broker YKB den ne ödediniz orayı anlamadım.


  • @baran-bozdogan harç pulunu YKB cep şubesinden ödedim. Geri dönüp gişeye gitmedim, sıradan çıkmadan halletmiş oldum.


  • @broker Yeni yaşantınız hayırlı olsun ,inşallah gönlünüze göre istediklerinizi orada gerçekleştirirsiniz.Gelişmeler ve tecrübelerinizi aktarmanızı bekliyoruz.


  • ⭐⭐⭐

    @broker Hayırlı olsun. Başarılar dilerim.

  • ⭐⭐

    @broker hayırlı olsun :)


  • @broker oturum izni olanların harç pulu ödemeyecektir kurallarda yazarken neden ödediniz. İlk polis memuru ödeyeceksin dese de amirinize sorun dediğiniz zaman otomatik sizi geçiriyorlar. Çünkü pasaportunuzda ki 6 aylık oturum izni olan green kart bunu unuttunuz sanırım

  • ⭐⭐

    @ayvalik10 hocam o aşamadaki psikoloji ile ben olsam ben de öderim 😂 bi an önce çıkayım da gerekirse 1000 liralık pul alıp bankoya bırakırım ihtiyacı olan alsın 😂


  • @ayvalik10 Vizenin uzerinde, ulkeye giris damgasindan sonra 1 yil boyunca Permanent Residence olarak kullanilabilecegi yaziyor. Ben cikarken, gorevli bu noktayi belirtip harc pulu odemene gerek yok demisti.

  • ⭐⭐

    @broker yeni hayatınız hayırlı olsun. Arkadaşlar vize kalıcı oturum olduğu için harç pulu almanıza gerek yok. Polisler bilmiyor konuyu. Kart göster falan diyorlar. Gerek yok bu vize kart yerine geçer ve harç pulu ödememe gerek yok deyin. Çok arıza çıkartırsa amirine sormasınızsöyleyin,diğer arkadaşların dediği gibi.
    Aynı konu bendeki rus vizlerinde oluyordu ordan biliyorum. Çalışma izni,geçici oturma izni,kalıcı oturma izni olanlar harç pulu ödemezler.


Benzer Başlıklar

  • B1/B2 Vizesi ile ABD'ye Seyahat & Deneyimler

    Yolculuk
    26
    16 Oy
    26 İleti
    2k Bakış
    mesut1905M
    teşekkür ederim arkadaşlar @T-C-Kubilay-Dikici @gizemk @MySea
  • Boşanılan Eş ile Beraber ABD'ye Turistik Ziyaret

    Taşındı Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    258 Bakış
    gucarslanG
    @muratti resmi boşanma süreciniz eğer bu hafta sonuçlanacak ve seyahatiniz sonraki bir tarihte ise burada devreye çocuğun velayeti girecektir. çocuğun velayeti hanginizdeyse ilgili seyahat için diğer taraftan alınmış bir muvaffafakname hazır bulundurmasını tavsiye ederim. evet, sizin evli / boşanmış olduğunuzu sormayacaklar ve birlikte seyahat edeceksiniz ancak; herhangi bir durumda bu evrağın yanınızda olması daha sağlıklı olur.
  • Coronavirüs sonrası ilk giriş

    Yolculuk
    176
    3 Oy
    176 İleti
    9k Bakış
    YollardakiAdamY
    @redsat2000 hos bulduk tesekkurler. Bir hafta kalip geri dondum :grinning_squinting_face:
  • ABD'ye İlk Giriş

    Kilitli Yolculuk
    3
    6 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @mhepekiz su konuyu ilk giris icin: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris Su konuyu da sonrasi icin kullanabilirsiniz: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri Yorumu oraya aktarin isterseniz, sadece orada konusulsun diye ben burayi kilitliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum