Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @travelingways, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Merhaba, ilk giriş yaptığımızda kartların gönderilmesi için belli bir gün sayısı gerekmediğini bu konuyu okuyarak öğrendim. Peki ikinci girişimizde; ilk girişte kalınan gün sayısı görevlinin tavrını etkiler mi? (ikinci giriş 6 ay içinde yapılacak)

    Hayır, etkilemez.


  • @knnrn, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @travelingways, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Merhaba, ilk giriş yaptığımızda kartların gönderilmesi için belli bir gün sayısı gerekmediğini bu konuyu okuyarak öğrendim. Peki ikinci girişimizde; ilk girişte kalınan gün sayısı görevlinin tavrını etkiler mi? (ikinci giriş 6 ay içinde yapılacak)

    Hayır, etkilemez.

    Teşekkür ederim. Arama yaptığımda şu mesajla karşılaşmıştım: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1391/i̇lk-girişte-minimum-kalış-süresi/2?_=1665010057150

    Bu risk hala geçerli sanırım. Yakın zamanda kısa süre git-gel yapıp sorun yaşayan oldu mu? Konuyu gezerken dört ve üstü gün kalıp dönenler gördüm.


  • I94 Travel History sayfasindan giris cikislarimi kontrol ettim, kayit bulunamadi diyor.acaba neden? Giris cikislarimizi baska bi yerden kontrol edebilir miyiz?


  • @Erkangeziyor e-devletten Türkiyeye giriş-çıkışı kontrol edebilirsiniz, belki bu işinize yarayabilir


  • Merhaba. Eşim vizeden sonra ilk girişi yapti.. ve 8 mayıs ta döndü.Abd dışında kalma suresi 6 ay 8 kasımda doluyor.Fakat köpeğimiz götürecek abd ye CDC den izin yazısı hala gelmedi 15 eylülden beri. Şimdi izin yazısını bekleyip bir kaç gün veya 1 hafta fazla kalarak 6 ayı aşarsa girişte bir sorun yaşarmiyiz? Yoksa girişte herhangi bir soru durumu olursa CDC den izin yazısı gelmediği için 6bayi asştım derse idare ederler mi? @gucarslan @Muhtaradana @crazycells

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @AYSY33, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Merhaba. Eşim vizeden sonra ilk girişi yapti.. ve 8 mayıs ta döndü.Abd dışında kalma suresi 6 ay 8 kasımda doluyor.Fakat köpeğimiz götürecek abd ye CDC den izin yazısı hala gelmedi 15 eylülden beri. Şimdi izin yazısını bekleyip bir kaç gün veya 1 hafta fazla kalarak 6 ayı aşarsa girişte bir sorun yaşarmiyiz? Yoksa girişte herhangi bir soru durumu olursa CDC den izin yazısı gelmediği için 6bayi asştım derse idare ederler mi? @gucarslan @Muhtaradana @crazycells

    ilk yil bu sekilde bir gecikme sorun yaratmayacaktir diye dusunuyorum. Ayrica sorarlarsa da makul bir aciklamaniz var, onemli olan da bu 👍

    fakat tabii ki mumkun oldugu kadar kisa bir sure icerisinde ABD'ye temelli yerlesmeniz en iyisi olacaktir.


  • @Muhtaradana Yanlış anladıysam kusura bakmayın. Ilk giristen sonra geri döndüğünüzde 6 aydan fazla kalmayın diye tavsiye ediyorlar genellikle. Yani 2.giriş 6 aydan fazla dışarıda kalınabiliyor mu? Benim esimde 2.girisini yapacak kopegimizin CDC den izin kagidini bekliyor..6 ayi 8 kasimda gececek diye stress yapıyor.


  • @AYSY33 sıkıntı yok içini ferah tutsun.İlk girişten sonraki 2.giriş için 1 yılı geçmeyen ülke dışı kalmalara genellikle sorun çıkarmıyorlar, kaldı ki sizin elinizde gecikmenin sebeplerini kanıtlayacak belgelerde var.Ama muhtemel gelecek sorulara hazırlıklı olması ve bu girişin artık kalıcı olduğunu söylemesini tavsiye ederim,ayrıca yoğun havalimanlarındaki genellikle sorun daha az çıkıyor

    2.girişten sonra ise artık ülke dışında 6 ayı geçirmemeye çalışın. (bu konu başlığında 1yıl süre hesaplanmasında sorun yaşamış bir arkadaşımızın iletisi var. Onu bulup bu iletinin devamına ekliyeceğim. Onuda okursunuz)

    O iletiyi halen bulamadım ama bulacağım, şimdilik aşağıdaki iletilere bir bakın lütfen

    https://yesilkartforum.com/forum/post/84271

    https://yesilkartforum.com/forum/post/283424

    https://yesilkartforum.com/forum/post/301093

    https://yesilkartforum.com/forum/post/246634


  • @yapay-zeka, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Immigration avukati Arda Beskardes'in bir paylasimini asagiya aliyorum.

    asagida daha once bu listeye birkac kere yazdigim bir metin var:

    herkes bu yesil karti muhafaza icin 6 ay'da bir giris cikis kuralini soruyor. 6 ay esasinda kanuni bir kural degil. "6 ay kurali" diye bir kural yok. 12 ay diye de bir kural yok. kanun bir yesil kart sahibinin ne kadar siklikla amerika'ya giris cikis yapmasi gerektigini aciklamiyor. eskiden bir yilda bir giris yapilmasi gerekiyor diye bir kural vardi, yaklasik 10 yil once kalkti bu kural.

    6 ay kurali vatandaslik hakkindan geliyor; ne yazik ki insanlar yesil kart koruma kurallariyla karistiriyor. vatandaslik kuralina gore, vatandasliga hak kazanmak icin asagidaki uc sartin gerceklesmesi gerekiyor:

    1. en az 5 yildir (bir amerikaliyla evliyseniz 3 yildir) yesil kart sahibi olucaksiniz; ve

    2. bu 5 (veya 3 yilin) en azindan yarisini fiziksel olarak amerikada gecireceksiniz (30 veya 18 ay); ve

    3. bu 5 veya 3 yil suresince bir defada 6 aydan fazla amerika disinda bulunmayacaksiniz....

    eger bir seferde 6 aydan fazla amerika disinda bulunursaniz, o zaman 30 ayiniz sifirdan saymaya basliyor.

    bakilan tarih basvuru tarihinizden itibaren geriye yonelik olan 5 yil. yani, 1 ocak 2013'te basvuruda bulunursaniz, 7 yildir yesil kartiniz var ise, onemli olan ilk 2 yilda ne kadar amerika'da bulundugunuz degil, son 5 yilin ne kadarini amerika'da gecirdiginiz.

    iste, bu 6 ayda bir giris-cikis yapmak gerek saplantisi yukardaki 3. sarttan geliyor. eger vatandaslik kaygisinda degilseniz o zaman 6 ayda bir giris-cikis yapmaniz gerekmiyor.

    kanuna gore yesil kart amerikada suresiz ikamet hakki. eger gocmenlik makamlari artik ikamet etmediginize kanaat getirirlerse, o zaman elinizden alabiliyorlar. bu karari tek bir unsura dayanarak vermiyorlar. durumun geneline bakiyorlar. "eger durum geneline bakarsak, bu kisi amerikada ikamet ediyor mu, etmiyor mu?"... eger ediyorsa sorun yok. etmiyorsa, o zaman bu kisinin amerikada ikamet etmemesi uzun vadeli bir durum mu, yoksa gecici mi? yani, yakin gelecekte bu kisi amerika'da ikamet edecek, ama su an amerika disinda sorumluluklari oldugu icin onlari bitirmeyi mi bekliyor. sonucta tatmin olmazlarsa gidiyor yesil kart-- "surekli amerikada yasamiyorsaniz ne geregi var ikamet iznine" gerekcesiyle...

    bu tabi ki objektif bir degerlendirme degil. her yil giris yapacaksiniz filan gibi bir kural olsa o zaman isiniz cok kolay, ne yapmaniz gerektigini bilirsiniz. ama karar sureci cok subjektif oldugu icin insan iki arada bir derede kaliyor.

    benim muvekkilerime kisaca soyledigim su:

    1. eger amerika ile siki baglantilariniz (banka hesabi, gelir olmasa bile her sene vergi beyaninda bulunmak; eyalet ehliyeti; amerikada ismine kayitli telefon numarasi; vs. vs.) varsa; ve

    2. giris cikista bir yili gecirmezseniz cok problem olmuyor...

    re-entry permit diye bir basvuru sureci var, gerekirse bunu yapabiliyorsunuz. eger bir yili gecireceginize cok eminseniz o zaman re-entry permit alin diyorum.. o zaman iki sene giris-cikis yapmaniz gerekmiyor. onun da iki dezavantaji var:

    1. vatandaslik surecinizi geciktiriyor; ve

    2. bir daha yenilemek cok zor-- bak kardesim, tamam, su an ikamet edemiyorum, bana iki yil verin, sonra kesin ikamet edicem diyorsunuz, sonra tekrar "ikamet etmeyecegim" demek problem cikartabiliyor.

    son olarak sunu da ekleyim, zaten otomatik yesil kart iptali diye birsey suc islemediginiz surece olmuyor. genelde cekirge bir sicrar, iki sicrar sistemiyle ilerliyor durum. eger sizin artik amerika'da ikamet etmediginizden suphelenirse giriste zorluk cikartiyorlar-- "bu sekilde devam ederseniz kartinizi elinizden aliriz, re-entry permit'e basvurun" diyorlar. boyle bir uyaridan sonra re-entry permit basvurusu yapmaz ve tekrar giris-cikis yapmaya kalkarsaniz kartinizi kapida elinizden aliyorlar.

    dilerim sorularinizin cevabini bulmussunuzdur...

    M. Arda Beskardes
    Attorney-at-Law
    11 Broadway, Suite 615
    New York, New York 10004
    USA

    +1-718-766-9454 -t (New Number!)
    +1-718-425-9978 -f
    arda@... -e
    www.hukuk.pro

    Merhaba, diyelim ki greencard kazandık. Kazandıktan sonra 6 ay içinde gidip aynı gün içinde uçakla tekrar dönsem ve bunu ileriki her altı ayda bir yapsam sorun olur mu acaba? Bunun nedeni Türkiye'deki üniversitemi bitirip diplomamı aldıktan sonra Amerika'ya yerleşmek için zaman kazanmak. Cevaplarsanız sevinirim.


  • Merhaba, diyelim ki greencard kazandık. Kazandıktan sonra 6 ay içinde gidip aynı gün içinde uçakla tekrar dönsem ve bunu ileriki her altı ayda bir yapsam sorun olur mu acaba? Bunun nedeni Türkiye'deki üniversitemi bitirip diplomamı aldıktan sonra Amerika'ya yerleşmek için zaman kazanmak. Cevaplarsanız sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmet-alemd eğer böyle bir durumunuz varsa yapmanız gereken re-entry permit almaktır.
    diğer türlü göçmenlik hakkınızı kaybetme riski almış olursunuz;

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi/832


  • @ahmet-alemd Bildiğim şu: Benzer durum sözleşmeli çalışan arkadaşlarımda oldu. Her girişinizde yanınızda öğrenci belgenizi bulundurun. Üniversiteye devam ediyorum, şu tarihten itibaren ABD'de yaşayacağım diye beyan ederseniz sıkıntı olmayacaktır büyük ihtimalle. Ama bir günlüğüne değil de, bir haftalığına gidin mesela...


  • Merhaba, green card sureci basladiktan sonra, bu sene basinda baska bir ulkede yasamaya basladim ve Amerika'ya su an yerlesmekten vazgectim ama bu opsiyonu mumkun oldugunca elimde tutmak istiyorum. Onumuzdeki hafta ve 5 ay sonrasinda Amerika'ya birer haftaligina giris cikis yapacagim gezip gormek amacli. Forumdan anladigim kadariyla kisa sureli 2 kez giris&cikis yapmak sorun degil gibi gorunuyor. 3. ve sonrasi kisa sureli giris&cikislar riskli olacaktir, degil mi? 3. giriste yerlesme niyetimin olmasi veya green card i iptal edip turist vizesi almam gerekir diye dusunuyorum, teyit edebilirseniz cok sevinirim.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • @hakan939 buna kesin şöyle şöyle olur diyemeyiz, çünkü uzun yıllar bu şekilde giriş-çıkış yaparak greencardlarını muhafaza eden insanlarda gördük ama 2.girişinde 11 ay ülke dışında kaldığı için sorgulananları açık açık bir daha yaparsanız kartınızı alırız tehdidi alanların deneyimlerini de okuduk. Yani kısacası her 6 ay ve üzeri Amerika dışında kalmalar özellikle ülkeye yeterince (Amerika) bağınız yoksa kumar oynamak gibi olacaktır.

    Sizin için Re-entry permit almak en uygun seçenek gibi duruyor.Bu izin size 2 yıl geçici bir süre verecek, süre sonunda bir daha uzatabilirsiniz. Bu izin süresinde Amerikaya kısa süreli seyahat yapmanızdada bir engel yok. Bu sayede ileride fikriniz değişir Amerikaya kalıcı yerleşmek isterseniz Greencardınızada bir şey olmaz. En güvenli yol Re-entry permit gibi duruyor gereksiz stresde yaşamamış olursunuz. Aşağıdaki başlıkta Re-entry permit hakkında daha fazla detay bulabilirsiniz. ⬇️ Dilerim mutlu olacağınız bir kararı verirsiniz

    Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi) https://yesilkartforum.com/forum/post/218


  • @AYSY33 aşağıdaki iletinin son kısmını okuyun lütfen (11,5 ay ülke dışında kalınmış) ayrıca tüm ileti köpekle Amerikaya seyahat edecekler için çok fazla bilgi içeren güzel bir deneyim

    Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek https://yesilkartforum.com/forum/post/311125


  • Arkadaslar uzun arayis sorusturma sonunda newarktan sorgusuz gectim tam 9 yil sonra simdi green cardimin suresi 2023 Şubatta bitiyor nereye basvurmam gerek uzatma icin peki ucret odeniyor mu acaba bilgilerinizi almak isterim bilen arkadaslardan deneyimli olanınız vardır elbet @crazycells

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Şerife-Çınar aşağıdaki başlıkta bütün detayları bulabilirsiniz;

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/307/green-card-yenileme-ya-da-degistirme-i-90-kaybolma-calinma-veya-i-751-i-829-kosul-kaldirma

    bir de girişte herhangi bir sorgu ile karşılaştınız mı acaba?


  • @Şerife-Çınar hayırlı olsun, biraz daha detay verirmisiniz lütfen.Uçuşunuz direkt miydi yoksa aktarmalımıydı?


  • Bu ileti silindi!

  • @gucarslan ben Amerikan vatandaşı olan arkadaşımla aynı sıradan girdim onunla aynı yerden onun etkisi var mı acaba bilemedim, İngilizcesi yok benle gelse olur mu dedi olur dediler parmak izimi aldı green card ve pasaportuma baktı pc ya baktı sonda geç dedi ve soru dA sormadılar ve THY uçağı ile direk geldik bilemedim nasıl oldu 🤷♀️ Hayırlısıdır şeyin


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

111
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum