Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @dreamweaver Herkes Barbados'a gitmiş anlaşılan. 😃 Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluk , sağlık ve başarı diliyorum. Yolunuz açık olsun.


  • @mesut-kutlu tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun


  • @gamefry Anormal bir durum ve yorucu bir süreç , tebrikler. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluk , sağlık ve başarı diliyorum. Yolunuz açık olsun.


  • @Kapgan "New simulation achieved" hocam bu ifadenizle güldürdünüz beni. 😃 Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluk , sağlık ve başarı diliyorum. Yolunuz açık olsun.


  • @snowwhite Talihsizlik yaşamış olsanız da mutlu bitmiş , ben de mutlu oldum. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluk , sağlık ve başarı diliyorum. Yolunuz açık olsun.


  • @aysefiratt Ben de daha gençken aynı şekilde ailemle bir başvurmuştum. En azından sizinki gerçekleşmiş , sizin adınıza sevindim. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluk , sağlık ve başarı diliyorum. Yolunuz açık olsun. 🎉


  • @mesut-kutlu 30 saatlik yolculuk çok zahmetli bir süreç ama sonunda başarmışsınız , sizin adınıza sevindim. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluk , sağlık ve başarı diliyorum. Yolunuz açık olsun. 🎉


  • @Ranje teşekkür ederim umarım her şey gönlünüzce olur☺😊


  • @Ranje Teşekkür ediyorum. Darısı başınıza 🙂


  • @mesut-kutlu Öncelikle Medeni cesaretinizden dolayı tebrikler. "Risk almayan vize alamaz" dedirtmişsiniz resmen. Ortaokul mezun diye yazmışsınız. Bu konuda nasıl bir yol izlediniz yani is deneyiminizi nasil ispat ettiniz hangi evrağı verdiniz bundan bahsedermisiniz? Mutluluklar.


  • Merhaba,

    Öncelikle @gucarslan başta olmak üzere forumda emeği geçen herkese teşekkürler.

    DV2022 sürecinin sonuna gelmekte iken söyleyebilirizki bir hayli sancılı geçti. Vizesi onaylanmış biri olarak bekleyen herkese sabır diliyorum.

    Ankara'dan umudu tamamen kesmişken 26 Ağustos günü akşam 20.00 sularında [email protected]'dan email aldım. Şaşkınlıkla emaildeki yönlendirmeye tıkladığımda ESC sayfasında Hindistan Mumbai'den mülakat aldığımı gördüm. Bu çok garipti çünkü Hindistan'a case transfer için hiçbir talebim olmamıştı. Daha sonradan anlaşıldı ki Hindistan'a birfiil giden ve orada talepte bulunan 3 Türk DV2022 talihlisi sayesinde benim gibi yaklaşık 20 kişi daha mülakat almış.

    Hemen belgeleri hazırlamaya başladık. Mülakat Ankara dışşında olduğu için noter onaylı, tercümeli ve apostilli olması gerekiyordu.

    Belgeleri hazırlarken bir yandan Ankara'daki Hindistan Elçiliği'nden vize başvurusunda bulunduk. İlk yurtdışı deneyimimde babam da benimle beraber geldi ve turist vizesine başvurduk.29 Ağustos günü sabah 9.00 civarı elçilikteydik. Çok kısa mülakat yapıldı. 17.00'da Hindistan Vize'li pasaportumuzu teslim aldık.

    31 Ağustos günü İstanbul-Mumbai seferiyle uçuşu gerçekleştirdik. Havaalanı'nda iner inmez Uber çağırdık ve otele geçtik. Hindistan'da taksi ve Uber hatlarıyla ulaşım çok yaygın ve kolay olduğunu söylemem gerekli.

    2 Eylül'de Rele Clinic'te olan sağlık randevusuna sabah 9'da gittik. Orada forumdan tanıştığımız diğer Türk arkadaşlarla karşılaştık.
    Burada boy-kilo ölçümü, ciğer tomografisi, kan testi, idrar testi, göz testi verdim. Ödemeyi Rupi ile kabul ettiklerini söylediler fakat bizde bulunmadığı için Doktor Rele kur parite hesabı yaparak bizden Dolar olarak kabul etti. Buradaki insanların bize çok ilgili olduğunu söylemek yanlış olmaz.

    4 Eylül'de VAC randevusunda gittik. Burada parmak izi ve biyometrik fotoğraf çekimi yapıldı. Burada yine diğer Türk arkadaşların randevusu da vardı. Çıkışta onlarla bir AVM'ye oturduk ve bol bol süreçle alakalı yorum yaptık. Okuyorlarsa selamlar 🙂

    8 Eylül günü benimle beraber mülakatı olan diğer arkadaşlarla anlaştık ve sabah saatin gelmesini beraber Elçilik binasının önünde bekledik.

    Hindistan'da birçok lehçe olduğu için içerde dillere göre randevu sırası veriliyor. Biz İngilizce sırasından aldık ve beklemeye başladık.

    Dökümanlar Hintli çalışanlarla kontrol ediliyor. Sıram geldiğinde bankodan istediği belgeleri tek tek verdim. Sırasıyla;
    Vukuatlı nüfus kaydı,
    Adli sicil kaydı,
    Askerlik belgesi,
    Transkript,
    Öğrenci belgesi,
    Lise diploması orjinali ve tercümesi(Hala üniversite öğrencisi olduğum için),
    Banka hesap dökümü(Bu belge yanımdaydı fakat ben de dahil bildiğim kadarıyla kimseden istenmedi)

    Belgeleri teslim ettikten sonra ücret ödememi ve ekranda sıramı takip etmemi söylediler. 330 dolar ödeme yaptım ve bekledim.

    Benimle beraber gelen diğer arkadaş İngilizce konuşamadığı için çalışanlar arasından Türkçe bilen birini aradılar ve biraz bekledikten sonra diğer iki arkadaş mülakata girdi.

    Sıra bana geldiğinde Türkçe destek isteyip istemediğimi sordu ben İngilizce devam etmek istediğimi söyledim. Mülakat esnasının her anını hatırlayamıyorum zira çok heyecan vardı fakat sohbet havasında geçtiğini söyleyebilirim. Hala üniversite öğrencisi olduğum için okulumun ne zaman biteceğini sordular. Evli olup olmadığımı ve çocuk sahibi olup olmadığımı sordu. Bunlar standart prosedür sorular.

    Dosyalara tekrar göz attıktan sonra 'It seems okay' dedi ve 3-5 gün içerisinde pasaportumu teslimi alabileceğimi söyledi.

    7 Eylül'de mülakatı olan arkadaşlar 9 Eylül cuma pasaportlarını teslim aldı yani 2 günde teslim alınıyor. 8 Eylül'de mülakata girip 2 iş günü cumartesine denk geldiği için benimki pazartesine sarktı. Pazartesi günü VAC'dan pasaportu 13.00 sularında teslim aldım.

    Şuanda US'e giriş yapmak dışında benim için süreç tamamlandı. Herkese başarılar ve esenlikler diliyorum..

  • ⭐⭐⭐

    @mesut-kutlu Büyük risk büyük kazanç getirirmiş. Hayırlı uğurlu olsun.

  • ⭐⭐

    @mesut-kutlu tebrik ederim. Emek olmadan yemek olmaz lafı sizin için söylenmiş olabilir 👏

  • ⭐⭐⭐

    Yurtdışında mülakata giren biri olan size sormak istiyorum Türkiye’deki gibi maddi yeterliliği irdeliyorlar mı? Hesabınızda ne kadarlık bi para gösterdiniz mesela? @themagnificentK


  • @themagnificentK tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun


  • @waterman Merhaba. Esim Bosna Hersekliydi ve greencard cekilisinda ona cikmisti. Bosna Hersekte mulakatimiz oldu. Iki kere sormustum banka hesap bilgilerimize bakacak misiniz diye, bakmadilar.

  • ⭐⭐

    @themagnificentK tebrikler, vizeniz hayırlı olsun 🙂


  • Herkese merhaba,
    Vize almaya hak kazanan ve almayı başarmış bütün arkadaşlarımı tebrik ederim. Benim bir sorum var yardımcı olursanız çok sevinirim. Green card almaya hak kazandım ancak mülakat için henüz bir mail gelmedi. Bu durum beni artık endişelendirmiyor değil. Mail gelmemesi normal mi yoksa bir terslik mi var? 😞
    Konu hakkında bilgi paylaşabilirseniz çok sevinirim.


  • Bu ileti silindi!

  • AP ye KALAN 1 AĞUSTOS DV2022 MÜLAKAT SÜRECİM

    1 Ağustos sabah 8:45 te Ankara Amerikan konsolosluğunda mülakata girdim. Güvenlik aramasından geçtikten sonra konsolosluğun içine girdim. Sıra numarası verdiler oturup sıra  umaramın yanmasını bekledim. Aradan 15dk sonra sıra numaram yandı ve bankoya ilerledim, bankodaki ilk işimiz 330$ ödeme oldu. Memur ödeme işlemini gerçekleştirdikten sonra oturup beklememi ve tekrardan sıra numaramı takip etmemi söyledi. Beklemem ilk bankoya gidiş süreden biraz uzun oldu neyse ki numaram yandı, 8 nolu bankoya evraklarımla birlikte ilerledim. Beni karşılayan memurun ilk istediği evrak "askerlik durum belgesi" oldu.Bingo acaba ben "Askerlik durum belgemi" unutmuş olabilir miydim? Evet malesef. (o kadar dikkat etmeme rağmen gerekli belgeleri telefon notlarıma yazmama rağmen ve onları tek tek kontrol etmemw rağmen nasıl olduysa Askerlik Durum Belgesi evrağını yazdığım yeri silmişim) Kafamdan kaynar sular döküldü tabirini o an yaşadım, salağa yatarak "askerlik durum belgesini kcc göndermiyor muyduk burada da mı istiyorsunuz" diye saçma sapan bir cümle kullandım. Memur arkadaşta filtre kahvesinden yudum alarak gözlerini bana dikerek "bir bakalım istiyormuymuşuz" dedi. Sonuç evet isteniyor. Sonrasında neyse dedi diğer belgelerinize bakalım. (tabi bu sırada ben acemiliğin verdiği telaşla herşey bitti durumundayım, moralim kimsenin anlayamayacağı derecede bozuk) Evraklarımı aldı, diğer evraklarda herhangi bir problem yok. Oturun sıra numaranızın yanmasını bekleyin denildi. Bankodan çıktım o sırada kafamda Sezen Aksu' dan "Vay yine mi keder, ama artık yeter" melodileri çınlıyor. Oturdum çaresizce bekliyorum. Numaratörü takip ediyorum yavaş yavaş numaram yaklaşıyor diyorum. Pat! Benim numaramı geçtiler benden sonra yaklaşık 4 kişiyi mülakata soktular herkes sevinçli bir şekilde ortamdan ayrılıyor. Kalp atışlarım değişti panik oldum. Derken sonunda numaram yandı, elimdeki evrakları bir güvercini havada yakalar gibi bankoya koştum yanılmıyorsam 3 nolu bankoydu. Bankoya vardım 26 27 yaşlarında olduğunu tahmin ettiğim siyahi erkek bir kardeşimiz o kadar sıcak gülümsemeyle karşıladı ki sanki o an bu tebessüme ihtiyacım vardı. Bende selamladım, yeminimizi ettik. Sonrasında Türkçe devam ediceğimi söylemiştim Türkçe konuşarak bazı sorular sordu nerede yaşayacaksın? Tanıdığın var mı? Ne iş yapacaksın gibi? Arkadaş sohbetinde olan sorular gibi. Hatta ne iş yapacaksın sorusuna gideceğim yerde arkadaşım olduğunu ve fliphouse işi yapacağımı söyledim müthiş bir tepki vererek çok iyimiş dedi. Sonrasında dosyalarımda herhangi bir sorun olmadığını fakat bir dosyamın eksik olduğunu belirtti, evet malesef aceleden unuttum herhalde diye karşılık verdim, problem yok dedi pasaport u mu banka hesap dökümanlarımı ve eksik evrağı belli eden bir a4 boyutunda kagıt verdi kağıdın üzerinde ki kutucukta askerlik durum belgesini benden talep ediyorlar. Bunları tamamlayın vizenizi onaylayalım denildi. Buraya kadar herşey ufak bir sorun olsada sorunsuz gitti gibi.

    Gelelim 2. Part a hemen Uğur bey e yazdım, böyle bir durum olduğunu ve telaş etmemi ais kaydını oluşuturup pasaport eksik evrak kağıdı ve ais kaydının çıktısını alıp Ankara'dayken postahaneye gidip konsolosluğa göndermemi söyledi. Konsolosluktan çıktığım gibi 1 saat içinde bu işlerimi halledip gönderdim. Süreç bundan sonra başladı benim için. (Sabır)

    13 ağustosta Congratulations maili aldım havalara uçuyorum sevinçten. 15 Ağustosta Postam geldi pasaport var vize basılmamış, meşhur kulağı kesik sarı zarf yok, ve sağlık dosyamı onlara mülakat esnasında vermeme rağmen bana sağlık dosyamın eksik olduğunu söyleyen bir a4 eksik evrak kağıdı göndermişler, dedim ki gelse gelse benim başıma gelirdi zaten 🙂

    Sonrasında Uğur bey sakin kalmamı, [email protected] 'a
    ad-soyad / cn / doğum tarihi
    mail başlığı: IMPORTANT REQUEST AFTER IV INTERVIEW

    xx.xx tarihinde yaptığım göçmen vize görusmesi sonrasi, tarafından istediğinizi evrağı (askerlik belgesi) size gonderdim.

    sonrasında bana ekte paylaştığım congratulations mailini gonderdiginiz.

    ancak bugün yine ekte yolladığım sağlık raporumun olmadığına dair bir form gonderdiginiz. ben sağlık muayenesi evraklarımi size mülakat sırasında vermistim.

    bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Desteğinizi rica ediyorum.
    Diye bir mail atmamı söyledi attım. 18 ağustos ta mailime cevap geldi. Bir yanlışlık olduğunu pasaportumu tekrardan istediklerini söylediler tekrardan pasaport için ais kaydı oluşturdum pasaport ve ais çıktımı alıp postaneye gittim ve zarfımın üzerine "IV UNIT DİKKATİNE" yazarak gönderdim. 19 eylül e kadar durumumu Ceac tan kontrol ettiğimde "refused" gözüküyor, sürekli mail atıyorum herhangi  tatmin eden bir dönüş olmuyor, konsolosluk Ankara içinde bir bölgeden başka bir bölgeye taşınıyor konum olarak ve süreç daralıyor pasaportum onlarda halen gelmemiş sinir stres hat safada derken 20 eylülde Ceac " Administrative Processing" olarak çok şükür değişti 22 eylülde issued oldum ve 24 Eylülde ise postam elime ulaştı vize basılı pasaportum ve sarı zarfım artık elimdeydi🙏 mülakattan bu yana 54 gün sonra vizemi aldım. Sabır dolu zor bir süreçti ve bu süreçte sayın @gucarslan ve ekibi olmasaydı, hem moral açısından ,hem bilgi birikim açısından, greencard talihlisi olarak ben ve arkadaşlarım epey zorluk çekeceklerdi. Kendilerine burdan şükranlarımı ve iyi dileklerimi iletiyorum iyi ki varsınız 🙏🤗


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

71
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum