Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @eedb tebrik ederim. Ayakta alkışlanacak bir performans. Umarım Ankara konsolosluğu çocuklarınız için yardımcı olur ve tüm aile vizesini almış olur.

  • ⭐⭐⭐

    @MissOzge Bana en yakın CN sanırım sizindi. Önümü açtınız 🙂 Hayırlı uğurlu olsun. Yolunuz açık olsun.

  • ⭐⭐⭐

    Süreci başarıyla tamamladıgınız için tebrik ederim. Keşke bi risk daha alıp cocukları da görüşmeye getirseydiniz. Direk toplu olarak vizelerinizi alıp temelli yerleşirdiniz ABD'ye. Ama hayırlısı böyleymiş sizin için 🙂 @eedb


  • @MissOzge hayırlı olsun👍

  • ⭐⭐

    @MissOzge Vizeni, hayirli olsun 🙏


  • Önümüzdeki hafta Barbados’ta mülakata girecek arkadaşlara faydası olabileceğini düşünerek deneyimimi sıcağı sıcağına paylaşmak istedim.
    13.09.2022 salı günü Barbados’a mail atıp dosya taşıma talebimi ilettim. Aynı gün 21 inde önce ülkede olursam dosya taşımayı kabul edeceklerini belirten mail geldi.
    Tüm belgelerimi iki gün içinde toparladım. Yeminli tercümandan çevirdim ve apostil yaptırdım.
    18.09.2022 de gece 01.00 uçagı ile Miamiye gitmek için yola çıktım.12 saat uçustan sonra 12 saat havaalanında bekledim ve American airlines uçağıyla Barbadosa vardım.Gümrükte bir saat kadar bekletildim.Elimdeki mektubun tam bir tarih içermediğini ve bu şekilde alamayacaklarını söylediler.Ben de dönüş biletimi ve dv sürecinin 30 eylülde bittiğini anlatarak bir saatlik uğraş sonucunda ülkeye girebildim.Girer girmez konsolosluğa otel voucherını,ds 260 confirmation page pasaport ön yüzünü ve pasaportumdaki Barbados damgasını mail ile gönderdim.Ertesi gün öğleden sonra 23 eylül Cuma olarak randevu mailini aldım.
    20 Eylül Salı günü sağlık muayenesine girdim. Kan tahlili,doktor muayenesi ve 4 aşı için 440 dolar verdim.
    23.09.2022 Cuma 8.00 randevumuz için 6.45’te konsolosluk önündeydim. Saat yedide içeri aldılar. Pasaportlarımızı gördükten sonra x-ray’den geçirdiler, çantalarımızı kasaya kilitleyip anahtarını verdiler. Güvenlikten geçtikten sonra mülakat salonuna alındık. Önce 3 no.lu banko pasaportlarımızı istedi ve ödeme için A4 büyüklüğünde bir kağıtla bizi 11 no.lu bankoya gönderdi. Ödeme sonrası aynı yere dönmemizi söyledi. 11 no.lu bankoya bir kişi için 330 usd ödedik. 1-2-3 no.lu bankoların önündeki sandalyelere oturduk. (bankoların sıra numeratörü yanmıyordu, içeriye giriş sırasına göre doğal bir sıra oluşmuştu) evrak kontrolüne çağırmaya başladılar. Evrakları son derece titizlikle inceliyorlardı. 3 no.lu bankodaki görevli tarafından çağrıldım.. Belgeleri vermeye başlamadan önce adres ve telefonu istedi. Adres kağıdını verdim. Ama arkadaşımın telefonun telefonumda kayıtlı olduğunu söyledim. Kart verip bize bugün mail atın dedi.Mulakattan sonra ilk iş onu mail attım.Sırasıyla aşağıdaki belgeleri teslim ettim. Bütün belgelerim eksiksiz, ıslak imzalı, tercümeli, noter onaylı ve apostilli olduğu için kolay ilerledik.

    Doğum Kayıt Belgesi - Birth Certificate
    Adli Sicil Kaydı
    Medplus’tan verilen kapalı zarfta Sağlık Raporu
    5*5 foto 2 adet
    Üniversite Diploması (veya son alınan diploma hangisiyse) noterli çevirisi ve fotokopisi
    Lise Mezuniyet Belgesi sormadı
    Boşanma mahkeme kaydı orjinali fotokopisi ve çevirisi
    Maddi kaynak göstermemizi istemedi. Dokümanları alırken arada sorular sordu:

    • Ne iş yapıyorsun?

    • Police certificate aldığın ülke dışında bir yerde yaşadın mı?

    • Daha önce ABD’ye gittin mi? Ne zaman?
      Ardından parmak izlerimizi aldı ve oturup beklememizi söyledi. Bizden önce evrak teslim edenler 1 numaralı bankodan mülakat için ismen çağrılmaya başladı. Mülakat sırası bize geldiğinde önce yemin ettirdi ve parmak izlerimizi aldı:

    • Eczacı mısınız?

    • Eşinle ne zaman boşandınız?

    • Barbados’u nasıl buldunuz?

    • Daha önce hangi tarihte ABD’de bulundunuz? Ne için?

    • Kızınla ilgili planın nedir?
      Bu soruların sonunda her şeyin tam göründüğünü söyledi. Belgeleri tekrar gözden geçireceklerini, bana mail gönderileceğini ve pasaportumu konsolosluğa gelip alabileceğimi belirtti. Konsolosluktan görüşmenin olumlu geçtiği düşüncesiyle ayrıldım.

    23.09.2022 cuma öğleden sonra Ceac durumum Issued’a döndü. Daha sonra pasaportumu pazartesi 11:00’de konsolosluktan teslim alabileceğimi bildiren mail geldi. Henüz pasaportumu teslim almasamda bu süreç benim için bitmiş oldu. Bundan sonraki mücadelem bir bilinmezlik olduğu için getiremedim ve vizesini alamadığım kızım için...

    Barbadosa yola çıkarken kendi kendime ileride yapmazsan pişman olacaksın diye moral verirken bir yandan bir bilinmezliğe atıldığımdan dolayı korkarken yanımda olan ve beni destekleyen arkadaşlarıma, Barbados çıkarmasına öncülük edenlere, Barbados’ta ayaküstü sohbetlerimizde bildiklerini paylaşmaktan çekinmeyen, sağlık muayenesi ve mülakata eşzamanlı katıldığımız arkadaşlara, Yeşilkart Forum’a emeği geçen herkese, özellikle @gucarslan'a teşekkürler…


  • @eedb Vizeniz için çok tebrik ederim. Aynı yolun yolcusuyuz ve büyük risk alıp tam anlamıyla dünyanın diğer ucuna geldik. Hakkımızda hayırlısı olsun.


  • @dreamweaver geçmiş olsun hocam, acaba bu kadar sorun yaşamanızın sebebi ds-260 formunu geç yollamanız mı?


  • Bu ileti silindi!

  • Uzun ve yorucu bir yolun ardından treni kaçırmadık ve Barbados üzerinden vizemizi almış olduk.

    Öncelikle bana bu süreçte sonsuz desteğini esirgemeyen aileme, kardeşime çok teşekkür ederim. Onlar olmasaydı belki çoktan pes etmiştim. Kendisi burayı okuyor, takip ediyor. Kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.

    Türkiye'de çoğu kişinin adını bile bilmediği zamanlardan geliyorum, yaklaşık 14 yıldır bu çekilişe başvuruyorum. Daha öncesinde sonuçları sürekli takip ederdim. Bu sefer yeni doğmuş bebeğimizin etkisiyle, greencard başvurusunu unutmuş, uykuya hazırlık yapıyordum. Bu sırada ekşi sözlükte başlıkları gezerken "green card" başlığı gözüme ilişti. Aklıma birden sonuçların açıklandığı geldi. Gayet umutsuzca, öylesine sonuçlara bakarken ne göreyim, kazandınız sayfası ile karşılaştım. İlk olarak anlam veremedim. Daha sonra heyacanı eşimi uyandırarak paylaştım. Kendisi uyku sersemi pek anlam veremedi 🙂 Ben hemen case numarasını araştırdım vs. İlk olarak case numarasından umutsuzluğa kapıldım.

    Daha sonra sadece çekiliş kısmına kadar bilgi sahibi olduğum DV’nin detaylarını araştırmaya başladım. Yolum tabiki sayın @crazycells ’in kurduğu bu foruma düştü. Kendisi sayesinde çok insan tanıdım ve dostluklar edindim. Bu olanağı tanıdığı için kendisine çok teşekkür ederim.

    Formumu ilk olarak 25 Mayıs tarihinde gönderdim ve beklemeye başladım. Sonrasında sürekli bilgilerin çok önemli olduğunun vurgusu yapıldı. Adresi verdiğim kişi kiracıydı bende daha güvenli olsun diye başka bir adres vermek için formu açtırdım. İşte dananın kuyruğu burada koptu. KCC formu 27 Eylül tarihinde açtı. Aynı gün tekrar kapattım fakat bekleme sırasında beni en arkalara atmıştı bile bu durum.

    Bunu bilmeden beklemeye başladık. Forumda kritikler, görüşler, düşünceler fırtına kopuyordu. DV 20 ve 21’in hali ortadaydı. Covid belası yüzünden konsolosluklar tam çalışmamış, mülakatlar yarım kalmıştı. Bizdede böyle olacak mı derken, tek tük mülakat ile Mart ayına geldik. Birden kıyamet gibi mülakat yağdı. Yurtta bir bayram havası oluştu. Artık bu iş tamam dedik, Ankara hepimize mülakatı verecek dedik.

    Fakat beklediğimiz gibi olmadı. Yarış takip eder gibi ayın son günleri yoğunlukta olmak üzere foruma doluşmaya başladık. Kaç tane mülakat gelecek, hangi sırayla gelecek sürekli kritikler yaptık.

    Maalesef bize sıra gelmiyordu. Düşük mülakat sayılarıyla erken submitli kişilere mülakat gidiyordu.

    Burada çıkış yolu ararken forumdan @duygu-0 Hanım ile dava başlığı üzerinden iletişime geçtik. Sonrasında eşi olan yoldaşım Mustafa Bey ile dava sürecine başladık.

    Bireysel dava için bize söylenen dosyalama yapıldıktan sonra hükümetin uğraşmayacağı ve 30 gün içinde bize mülakat vereceğiydi. Fakat bu 30 gün, 60 güne çıktı. 60 gün sonunda ise hükümet mülakat vermek yerine çat diye dava iptal talebi gönderdi. Bundan sonra devam etmek isteyenler ek ücret ödüyor ve itirazlar başlıyor. Bu itirazlar günümüze kadar karşılıklı devam etmekte fakat bir sonuca varılmamaktadır. Avukatların rezerv vize talepleri hakimler tarafından reddedilmektir.

    Bütün umutlarım suya düşmüşken. Barbados’a e-mail gönderdim ve 21 Eylüle kadar ülkeye giriş yaparsam mülakat vereceklerini yazan bir cevap aldım.

    Atar topar Mustafa ile birlikte eş ve çocuklarımızı geride bırakar biletlerimizi aldık. Bize daha sonrasında dava arkadaşlarımız  @Eedb @MissOzge  @Kapgan da katıldı. Hepimiz Barbadosa yol aldık.

    Barbadosa, Panama aktarmalı giderken THY dönüş biletinde ısrarcı oluyor. Uçağa binmeden bileti olmayanlara, dönüp bilet aldırıyorlar. Burada Panama - Barbados uçak bileti yardımcı olacaktır size.

    Uzun bir yolculuk, Panama havaalanında bir gece geçirme sonrasında Barbados’a ulaştık. Barbados bu kadar Türk’ün tek seferde giriş yapmasına pek alışkın bir ülke değil. Özellikle sırt çantalı genç arkadaşlara zorluk çıkarabiliyorlar. Derdinizi güzelce anlatırsanız bir sorun olmayacaktır.

    Girer girmez kiosktan aldığım belgeyi konsolosluğa gönderdim. Araya haftasonunu girdiğinden dolayı cevap alamadık. Pazartesi günü ekip olarak mülakat gelmeden Medplus sağlık kuruluşuna muayene için gittik.

    Mülakat olmamasını sorun etmediler ve belgelerimizi aldılar. Aşı kartı, sağlık geçmişi, pasaport. Sabah 7’de gittiğimiz kuruluştan saat 14:00 civarı çıkabildik. İşlemler çok yavaş ilerliyor. Aşı kartım olmadığından yapılabilecek bütün aşıları yaptı doktor. Klasik soruları sordu, muayeneyi tamamladı. En son ödeme sonrası bizi ücretsiz taksi ile göğüs röntgeni çektirmeye yolladır. Onu da hallettikten sonra işimiz bitti.

    Çarşamba gününe mülakat maili gelmişti. Salı günü sağlık sonuçlarını 12’de almaya gittik. Yine uzun bir bekleyiş sonrasında sonuçlarımızı aldık.

    Mülakat günü geldi. Barbados konsolosluğu yine oldukça korunaklı ve güvenlik önlemleri yüksek olan bir konsolosluk. Telefonlarınızı kasaya koyuyorlar ve anahtarı size veriyorlar. Çıkışta alabiliyorsunuz.

    İçeri girdiğinizde bir sıra yok. İsimleriniz okunuyor ve casedeki herkesin girip girmeyeceği soruyorlar. Ona göre kişi sayısı işaretlenip, ödemeye yapmaya gidiyorsunuz. Ödeme sırasını kendi oluşturduğunuz sıraya göre yapabilirsiniz.

    Ödeme sonrasında isimleriniz okunarak evraklarınız teslim alınıyor. Bütün evraklarımı İngilizce olanlar dahil, tekrar çeviri yaptırıp noter ve apostil yaptım. Türkiye’deki mali dökümleri almıyorlar. Aldıkları evrak listesi;

    • Doğum Belgesi (Formül A)
    • Adli Sicil Kaydı
    • Askerlik Belgesi
    • Diploma
    • Evlilik Cüzdanı (İngilizce Çeviri Şart)

    Evrak tesliminde Türk dosyalarını bilmediklerinden, sizin hakim olmanız gerekli. Dosyalar için açıklama yapıyorsunuz. Evrakları da teslim ettikten sonra artık mülakat için isminizin okunmasını bekliyorsunuz. Ben ilk ödeme yapanlardan olmama rağmen evrak listesinde ismim en son okundu.

    Mülakat için ismim okunduğunda dünya iyisi hanımefendinin söylediği ilk şey çocuk nerede, neden getirmedin ona da vize vermek isterdim.

    Durumu açıkladım ve mülakat başladı. Benim Amerika geçmişim olduğundan daha çok nereye gideceğim değilde, geçmişte neler yaptığımı sohbet şeklinde sordu. Ekranda gördüklerini teyit ettirdi.

    Hatırladım sorular;

    • Amerika’da hangi okula gittin?
    • Daha önce ceza ya da polis ile sorunun oldu mu?
    • Tek eşin mi var?
    • Türkiye’de çok eşlilik var mı?
    • Hangi yılda evlendin?
    • Çocuğun hangi yılda doğdu?
    • Hangi yılda okuldan mezun oldun?
    • Türkiye’de neden mülakat vermiyorlar, covid devam ediyor mu?

    Bu sorulardan sonra her şey tamam vize paketini hazırladığımda bir e-mail alacaksın ve gelip konsolostuktan paketini teslim alacaksın dedi.

Konsolosluktan grup olarak ayrıldık ve bir kahve içmeye gittim. Kahveyi içip kaldığım yere döndüğümde CEAC’da vizemin basıldığını gördüm. Ardından hemen ertesi gün için pasaportumu teslim alabileceğimi belirten e-mail aldım.

    Bugün ise gidip pasaportumu vize basılmış şekilde teslim aldım. Ya vize basımında şanslıydık ya da ailemiz için Ankara’dan mülakat isteyeceğimizi belirtmemizden kaynaklı zaman darlığından hemen vizeyi bastılar. Barbados elçilik çalışanlar gerçekten çok iyi niyetli. Sadece size vizeyi vermek istiyorlar. Oraya dosya taşıyan olursa, eksik evrak ya da yanlış beyan yoksa içi rahat olsun.

    Forumda gece gündüz mesajlaştığım @clutchshot  ‘a yorumları için çok teşekkür ederim, inanıyorum tekrar kazanacaksın. Beni güncel durumlardan haberdar eden @Not_Born_Yesterday çok teşekkür ederim.

    Mandamus bireysel davacılar olarak hepinize desteğiniz ve arkadaşlığınız için çok teşekkür ederim. @Duygu-0 @eedb @SkyNet  @MissOzge @Ozgen @Kapgan Dava ile olmasada bir şekilde vize almanıza gönülden çok sevindim. Emekleriniz boşa gitmedi.

    Tek bir adımımız kaldı. O da tamamlanınca, deneyim güncellenecek.

    Mülakat alamayan arkadaşlara tekrar bol şans diliyorum. Umarım en kısa sürede tekrar kazanacaksınız. Bu açılan kapı kapanmayacak. DV20-21 davacı arkadaşlar sizlerde kazandığınız hakkınızı alacaksınız buna inanıyorum.


  • @gamefry Geçmiş olsun hocam, sanırım üstteki arkadaş gibi son zamanlara kalmanızın sebebi DS-260 formunu geç doldurmanız.


  • @Özgür-Can Teşekkürler Hocam. Evet formu geç doldurmamız. Toplam case sırasında beni 1217. sıraya atmış. En gerilerdeydim.


  • Mülakat deneyimim
    17eylül abimin dosya taşıma talebi maili üzerine olumlu cevap aldıktan sonra barbadosa gitmek üzere annemle birlikte yola çıktık. Turist vizemiz olduğundan dolayı Newyorktan barbadosa aktarma yaptık. Newyorka giriş yaptığımızda güvenlik sisteminden geçerken görevli pasaportlarımızı isteyip soru sordu;neden geldiğimizi, nereye kimin yanına gideceğimizi sordu tek tek cevapladım;barbadosa aktarma yapıp mülakata gideceğimizi sonra da abimin yanına Virginia ya gideceğimizi söyleyip dosyalarımızı gösterdim.Görevli geçebilirsiniz dedi.İndiğimizde saat akşam10.20di Barbados uçağımız sabah11. 00da kalkacaktı havaalanında bekledik. Uçağa binme saati geldiğinde bavullar için ayrı 70$ödedikten sonra check in yapıp güvenlik kontrolününden geçtik ardından uçak saatini bekledik.Barbadosa geldiğimizde akşam olmak üzereydi sonra güvenlik kısmından geçerken;aşı kartı soruldu gösterdikten sonra sıraya geçtik pasaportlarımızı gösterdik mülakat için geldiğimizi söyledim sonra görevli kadın yetkili birini çağırdı oda bana soru sordu;dönüş biletiniz var mı? Yok dedim hemen almamız gerektiğini söyledi. Abimi aradım gerekli açıklamayı yetkili kadına yaptı. Ve pasaporta stamp basmasını istedik ve yaptılar abim stampı çekip ona atmamı istedi attım oda mail atıp orda olduğumuzu kanıtlar nitelikte mail attı ve 2gün sonra mülakat maili aldik 21eylül saat 8.30 a mülakat verildi.Bir gün önesinden sağlık muayenesi yaptık annem için 600$ kendim için 600$ ödedim.Mülakat günü saat 7.00de ordaydık. 7.15te içeri almaya başladılar güvenlik sistemlerinden geçtikten sonra bizi yönlendirdi leri yerde bekledik.Sonra 330$benim 330$annem için ödeme yaptık. Daha sonra mülakat sırasını bekledik sıra geldiğinde görevli hanımefendi tek tek belgeleri istedi sırasıyla verdim bu arada fotoğrafınızda kulağınızın görünmesi gerekiyormuş annem tesettürlü olduğu için sıkıntı olmadı ama bana tekrar gidip fotoğraf çektirmem gerektiğini söyledi hızlıca taksiyle gidip geldim. Sonra tüm dosyaları eksiksiz aldıktan sonra parmak izimiz alındı. Oturup beklememiz gerektiğini söyledi oturduk bekledik. Diğer görevli kadın sorular sorup doğrulamak amacıyla çağırdı. Sorular şu şekildeydi;
    -Kaç gündür buradasınız?
    -Amerika'ya hangi eyalete gideceksiniz?
    -Orada tanıdığınız var mı?
    -Baban ve kardeşlerin nerede, nerede yaşıyorlar?
    -Daha önce başka ülkede yaşadınız mı?
    -Nerede yaşiyorsunuz?
    -Annenin doğum yılı(gün, ay, yıl)
    -Evlenme tarihi
    -Kendi doğum tarihim
    -Annemin annesinin soyadı
    -Medikal raporlar
    Böyleydi sorular. Hepsini cevapladıktan sonra dosyalarınızın hepsi eksiksiz, medikal raporlar elimize maille ulaşınca onaylanacaktır dediler.Görüşmemiz bu şekildeydi umarım size bir faydası olur. Gurupta bildikleri herşeyi bizimle paylaşanlara, başta @gucarslan beye ardından diğer gurup yöneticilerine sonsuz teşekkürlerimizi iletiyorum.. 🙏💕


  • @Özgür-Can evet maalesef ama haziranda gönderen arkadaslar alamadı.


  • @MissOzge tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun👏👏👏👏👏


  • @dreamweaver tebrikler 👏👏👏👏👏 vizeniz hayırlı olsun


  • @gamefry tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun 👏👏👏👏👏


  • @Muhtaradana güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Abd de unv.de okuyan kizim icin Abd ye gidince kalıcı adresimiz belli olduktan sonra, ssn kartimiz geldikten sonra, uscis den online firmalardan I 130 formunu dolduracam.. Sonra kendisi orada F1 vizesi seneye bitiyor ve I-20 ile okula devam edeceği için abd den cikmadan AOS ile sureci devam ettirmeği düşünüyoruz. Forumdan bununla ilgili yani aile birlesimini AOS ile devam konusunda fazla bilgi bulamadım. @crazycells e de sordum bu konuyu. Sanirim gözünden kaçmış olabilir. Bu konuda avukatla değilde kendim devam etsem herhangi bir sakıncası veya gecikme sebebi olur mu? Yani avukatla devam edersek daha hızlı mı ilerleriz? Bu sorularima cevap bulamadım..şimdiden tum yöneticilerin + @gucarslan cevaplariniz için teşekkürler.

  • ⭐⭐

    @MissOzge @eedb @travelingways @lala-bircan @gamefry @dreamweaver Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar.

  • ⭐⭐⭐

    @MissOzge Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

119
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum