Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Kryptonite, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?

    Arkadaşlar merhaba, birçok kişi gibi ben de aile fertlerinin ds-160 formlarını İstanbul üzerinden doldurdum.
    Sonrasında ise randevu tarihini "Ankara" seçeneği ile daha erken bir tarihe güncelledim.
    Burada bir hata yaptığımı hemen fark ettim elbette ve İstanbul a kayıtlı olan mevcut ds-160 formlarını Ankara olacak şekilde güncelledim.

    Şimdi son olarak, ais.usvisa sitesi üzerindeki randevuya ait "eski ds-160 form numaralarını" yenileri ile güncellemem gerek ancak bunu yapamıyorum.

    Bu sorunla karşılaşan oldu mu acaba?

    Dilerseniz AIS'e ulasip bu bilgiyi degistirebilirsiniz, ama degistirmeseniz de bir problem yasamiyorsunuz. Konsolosluk gorevlisi elinizdeki guncel DS-160 formuna gore bilgileri duzenliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @raktan, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?

    merhaba, J-1 visitor resercher vizesi için randevu oluşturmaya çalışıyorum. sorum şu; ds-160 içerisinde SEVIS Anumarası zorunlu istiyor fakat henğz sevis numaram gelmedi ama randevu tarihini kaçırmamak için de beklemek istemiyorum. şimdi SEVIS numarasını 0000000 diye sallasam bu sayede bir ds-160 kodu alsam bununla randevu alsam sonra SEVIS numram gelince yeni bir ds-160 doldursam randevu ekranımda ds-160 kodu güncelleyemeceğimi biliyorum. peki aldığım randevu tarihini kullanabilmek için ne yapabilirim.

    DS-2019 formunuz size ulastiktan sonra DS-160 formunu doldurmanizi tavsiye ederim. Ne zaman size gondereceklerini soylediler?

    Randevu tarihi alsaniz da daha sonra bu tarihi one cekebileceginizi hatirlatirim. Ayrica eger durumunuzda bir aciliyet oldugunu dusunuyorsaniz konsolosluga ulasip erken randevu da talep edebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Dashwood43, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?

    @crazycells merhabalar, bende ayni durumdayim. 3 ay önce Ds160 doldurmustum ama onaylamamistim, suan ise ds formuna erisemiyorum, silinmis sanirim onaylamadigim icin.

    Simdi yeniden ds formu dolduracagim.

    Ds doldururken yine ödeme yapacagim degil mi??

    Hayir, yeniden odeme yapmaniza gerek yok. Odediginiz ucretleri Eylul 2023'e kadar vize randevusu icin kullanabiliyorsunuz.

    Eger bu konuda sorun yasarsaniz AIS customer service'e ulasabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @emrah-uzeyiroglu, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?

    Merhaba bilgilendirmeleriniz çok faydalı oluyor teşekkürler. Amerika'da kalış tarihini hem eşimin hem de benim ds160 formunda 22.ocak.2022, çıkışı da 2 şubat 2023 yaptım.2022, 2023 olmalıydı. Dolayısı ile 13 ay kalmak istemişim gibi saçma bir durum oluştu. Bunun için ds160 formu yeniden doldurup çıktı almama gerek var mı? Yoksa mülakatta memura söylesek yeterli mi? 29 eylülde Ankara'da randevümüz var. Cevap için şimdiden teşekkür ederim.

    ABD seyahatinize dair tum bilgiler vizenizin onaylanmasi icin cok onemli oldugundan bunu degistirmenizi tavsiye ederim. Genelde sizinle gorusmeye baslamadan once, konsolosun kafasinda vizeyi alip alamayacaginiza dair bir karar olusuyor, bu karari da DS-160 formundaki bilgilerine gore veriyor. O nedenle yeni bir DS-160 formu doldurup bu form ile randevuya katilmanizi tavsiye ederim.


  • Merhabalar benim çok acil bir sorum var.
    Uçuş personeli olarak abd vizesi başvurumu yaptım şirket bu konuda yardımcı oluyor. fakat doğum yeri yanlış girmişim formdaki. Diğer bilgiler doğru. Ödememi de yaptım fakat en son herşey bitince fark ettim. Çok kısa bir süremiz var.

    Bu doğduğum şehrin yanlış girilmesi benim tamamen elenmme sebebp olur mu?
    Ds-160 formu tekrar yenisini açmam eskisinin randevü tarihini iptal ettirmem ve ödemeyi tekrar yapmam gerekiyor mu yoksa bunun için randevü tarihinde yanımda diğer evraklarla doğum yeri nüfus kayıt örneği gibi ek bir evrak götürmem düzeltilmesi adına yardımcı olur mu? Vakit sınırımız olduğu için ikinci ihitmali öneren bir arkadaşım oldu ama doğum yeri kesinlikle çok önemli ve mutlak ds formu tekrar doldur sonra vereceğin ek evrak yada orada söylemen işe yaramaz diyor musunuz? detaylı cevap verme şansınız olursa sevinirim


  • Bu ds160 formunu randevü tarihinden 3-4 gün öncede çıkarıp yenisini götürebiliyormuyuz sadece eskinde farklı olarak doğum yeri değişikliği olacak şekilde? ödeme yapmışsam tekrar ücret ödüyor muyum?

  • ⭐⭐⭐

    @valourwaradmiral Merhabalar, CEAC sayfasında DS-160 formunuzu "Retrieve" ile açarak "Create New Application" yaparak dener misiniz ? Daha önce bir arkadaşımız bu şekilde yapabildiğini söylemişti.
    Ayrıca eni bir DS-160 formu doldurup onu da götürebilirsiniz. Tekrar para ödemenize gerek yok. Eski form no ile yeni DS-160 formunu götüreceksiniz.


  • Arkadaşlar, acil bir sorum var. Yardımcı olacak arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.

    J1 vize başvurusu yapacağım, DS-160 da şu soru var. Fakat ben 2016 yılında green card başvuru yapmıştım.
    Bu soruya nasıl yanıt vermek doğru olur?
    Has anyone ever filed an immigrant petition on your behalf with the United States Citizenship and Immigration Services?


  • Merhaba. Mülakat yeri olarak İstanbul'u seçtiğim DS160 formum güncelliğini yitirdiğinden yeni bir DS160 formu doldurdum ve bu kez daha yakın tarihe randevu verdiği için mülakat yerini Ankara seçtim.

    Ais sistemindeki DS160 numarası biliyorsunuz ki tarafımızca değiştirilemiyor ancak yeni DS160 ile mülakata girebiliyoruz fakat yeni bir DS160'ın yanı sıra mülakat yerini de İstanbul'dan Ankara'ya çevirdiğim için bir sorun çıkar mı? Yani Ais sistemindeki DS160 numarası da başka, formda seçilen konsoloslukta başka.

    Cevaplarınız için teşekkür ederim.


  • Merhaba. Mülakat yeri İstanbul olan DS160 formum güncelliğini yitirdiği için yeni bir form doldurdum ve bu kez Ankara'yı seçtim. Sistemdeki DS160 formu İstanbul olarak kayıtlı ve yeni formum Ankara olarak kayıtlı. Yeni randevuyu Ankara'ya aldığım için yeni mülakat yeri Ankara olan yeni formumla Ankara'ya gittiğimde bir sorun çıkar mı? Sistemdeki formunuz İstanbul olarak görünüyor ve buna erişimimiz yok diyebilirler mi? Yani hayatımızda bir değişiklik olduğunda yeni bir DS160 formu doldurmamız öneriliyor ancak bu sadece kişisel bilgilerle mi sınırlı yoksa konsolosluk bilgisini de değiştirebilir miyiz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @valourwaradmiral, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?

    Bu ds160 formunu randevü tarihinden 3-4 gün öncede çıkarıp yenisini götürebiliyormuyuz sadece eskinde farklı olarak doğum yeri değişikliği olacak şekilde? ödeme yapmışsam tekrar ücret ödüyor muyum?

    Tekrar ucret odemenize gerek yok, sayin @Programmer 'in dedigi retrieve application ile formu yeniden doldurup gonderebilirsiniz. Yeni formun son kismindaki barkodlu sayfayi mulakatiniza goturmeyi unutmayin. Randevu onayindaki bilgileri guncellemenize gerek yok, konsolosluk mulakat gunu yaninizda olan DS-160 formunu inceleyerek kararini veriyor. 👍

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TUNCAHM, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?

    Arkadaşlar, acil bir sorum var. Yardımcı olacak arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.

    J1 vize başvurusu yapacağım, DS-160 da şu soru var. Fakat ben 2016 yılında green card başvuru yapmıştım.
    Bu soruya nasıl yanıt vermek doğru olur?
    Has anyone ever filed an immigrant petition on your behalf with the United States Citizenship and Immigration Services?

    Green Card basvurusu derken, cekilis basvurusundan mi bahsediyorsunuz? yoksa biri sizin adiniza "aile sponsorluguyla" green card basvurusu mu yapti?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mangoria, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?

    Merhaba. Mülakat yeri olarak İstanbul'u seçtiğim DS160 formum güncelliğini yitirdiğinden yeni bir DS160 formu doldurdum ve bu kez daha yakın tarihe randevu verdiği için mülakat yerini Ankara seçtim.

    Ais sistemindeki DS160 numarası biliyorsunuz ki tarafımızca değiştirilemiyor ancak yeni DS160 ile mülakata girebiliyoruz fakat yeni bir DS160'ın yanı sıra mülakat yerini de İstanbul'dan Ankara'ya çevirdiğim için bir sorun çıkar mı? Yani Ais sistemindeki DS160 numarası da başka, formda seçilen konsoloslukta başka.

    Cevaplarınız için teşekkür ederim.

    hayir, bu dediklerinizin hicbiri sorun cikarmaz.

    Farkli DS-160 formuyla mulakata katilip onay alan pek cok kisi oldu 👍


  • Teşekkürler @crazycells

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mangoria, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?

    Merhaba. Mülakat yeri İstanbul olan DS160 formum güncelliğini yitirdiği için yeni bir form doldurdum ve bu kez Ankara'yı seçtim. Sistemdeki DS160 formu İstanbul olarak kayıtlı ve yeni formum Ankara olarak kayıtlı. Yeni randevuyu Ankara'ya aldığım için yeni mülakat yeri Ankara olan yeni formumla Ankara'ya gittiğimde bir sorun çıkar mı? Sistemdeki formunuz İstanbul olarak görünüyor ve buna erişimimiz yok diyebilirler mi? Yani hayatımızda bir değişiklik olduğunda yeni bir DS160 formu doldurmamız öneriliyor ancak bu sadece kişisel bilgilerle mi sınırlı yoksa konsolosluk bilgisini de değiştirebilir miyiz?

    Yeni DS-160 formunuzun yeri Ankara oldugu icin direkt onay verebilirler.

    Siz zaten degisiklik yapmissiniz, ama sadece mulakat yeri degistiyse DS-160 formunu degistirmeseniz de bir problem olmaz. Daha once mulakat yeri farkli olmasina ragmen vizesi onaylanan kisi oldu. Bu durumda tek fark, formu Istanbul'dan isteyip onaylamalari gerekiyor. Yani onay islemi bir ya da iki gun gecikebilir, ama vize sonucunuzu degistirmiyor 👍


  • @crazycells Çok teşekkür ederim.


  • @crazycells Evet Hocam. Lotery ile vatandaslık konusu için hani basvuru yapıyoruz ya her yıl.. bizde bu sene visiting scholar olarak davetli şekilde gideceğiz 1 yıllığına fakat eşim j1 lı olarak ds-2019 a sahip ben j2. 2016 yılındada greencard lotery için basvurmustuk, çıkmadı.


  • İyi forumlar arkadaslar. Ben ds 160 ı Ankara olarak doldurdum ve onayladım. Randevu alma kısmına gelince ankarada uzun sure randevu yoktu en erken istanbulda vardı. Ds160 tekrar duzenleyemıyorum. Bunun ile alakalı sorun yaşar mıyım mülatta. Şimdiden teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TUNCAHM, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?

    @crazycells Evet Hocam. Lotery ile vatandaslık konusu için hani basvuru yapıyoruz ya her yıl.. bizde bu sene visiting scholar olarak davetli şekilde gideceğiz 1 yıllığına fakat eşim j1 lı olarak ds-2019 a sahip ben j2. 2016 yılındada greencard lotery için basvurmustuk, çıkmadı.

    o halde no demelisiniz, cekilise basvuru yapmak gocmenlik basvurusu olarak kabul edilmiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @vedatmdl, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?

    İyi forumlar arkadaslar. Ben ds 160 ı Ankara olarak doldurdum ve onayladım. Randevu alma kısmına gelince ankarada uzun sure randevu yoktu en erken istanbulda vardı. Ds160 tekrar duzenleyemıyorum. Bunun ile alakalı sorun yaşar mıyım mülatta. Şimdiden teşekkürler

    sorun yok, eger baska hicbir bilgide problem yoksa mulakata DS-160 formunuzu goturebilirsiniz.

    Istanbul'daki konsolosluk Ankara'dan dosyayi cekip islemlerini yapabiliyor 👍


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

48
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum