Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ugursway tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun.Sayfalarca dolusu dava dosyalarını takip edip burdanda yararlanarak kendinize bir yol haritası çizmeniz harika olmuş.Yaptığınız çalışmalar harika. Amerikadaki hayatınızda mutluluklar diliyorum.


  • @ugursway tebrik ederim Uğur Bey, bu süreçte zorluk yaşayan/yaşayacak herkes için harika bir umut kaynağı oldunuz.. Tüm detaylarıyla paylaşımınız için çok teşekkür ederim, umarım gelecekte de herşey istediğiniz gibi olur, güzel günler dilerim..

  • ⭐⭐

    @batosemo Tebrikler, Amerikadaki yeni hayatınızda bol şans 🙂

  • ⭐⭐

    @sugarmouse Tebrikler, yeni hayatınızda şans sizinle olsun 🙂

  • ⭐⭐

    @ugursway Tebrikler, detaylı anlatım için ayrıca çok teşekkür ederim. Soluksuz okudum ve hiç fikri olmayan insanlara da çok yarar sağlayacağına eminim. Yeni hayatınızda şans sizinle olsun 🙂


  • @yanutsu Sevgili Ömer, mayis ayindan itibaren ugrastigin dosya transferi surecinin sonunda vizeni almana gercekten cok sevindim. Surecin cogunu bilmeme ragmen, tek seferde okudugumda ne kadar uzun bir yol oldugunu hissetmis oldum ve cesaretin icin tekrardan tebrik ederim. Amerika'daki hayatinda basarilar dilerim, yolun acik olsun.


  • Muhteşem bir deneyim ve çok güzel bir şekilde okuyucuya aktarmışsınız detaylarınızla, mülakat deneyimini paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum yeni hayatınızda başarılar

  • ⭐⭐⭐

    @ugursway film tadında anlatımınız sayesinde tek solukta okudum. Çok çok tebrik ederim hem güzel sonuç için hem de bütün uğraşlarınız için. Umarım bundan sonrası için de yeni hayatınız hep istediğiniz şekilde ilerler 🙏🏻


  • @ugursway Deneyim şöleni diye buna derim. Hayırlı olsun. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Yeni hayatınızda mutluluk , sağlık ve başarı diliyorum. Yolunuz açık olsun. 🎉


  • @ugursway muhteşem süreç ve bir ömür sizinle beraber torunlarınızdan torunlarına aktarılacak anılar dolu. Tebrikler


  • 2022 greencarda karım, ben ve kızım adına 3 çekiliş hakkı olduğu şeklinde katıldık. Eşimin kazandığını 8 mayıs 2022 de öğrendik. Fakat eski vizedeki fotograflarla başvuru yapmıştım. Ve ilk tepkim başvuru yaparken hata yaptım. Fotoğraflardan dolayı bize vermezler dedim. Hiç ümidim yoktu. Sonra internette araştırma yapınca Yeşilkart forumla tanıştım. Ve fotoğrafı Ankara nın sorun yapmadığını öğrendim. Ve DS 260 formunu doldurmaya başladım. 16 Mayıs ta tamamladım ama pasaportlarımızın süresi bittiği için onları değiştirdik. Ayrıca eşimin doğum yeri Almanya olduğu için oradan doğum belgesi ve polis certificate temin edelim. Sonra submit ederiz. Nasılsa CN 18xx lerde olduğu için mülakat alırız her şekilde diye düşündük. Fakat forumda okuduklarımdan erken göndermek iyidir demeye başladı herkes. Ve ancak geç bir tarihte 8 ağustos ta gönderebildim.

    Ve beklemeye başladım. Okullar açıldığında soruşturma sonucu başka bir ilçede ve yeni bir okula sürülmüştüm. Müdüre ekim kasım gibi Abd ye gideceğimi fazla kalıcı olmayacağımı söyledim. Ve zaman geçiyor fakat mülakatlar gelmiyor. Sömestr geçti. Bir hareket yok. Yavaş yavaş streslenmeye başladık. Kızım Abd de üniversitede okuyor. Olmazsa bizimde B1 vizemiz var oraya gidip AOS yapalım diye düşündük. Ama cn küçük olduğu için mülakat mutlaka gelir denildi yöneticiler tarafından. Ve nitekim 2/2/2022 günü mülakat maili geldi. Mülakat tarihimiz 1 Mart 2022. Hemen kızımı Abd den getirttik. Fakat 21 yaş sorunu vardı. Risk alarak ona da sağlık muayenesi yaptırıp mülakata girmek ve konsolosun karşısına geçerek vereceği karara razı olacaktık.. Ama mülakattan 1 hafta önce gelen mailde, Büyük kızımın 21 yaştan büyük olduğu ve vizeye uygun olmadığı yazıyordu. Hemen tekrar mülakattan önce @gucarslan ın tavsiyesiyle girişte herhangi bir sorun yaşamaması için tekrar okuluna abd ye biletini aldık gönderdik.

    Mülakat günü konsolosluğa girdik, rutin daha önce anlatılan dosya teslim etme ücret ödemeden sonra çağrıldık. Ve mülakat çok güzel geçti. Eski vizelerimizi iptal edip yeni vizelerimizi beklerken, bize size mail atacaz pasaportlarınızı gönderirsiniz şimdi biraz zamana ihtiyacımız var dediler. Elimize AP kağıdını tutuşturdular. İdari İşlem kısmına tik atmışlar.

    Hemen mesaj yazdım ana gruba AP diye. Anında @gucarslan aradı. Görüştük şoktaydık. Sakin olun vizelerinizi alacaksınız dedi. Allah razı olsun. Biraz sakinleştik. Ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. Ben eşim devlet memuruyuz. Yeşil pasaportlarımız ve 10 yıllık abd vizemiz var. Nasıl olur? Başladık kendimizden şüphe duymaya. Sonra mail geldi.DS5535 formu göndermişler. Bunu doldurup gönderin dediler. Hemen ertesi gün doldurup gönderdim. Bazı şeyleri eksik yolladığımı farkettim. Tekrar gönderdim. Tam 3 hafta sonra karımın doyasının tamamlandığını ve ben ve kızımın sürecimizin devam ettiği yazıyordu. Neyse Pandemi ortamı veya farklı sebeplerden vizemizi garanti altına almak için ben karımı hemen Abd ye gönderdim. Giriş çıkış yaptı. Biraz rahatladık.

    Bugün yarın diye beklerken sayısızca mail attığımız Ankara dan hala sabırla bekleyin dosyanız tamamlanmadı cevabı geliyordu. Abd deki arkadaşım wisconsin eyaletinde ki milletvekili ve senatör ofislerine mail attı. Ofiste AP için normalde elçilik sitesinde 4 ayda tamamlanacağını ama 5.5 ay geçmesine rağmen anneleri daha önce greencardını aldığı halde kocası ve kızı hala alamadı diyerek dosyanın durumunun ne olduğu ile ilgili soruyordu. Ankara ya mail atmışlar. Ankara hemen hassasiyetinizi not aldık. İşlem tamamlanınca mail atılacaktır diye maile cevap yazıyor Bunun bir etkisi oldu mu bilmiyorum. Tam 5 gün sonra processing completed maili geldi. Tam 175 gün sonra. Tabi hemen sağlık raporunu yeniledik. Pasaportlarla beraber PTT ile elçiliğe gönderdik. Yine beklemeye başladık. Tam 26 gün vizeden haber yok. 30 eylül yaklaşıyor. Ama vize bir türlü basılmıyor. Yine mail atmaya başladık. Dosyamız ne oldu? Bir eksiklik varsa hemen tamamlayayım. Cevap yok. En son 20 eylül günü dosyamız AP oldu. 22 Eylülde de Issued oldu. ve pasaportların PTT ye verildiği mesajı geldi.

    Bu süreçte kahrımızı çeken herkese çok teşekkürler. Yeşilkart forumda tam bir dv vize uzmanı olduk desem yeridir. Yöneticilerin yönlendirmeleri doğrultusunda hareket edilmeli. Aklınıza takılan her soruyu sormalısınız ki daha doğru yol alalım..Tabiki sormadan bir arama yapmak lazım.

    Bu süreçte mülakat alamayan talihliler oldu. Allah onların yolunu açık etsin. İnşallah yeniden 2024 te kazanırlar ve yollarına devam ederler. O yüzden biz mülakat alırken vizemizi alırken buruk bir sevinç yaşadığımı burada belirtmek istiyorum. Ve burada inanılmaz dostlar kazandım. Çünkü aynı dertlerle savaştık. Sabır taşı olduk.
    @gucarslan @crazycells @Muhtaradana ve diğer tüm forum üyeleri. Hepinize çok teşekkür ederim.. Burası olmasaydı nasıl yolumu bulurdum bilmiyorum. Ve şimdi 22 yaşındaki kızım için F2A veya F2B sürecine başlayacaz. Yine buradan yeşilkartforumdan yararlanarak yola devam edip kızım için aile birleşimi yapmaya çalışacam.. Sağlıkla Kalın..


  • @AYSY33 21 yaş üstü kişiler aile birleşimi yoluyla ne kadar sürede alabiliyor bilen var mı? Bu arada , hayırlı olsun. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Yeni hayatınızda mutluluk , sağlık ve başarı diliyorum. Yolunuz açık olsun. 🎉

  • ⭐⭐⭐

    @AYSY33 Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐

    @AYSY33 Tebrikler , Yeni hayatınızda mutluluklar.

  • ⭐⭐⭐

    @AYSY33 Hayırlı uğurlu olsun. Yolunuz açık olsun.


  • @Ranje, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @AYSY33 21 yaş üstü kişiler aile birleşimi yoluyla ne kadar sürede alabiliyor bilen var mı? Bu arada , hayırlı olsun. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Yeni hayatınızda mutluluk , sağlık ve başarı diliyorum. Yolunuz açık olsun. 🎉

    Yaklaşık 2 yıl sürüyor deniliyor. Tabiki kontenjanla da ilgili ne kadar süreceği.. Aşağıdaki linkteki iletiler de de bulunabilir cevabı.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari?page=1

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @AYSY33 sizin ve aileniz için zor, sancılı ve gerçekten stresli bir süreç oldu.
    neyse ki sonu güzel bitti, kızınız için biraz buruk olsa da. ama o da sizinle birlikte abd'de olacak, F2B sürecini orada yürütebileceksiniz.

    tekrardan vizeniz hayırlı olsun, abd'deki hayatınızda size ve ailenize mutluluk ve huzur diliyorum.

    yolunuz da bahtınız da açık olsun.

  • ⭐⭐

    @AYSY33 Tebrik ederim, yeni hayatınızda bol şans 🙂


  • @AYSY33 vizeler için tebrik ederim, tüm aile üyelerinin Amerika'da olmasıda harika olmuş, Amerika'da ailenizle mutluluklar


  • Merhaba arkadaşlar
    Mülakat tecrübem şu şekilde oldu 12 eylül saat 09:45 olan mülakat için saat 08:00 da konsolosluğun önüne geçtim telegram grubunda tanıştığım mikail ve kazım bey birer kahve içtikten sonra telefon çanta vs bisakule plaza da bulunan eczaneye bıraktıktan sonra konsoloslğa giriş yaptım ilk önce 18 numaralı vezne de ödeme yaptıktan sonra bekleme salonuna geçtim oldukça heyecanlı olduğum için zaman nasıl geçtiğini bilemediğim ve saniyelerin yıl gibi olduğu bekleme süresinde ilk önce ödeme de verdikleri numaramın yanması ile ilk önce evrak teslimi yaptım ama o sırada soyisim değişikiliği kararı vardı 15-16 yıl önce kadar o mahkeme kararını görünce görevli pek anlamadı bende babamın yıllar önce değiştirdiği ve benim o dönem küçük bir çocuk oldğumu belirttim neyse üstüne bir not yapıştırdı nbumkararın üstüne ve tabiki inglizce tercümesi de vardı. Tahminen yarım saat sonra tam yan taradımda olan bankoda memur elinde bir kağıda 2-3 memur gelip baktılar ve bilin bakalım ne kağıdı benim soyisim değişikliği mahkeme kağıdı ve 2-3 dakika sonra da ikinci defa numaram yandı ve bu sefer görüşme başladı ve ilk önce yemin ve parmak izi alındı ve mülakat türkçe devam etti işte bildiğimiz sorular başladı nereye gideceksin dedi, North Carolina dedim . Peki neden orası diye sordu memur bende orada akrabalarım olduğu onun için dedim. Daha sonra ne iş yapacaksın dedi, bende garsonluk tarzı işler yapmak istediğimi söyledim. şuan ne iş yapıyorsun deyince ögrenci olduğumu ve transkript vs dosya da olduğunu belirttim sonra herşey güzel giderken birden bire görüşme tamamdır fakat sizin ap süreciniz bundan dolayı şuan vizeyi veremiyoruz deyip pasaport ve ap kağıdını verdi ayrıca diğer orjinal belgeleri lise diploması mahkeme kararı vs .
    neyse o gergin süreç başladı @gucarslan bey beni ap grubuna aldı ve 12 eylülde girmiş olduğum mülakatta idari işeme kalmıştım(AP) ve ap durumu 10 gün içerinde çözülüp bugün pasaport + ap onay maili + ap kağıdı(konsoloslukta verilen) teslim ederek şuan dosya durumum refusedden Administrative Processing dönmüş bulunmakta olup bekleyen tüm dostların tez zamanda vizelerine kavuşması dileği ile.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum