Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
-
@Ege-Sural Bilgisayardan doldurabilirsiniz. Zip ile postal code aynı şey. Class of admission şurası. Green Card'taki category'e denk geliyor.
-
Herkese merhaba, 21/07’de postaladığım belgelerim 25/07 itibariyle “delivered P.O Box” olarak gözüküyor. Şu an yapmam gereken şey USCIS’in göndereceği SMS ve daha sonra postayı beklemek, dimi?
-
G gucarslan bu başlıktan bahsetti
-
D datanist bu başlıktan bahsetti
-
D datanist bu başlıktan bahsetti
-
Merhaba, re-entry ile ilgili olarak tavsiyelerinize ihtiyacım var. üniversite son sınıf öğrencisiyim. 20 Ocak 2023 kadar ABD ye girmem gerekiyor. Okulun ilk dönemini okuyup ABD ye 17 ocakta giriş yapsam sorun olur mu? 2 ay ABD de kaldıktan sonra green kartımı alıp Türkiye'ye dönüp kalan dönemi bitirip gitmem de tekrar giriş sorun olur mu? Yada okulu dondurup ABD ye erkenden giriş yapıp re entry almak daha doğru bir seçim mi yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
-
@Sevval Merhaba Şevval, Ocak’ta ABD’ye giriş çıkış yaptıktan sonra Türkiye’ye dönüp okulunu bitirip sonra ABD’ye gitmen daha iyi olur. Ben DV 2021 kazananı olarak 3. Sınıfta GC kazandım, şu an 4. Sınıfa geçtim. İlk girişim Aralık 2021’deydi, ikinci girişim ise Temmuz 2022. Şu an re entry permit için buradayım çünkü son bir senem kaldı okulun bitmesi için ama sen eğer okul biter bitmez ABD’ye yerleşirim diyorsan “bence” Re entry permit almana veya okulu dondurmana gerek yok.
Tabi kimseye 6 aydan fazla ABD dışında kalmayı “herkes gibi” önermiyorum ama ilk girişten sonra ikinci girişin için bir sene müsamaha gösteriyorlar normalde, forumda söylenen de bu. Ben de mesela ikinci girişimi 7.5 ay sonra yaptım, gümrük memuru sadece neden o kadar süre ABD dışında kaldığımı sordu ben de üniversite okuduğumu belirttim bir sorun çıkmadı. Sen de bu hesaba göre Ocak ayında gir-çık yapıp Temmuz- Ağustos gibi ABD’ye yerleşebilirsin. İkinci girişini yaparken de yeni mezun olduğuna dair transkript, diploma vs. götürürsen sorun çıkacağını sanmam.
Sen yine de şu konuya bir göz at; https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri/801?page=1
-
Herkese Merhabalar.
@crazycells ve bilgisi olan tum arkadaslarin sorumla alakali dusuncelerini almak isterim.
Bir kac kisinin fikrini aldim , konu ile ilgili yorumlari okudum karar vermeden once sizlerin de sorumla alakali yorumunuzu almak isterim.
Benim sorunumdan bahsedeyim. 11 mayis 2022 de vize mulakatimiz basarili sekilde gecti ve green cardimiz onaylandi.
Green cardimizi aktive etmek icin 5 Haziran 2022 tarihinde ilk giris cikisimizi yaptik. Kanada da yasadigimiz icin bize en yakin ABD sinirindan giris yapip ayni gun tekrar Kanada ya giris yaptik. Pasaportumuza 1 yil sonrasina yani 05 Haziran 2023 tarihini gosteren muhur basildi ve o tarihe kadar ABD ye tasinmamiz gerektigi soylendi.
Bazi kisiler ile konustugumda o tarihten 1 gun oncesi ABD ye giris yaptigimiz da hic bir sorun olmayacgi soyleniyor. Ama bazi kisilere gore ve yorumlari okudugumda ilk giris yaptigim tarihten itibaren (05 haziran 2022) her 6 ayda bir giris cikis yapmamizin gerekli oldugunu soyluyorlar.
-
Suan oglumun okulundan dolayi bizim ABD ye tasinmamiz 01 Temmuz 2023 olacak ve bu tarih te pasaportumuza basilan tarihten (05 haziran 2023) 26 gun gecmis oluyor. Bu sebepten dolayi re-entery yapmam gerekir mi?
-
Re-entery yapmak yerine her 6 ayda bir giris cikis yapsam 01 Temmuz 2023 Tarihine kadar 2 defa giris cikis yapmam lazim ve 3 ncu girisim de tamamen yerlesmek icin giris yapmis olacagim. Bu giris cikislarda oglumun okulunda dolayi girisimi Temmuz 1 de yapacagimi soylesem sizce green cardimi buyuk bir riske atmis olurmuyuz? Siz simdiye kadar yuzlerce kisinin hikayelerini dinlemisinizdir. Onlara istinaden bu benim icinde oldugum durum hakkinda ne dusunuyiorsunuz?
-
Bir cok siteden Re-enetry konusunu arastirdim. Forum sitesindeki yorumlari da okudum. ilk ABD ye giris yaptigimda re-enetry formunu doldurup postaya versem bile biometric icin verilecek randevu icin tekrar ABD ye girmem gerektigi soyleniyor. Suan yogunluk oldugu randevunun ilk 1 ay ile 6 ay arasinda da gecebilecegi soyleniyior. Hem 3 kisi icin 1.725 usd odemek, hem de tekrar oraya gidip gelmek hem zaman hem de manevi olarak bir kulfet olacak. Ama illa re-entery yapmamiz gerekirse yapicaz ama sizce 26 gun gec girmek icin bunca kulfete deger mi?
Kusura bakmayin uzun uzadiya size durumumdan bahsettim. Vereceginiz her bilgi bizim icin cok kiymetli olacak.
-
-
@mstktlb Öncelikle hayırlı olsun. Sizin ABD ye ilk giriş sonrası çıkış tarihinizden itibaren 6 ay içerisinde giriş yapmanız gerekiyor. İkinci girişte re entry permit almanızda fayda var. İkinci gelişte re entry başvurusunu ABD de yapmanız ve akabinde Uscis ulaşma teyidi alana kadar beklemeniz gerekiyor. Bu bir anlamda sizin Green kartınızı her türlü ihtimale karşı karşı korumuş olacak Buda size giriş çıkışınızda ve bu sıkışık döneminizde yardımcı olacak . Biyometrik fotoğraf zamanı normal başvurunuzdan itibaren min 5-6 ay sonra olacağı için tekrar giriş çıkış yapmanız gerekebilir. Pahalı ve zahmetli bir iş ancak gerekli . Değil 26 gün 1 gün geçirseniz bile kartınızı zora sokarsınız. Kanada olmanız masrafınızı azaltacaktır.
-
@redsat2000 cok teşekkürler cevabiniz için. Eylul sonu araba ile Seattle a gidip aynı gün tekrar Vancouver a girmeyi planlıyorum. Ilk yaptığım girişten itibaren 3.5 ay geçmiş olacak. Seattle a giris yaptığımda ayni gun tekrar Kanada ya dönmem de bir sakınca olur mu. Yoksa bir kac gun Abd de kalmam mi gerekir.
-
@mstktlb En azından biraz kalsanız fena olmaz. Bir günlük girdi çıktı Kalma niyetiniz ile ilgili sıkıntı yapabilirsiniz . Daha sonrası için Cbp ile sıkıntı yaşamamak lazım. Eğer Re - entry permit olduğu taktirde problemimiz stressi kökten çözülmüş olacak. Ancak toplam kalış süresi probleminiz Vatandaşlık başvurunuzu biraz geciktirecek. Kartınız elinize ulaştı mı ?
-
@redsat2000 evet kartim ulaştı. Ilk giriş haziran da olmustu o tarihten 25 gun sonra kartları teslim aldim. Simdi ikinci girişi 1 Ekim de Seattle a yapip 1 gun kalıp donmeyi planlıyorum. Re-entry yapip yapmama konusunda henüz karar vermiş değilim ama eger yapmaya karar verirsem Subat ayinda 3 ncu girisi Virgina yapip 3-5 gun orada kalıp re-entery yapabilirim. Umarim hep iyi border police lerinr denk gelirim.
-
@mstktlb re entry permit basvuru için 7-10 gün en azından kalış ayarlayın . Gerekebilir .
-
G gucarslan bu başlıktan bahsetti
-
Merhabalar ben 23 eylülde re entry için evraklarımı gönderdim ücreti de money order olarak birlikte postaladım. Şuan LIN ile başlayan bir receipt number mesaj olarak geldi. USCIS siteden kontrol ettiğimde de güncel durum olarak fingerprint fee bin kendilerine ulaştığını söylüyor. Bu durumda artık ülkeden ayrılabilirim değil mi? Biometric için ayrıca geleceğim.
Bir de aklıma takılan bir diğer soru biometriic için geldiğimde girişte re entry başvurusunda bulunduğumdan biometric den vs hiç bahsetmemeli miyim Yoksa açıkça söylemenin bir zararı olur mu -
@nihalozcan Ülkeden ayrılabilirsiniz. Sıkıntı yok. Biometric randevusu çıkıştan itibaren 6 ay içinde ise bir problem olmaz. Eğer Size niye uzun süreli dışarda kaldığınızı sorarsa durumu iletirsiniz. Ancak randevu için 6 aydan fazla bekleme süreniz olursa . Biyometrik öncesi ekstra bir giriş daha yapmanız gerekecek.
-
A ayvalik10 bu başlıktan bahsetti
-
I inr bu başlıktan bahsetti
-
Merhaba' ABD ye 1 Mayıs itibariyle turistik vize ile giriş yaptım. Ardından Amerikalı esim ile evlendim. Online I130 formunu doldurduk ve ilettik. Bu ay sonunda turistik vizem doluyor. Suan yasal statüm nedir ? Turkiyeye gidiş geliş yapabilir miyim? Diger dokümanları (485, advanced parole, calışma izni,medical exam) ise manuel olarak yollayacağız. Nasıl ve ne zaman gidebilirim kafam karisti. I130 onaylanmadan advanced parole alamaz miyim ? Suan gidip gelirsem girişte sorun mu yaşarım. ay sonu turist vizem bitince ne statü ile kalacağım burada yardimci olur musunuz.
-
Merhaba, diyelim ki greencard kazandık. Kazandıktan sonra 6 ay içinde gidip aynı gün içinde uçakla tekrar dönsem ve bunu ileriki her altı ayda bir yapsam sorun olur mu acaba? Bunun nedeni Türkiye'deki üniversitemi bitirip diplomamı aldıktan sonra Amerika'ya yerleşmek için zaman kazanmak. Cevaplarsanız sevinirim.
-
G gucarslan bu başlıktan bahsetti
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
Merhabalar. 23 eylülde evraklarını gönderdiğim re entry başvurum için 24 ekime randevu verilmiş ancak ben Türkiye’ye döndüğüm için o tarihte hemen katılım sağlayamayacağım. Re schedule yapmak istiyorum. Telefon ile tekrar randevu için arasam yardımcı olurlar mı? Randevu kağıdında mazeret bildirmem gerektiği söylenmiş çok kuvvetli bir mazeret öne sürmek gerekli mi şuan yurtdışındayım gibi bir sebep yeterli olur mu acaba
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
Merhaba Arkadaşlar,
Şu an ailemle birlikte Amerikadayız. Daha önce ingilterede 1,5 yıl yaşadım. Amerika ile İngiltereyi karşılaştırdığımda İngilterenin aile yaşamı açısından daha güvenli ve huzurlu olduğunu söyleyebilirim.
Şunu sormak istiyorum. Ben green cardlarımızı veya haklarımızı diyelim 2 yıl ertelemek istiyorum. Bunu hangi siteden yapmam gerekiyor. Ücretli mi bunun için herhangi bir şart aranıyormu. Bilgi verebilirseniz sevinirim.
Selamlar
-
@FUAT-ARI merhaba, bu başlığın ilk iletisinde sorunuza detaylıca cevap bulabilirsiniz.
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
Merhaba, amerikalı eşim ile turistik vize sürem içerisinde evlendik online ı130 doldurduk. Şimdi I485, I131, I765 ve I864 ü dolduruyoruz. Bu evrakları tek bir dosya yapıp aynı adrese mi göndereceğiz. Bazı yerlerde seyahat belgesi formunu başka adrese, ı485 i başka adrese gönderilmesi gerektiğine dair bilgi okudum. Şuan yasal statüm ne oldu evlenince anlamadım ama henüz greencard ım yok. Bu formu doldurabiliyor muyum ?
-
@nevzemin, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
@nevzemin 9 Mart için parmak izi randevu tarihimiz geldi, bu demek oluyor ki formu yolladıktan yaklaşık 2 ay sonra parmak izini verip dönmüş olacağız.
Parmak izi vereli 8 ay oldu ses seda yok, son zamanlarda permit'i eline geçen arkadaşlar süreleri hakkında bilgi verebilirler mi? Teşekkürler..
-
G gucarslan bu başlıktan bahsetti
-
@nevzemin 2021 kasım başında parmak izini verdik 2022 temmuz başında onaylandı temmuz sonunda konsolosluğa geldi
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
43
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum