Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar herkese

    Re entry permit için başvuruda bulunacağım fakat 3 ay içerisinde biometrik randevusunu verip amerikadan ayrılmam gerekiyor.Şu anda randevuların hızı hakkında bilgisi olan var mı ?


  • @nevzemin 9 Mart'ta fingerprint verip akabinde Türkiye'ye döndük, permit'ten hala ses seda yok..


  • @Ege-Sural 22 Martta re-entry permit evraklarım USCIS e ulaştı. 1 Nisan da evrakları aldıklarına dair NOTICE posta ile geldi. 10 Mayıs a Biometrik randevusu geldi. Bu şekilde işlemleri tamamlayıp yurda döndük.


  • @nevzemin Ben @redsat2000 dediği gibi 7-8 aydan önce geleceğini düşünmüyorum. Ciddi yoğunlukları var.

    Yıl sonuna doğru sonuçlanır gibime geliyor.

    İnşallah Amerika ya son giriş tarihinden 6 ay öncesinde işlemler neticelenir.

    Aksi durumda bir gir çık daha gerekecek.


  • @aposport Mart ortasında Türkiye'ye döndük, 6 ay sonra yani Eylül ortasında tekrar giriş çıkış yapmamız neredeyse imkansız. Bunun bir sorun olacağını sanmıyorum zaten gidemeyeceğimiz için başvurduk, 7-8 ay da olsa yeter ki gelsin 🙂


  • Merhaba birkaç sorum daha olacak

    Formu bilgisayar üzerinden mi doldurdunuz yoksa kalem ile mi ?

    Zıp code ile postal code arasındaki fark nedir ?

    Class of admission yazan kısmı nasıl doldurmalıyım ?


  • @redsat2000 tekrar merhaba üç gün önce status case was approved oldu ve mailimize notice iş sene mesajı geldi. Bu aşamada konsolosluğa ulaşması ne kadar bir süre alıyor veya arasak öğrenebilir miyiz bir fikriniz var mı ?
    Bu arada bir sorum daha olacak bugün uscis sayfasına girince aşağıdaki mesaj çıkıyor bunun anlamı nedir bu konuda bir fikriniz var mı ? Telefonu cok denedik ama robotu geçemiyoruz.
    At this time USCIS cannot provide you with information for your case. Please contact the USCIS Contact Center at 1-800-375-5283 for additional information.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @verdal belge önce Washington ‘a gidiyor . Daha sonra Konsolosluğa gönderiliyor. Benim belge 20 Mayısta onaylandı . 07 Eylülde evrak Konsolosluğa. Geldi. Bu sürede Call center a bende zor ulaştım. Web sayfasındaki mesajın anlamı ben işimi bitirdim. Dosya kapanmıştır. Konsolosluktan haber gelene kadar bekleyeceksiniz .


  • @redsat2000 çok teşekkürler


  • @Ege-Sural Bilgisayardan doldurabilirsiniz. Zip ile postal code aynı şey. Class of admission şurası. Green Card'taki category'e denk geliyor.


  • Herkese merhaba, 21/07’de postaladığım belgelerim 25/07 itibariyle “delivered P.O Box” olarak gözüküyor. Şu an yapmam gereken şey USCIS’in göndereceği SMS ve daha sonra postayı beklemek, dimi?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   datanist datanist 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   datanist datanist 

  • Merhaba, re-entry ile ilgili olarak tavsiyelerinize ihtiyacım var. üniversite son sınıf öğrencisiyim. 20 Ocak 2023 kadar ABD ye girmem gerekiyor. Okulun ilk dönemini okuyup ABD ye 17 ocakta giriş yapsam sorun olur mu? 2 ay ABD de kaldıktan sonra green kartımı alıp Türkiye'ye dönüp kalan dönemi bitirip gitmem de tekrar giriş sorun olur mu? Yada okulu dondurup ABD ye erkenden giriş yapıp re entry almak daha doğru bir seçim mi yardımlarınız için şimdiden teşekkürler


  • @Sevval Merhaba Şevval, Ocak’ta ABD’ye giriş çıkış yaptıktan sonra Türkiye’ye dönüp okulunu bitirip sonra ABD’ye gitmen daha iyi olur. Ben DV 2021 kazananı olarak 3. Sınıfta GC kazandım, şu an 4. Sınıfa geçtim. İlk girişim Aralık 2021’deydi, ikinci girişim ise Temmuz 2022. Şu an re entry permit için buradayım çünkü son bir senem kaldı okulun bitmesi için ama sen eğer okul biter bitmez ABD’ye yerleşirim diyorsan “bence” Re entry permit almana veya okulu dondurmana gerek yok.

    Tabi kimseye 6 aydan fazla ABD dışında kalmayı “herkes gibi” önermiyorum ama ilk girişten sonra ikinci girişin için bir sene müsamaha gösteriyorlar normalde, forumda söylenen de bu. Ben de mesela ikinci girişimi 7.5 ay sonra yaptım, gümrük memuru sadece neden o kadar süre ABD dışında kaldığımı sordu ben de üniversite okuduğumu belirttim bir sorun çıkmadı. Sen de bu hesaba göre Ocak ayında gir-çık yapıp Temmuz- Ağustos gibi ABD’ye yerleşebilirsin. İkinci girişini yaparken de yeni mezun olduğuna dair transkript, diploma vs. götürürsen sorun çıkacağını sanmam.

    Sen yine de şu konuya bir göz at; https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri/801?page=1


  • Herkese Merhabalar.

    @crazycells ve bilgisi olan tum arkadaslarin sorumla alakali dusuncelerini almak isterim.

    Bir kac kisinin fikrini aldim , konu ile ilgili yorumlari okudum karar vermeden once sizlerin de sorumla alakali yorumunuzu almak isterim.

    Benim sorunumdan bahsedeyim. 11 mayis 2022 de vize mulakatimiz basarili sekilde gecti ve green cardimiz onaylandi.

    Green cardimizi aktive etmek icin 5 Haziran 2022 tarihinde ilk giris cikisimizi yaptik. Kanada da yasadigimiz icin bize en yakin ABD sinirindan giris yapip ayni gun tekrar Kanada ya giris yaptik. Pasaportumuza 1 yil sonrasina yani 05 Haziran 2023 tarihini gosteren muhur basildi ve o tarihe kadar ABD ye tasinmamiz gerektigi soylendi.

    Bazi kisiler ile konustugumda o tarihten 1 gun oncesi ABD ye giris yaptigimiz da hic bir sorun olmayacgi soyleniyor. Ama bazi kisilere gore ve yorumlari okudugumda ilk giris yaptigim tarihten itibaren (05 haziran 2022) her 6 ayda bir giris cikis yapmamizin gerekli oldugunu soyluyorlar.

    1. Suan oglumun okulundan dolayi bizim ABD ye tasinmamiz 01 Temmuz 2023 olacak ve bu tarih te pasaportumuza basilan tarihten (05 haziran 2023) 26 gun gecmis oluyor. Bu sebepten dolayi re-entery yapmam gerekir mi?

    2. Re-entery yapmak yerine her 6 ayda bir giris cikis yapsam 01 Temmuz 2023 Tarihine kadar 2 defa giris cikis yapmam lazim ve 3 ncu girisim de tamamen yerlesmek icin giris yapmis olacagim. Bu giris cikislarda oglumun okulunda dolayi girisimi Temmuz 1 de yapacagimi soylesem sizce green cardimi buyuk bir riske atmis olurmuyuz? Siz simdiye kadar yuzlerce kisinin hikayelerini dinlemisinizdir. Onlara istinaden bu benim icinde oldugum durum hakkinda ne dusunuyiorsunuz?

    3. Bir cok siteden Re-enetry konusunu arastirdim. Forum sitesindeki yorumlari da okudum. ilk ABD ye giris yaptigimda re-enetry formunu doldurup postaya versem bile biometric icin verilecek randevu icin tekrar ABD ye girmem gerektigi soyleniyor. Suan yogunluk oldugu randevunun ilk 1 ay ile 6 ay arasinda da gecebilecegi soyleniyior. Hem 3 kisi icin 1.725 usd odemek, hem de tekrar oraya gidip gelmek hem zaman hem de manevi olarak bir kulfet olacak. Ama illa re-entery yapmamiz gerekirse yapicaz ama sizce 26 gun gec girmek icin bunca kulfete deger mi?

    Kusura bakmayin uzun uzadiya size durumumdan bahsettim. Vereceginiz her bilgi bizim icin cok kiymetli olacak.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mstktlb Öncelikle hayırlı olsun. Sizin ABD ye ilk giriş sonrası çıkış tarihinizden itibaren 6 ay içerisinde giriş yapmanız gerekiyor. İkinci girişte re entry permit almanızda fayda var. İkinci gelişte re entry başvurusunu ABD de yapmanız ve akabinde Uscis ulaşma teyidi alana kadar beklemeniz gerekiyor. Bu bir anlamda sizin Green kartınızı her türlü ihtimale karşı karşı korumuş olacak Buda size giriş çıkışınızda ve bu sıkışık döneminizde yardımcı olacak . Biyometrik fotoğraf zamanı normal başvurunuzdan itibaren min 5-6 ay sonra olacağı için tekrar giriş çıkış yapmanız gerekebilir. Pahalı ve zahmetli bir iş ancak gerekli . Değil 26 gün 1 gün geçirseniz bile kartınızı zora sokarsınız. Kanada olmanız masrafınızı azaltacaktır.


  • @redsat2000 cok teşekkürler cevabiniz için. Eylul sonu araba ile Seattle a gidip aynı gün tekrar Vancouver a girmeyi planlıyorum. Ilk yaptığım girişten itibaren 3.5 ay geçmiş olacak. Seattle a giris yaptığımda ayni gun tekrar Kanada ya dönmem de bir sakınca olur mu. Yoksa bir kac gun Abd de kalmam mi gerekir.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mstktlb En azından biraz kalsanız fena olmaz. Bir günlük girdi çıktı Kalma niyetiniz ile ilgili sıkıntı yapabilirsiniz . Daha sonrası için Cbp ile sıkıntı yaşamamak lazım. Eğer Re - entry permit olduğu taktirde problemimiz stressi kökten çözülmüş olacak. Ancak toplam kalış süresi probleminiz Vatandaşlık başvurunuzu biraz geciktirecek. Kartınız elinize ulaştı mı ?


  • @redsat2000 evet kartim ulaştı. Ilk giriş haziran da olmustu o tarihten 25 gun sonra kartları teslim aldim. Simdi ikinci girişi 1 Ekim de Seattle a yapip 1 gun kalıp donmeyi planlıyorum. Re-entry yapip yapmama konusunda henüz karar vermiş değilim ama eger yapmaya karar verirsem Subat ayinda 3 ncu girisi Virgina yapip 3-5 gun orada kalıp re-entery yapabilirim. Umarim hep iyi border police lerinr denk gelirim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mstktlb re entry permit basvuru için 7-10 gün en azından kalış ayarlayın . Gerekebilir .

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

  • Merhabalar ben 23 eylülde re entry için evraklarımı gönderdim ücreti de money order olarak birlikte postaladım. Şuan LIN ile başlayan bir receipt number mesaj olarak geldi. USCIS siteden kontrol ettiğimde de güncel durum olarak fingerprint fee bin kendilerine ulaştığını söylüyor. Bu durumda artık ülkeden ayrılabilirim değil mi? Biometric için ayrıca geleceğim.
    Bir de aklıma takılan bir diğer soru biometriic için geldiğimde girişte re entry başvurusunda bulunduğumdan biometric den vs hiç bahsetmemeli miyim Yoksa açıkça söylemenin bir zararı olur mu


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum