Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar ben 2023 talihlisiyim case number: 23k şuanda yedek astsubay olarak görev yapıyorum görevim Mayıs ayında biticek şuanda sistemde kamu personeli olarak geçtiğim için ABD türistlik vizeye başvursam alma ihtimalim nedir aldıktan sonda aos yapmayı planlıyorum

  • ⭐⭐⭐

    Askeri personel olmanız kesinlikle vize alacağınızı garanti etmez. Göçmenlik isteği varken göçmen olmayan vize almak cok zor. Türkiye’ye kesin dönebilecek somut kanıtları sunarsanız vizeyi alırsınız. Herşey görüşme anında belirleniyor. @muhammety


  • Merhaba arkadaşlar. ds-260 formunu doldururken lise ve lisans diplomamı yazmıştım. En son aldığım ön lisans diplomamı yazmayı unuttum. Bu problem çıkarır mı, bilgisi olan var mı acaba, teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    @kuzey Merhaba, sorun çıkmaz. En üst seviye eğitimiz olan üniversite olan diplomanızı götürmeniz yeterli.

  • ⭐⭐⭐

    @muhammety Kamu personeline daha az sıkıntı çıkıyor. Tabi bu bir garanti sağlamaz. Ama göçmenlik isteğinizin olması sorun olabilir. Karar sizin, deneyebilirsiniz.


  • @Programmer Teşekkürler


  • Dv23 telegram grubu için bir form doldurmuştum hala gruba alınmadım. Yardımcı olabilir misiniz ?


  • Merhabalar aranıza yeni katıldım ben 2023 tahlisiyim 2023EU27xxx DS 260 formunu doldurmadım.Eşimle ayrılık sürecindeyim.Çocuklarım bir tanesi bende bir tanesi annesinde çocuklarımın her ikisininde bu haklarının kaybolmamasını istemiyorum.
    Fakat pasaport çıkarımı için anne izni lazım ve velayet konusuda belli değil mahkeme sonuçlanması uzun sürecek bazı sorularım olacak sizlere izninizle

    1. Ds260 formuna çocuklarımı eklesem mülakat günü eğer şartlar oluşmazsa çocuklarımı götüremessem nasıl süreç olur.
    2. Çocuklarımın yaşları küçük 7 ve 5 yaşlarında haklarını alırlarsa ve amerika gidip 6 ay sonra geri dönerlerse süreç nasıl işler daha sonra bu hakları kaybolurmu.
    3. İlk başta kendim gitsem mülakata ve amerikaya 1 2 sene sonra cocuklarımın için başvuru ve şartlar nasıl olmakta.
    4. Yurt dışına giderken mülakatta velayet bende olursa anne iznine gerek varmı konsolosluğun böyle talebi varmıdır.
    5. Haklarını kaybetmeme adına ve ilerde onların geleceğinde keşke dememe adına yardımcı olursanız sevinirim
      Teşekkürler

  • @mehmetizmirli

    1. Sıkıntı olmaz, unganlar ve mülakata katılmazlar.
      Bu şekilde olaylar gelişirse mülakat tarihi aldıktan sonra konsolosluğu durumdan haberdar etseniz iyi olur

    2. Çocuklar için Re-entry permit e başvurabilirsiniz.Re-entry permit olmadan küçük çocukların uzun süre ülke dışında kalmalarında sıkıntı olmadığı durumlar olabiliyor, detaylar için⬇

    Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi) https://yesilkartforum.com/forum/post/218

    Ayrıca şu başlığa da bakın lütfen ⬇

    Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri https://yesilkartforum.com/forum/post/82

    3)Evet bu mümkün lütfen F2a başlığını inceleyin⬇

    F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari) https://yesilkartforum.com/forum/post/7642

    4)Muvaffakatnameden bahsediyorsunuz. Yakın zamanda DV2022 de bu tarz bir mülakat tecrübesi yazıldı, buradan inceleyebilirsiniz. Bu deneyimde muvaffakatname ya da velayetle ilgili belge istemediler.Ama temin edebiliyorsanız güzel olur⬇

    @sfenx, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Herkese selamlar. Sağlık muayenesi ve Mülakat deneyimim.
    5 Eylül saat 11.10 da olan Unganlar Randevumuza Sabah 9 gibi gittik problemsiz bizi işleme aldılar. 12.5 yaşında olan kızımdan hiçbir test istemediler. Bende 47 yaşındayım benden de sadece röntgen istediler. Röntgen için 650 tl gibi bir ödeme yaptım. sonra bize 12.00 de muayeneye gelmemizi söylediler. muayeneye gittiğimizde Mehmet Bey ilk beni aldı ve siyah tül gibi bir önlük giymemi istediler. genel bir muayene yaptıktan sonra sigara içiyormuyum şeker tansiyon var mı? ameliyat geçirdin mi vs klasik sorular sordu ve 2 şırınga içinde toplam 4 aşı yaptı. Sonra kızımı aldı bende refakat ettim. ondan önlük giymesini istemediler ve 2 şırınga içinde toplam 5 aşı yaptılar ki ben aşı takvimini vermiştim. Ücret olarak kızımdan 400 dolar benden de 310 dolar para aldılar. Ertesi gün saat 15.00 - 18.00 arası alabilirsiniz dediler.
    Gelelim 08 Eylül Mülakat deneyimime. 08.15 olan randevuya 08.00 de yeni yerinde sıraya girdik kapıda 10 kişilik bir kuyruk vardı ama mülakat randevusu olanlara öncelik verdiler. Güvenlik çok üst seviye pasaportları alıp kontrol ettiler ve bir kağıt parçası veril elimize evrak dosyasına sürtmemizi istediler! sonra bu kağıt parçasını bir makinaya soktu ve kontrol ettiler ki zannedersem covid testi yaptılar. Sonra bizi içeriye aldılar üst kontrolü yaptılar elektronik ürün almıyorlar Ve ilk girişte bir numara verdiler ki bu numara sürecin sonuna kadar 3 kere yanıyor. ilk bankoda 330 ar dolar vize ücreti alındı. sonra bekleme odasına geçtik ve ikinci bankoda evraklarımızı aldılar. bizden ais kaydı kağıdını istemediler artık bilgisayarda çıkıyor galiba. evrakları verdikten sonra tekrar bekleme salonuna döndük 45 dk falan bekledik üçüncü kez yandığında genç bir görevli vardı. Mülakata türkçe başladı nereye gideceksiniz vs. klasik sorular. benim iş teklifim vardı ve ingilizcem çok iyi değildi onun için iş teklifine takıldı çünkü işveren arkadaşım beni mağaza müdürü olarak iş teklif etmişti. bu iş ingilizce gerektirir diye bayaa bir baktı ve sordu bu işyerinde türkler mi çalışıyor acaba diye. bende bilmediğimi söyledim. işe ingilizcemi geliştirip başlayabilirim dedim. Teklif bende kalabilir mi diye sordu bende sorun değil dedim. ve vizeniz onaylandı dedi.
    Eğer iş teklifiniz var ve ingilizceniz az ise teklifiniz ona göre olmasına dikkat edin arkadaşlar. Benim iş teklifi aldığım arkadaşım benim çok yakın arkadaşım. onun için bana yüksek bir iş teklif etti fakat görevli pek inanamadı!
    Bir konuyu da aydınlatmak istiyorum forumda arama yaptım danıştım pek sağlıklı bilgi alamadım. Ben yazayım durumu benim gibi olanlar olabilir.
    Ben eşimden boşandım ve kızım velayeti annesinde. Ben annesinden noter onaylı muvafakatname alldım ki zaten bunu çocuğunuzun yalnız veya sizinle yolculuk etmesi için almalısınız. Mülakatta ne velayet hakkında ne kızım sizle gelecek mi vs hiçbirşey sormadılar. Yani çocuğunuzun pasaportu varsa zaten velayeti kimdeyse o almıştır pasaportu diye bilgisi dahilinde olduğu düşünülüyor olabilir. kafamda hep soru işareti ile gitmiştim size bilgi olsun diye belirtmek isterim.
    Süreçte yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

    Son olarak ds260 formunu şu anki duruma göre doldurabilirsiniz. Çok fazla geç kalmayın derim. Mülakat tarihi aldıktan sonra yeni duruma göre gerekli değişiklikleri yapabilirsiniz.


  • Merhabalar, Ekim ayı bülteni 5k açıklanmıştı. Düz mantık ile gidersem Kasım 5k, Aralık 5k.
    Dosya numaram 14k, bu düşünce ile Aralık gibi mail alabilirim diyebilir miyiz?

    Ds-260 sonrasi uzun bekleyiş.. Süre yaklastikça da, insan haliyle stres yapıyor ve sanki birseyler eksikmiş gibi geliyor.
    Daha önce bu tarz sorular illa ki sorulmuştur lakin bütün sayfaları kontrol edemiyor insan kusura bakmayınız..
    Şimdiden herkese teşekkür ederim ve iyi akşamlar dilerim.


  • @iyilikyapveiyilikbul dilerim sizin düşündüğünüz gibi sürekli düzenli ve yüksek artışlar olur. Aşağıdaki konu başlığı ve geçmiş yılların sayılarla dv21-20-19-18 başlıklarında daha detaylı bilgiler bulabilirsiniz ⬇

    Sayılarla DV2023 https://yesilkartforum.com/forum/post/274157


  • @iyilikyapveiyilikbul Eski bültenlere bakarak söylüyorum. Sizin numaranın cut off içine girmesi Şubat-Nisan ayı civarında olması muhtemel.


  • @gucarslan merhaba,

    Cevap için sonsuz teşekkürler. KCC mailini pdf halinde Auckland konsolusluğa ilettim ve şu şekilde bir yanıt aldım;

    "All I can suggest is when your appointment has been scheduled let us know.

    At that time we will ask for proof that you are currently residing in New Zealand with a visa long enough to process your case.

    If the officer allows us to accept your case, with the information you provide, we will contact your home country and ask them to transfer your case to our office."

    Böyle bir şey mümkün mü acaba mülakat tarihi belli olduktan sonra? Çünkü tüm edinilen tecrübelerde mülakat yerinin mülakat tarihi belli olmadan değiştirilmesi gerektiği yazıyor. Kafam oldukça karıştı, daha önce hiç böyle bir şey ile karşılaşmış mıydınız?

    Teşekkürler


  • @Tugce-0 sanırım yine sizi anlamadılar. E-maile istedikleri oturum ile ilgili belgeleri de dahil ederek tekrardan kendilerinin kcc ile iletişime geçerek mülakat yerini değiştirmeleri gerektiğini söyleyin lütfen.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Tugce-0 lütfen sn. @Muhtaradana nın dediği gibi oturum belgelerinizi tekrardan kanıt olarak maile ekleyip tekrardan gönderin. ve bence kesinlikle telefonla da ulaşıp konuyu bir de konuşarak anlatmaya çalışın.


  • @Muhtaradana mükemmelsiniz çok teşekkür ederim yolunuz açık işleriniz güzel gitsin👏 🙏🏻


  • Herkese merhabalar, foruma yeni kaydoldum. Bende DV-2023 kazanınıyım ve bir sorum var :=)

    Case Number'im cut-off oldu. fakat 5700'e yakın olduğu için hala bana bir mail gelmedi. Bu mail ne zaman ulaşır acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hypecorn32 DS260 submitiniz erken, muhtemelen bir sonraki dağıtımda mülakat alırsınız.
    sabırla yeni mülakat dağıtılmasını beklemelisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hypecorn32 mail yerine sen siteden kontrol eder misin mülakat tarihin oluşmuş mu diye maile bırakma şansını


  • @ayvalik10 Kontrol ettim, henüz yok beklemedeyim 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

54
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum