Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhaba ben de başından geçenleri anlatmak istedim. DV lotary 2022 benim içinde zorlu geçti. Son ana kadar bekledim. En son 27 temmuzda mülakat maili aldım. Hemen uganlardan18 ağustosda randevu aldım. Benim Ankara’da arkadaşım vardı bu yüzden şanslıydım onun yanında kaldım. Sabah 9:15’te idi randevum 47,5 $ ön ödeme yaptım. Akabinde akciğer röntgeni ve kan alımı oldu. Ben daha önce birkaç aşımı olduğum için sadece iki tane aşı yaptırdım ve 200 $ para ödedim. doktorla randevum çok basit ve güzel geçti. birkaç soru dışında tamam teşekkürlerler dedi . Sonra bir gün bekledim ve zarfımı almaya gittim.

    06 Eylül Mülakat deneyimim:
    Sabah yedi civarında Konsolosluğun kapısındaydım. görevler mülakatımın kaçta olduğunu sordu 8:15 deyince çok erken gelmişsin 1 saat sonra gel dediler. Gidip bir çay içtim. Geri geldiğimde bir kaç kişi daha vardı,onlarla 15 20 dakika muhabbet ettik.Sonra bizi sırayla içeri aldılar. kapıdaki güvenlikler sanki FBI ajanı neyse içeri girdik, sırayla para ödemeye başladık.Bize numara verdiler ;numaraları kağıtla verdiler aklımızda tutmamıza gerek yoktu.Akabinde belgeleri vermem için numaram yandı.Bu arada parayı alan ve belgeleri alan kişiler Türk çalışanlar oluyor. Sırayla belgeleri istedi, ben de vermeye başladım.Neyse bir yerde anlamadım tekrar sorunca sabrımın son sınırındayım deyip şu belge istiyorum dedi. Gerçi bundan sonraki konuşmalarımız gayet normal geçti ama burunlarından kıl aldırmıyorlar. Türk çalışanlar için konuşuyorum. Biraz bekledikten sonra numaram tekrar yandı.Bu sefer görüşmeye aynı yerde ayakta girdim. allahım ismini hatırlamıyorum ama nasıl tatlı bir adam şeker gibi bir adam direk bana lütfen rahat olun çok rahat geçecek dedi güzel Türkçesiyle sonra nereye gideceksiniz dedi ben de kaliforniya Sacramento dedim. İngilizce biliyor musunuz dedi.Evet deyip İngilizce devam edebilirim dedim. İngilizce konuşmaya başladım. Ne iş yapacaksınız dedi.Turizim de çalışacağım dedim. Üniversite diploman bana geri verip tebrikler hayırlı olsun deyip tatlı bir şekilde uğurladı.Ben de çok teşekkür edip koşarak oradan ayrıldım. Şunu söylemeden geçemeyeceğim bunu okuyan bütün arkadaşlara tavsiyemdir! Lütfen heyecan yapmayın,lütfen stres yapmayın bunu ben söylüyorsam inanın!En kolay tarafı mülakat kapıdan daha zor geçtim öyle söyliyim .Sadece mülakat gelmesi önemli gerisi zaten çorap söküğü gibi geliyor.

  • ⭐⭐

    @hakan-karademir Tebrikler , Yeni hayatınızda mutluluklar.

  • ⭐⭐⭐

    @hakan-karademir Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.


  • Herkese selamlar. Sağlık muayenesi ve Mülakat deneyimim.
    5 Eylül saat 11.10 da olan Unganlar Randevumuza Sabah 9 gibi gittik problemsiz bizi işleme aldılar. 12.5 yaşında olan kızımdan hiçbir test istemediler. Bende 47 yaşındayım benden de sadece röntgen istediler. Röntgen için 650 tl gibi bir ödeme yaptım. sonra bize 12.00 de muayeneye gelmemizi söylediler. muayeneye gittiğimizde Mehmet Bey ilk beni aldı ve siyah tül gibi bir önlük giymemi istediler. genel bir muayene yaptıktan sonra sigara içiyormuyum şeker tansiyon var mı? ameliyat geçirdin mi vs klasik sorular sordu ve 2 şırınga içinde toplam 4 aşı yaptı. Sonra kızımı aldı bende refakat ettim. ondan önlük giymesini istemediler ve 2 şırınga içinde toplam 5 aşı yaptılar ki ben aşı takvimini vermiştim. Ücret olarak kızımdan 400 dolar benden de 310 dolar para aldılar. Ertesi gün saat 15.00 - 18.00 arası alabilirsiniz dediler.
    Gelelim 08 Eylül Mülakat deneyimime. 08.15 olan randevuya 08.00 de yeni yerinde sıraya girdik kapıda 10 kişilik bir kuyruk vardı ama mülakat randevusu olanlara öncelik verdiler. Güvenlik çok üst seviye pasaportları alıp kontrol ettiler ve bir kağıt parçası veril elimize evrak dosyasına sürtmemizi istediler! sonra bu kağıt parçasını bir makinaya soktu ve kontrol ettiler ki zannedersem covid testi yaptılar. Sonra bizi içeriye aldılar üst kontrolü yaptılar elektronik ürün almıyorlar Ve ilk girişte bir numara verdiler ki bu numara sürecin sonuna kadar 3 kere yanıyor. ilk bankoda 330 ar dolar vize ücreti alındı. sonra bekleme odasına geçtik ve ikinci bankoda evraklarımızı aldılar. bizden ais kaydı kağıdını istemediler artık bilgisayarda çıkıyor galiba. evrakları verdikten sonra tekrar bekleme salonuna döndük 45 dk falan bekledik üçüncü kez yandığında genç bir görevli vardı. Mülakata türkçe başladı nereye gideceksiniz vs. klasik sorular. benim iş teklifim vardı ve ingilizcem çok iyi değildi onun için iş teklifine takıldı çünkü işveren arkadaşım beni mağaza müdürü olarak iş teklif etmişti. bu iş ingilizce gerektirir diye bayaa bir baktı ve sordu bu işyerinde türkler mi çalışıyor acaba diye. bende bilmediğimi söyledim. işe ingilizcemi geliştirip başlayabilirim dedim. Teklif bende kalabilir mi diye sordu bende sorun değil dedim. ve vizeniz onaylandı dedi.
    Eğer iş teklifiniz var ve ingilizceniz az ise teklifiniz ona göre olmasına dikkat edin arkadaşlar. Benim iş teklifi aldığım arkadaşım benim çok yakın arkadaşım. onun için bana yüksek bir iş teklif etti fakat görevli pek inanamadı!
    Bir konuyu da aydınlatmak istiyorum forumda arama yaptım danıştım pek sağlıklı bilgi alamadım. Ben yazayım durumu benim gibi olanlar olabilir.
    Ben eşimden boşandım ve kızım velayeti annesinde. Ben annesinden noter onaylı muvafakatname alldım ki zaten bunu çocuğunuzun yalnız veya sizinle yolculuk etmesi için almalısınız. Mülakatta ne velayet hakkında ne kızım sizle gelecek mi vs hiçbirşey sormadılar. Yani çocuğunuzun pasaportu varsa zaten velayeti kimdeyse o almıştır pasaportu diye bilgisi dahilinde olduğu düşünülüyor olabilir. kafamda hep soru işareti ile gitmiştim size bilgi olsun diye belirtmek isterim.
    Süreçte yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.


  • @gucarslan çok teşekkür ederim Uğur abi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sfenx vizeniz hayırlı olsun, tebrikler.
    abd'deki hayatınızda bol şans diliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sfenx forumda sormuş olsaydınız bizler sizlere yardımcı olurduk. Velayet konusunda olsun yada tüm konular hakkında her zaman başlık vardır. Aşağıda bu konu hakkında açılan başlıkları bırakıyoruz. Bu velayet olayı geçmiş mülakat deneyimlerinde de yazıyor. Biz burada aileyiz her zaman birbirimize yardımcı oluruz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2656/çocuk-velayeti

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2625/ds260-velayet-ve-eski-adresler

  • ⭐⭐⭐

    @sfenx Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.


  • @gucarslan Çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐

    @sfenx Tebrikler , Yeni hayatınızda mutluluklar.


  • @sfenx hayırlı olsun tebrikler


  • @Alegria Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Yeni hayatınızda başarılar dilerim , yolunuz açık olsun. 🎉 🎉


  • @sfenx Görevliye kendini inandırmak da zor iş 😆
    Tebrikler , yeni hayatınızda başarılar dilerim. Bol şans. 🎉 🎉


  • @gucarslan 😂😂😂, katılıyorum bilgilerin tekrarı iyidir sayfalar akıp gidiyor, bir gün sizin buraya yazdığınız ayrıntılı deneyiminiz birisinin vize almasını sağlayabilir.


  • @hakan-karademir tebrik ederim, Amerika'da bol şans


  • @sfenx tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun. Amerikadaki hayatınızda mutluluklar

    -"bir kağıt parçası veril elimize evrak dosyasına sürtmemizi istediler" bu uygulama covid öncesi yapılan bir uygulamaydı,testin covid ile alakalı olduğunu sanmıyorum

    -iş teklifi ayrıntısına dikkat çekmeniz çok güzel olmuş, dediklerinize katılıyorum teklifin sizin dil bilginiz, mesleki tecrübenizide hesaba katarak hazırlanması daha sağlıklı olur.

    -evet tek ebeveynle katılım gösterilen mülakatlar da genellikle schengen vize başvurularında istenen muvaffakatname ile ilgili evrak istenmiyor, birçok arkadaşımız bu belge olmadan çocuğuna rahatlıkla vizesini aldı. Ama velayetle ilgili evrağı götürmeniz iyi olmuş bu belgeyi talep edebilirlerdi. Ama nufus kayıt örneğinde zaten çocuğunuz listelendiği için bunu talep etmemeleri normal

    ayrıntılı mülakat deneyiminiz için teşekkür ederiz, forumda pek örneği olmayan konuları yazmışsınız.


  • Herkese merhaba,
    Unganlar doktor muayenesi ile vize mülakatımın detaylarını paylaşmak istiyorum.

    Doktor Muayenesi

    26 Ağustos tarihli saat 10:30'daki doktor muayenesi için saat 9:45'te randevu yerine geldim. Randevumun olduğunu söyledikten sonra bekleme odasında beklemem söylendi ve saat 10:00 gibi çağrıldım. Belgelerim kontrol edildi ve fotoğraf çekimi yapıldı. Akabinde 5.kata yönlendirildim ve burada pasaportumu, covid aşı belgesini ve DS 260 konfirmasyonun olduğu belgeyi aldılar. 5 dk sonrasında 47 USD'ye tekabül eden 862 TL'lik ödemeyi kredi kartı ile gerçekleştirdim. Hemen sonrasında kan verdim ve 3.kata film ve röntgenler için yönlendirildim. Son olarak yaklaşık yarım saat bekledikten sonra muayene aşamasında 2 adet aşı oldum. Muayene sonrasında 310 USD'ye tekabül eden 5.646 TL'lik ödemeyi yine kredi kartıyla gerçekleştirdim. İşlemlerin gayet organize ve koordineli şekilde ilerlediğini söyleyebilirim. Akşam 5’e kadar e-posta ile dönüş olmazsa ertesi gün 11:00 ile 12:00 arasında gelip raporların olduğu zarfı alabileceğim söylendi. Tüm süreç yaklaşık 2 saat sürdü. Ertesi gün zarfı, hangi aşıları olduğunu yazan aşı kartını ve ABD’ye girişte teslim edilecek olan CD’yi teslim ettiler.

    Vize Mülakatı

    07 Eylül tarihinde saat 09.15'te olan mülakatım için saat 08:30 gibi oradaydım. Elçiliğin hemen yanındaki eczaneye telefonum ve anahtarımı bıraktıktan sonra güvenlikten geçtim ve içeriye alındım. İlk girişte pasaportlara barkod yapıştırıp sıra numaranızı veriyorlar ardından numaranız yandığında ödeme için çağırılıyorsunuz. Burada kritik olabilecek bir şey söylemek istiyorum. TL ile ödeme yapacaktım ve o günkü kur 18,23 TL olmasına rağmen ben ne olur ne olmaz diyerek 19 TL'ye eşdeğer TL çekmiştim. Ancak 1 USD=20 TL olacak şekilde 6.600 TL ödeme istediler ancak üzerimde o kadar nakit yoktu. Durumu anlattım ve hemen elçilik yanındaki ATM'den para çekerek eksiği tamamlayabileceğimi ancak yarım saat içerisinde yapmam gerektiğini söylediler. TL ile ödeme yapmak istiyorsunuz o günkü kura oranla çok daha yüksek TL almanız gerekebilir. Neyse ki hızlıca halledip döndüm. Sıra numarası yandığında aşağıdaki belgeler istendi;

    • Pasaport
    • Diploma aslı ve fotokopisi
    • Sağlık raporu
    • 6 aylık hesap dökümü
    • Nüfus kayıt örneği (E-devlet)
    • Adli Sicil Kaydı (E-devlet)
    • Askerlik Durum Belgesi (E-devlet)

    Belgeleri teslim ettiğim hanımefendi ingilizce seviyemin ne olduğunu sordu, az buçuk şeklinde cevap verdim.

    1. kez yandığında evrak teslimi yapıp artık mülakatı beklemeye başladım. Yaklaşık 40 dk bekledikten sonra 11 numaradaki Amerikalı olduğunu düşündüğüm beyefendiye denk geldim. Önce yemin ettirip ve parmak izini aldıktan sonra mülakatı hangi dilde yapmak istediğimi sordu, ben de ingilizce konuşabileceğimi ve farketmeyeceğini söyledim. Sonrasında;
    • Evli misin?
    • Çocuğun var mı? sorularını ingilizce yöneltti, bi anda kendi kendine türkçeye döndü ve aşağıdaki sorularla devam etti.
    • Nereye gideceksin?
    • Burada ne iş yapıyorsun?
    • Orada da kendi işini yapmak istiyor musun?
    • Yurtdışında hangi ülkelere gittin?

    Diploma aslını ve 6 aylık banka hesap dökümünü geri verdi. Bir sorun görünmediğini ve vizeyi onayladığını, 5 gün 1 hafta içerisinde belirttiğim adresten alabileceğimi söyledi. Mülakat toplamda 5-7 dk sürmüştür.

    Forumda ve telegram grubunda bilgilerini ve tecrübelerini esirgemeyen öncelikle Uğur Bey'e ( @gucarslan ) ve herkese çok teşekkür ederim. Herkesin en hızlı şekilde mülakatlarını almasını dilerim.

  • ⭐⭐

    @sfenx
    Merhaba, vizeniz hayirli olsun yeni hayatiniz da bol şans dilerim 🙏🗽


  • Merhaba, mülakat yapacağım yere gittiğimde kapı numarası yanlıştı ve çelik kapı üzerinde herhangi bir isim yazmıyordu. Doğru olduğunu sandığım Çelik kapının kolunu açtığımda bir emlakçı ofisi olduğu gördüm. Telefonla aradığımda bana tarif ederek doğru adresi verdiler. Türkiye de böyle garip şeyler oluyor, çok merak ediyorum bu bizim ülkeye has olan şeyler mi diye.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @davegrohl tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
    abd'deki hayatınızda bol şans diliyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

132
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum