Arkadaşlar merhaba I-130 bekleyen arkadaşlarım için genel bir güncelleme notu paylaşmak istedim maalesef pek olumlu gelişmeler yok ve açıkcası durum çok daha kötüye doğru gidiyor keşke iyi haberlerle gelebilsem ama yinede bunları aktarmak istiyorum.
Şuanda Reddit'de r/I130suffering ve TMVN discord sunucularında yoğunluklu olarak 2025 Mart 2025 Nisan kısacası 2025 PD tarihli dosya sahipleri dosyalarının FOD'a gönderildiğini kısacası SCOPS'dan servis merkezlerinden alınıp bu dosyaların saha ofislerine gönderildiğini belirtiyorlar. Şuanda aktif olarak dosyalarımız saha ofislerine gidiyor. Bende kendi kontrolümü sağladım ve I-130 dosyamın SCOPS'dan FOD'a yani saha ofisine aktarıldığını doğruladım.
Maalesef durum bununla sınırlı değil maalesef USCIS aşağı yukarı forumlarda gördüğüm kadarıyla ki herkes aynı şeyi paylaşıyor dosyaları BIO ofisine aktarmış. Benefits Integrity Office'de şuanda bir çok dosya BIO nedir diye biraz araştırma yaptığımızda olay dahada kötü bir yere çıkıyor
BIO Göçmenlik için arka plan kontrolleri sahtekarlık kontrollerinin yapıldığı kısacası dolandırıcılık şüphesi ve dosyaların güvenlik amacıyla daha ciddi ve çok daha uzun sürede işlendiği bir Saha ofisi ve 2025 PD li consular dosyalarının şuanda büyük bir kısmı BIO'ya gitmiş durumda. Bu konunun Trump yönetiminin duyurduğu arttırılmış güvenlik kontrolü emriyle alakası olduğunu söyleyenler var ve pek çok dedikodu var. Fakat geldiğimiz noktada tüm başvurular şuanda BIO'da ve bunun tam olarak ne olucağını bilmiyoruz. USCIS bunu yeniden yapılanma için mi yapıyor yoksa tüm bu 2025 PD başvuruları detaylı incelemeye tabi tutmak için bilinçli olarak BIO'ya mı aldılar eğer ikinci seçenek ise arkadaşlar bunlar bizi çok uzun bir süre ağaç edebilirler artık bu durum benim gözümü korkutmaya başladı tüm bu veriler kendi dosyam üzerinde yaptığım inceleme ve kullanıcılardan gelen yorumlar üzerinden oluşturulmuş veriler USCIS resmi açıklaması değil ki zaten son 3 aydır yaşanan bu sıkıntının tamamı boyunca insanlar bilgiyi topluluktan aldı çünkü USCIS açıklama yapmıyor. Günün sonunda başımıza neler gelicek görüceğiz fakat son durum hiç olumlu değil.
Dipnot;
Eğer kendi case'inizin konumunu merak ediyorsanız USCIS'in mesai saatlerinde Emma'ya bağlanıp Live chat'e geçin ve görevliye "Where is exact location and service center of my case" diye sorabilirsiniz cevap veriyorlar eğer dosyanız BIO-Benefits integrity office'e aktarılmışsa aynı işlem dosyanıza uygulanmış demektir şuanda 2025 dosyalarının büyük bir kısmı aynı ofise aktarılmış bulunmakta herkesin kontrol etmesini öneriyorum özellikle hala bekleyenlerin.
Bu arada I-130'umun 1.yılını doldurdum ve hala ağaç gibi bekliyorum işin kötü tarafı muhattabım olan kurum hala dosya bile işlemiyor boşuna bekliyorum ortalama 2 hafta sonra 4 aydır boşuna bekliyor olucağız ve USCIS'den hala bir ses veya açıklama yok hepimize sabır diliyorum.