Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @ecom umarım hem ingilizce hem Türkçe olmadığı için sorun yaşamazsınız evrakların


  • @ecom Adli Sicil olayını daha önce okumuştum ama unutmuşum düzelttiğiniz iyi oldu sağolun

  • ⭐⭐

    @drserdar çok sağ ol üstadım


  • @cokbekledik86 aslında resmi sitelerindede bu başlığın ilk sayfasindada nvc ye evrakların türkçe yüklenmesi gerektiği yazıyor. Avukatimizda bizden bu şekilde isteyince kendisine güveniyoruz ilk aşamada hiç sıkıntı yaşamadık çünkü. Bizde türkçe gönderdik. Bence bu karışıklık adli sicil kaydının ingilizcesinden bu arşiv kaydı yoktur ibaresinin kalkmasıyla ve bazı memurların resmi sitede yazan evrağı kabul etmeyip tekrar evrak talep etmesiyle başladı ki ikinci söylediğim şıktaki risk her daim var bence garanti değil hiç bir şey sonuçta insanlar hata yapabilirler. Ama önceki tarihlerde evraklarını türkçe yükleyip hiç sorunsuz onay alan çok arkadaş vardı bu karışıklık son dönemlerde başladı hepimizin kafası karıştı. Bende işi bilene bırakıp ne istiyorsa onu gondermeye karar verdim. Umarım sorun çıkmaz iki yıldır çok yorulduk, biliyorsunuz f2a çiftler için tam bir sabır sınavı.


  • @ecom evet o şekilde kabul edilende oldu çeviri olmadığı için reddedilende memurun insiyatifine bağlı değildir umarım bu iş bende hepsini Türkçe yolladım ama avukatımız çevirisini yapıp yüklemişti bol şans size


  • @cokbekledik86 sizinle hem fikirim. Bizde her ihtimale karsi hem Turkce hem Ingilizce tercumesini yukledik. Sayfada sadece Turkce yukleyip RFE gelenler oldu. Riske atmak istemedik.


  • @ecom Merhabalar bunu bugün merak edip inceledim, e devletten adli sicil kaydı alırken yabancı dil seçilip arşiv kaydı var seçildiğinde ingilizce dökümanda da arşiv kaydı yoktur şeklinde yazı görünüyor. Daha önce ingilizce alanlar neden problem yaşadı anlamadım bir sorun vardı da yeni mi düzelttiler acaba? Ya da sorun yaşayanlar arşiv kayıtsız seçmiş olabilirler mi?

    Ekran Resmi 2022-09-01 12.25.31.png Ekran Resmi 2022-09-01 12.26.48.png


  • @drserdar bende ayni sekil yukledim ve nvc reddetmisti tekrardan yeminli tercumandan cevirip orjinal belgeyle yukledigimde kabul edildi


  • @drserdar randevulari bu ay gonderirlermi sizce


  • @mertdzkr Bence bu ay göndermeleri lazım artık.


  • @drserdar, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @ecom Merhabalar bunu bugün merak edip inceledim, e devletten adli sicil kaydı alırken yabancı dil seçilip arşiv kaydı var seçildiğinde ingilizce dökümanda da arşiv kaydı yoktur şeklinde yazı görünüyor. Daha önce ingilizce alanlar neden problem yaşadı anlamadım bir sorun vardı da yeni mi düzelttiler acaba? Ya da sorun yaşayanlar arşiv kayıtsız seçmiş olabilirler mi?

    Ekran Resmi 2022-09-01 12.25.31.png Ekran Resmi 2022-09-01 12.26.48.png

    Biz de arşiv kayıtlı, İngilizce belgeyi e-devletten alıp o şekilde yüklemiştik. Bizden orijinal belge istendi.
    Bunun sebebi forumda daha önce birisinin söylediğine göre; karekod olan kısımdaki belgenin doğruluğunu görmek için bakılması gereken yerleri yazan açıklama, önceden tercümeli oluyormuş. Şimdi ise sadece Türkçe yazıyor. Şimdi e-devlete baktım. İngilizce tercümeli, arşiv kayıtlı belge istediğim halde, karekod kısmındaki açıklamada yine sadece Türkçe açıklama var.
    İnceleyen görevliye göre farklı istekler olabiliyor. Bazen direkt onaylanırken, bazen de tekrar belge talep edilebiliyor.
    En iyisi riski azaltmak. Hem USCIS, hem de NVC aşamasında Türkçe+İngilizce tercümeli belge yüklemek.


  • @drserdar hepsi mümkün serdar bey olabilir. Ben sadece avukatimdan aldığım bazı bilgileri burada belki birilerinin işine yarar diye paylaşıyorum. Son karar dosya sahiplerinin kendisine ait. Kulaktan dolma bir bilgiyle hareket etmiyorum kurumun resmi web sitesindede bu bilgi veriliyor zaten bu forumun ilk sayfasindada, gizli bir bilgi değil.Ha tabi memurdan kaynaklı sorun çıkarsa oda biraz şans. Herkesin endişesini en garanti yöntemi seçmeye calismalarinida anlıyorum kimse risk almak istemiyor sürec çok uzun, ben tüm evrakları türkçe gönderdim bakalım sonuç nasıl olacak buradan paylaşırım.


  • DQ olduktan sonra mülakat tarihini belirten bir mail mi alıyoruz? Mülakat tarihini biz belirleyemiyoruz anladığım kadarıyla. DQ olduktan sonra süreç tam olarak nasıl ilerliyor anlayamadım, yardımcı olursanız çok sevinirim.


  • @ekdodo keşke alabilsek, bizim için daha pratik olurdu. Maalesef ankaranın randevu vermesini bekliyoruz.bazı arkadaşlarımız bir nvc süresi kadar daha beklemiş durumda suan. Ekim ayı içinde herhangi bir mail gelmedi.Nasıl bir çözüm olabilir , forum yazarları fikir verebilir belki


  • Hala kimseye bi haber gelmedi sanırım


  • Bu ileti silindi!

  • @ekdodo merhaba, DQ olduktan sonra NVC Ankara konsoloslugu ile iletisime girip sizin icin randevu talebinde bulunuyor. Tarih belirlendiginde size email geliyor. (Bu noktada bu forumdan mulakat olmus biri size yardimci olabilir belki, bu yeni kurallar isiginda green card mulakat adimlari Cok degismis). Tarih belirlenince NVC dosyanizi konsolosluga forward ediyor. DQ olduktan tahminen 2-2.5 AY icerisinde mulakat randevunuzun haberi geliyor, bu bilgiyide bu siteden ogrendim.Umarim biraz yardimci olmustur bu bilgi☺


  • Türkçe tercüme diye birşey yok Türkçeden başka birden olursa yeminli tercüme istiyorlar örneğin Rusça vs adamlar videolarında konsolosluğun sitesinde diyor.Şimdi bir kısım Türkçe bir kısım ingilizce evrak yollanırsa muhtemelen bunu çevirttirdin diğerlerini niye çevirmedin derler mantıken konsolosluğun sayfasında ne yazıyorsa odur.


  • Arkadaşlar merhaba bir sorum olacaktı. Bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim. Başvuru evraklarımda bir iki kere eksiklik oldu, hepsini düzelttim. En son ceac durumu her evrağın yanında accepted şekline geldi ama sayfada ki bildirimde eşim ve sponsorumuzdan yeni bir evrak istiyor ancak ne olduğunu anlayamadık. Eşim (usa vatandaşı) için gelen mesaj şu;
    MEHMET might not have a principal residence or be domiciled in the United States. Please submit proof of domicile. For more information on domicile requirements, visit
    Sponsorumuz için gelen mesaj ise şu şekilde;
    Please upload and submit BURAK's most recent Wage and Income IRS tax transcript from 2021. A transcript can be obtained on the IRS's website: https://www.irs.gov/individuals/get-transcript. If you were not required to file a tax return, please write, and scan an explanation for not filing. If you filed taxes with your spouse, please also submit all of your W-2s and or 1099s. For more information, please visit https://nvc.state.gov/fin.

    Normalde sponsorumuzun tüm tax evraklarını yüklemiştik ama şimdi ne istendiğini anlayamadık. Yardımcı olursanız çok sevinirim, çok zor durumda kaldım. Şimdiden çok teşekkürler


  • Ayın en son kaçına kadar konsolosluk gelecek ayın randevularını vermiş oluyor ? Bilen varmı,


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum