Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @mertdzkr Bence bu ay göndermeleri lazım artık.

• @drserdar, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@ecom Merhabalar bunu bugün merak edip inceledim, e devletten adli sicil kaydı alırken yabancı dil seçilip arşiv kaydı var seçildiğinde ingilizce dökümanda da arşiv kaydı yoktur şeklinde yazı görünüyor. Daha önce ingilizce alanlar neden problem yaşadı anlamadım bir sorun vardı da yeni mi düzelttiler acaba? Ya da sorun yaşayanlar arşiv kayıtsız seçmiş olabilirler mi?

Ekran Resmi 2022-09-01 12.25.31.png Ekran Resmi 2022-09-01 12.26.48.png

Biz de arşiv kayıtlı, İngilizce belgeyi e-devletten alıp o şekilde yüklemiştik. Bizden orijinal belge istendi.
    Bunun sebebi forumda daha önce birisinin söylediğine göre; karekod olan kısımdaki belgenin doğruluğunu görmek için bakılması gereken yerleri yazan açıklama, önceden tercümeli oluyormuş. Şimdi ise sadece Türkçe yazıyor. Şimdi e-devlete baktım. İngilizce tercümeli, arşiv kayıtlı belge istediğim halde, karekod kısmındaki açıklamada yine sadece Türkçe açıklama var.
    İnceleyen görevliye göre farklı istekler olabiliyor. Bazen direkt onaylanırken, bazen de tekrar belge talep edilebiliyor.
    En iyisi riski azaltmak. Hem USCIS, hem de NVC aşamasında Türkçe+İngilizce tercümeli belge yüklemek.

• @drserdar hepsi mümkün serdar bey olabilir. Ben sadece avukatimdan aldığım bazı bilgileri burada belki birilerinin işine yarar diye paylaşıyorum. Son karar dosya sahiplerinin kendisine ait. Kulaktan dolma bir bilgiyle hareket etmiyorum kurumun resmi web sitesindede bu bilgi veriliyor zaten bu forumun ilk sayfasindada, gizli bir bilgi değil.Ha tabi memurdan kaynaklı sorun çıkarsa oda biraz şans. Herkesin endişesini en garanti yöntemi seçmeye calismalarinida anlıyorum kimse risk almak istemiyor sürec çok uzun, ben tüm evrakları türkçe gönderdim bakalım sonuç nasıl olacak buradan paylaşırım.

• DQ olduktan sonra mülakat tarihini belirten bir mail mi alıyoruz? Mülakat tarihini biz belirleyemiyoruz anladığım kadarıyla. DQ olduktan sonra süreç tam olarak nasıl ilerliyor anlayamadım, yardımcı olursanız çok sevinirim.

• @ekdodo keşke alabilsek, bizim için daha pratik olurdu. Maalesef ankaranın randevu vermesini bekliyoruz.bazı arkadaşlarımız bir nvc süresi kadar daha beklemiş durumda suan. Ekim ayı içinde herhangi bir mail gelmedi.Nasıl bir çözüm olabilir , forum yazarları fikir verebilir belki

• Hala kimseye bi haber gelmedi sanırım

• Bu ileti silindi!

• @ekdodo merhaba, DQ olduktan sonra NVC Ankara konsoloslugu ile iletisime girip sizin icin randevu talebinde bulunuyor. Tarih belirlendiginde size email geliyor. (Bu noktada bu forumdan mulakat olmus biri size yardimci olabilir belki, bu yeni kurallar isiginda green card mulakat adimlari Cok degismis). Tarih belirlenince NVC dosyanizi konsolosluga forward ediyor. DQ olduktan tahminen 2-2.5 AY icerisinde mulakat randevunuzun haberi geliyor, bu bilgiyide bu siteden ogrendim.Umarim biraz yardimci olmustur bu bilgi☺️

• Türkçe tercüme diye birşey yok Türkçeden başka birden olursa yeminli tercüme istiyorlar örneğin Rusça vs adamlar videolarında konsolosluğun sitesinde diyor.Şimdi bir kısım Türkçe bir kısım ingilizce evrak yollanırsa muhtemelen bunu çevirttirdin diğerlerini niye çevirmedin derler mantıken konsolosluğun sayfasında ne yazıyorsa odur.

• Arkadaşlar merhaba bir sorum olacaktı. Bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim. Başvuru evraklarımda bir iki kere eksiklik oldu, hepsini düzelttim. En son ceac durumu her evrağın yanında accepted şekline geldi ama sayfada ki bildirimde eşim ve sponsorumuzdan yeni bir evrak istiyor ancak ne olduğunu anlayamadık. Eşim (usa vatandaşı) için gelen mesaj şu;
    MEHMET might not have a principal residence or be domiciled in the United States. Please submit proof of domicile. For more information on domicile requirements, visit
    Sponsorumuz için gelen mesaj ise şu şekilde;
    Please upload and submit BURAK's most recent Wage and Income IRS tax transcript from 2021. A transcript can be obtained on the IRS's website: https://www.irs.gov/individuals/get-transcript. If you were not required to file a tax return, please write, and scan an explanation for not filing. If you filed taxes with your spouse, please also submit all of your W-2s and or 1099s. For more information, please visit https://nvc.state.gov/fin.

Normalde sponsorumuzun tüm tax evraklarını yüklemiştik ama şimdi ne istendiğini anlayamadık. Yardımcı olursanız çok sevinirim, çok zor durumda kaldım. Şimdiden çok teşekkürler

• Ayın en son kaçına kadar konsolosluk gelecek ayın randevularını vermiş oluyor ? Bilen varmı,

• @Ayşe-Bahar merhaba, maalesef aynısı bize de oldu. Haziran ayının sonu gibi eşim için ben ve joint sponsorın gönderdiği tüm evrakları "approve" dediler, fakat benim domicile yani ikametimin ABD de olduğunu gösteren belgelerde eksiklik olduğunu yazdı. Ben de bu sitede cevap aradım, sağolsun yardımcı olanlar çıktı. Türkiyeden halletmiş olanlar var, ama ben yapamadım. En sonunda Temmuz ortası gibi araya fazla vakit koymadan ABD ye gidip ikamet göstermek için kimlik, telefon faturası, banka hesabı açmak vs gibi işlemleri yaptım. 30 Agustosda DQ olduk, şimdi mülakat bekliyoruz. Umarım siz daha kısa bir yol bulabilirsiniz, benim gibi şahsen gitmek zorunda kalmasınız.

• Yarın da kapalıymış konsolosluk 5 Eylül Amerika'da tatil olduğu için.

• Zaten ayın 15 günü kapalı o bayramı bu bayramı yok ramazan bayramı kurban bayramı. Hafta sonları falan 365 günün yarısı kapalı ondan bir halt ilerlemiyor..

• Artık tatil ve haftasonları gelmesin diye dua eder olduk.. Biri çıkıp acısın artık bizlere. Sabrın son noktaları gerçekten

• @Handan Çok teşekkür ederim Handan hanım cevabınız için. Tr den nasıl halledeceğim bilmiyorum. Bununla ilgili konsoloslukla görüşmemiz mümkün mü? Onlar yardımcı oluyor mu biliyor musunuz? Çünkü şuan ABD'ye gitmemiz mümkün değil

• @Handan Bir de sponsorumuz için istenen tax belgesi nedir? Onunla ilgili bir bilginiz var mı acaba? Tekrar eksiklik çıksın istemiyorum çünkü. Çok uzun zamandır bekliyoruz

• @Ayşe-Bahar Anlıyorum sizi, fakat konsolosluğa ABD de ikamet etmediğinizi söylemek ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum. Proof of Domicile istenen en önemli belgelerin arasında geliyor, zaten NVC nin sitesinde bunu açıkca belirtmişler. Bu siteden belki başkaları farklı fikirlerle size yardımcı olabilir🍀

• @Ayşe-Bahar Evet bunu atlamışım kusura bakmayın...Acaba joint sponsorunuz eşi ile birlikte vergi beyan ediyorsa orada bir eksiklik mi oldu? Yani sadece kendi adına vergi beyanı verebilir şahıs, ya da eşi ile "joint" beyanda bulunabilir. Onun haricinde ben başka ne isteyebilirler bilemedim

• Herkese merhaba. Amerikan vatandaşı kız arkadaşım Türkiye'ye geliyor ve İzmir'de evleneceğiz. Ardından GreenCard başvurusu yapacağız. Ne kadar sürer? Gereklilikler nedir? Şimdiden Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    198k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
  • 11 Oy
    1k İleti
    204k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k