Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)


  • @ecom Uscıs'in kendi sitesine baktığımızda kartla ilgili herhangi bir şey yok mail attık bekliyoruz aradığımızda telesekreter çıkıyor kartı sorgulayabilceğimiz bir site varsa yazan olursa sevinirim. Herkese 3 ayda geliyor kart umarım sorun yoktur.


  • @yasmin982 profil ayarlarinda ımza kısmı var o kısma dosyanizin kategorisini suanki güncel durumunuzu yazabilirsiniz. Ornek olarak benim ve diğer arkadaşların imzalarını yorumlarının altında görebilirsiniz. Böylece sorularınıza cevap verilirken size sürekli durumunuz sorulmaz. Çünkü bir kaç sayfa sonra buradaki yorumlar eskide kalıyor ve tekrar soru sorduğunuzda durumunuzu tekrar ozetlemeniz gerekiyor.


  • @mervetk sen office müracaat edip işlerinizi halledebileceğinizi biliyorum bi youtuberde aynı olmuştu onlar bulundukları yerdeki sen bürosuna gidip hallettik demişlerdi.


  • @yasmin982 teşekkür ederim bir araştırayım


  • @yasmin982 İnan aynı durumdayız benimde bebeğim var yıpratıcı çok zor bi süreç herkes eşinin yanında olsun ailesinden uzak kalmasın kimse inşallah en kısa zaman da gideriz 🙏


  • @lina AMİNNNNN


  • Burada nebraskada dosyası olan varmı onlar çok şanslı süreçleri vatandaş eşlerine çok yakın 10.5 ay olmuş.


  • @lina AMİNNNNN🤲🏼🤲🏼🤲🏼


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba,

    Ben green card sahibiyim. Esim icin ABD'de F2A surecini baslattim. Esim Turkiye'de, ben ABD'deyim. Avukat araciligiyla islemleri yurutme karari aldik ve 28 Haziran'da ilk notice of action'imizi aldik. Benim aklimi karistiran soru su: Avukatin bana e-mail attigi notice of action belgesinde Nebraska USCIS yazarken, evime postalanan notice of action'da California USCIS yaziyor. Hangisini baz almaliyim? Neden boyle farkli? Hangi USCIS bizim islemimizle ilgilenecek?

    Sizlerin de bildigi uzere USCIS'in web sayfasinda da yazdigina gore ortalama tahmini islem suresi Nebraska USCIS icin 10.5 ay iken California icin 25.5 ay!! burada bir duzen kurmaya calisiyorum oyle veya boyle, ama California USCIS olur ve gercekten de islemler bu kadar uzun surecekse tek basima ne kadar dayanabilirim bilemiyorum :(


  • @mulus Merhabalar ben adresinize gelenin doğru olduğunu düşünüyorum çünkü bizim adresimize gelenle aynı ama şöyle bir durum var dosyalar transfer edilebiliyor netleştirmek için de uscis sisteminden dosyanızın durumuna bakabilirsiniz


  • @mulus size gelen evrakta hangi service center neyse odur.Bildiğim kadarıyla


  • Merhaba eşim ap kaldı çünki polis raporunda sadece yeni soyadı var kızlık soyadı da eklemen lazım .ne kadar sürer yarın yüklersem?


  • Bu nasil oluyor? Benimde soyadim degisti. Cikan polis raporum yeni soyadimla cikiyor.
    Eski soyadla nasil polis kaydi aliniyor?


  • @ilkin001 merhaba bu nasıl oldu biraz detay verirmisiniz. Daha önce hiç duymamıştım. Sonuçta insanın evlenince soyadı değişiyor eski soyadıyla nasıl polis raporu ( adlı sicil kaydı) alınabilir ki? Ama tc kimlik numarası zaten aynı.


  • @ilkin001 bunda bir yanlışlık var zaten yeni Soyadı neyse ondan alınıyor edevletten alınıyor evrak yükümlü geçmişi yok ise kimlikte kızlık Soyadı ekletmek mi gerekiyormuş.Bir adam youtubede lise diplomamı gösterdim bize ap verdiler 3 yıllık olduğu için dedi onada şok geçirdim 4 yıllık olacak demiş genç bir görevliymiş dediğinde göre sonra iş deneyimi istemişler vs adam yüksek okulundan transkript almış 4 yıllığa geçiş senesi halkında haber resimleri vs yolladıkta öyle kabul ettiler dedi gerçek veya hikaye bilemicem.Adam aklıma gelmedi lise diplomamın arkasında yüksekokulun kaşesini göstermek aklıma gelmedi dedi.


  • @yasmin982 sanırım başka bir ülke konsolosluğu olduğu için yanlış hatırlamıyorsam gürcistan. O sebeple kafamiz karıştı sanırım, farklı uygulamalar olabilir ülkelere göre.


  • Merhaba - Konuyu taradim ama benzer bir soru/cevap goremedigim icin gorus ve bilgilerinizi ihtiyacim var. Ben ve esim green card sahibiyiz (Kartlarimizi teslim aldik / SSN'lerimiz cikti) fakat halen USA disinda yasiyoruz.
    Gectigimiz donemde Turkiye'de bir cocugumuz oldu ve Covid, baska hastalik durumlari vs derken 2 yili gecirdik. Yani kendisinin bir vize ya da karti mevcut degil.
    Yakin zamanda temelli olarak gocmeyi dusunuyoruz ama su an nasil ilerleyecegimiz konusunda kafamiz karisti.
    F2A surecini izlersek esim ya da benim USA'ya girip (bir kisi cocukla kalacak) basvuru yaparak islemler bitene kadar yani 1-2 yil suresince ayri yasamamiz mi gerekecek?


  • Herkese merhaba .ben qaliba yalnış aktarmışım. Öncelikle konsoloslukda mulakat çok hoş geçmiş eşim için çok kolay soruıar sormuşlar . Sonra ise şu an elinde olan polis raporunda hem şu an benim soyadım heç de eşimin kızlık soyadı var ama sisteme yüklediyim raporda sadece yeni soyadı ile olan rapor var şu an elimizde konsolosluğa getirdiğimiz raporu sisteme yüklümem lazım .kolay ve son 3aydır çalışdığımı gösterecek pay stub istediler aynı gün sistene yükledik .acaba ne ladar sürür ? Bu arada türkiyeden baş vurmuyorum gürcistan konsolosluğunda işler çok bokdan yürüyor . Kadın bunları yükledikden sonra vizen basılacak . Yükledik şimdi bekliyoruz


  • @Atakanbayir siz 2 yıl boyunca Amerika’ya hiç giriş yapmadınızmı öncelikle bunu sormak istiyorum belki şansınız varsa turist vizesi alıp Amerika’da devam edebilirsiniz işlemlerinize aksi durumda süreç en az 2 sene ayrı kalmak zorunda olabilirsiniz


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    2 İleti
    761 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    84k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • 6 Oy
    3k İleti
    407k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

46

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum