[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
vize numaram aktif olduğunda hangi siteye girip randevu tarihime bakıyorum?
-
@skizartici Size mülakat verildiğinde bunu belirten bir e-posta alacaksınız.
-
Herkese Merhaba,
Benim bir sorum olacak, ilk açıklanan cut-off EU numaralarından henüz mülakat alamayanlar için mülakat verilebilecek bir son tarih (DV2023 süre sonu harici) var mı? Yoksa yeni bülten açıklandığında bu sefer 5700 sonrasındaki numaralara sadece mülakat veriliyor ve eski bülten içindekiler haklarını kayıp mı ediyorlar? 19'unda sanırım ilk mülakatlar gelmişti 5700 içinde olanlara ikinci tur mülakat ekim ayı için mi dağıtılacak yoksa Kasım ayına da randevu verebiliyorlar mı mesela? -
@ermandr Bunu pek bilmiyoruz. Eğer bu dağıtımda biz alamazsak sanırım yıl sonuna kadar mülakat gelmesini bekleyeceğiz. Eğer mülakat ta gelmezse sizin dediğiniz doğru oluyor.
-
Merhaba, herkes iyidir umuyorum. 2022 süreci henüz bitmedi ama, 2022'de Türkiye'den kaç kişi seçildi ve bunların kaçı vize aldı gibi bir veri var mıdır? Her yıl farklılık gösteriyor tabi ama belki bize de fikir verir.
-
@ermandr Cut off oldu ama ilk verilen mülakatı alamadığı için bir hak kaybı olmuyor. Bir sonra açıklananlar içerisinde olabilir.
-
@ermandr Cut off olduktan sonraki herhangi bir zamanda mülakat maili alabilirsiniz (mali yıl içerisinde) her yeni bülten ile cut off olacak cn artar fakat bu o numaraların mülakat alabileceğini garanti etmez. Normal şartlarda CN ile ilerlerse sırayla gitmeli fakat bu durum DV22 için ds260 gönderim sırası şeklinde ilerledi ve bahsettiğiniz durum CN açısından bakılırsa gerçekleşmiş oldu.
-
Green card ile amerikaya gidersek [inşallah] bizden kac doz aşı isteniyor, isteniyorsa hangi aşı çeşidini isteniyor (sinovac/biontech vs) teşekkürler kolay gelsin
-
@bilal-bulut 2 Doz Biontech .
-
@bilal-bulut Merhaba yetkili sağlık kuruluşunun açıklamasında bulabilirsiniz.
https://www.doctorun.com/tr/covid-19
https://www.doctorun.com/tr/asilar -
Merhaba herekse iyi forumlar ufak bir sorum olacak bu ceac sitesinde durumu kontrol etmek için girdim de form durumu olarak completed yazıyor bu doğru mu yoksa başka birşey mi yazması gerekli, içime bi şüphe düşürdü bu sebepden sormak istedim cevaplayan herkese teşekkürler
-
@erennlk completed olarak gözükmesi normal, formu doldurduğunuz anlamına gelir
-
DV2023'te KCC'ye Evrak Gönderimi Hakkında ÖNEMLİ DUYURU!
bugün travel state tarafıdan yapılan resmi duyuruya göre, DV2023 mali yılında öngördüğümüz gibi KCC'ye evrak gönderimi olmayacaktır!
talihliler DV2022'de olduğu gibi sadece DS260 formlarını submit edip, sadece mülakat maili bekleyecek ve gerekli evrakları sadece mülakata götürecektir.
Diversity Visa 2023 update
Last Updated: August 25, 2022
Document Submission to KCC for DV-2023For the Diversity Visa (DV) program for fiscal year 2023 (DV-2023), selectees only need to submit to the Kentucky Consular Center (KCC) the DS-260 immigrant visa application form for themselves and any accompanying family members. Once a DS-260 is received from the selectee, KCC will next review it for completeness, after which that case will be eligible to be scheduled for a visa interview if the selectee’s visa case number is current as reflected in the Visa Bulletin. This continues the practice that began during the last program year, and a data-driven decision will be made later for future program years.
Do not submit to the KCC any other required supporting documents. Rather, all supporting documents for DV-2023 selectees will be collected and evaluated in connection with the interview at the embassy or consulate where the visa application is made. U.S. law requires all immigrant visa applicants provide supporting documents necessary to establish eligibility for a visa. The list of documents is available here: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-prepare-supporting-documents.html.
Failure to provide all required supporting documents to the embassy or consulate will prevent applicants from establishing their eligibility for the visa and will result in refusal of the visa application.; However, a refusal for lack of documents can be overcome by providing any missing documents to the consular section. We strongly encourage applicants to be prepared to demonstrate eligibility for the visa at the time of interview by having available all required documents.
Selection to participate in the Diversity Visa program is not a guarantee of a visa or an interview, and each program year ends with some selectees receiving neither.
resmi açıklama;
https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/diversity-visa-2023-update.html -
@BerkayHacımustafa bu başlığı inceleyebilirsiniz;
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/
-
@gucarslan Güzel gelişme. En azından bu netleşti. O zaman genel olarak mülakatlarda daha bol dağıtımlar olabileceğini düşünmeli miyiz ?
-
@melikeugur kesin olarak düşünemeyiz ne yazık ki.
çünkü mülakatların çok olması, ilgili konsolosluğun dv için ayıracağı slotlara bağlıdır. -
@gucarslan, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@melikeugur kesin olarak düşünemeyiz ne yazık ki.
çünkü mülakatların çok olması, ilgili konsolosluğun dv için ayıracağı slotlara bağlıdır.Birşey öğrenmek istiyorum. Hangi numaraların mülakata çağrılacağına kentucky mi yoksa Ankara mı karar veriyor. Yani diyelim ki, ilk 5000 diyoruz ya avrupa da. Türkiyeden şu numaraları çağırın diye usa mi söylüyor yoksa Ankara mı kafasına göre çağırıyor?
-
Herkese merhabalar öncelikle,
Çok sohbet etmediğimiz bi arkadaşımla bugün buluştum ve kız arkadaşının annesi 2023 green card talihlisi. Kendileri mülakat almış. Arkadaşım ve kız arkadaşı uzun süredir beraberler yaşları 20 ve şöyle bi soruyla size geliyorum. Eğer arkadaşım kız arkadaşı ile evlenirse o da bu green cardan faydalanabiliyor mu? -
@cemalerhan kcc her ay cut off olan numaraları açıklar. Konsolosluklar boş slot yarattıkça kcc’den dosya talebinde bulunur ve kcc cut off içerisinde olan dosyalardan istenen kadarı konsolosluğa transfer eder. Hangi dosyanın mülakat alacağını konsolosluk değil kcc belirler.
-
@waterman Merhaba, kazanan kızın annesi olduğu için eğer kızı evlenirse kızıda hakkını kaybeder diye hatırlıyorum. Çünkü kazanan sadece eş ve 21 yaş altı bekar çocukları için başvuruda bulanabiliyor. Ancak kız gc alıp Amerika’ya yerleştikten sonra evlenip arkadaşınız için gc başvurusu yapabilir.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum